LED-lamput kotiin: valintaominaisuudet, edut ja haitat (26 kuvaa)

LED-valaisimet - uusi vaihe valaistuslaitteiden kehittämisessä. Tietäen niiden perusominaisuudet auttavat sinua valitsemaan optimaalisen valaistuksen.

Koristeellinen valaistus kotona
LED-olohuoneen valaistus

LED-lampun hinta on useita kertoja suurempi kuin perinteisen hehkulampun hinta. Mutta tulevaisuudessa saavutettavien säästöjen laskennassa yhä useammat ihmiset haluavat tällaista valaistusta. Muutama vuosi sitten LED-valaisimet olivat harvinaisia, mutta nyt niitä voi ostaa missä tahansa valaistuksessa. Harkitse, kuinka valita LED-lamput taloon, niiden ominaisuudet, lajikkeet ja tärkeimmät edut.

Taottu LED-lamppu

LED-valaisimet keittiössä

Toiminnan periaate

LEDejä on pitkään käytetty elektroniikassa, auton kojelaudassa ja eri indikaattoreissa. Teknologian kehityksen myötä heitä on myös käytetty valaisemaan tilaa.

Keittiön laskurin taustavalo LED-valaisimilla

Tällaisessa hehkulampussa vaihtovirta muunnetaan vakioksi, jolla on vähäinen kuumennusvauriot, mikä tekee siitä edullisemman ja turvallisemman. Siksi tällainen valaistuslaite on ylivoimaista ja asiantuntijoiden mukaan vähitellen syrjäyttää kilpailijat.

LED-lamppu asunnossa

edut

LED-valaisimien suosio selittyy niiden eduista muihin valaistuslaitteisiin verrattuna. Näitä ovat:

 • Taloutta. 10 W: n LED-valaisimen kirkkaus vastaa hehkulampun kirkkautta, jonka teho on 100 W.
 • Turvallisuus. LEDit eivät aiheuta ultraviolettivaloa, mikä tekee niistä turvallisempia verkkokalvoille.
 • Matala lämpöpäästö. Valodiodit tuottavat vähän lämpöä käytön aikana, joten älä lämmitä huoneilman ilmaa.
 • Kestävyys. LED-lamppu voi kestää jopa 50 tuhatta tuntia. Siksi jos käytät sitä noin 5 tuntia päivässä, käyttöikä voi olla yli 20 vuotta.
 • Kestävyys ja keveys. Valaisimet ovat kevyempiä ja vähemmän hauraita, mikä lisää käyttöikää.
 • Nopea lämpeneminen. Lämmittimen uudelleenlämmitys käynnistymisen jälkeen kestää alle sekunnin.
 • Ekologinen puhtaus. Koostumus ei sisällä elohopeaa, mikä tekee LED-lampuista turvallisempia verrattuna energiansäästölamppuihin.
LED-valaisimet makuuhuoneessa
LED-lamput

puutteet

Huolimatta tämän tyyppisen valaistuksen kiistattomista eduista on valaisimien valinnassa huomioitava useita puutteita. Näitä ovat:

 • Korkeat kustannukset. Yksi merkittävistä haitoista on korkea hinta.
 • Luminesenssin spesifinen spektri. Lukeminen, ompelu ja muu tarkka työ LED-lampun ansiosta silmät väsyvät nopeasti. Nykyaikaiset valaisimet ovat kuitenkin korkealaatuisempia, joten hehkulamppu on käytännöllisesti katsoen sama kuin muissa valaistustyypeissä.
 • Paljon väärennöksiä. Tämä tekniikka on melko kallista, joten markkinoilla on paljon väärennettyjä väärennöksiä. Siksi sinun pitäisi ostaa LED-valoja vain erikoismyymälöissä.
 • Erikoisvalaisimet. Optimaalisen valaistuksen aikaansaamiseksi on tarpeen käyttää hehkulamppuja, joiden teho ei ole korkeampi kuin sallitut valaisimet.
LED-valaisimet, joissa ei ole sinistä väripistettä
Kylpyhuoneen valaistus LED-valaisimilla

Valinnan ominaisuudet

LEDit ovat melko kalliita tekniikoita, joten sinun täytyy tietää, miten valita tällainen valaistus, niin että he ovat palvelleet pitkään ja täysin tyytyväisiä asiakkaita. Harkitse LED-lampun pääpiirteet, jotka tulisi ottaa huomioon valitessasi.

LED makuuhuone valaistus

Valovoima

Kaikkien hehkulampun pääominaisuudet ovat sen kirkkaus. Hehkulampussa kirkkaus määritetään tehon perusteella, koska valovirran kirkkaus riippuu suoraan tehosta. LEDeissä näiden indikaattorien välillä ei ole suoraa korrelaatiota. LED-lampuille on tunnusomaista valon virta, jonka mittaaminen tapahtuu lumoissa.

Helpoin tapa valita hehkulamppu on käyttää suhdetta 1: 8. Tämä tarkoittaa, että hehkulamppujen kirkkaus on 8 kertaa alempi kuin LED. Siksi, jos haluat muuttaa hehkulamppua, jonka teho on 60 W, tämä luku on jaettava kahdeksalla. Näyttää siltä, ​​että tarvittavan LED-valon pitäisi olla 7,5 W.

LED-valaisimet taustavalaistuksen portaissa

Säteilyn spektri

Valaistuksen värin määrittämiseksi käytetään termiä "värilämpötila". Se mitataan Kelvin asteina. Mitä alhaisempi ilmaisin, sitä lämpimämpi valo. Jos hehkulampulla on noin 3000 K: n osoitin, kylmä valo on noin 6000 K.

Kattokruunut LED-valaisimilla olohuoneessa

Silmään miellyttävämpi valo on kellertävä, kuten hehkulampun. Se on optimaalinen illalla, se on paras lukemiseen ja huolelliseen työhön. Aluksi LED-lamput tuotettiin vain kylmissä sävyissä. Kuitenkin, kun eri värejä käyttävät LEDit yhdistetään, on mahdollista saada valoa monenlaisissa väreissä. Tämä lisää valaisinlaitteiden kustannuksia verrattuna hehkulampuihin, joissa valkoista valoa saadaan päällystämällä sininen valodiodi fosforilla.

1
LED-seinän aluslevy

Joissakin LED-valaisimissa, joissa on lämmin valo, on myös sininen spektri. Siksi niitä ei suositella käytettäväksi makuuhuoneessa, lastenhuoneessa tai muissa tiloissa lämpimän päivän aikana. Ne soveltuvat parhaiten toimistoihin ja muihin työhuoneisiin. Sininen spektri lisää huomiota ja reaktionopeutta, mikä vaikuttaa myönteisesti työkykyyn. Kuitenkin yöllä sinisellä spektrillä on kielteinen vaikutus ihmiskehoon.

Lastenhuoneen ja makuuhuoneen kohdalla on suositeltavaa valita valaistus, jossa sininen spektri on erityisesti suodatettu. Tiedot tästä löytyvät pakkauksesta.

LED-pöytävalaisin

Värintoistoindeksi

Tärkeä indikaattori, joka antaa käsityksen siitä, miten muut värit ovat näkyvissä tämän lampun valossa. Indeksin arvo voi olla 0-100. Korkeampi indikaattori osoittaa paremman värintoiston. Hehkulampun avulla tämä luku voi nousta 99: een. Värin miellyttävän käsityksen pitäisi näyttää vähintään 80. Useimmat LED-valaisimet tarjoavat tämän ilmaisimen.

LED-kattovalaistus

Kirkkauden säätömahdollisuus

Nykyaikaisilla LED-valoilla on tarkoitus säätää valon kirkkautta. Tällaisten valaisimien kustannukset ovat paljon korkeammat, ja ne olisi otettava huomioon valittaessa niitä.

Suuntavalon kulma

Paras LED-valo sopii spot-valaistukseen. Suuntauskulma on vain noin 120 astetta. Siksi on mahdotonta ripustaa vain yhtä tällaista lamppua kattoon ja odottaa koko huoneen korkealaatuista valaistusta.

Kattovalaisin LED-valoilla

Materiaalit ja muotoilu

Erityistä huomiota on kiinnitettävä kokoluokkaan. Se on kiinnitettävä lujasti, ja sen merkintä on sama kuin kasetti. Tehokkailla valaisimilla on suuri jäähdytyselementti, joka on valmistettava keramiikasta, alumiinista tai grafiitista. Sen pitäisi olla lämmitetty 50-70 asteen sisällä eikä kirjoiteta.

Kattovalaisimet LED-valaisimilla

Sokeiden luokittelu

LED-valaisimien valitseminen kotiin on ensisijaisesti valita oikea socle. Korkki on osa lamppua, joka varmistaa sen kosketuksen virtalähteeseen. LED-lampuissa se voi olla tappi ja ruuvi. Ensimmäistä niistä on merkitty "G" ja toinen "E".

LED-kattovalaisin

Sekoiden perustyypit:

 • E27. Klassinen socle kierteellä. Sopii niille valaisimille, jotka ovat myös yhteensopivia hehkulamppujen ja energiansäästölamppujen kanssa.
 • E14. Käytetään nykyaikaisiin valaisimiin. Useimmiten sellaisen soclen kanssa tuotetaan "kynttilän" tyyppisiä lamppuja.
 • GU10. Tätä pohjaa käytetään asennettaessa keittiön liesituulettimia tai sisäänrakennettuja kiinnikkeitä työpintaan.
 • GU5.3. Tällaiset lamput voivat korvata kokonaan halogeenilamput.
 • G9. Saatavana halogeenilamppujen vaihtoon.
 • G4. Sitä käytetään pienissä valaisimissa, esimerkiksi valokuvissa.
LED-nauha käytävän katolla

Käyttöikä

Valmistajat ilmoittavat niiden lamppujen käyttöikää 20-50 tuhannesta tunnista. Käytännössä tämä indikaattori on kuitenkin lähes mahdotonta saavuttaa. Mutta mitä pienempi materiaalien laatu ja kokoonpano, sitä pienempi elinkaaren loppu. Huonolaatuiset kiinalainen sipulit voivat palaa muutaman kuukauden kuluttua.

Ledien käyttöiän laskemiseksi ei ole tarpeen keskittyä toiminta-ajan, vaan ilmoitetun lukumäärän mukaan. Jos esimerkiksi ilmoitetaan 20 tuhatta sulkeutumista ja huoneen valo syttyy 20 kertaa päivässä, lamppu kestää noin kolme vuotta.

LED-valaistuslamppu
LED makuuhuone valaistus valkoinen muotoilu

tykytys

Laadukkaan LED-merkkivalo ei saisi sykkyä. Jos rakenteen laatu on alhainen, lamppu voi aiheuttaa sykkivän valon. Vaikka se ei ole näkyvissä ihmissilmässä, se voi johtaa hermostuneeseen ylivalottumukseen, nopeaan väsymykseen ja silmän repeämiseen.

LED-valot yksityisen talon sisätiloissa

Tarkista polttimon polttimon polttimon katsomalla sitä matkapuhelimen kameran kautta. Jos kuva vilkkuu, älä osta tätä lamppua.

LED terassi valaistus

Vihjeitä LED-lampun valintaan

Laaja valikoima LED-lamppujen lajikkeita voi sekoittaa jokaiseen ostajaan. Muutamia vinkkejä auttavat tekemään painotetun valinnan:

 1. Älä osta LED-lamppua tuntemattomalta valmistajalta. Merkintä on ilmoitettava paitsi laatikossa, myös lampun ko
  telossa.
 2. Jos haluat ostaa valaisimia talon kattoon makuuhuoneessa tai lastentarhassa, suosittelemme eurooppalaisia ​​valmistajia.
 3. Osta nämä tuotteet erikoismyymälöissä, jotka voivat tarjota laatutodistuksia. Tämä suojaa väärennöksiä vastaan.
 4. Laadukas hehkulamppu ei voi olla halpa. Tällöin tuotannossa käytetään huonolaatuisia tai jopa myrkyllisiä aineita. Kestävien tuotteiden on maksettava enemmän.
LED-valaisimet verannalla
Sisäänrakennetut LED-valaisimet keittiössä korkean teknologian tyyliin

Ennen kuin ostat LED-lampun, sinun on punnittava kaikki hyvät ja huonot puolet. Valaisemaan makuuhuone ja lastenhuone, voit käyttää vain valaistusta ilman sinistä taajuutta, mikä maksaa enemmän. Toimistoihin ja kaappeihin LED-lamput soveltuvat edullisempaan hintaan. Tällainen valaistus on lupaava. Tällä hetkellä vain tunnettujen valmistajien tuotteilla on korkealaatuinen ja määritelty kestävyys- ja taloudellinen indeksi.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

35 − = 34