Marmori kipsi – noble tekstuuri talossa (25 kuvaa)

Luonnonkivi, kuten marmori ja graniitti, luo rikkaat monumentaaliset rakennusten ulkonäköä, erottuvat niiden vahvuudesta ja ulkoisesta esteettisyydestä. Käytä luonnonkiveä rakennusten koristeluun - kallista ja aikaa vievää iloa. Siksi nyt käytetään pinnoitusta luonnonkiven alapuolella, joka on luotu marmoripipun avulla.

Marmori kipsi
Marmori kipsi
Marmori kipsi

Mikä on marmoripinta ja sen ominaisuudet

Koristeellinen marmorimaalaus on saanut nimensä marmorista valmistetun täyteaineen ja sen pölyn sekä kalkkipitoisen jauhon ansiosta. Rakenne sisältää myös:

 • synteettinen akryylikopolymeeri vesipitoisen emulsion muodossa;
 • vettä hylkivä ja antiseptinen, ja muut lisäaineet;
 • säilöntäaineita ja väriaineita.
Marmori kipsi
Marmori kipsi
Marmori kipsi

Tämän koostumuksen ansiosta marmoripikareihin perustuva päällyste antaa pintaan ainutlaatuisen koostumuksen ja sitä käytetään viimeistelynä. Tällä materiaalilla on erinomaiset tarttuvuusominaisuudet ja se on hyvin yhteydessä tiiliin, betoniin, kipsilevyyn ja muihin pintoihin. Koriste-kipsi "marmoripihdit" ei vaadi työlästä työtä, ja sitä voidaan käyttää keittiön, kylpyhuoneen ja muiden tilojen seinien viimeistelyyn rakennuksen sisäpuolella sekä rakennusten ulkoisten sivujen kohdalla. Tämä pinta antaa pinnalle seuraavat ominaisuudet:

 • korkea lujuus ja kovuus, jotka kestävät mekaanisia vaurioita;
 • ilmasto-olosuhteiden vastustuskyky: kosteus ja lämpötilaerot;
 • hyvä höyryläpäisevyys, jolloin seinät voivat "hengittää";
 • UV-resistenssi, kemialliset reagenssit ja tulipalo;
 • ympäristönsuojelu;
 • monipuolinen koostumus ja väri ratkaisu.
Marmori kipsi
Marmori kipsi

Marmori kipsi

Tyypit marmoripipua

Marmoripikareihin perustuva viimeistelyaineisto jaetaan täyttöfraktiosta riippuen. Murskattujen marmorien jyvien tulisi olla suunnilleen samankokoisia, joten murusia alustavasti kalibroidaan. Tämä on välttämätöntä, jotta murskatulla pinnoilla olisi sama paksuus ja tasainen.

Marmori kipsi
Marmori kipsi
Marmori kipsi

Seuraavassa on kipsin jakautuminen rakeisuuden koon perusteella:

 • hienojakoiset, joiden murto-koko on 0,2-1 mm;
 • keskirasvainen (murto-osa 1-3 mm);
 • karkea raekoko (fraktio 3 - 5 mm).

Jyvien murto-osa riippuu marmoripinnoitteen tarkoituksesta. Sisustuksessa käytetään hienorakeista materiaalia ja julkisivujen koristekerrokselle - keskikorkealle ja karkealle rakeiselle koostumukselle.

Marmori kipsi
Marmori kipsi
Marmori kipsi

Kipsilevy marmorisilla siruilla on myös jaettu värin indeksin mukaan. Jos aiemmin käytettiin vain muruja, joilla oli luonnollisia sävyjä, jotka usein ovat väriltään heterogeenisiä, käytetään nyt monta värisävyä, jotka antavat täyteaineelle luonnollisen värin tai luonnollisen marmorin värin. Voit tehdä tämän käyttämällä kevyesti stabiileja pigmenttivärejä, jotka eivät palaudu auringosta ja säilyttävät alkuperäisen värin 15-25 vuoden päällysteen toiminnasta.

Värisävyn käyttö mahdollistaa tämän materiaalin laajan valikoiman viimeistelyjä.

On myös erityyppisiä marmoriseoksia, joiden koostumus erottaa paitsi viljafraktiosta ja sen varjosta, myös käytetystä täyteainekoostumuksesta. Tällaisia ​​materiaaleja ovat graniitti-marmorimaali, venetsialaiset ja mosaiikkilajikkeet.

Marmori kipsi
Marmori kipsi
Marmori kipsi

Täyteaineen graniitti-marmoriseoksen koostumus sisältää
lisäksi graniittifraktiota marmoriseosten lisäksi. Tämä vaikuttaa merkittävästi päällysteen lujuuden ominaisuuksiin, mikä tekee siitä vastustuskyvyn mekaanisilta vaurioilta. Kuitenkin graniittimerkkien lisääminen seoksen koostumukseen vaikuttaa myös adheesion asteeseen polymeeri sideainekomponenttiin, se pienenee.

Marmori kipsi
Marmori kipsi

Julkisivun marmori-kipsi on useimmiten graniittimarmoria, koska se on erittäin mekaaninen. Sitä käytetään myös sokeiden ja kaarirakenteiden ulkopintojen viimeistelyyn. Tässä tapauksessa on edullisempaa valita materiaaleja, joissa valkoisen M500 sementti on supistava komponentti.

1

Marmori venetsialainen stukki täyteaineena sisältää marmorin pölymäärän graniitilla, kvartsilla, malakiitilla tai muilla kivillä. Seoksen komponenttien määrällinen suhde vaikuttaa merkittävästi pinnoitteen laatuominaisuuksiin ja sen ulkonäköön. Mitä pienemmät osat ovat, sitä tasaisempi kuvio ja pinta on pehmeämpi.

Veneettisen materiaalilajin sidosaine on ollut sammutettua kalkkia jonkin aikaa. Moderniin tuotantotekniikkaan käytetään akryylihartsia usein sideaineena. Myös pigmenttiä lisätään sekä orgaanisiin että epäorgaanisiin.

Marmori kipsi

On olemassa useita erilaisia ​​venetsialaisia ​​stukkiseoksia koostumuksessa ja tiheydessä. Mitä korkeampi tiheys, joka ilmenee sen tahmeudessa valmiissa muodossa, niin pehmeämpi ja laadullisempi päällyste muuttuu. Pinta, johon materiaalia käytetään, tulee tasoittaa tasaisesti sileäksi tilaksi, muuten marmoripöly kirkastuu, kun kaikki ongelma-alueet kuivuvat.

Veneettistä stukkiseosta käytetään pääasiassa antiikkityylisten pintojen koristelemiseen.

Mosaic-marmori-kipsi on materiaalia, jonka täyteaine on sekoitus murteista, jotka ovat eri värejä marmorista, graniitista, kvartsista, malakiitista, lapis lazulista. Käyttämällä erilaisia ​​värejä, ne saavat ainutlaatuisen mosaiikkisen ilmeen maaliin. Yksi näistä komponenteista voi myös käyttää, maalattu eri värillä, eri kuin luonnollisen sävyn fraktiot. Väriaine on liitetty akryylikomponenttiin perustuvaan liima-aineeseen.

Marmori kipsi

Mosaiikin avulla voit tehdä piirustuksia seinässä olevan paneelin muodossa. Mosaiikkilajikkeita käytetään usein yksittäisten holkkikappaleiden, sarakkeiden ja kaarimaisten rakenteiden sisustussuunnitteluun.

Tekniikka marmoripipun käyttämisestä

Pinnoitteen laatu ja marmoripipun peittämän pinnan ulkonäkö riippuvat sen soveltamisen tekniikan noudattamisesta. Tällöin on noudatettava seuraavien toimenpiteiden järjestystä:

 • pintakäsittely;
 • alusta sovellus;
 • koristelemalla pintaa marmorikerroksella.

Katsotaanpa, miten nämä työvaiheet toteutetaan.

Pinnan esikäsittely

Kaikki pinnat, joihin koristekerros tulee levittää, tulee puhdistaa lian ja rasvan tahroista. Leikkaa tai vasara kaikki ulkonevat osat. Halkeilua ja kolhuja tulee peittää yhdisteellä, jolla on hyvä tartunta alustalle. Suurten epäsäännöllisyyksien vuoksi on tarpeen asettaa vahvistusverkko. Karkean täyteaineen levittämisen jälkeen substraatti on maadoitettava.

Marmori kipsi

Julkisivuon levitetyn karkean rakeisen marmoripipun sallitaan vähäisiä halkeamia ja vikoja, koska ne voivat paksun koristekerroksen avulla helposti sulkea. Ihanteellisesti sileä pinta vaaditaan vain, kun venetsialaista seosta käytetään.

Primerin käyttö

Tasoitetun kerroksen pohjamaali on välttämätöntä parantamaan koristeaineen kiinnittymistä pohjaan, jotta estetään kipsin hilseily kuivauksen jälkeen. Ennen pohjamaalin levittämistä sinun on tarkistettava, kuinka hyvin se pintakerros imeytyy. Marmoripäällyste pysyy lujasti kiinni seinään täydellisen haihdutuksen avulla liuoksesta. Jos seiniä ei peitellä ennen tätä aluketta, kipsiseoksesta tuleva vesi imeytyy pintakerrokseensa, mikä johtaa adheesion heikkenemiseen.

Alusta voidaan kieltää vain, jos seinä on peitetty materiaalilla, joka käytännössä ei ime kosteutta. Tämä tarkistetaan alukkeen testisovelluksella. Jos kiiltävä kalvo muodostuu muutaman tunnin kuluttua kuivauksen jälkeen, substraatin maadoitusvaihe voidaan hävittää.

Marmori kipsi

Kiillotettu pohja tässä tapauksessa on parempaa hiomaan alustan karkean pintakerroksen tekemiseksi, jotta se paranisi lisäkivenä.

Marmorikoristelu

Marmorin kipsiä levitetään alustalle lastalla, jonka koko on vähintään 30 cm. Suurikokoista rakennetta käytetään suurien julkisivualueiden kanssa.

Kun seos on levitetty, seoksen erä on tasaisesti päällystetty sille riittävän voimalla, jotta varmistetaan hyvä tartunta substraatille. On tärkeää lopettaa yhden seinän viimeistely pysähtymättä odottamatta kuivaamista. Sitten laajennettujen osien nivelet eivät näy.

Marmori kipsi

Jotta varmistettaisiin kipsin sävyisyyden yhdenmukaisuus sisätiloissa, on suositeltavaa käyttää värillistä maalausta pohjaan, joka on lähellä väriltään marmoristen sirujen värejä. Tällöin pimeän ja vaalean taustan puhdistukset eivät näy. Yhden varjon hankkiminen on parempaa samanaikaisesti yhdessä paikassa. Tämä säästää myös marmorilaastareita. Erityisen ajankohtainen on maalauksen käyttäminen venetsialaisen kipin valmistuttua. Muuten on välttämätöntä peittää pinta useilla kerroksilla.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 8 = 2