LED-jalusta: käännä tavallinen huone värikkäänä maailmaksi (24 kuvaa)

Hyvin järjestetty valaistusratkaisu auttaa muuttamaan tilaa. Taustavalon ansiosta se muuttaa geometriaansa ja lakkaa olemasta staattinen. Yksi tärkeimmistä ja tehokkaimmista tavoista tehdä kotiisi yksinomainen, alkuperäinen ja viihtyisä on LED-nauhojen valaistus. Hän tuskin voi korvata täydellistä valaistusta, mutta hän pystyy luomaan romanttisen hämärän huoneeseen.

Alumiininen LED-jalusta

Valkoinen LED-jalusta

LED-jalusta tuo sisustukseen yksinoikeuden ja omaperäisyyden muistiinpanot. Ainoa on tarpeen valita oikea pussukka ja sopiva valolähde. Huoneen rakenne muuttuu merkittävästi katon tai lattian valaistuksen asennuksen jälkeen.

Puinen LED-jalusta

LED-jalusta

LEDien haitat ja edut

Suunnittelijat ovat ottaneet valodiodit ja sisällyttäneet ne erilaisten huoneiden sisustukseen. LEDien suosio johtuu seuraavista eduista:

 • Tehokas kirkkaus pienellä virrankulutuksella. Energiankulutus verrattuna muihin valaisimiin (luminesoiva, hehkulamppu) on 5 kertaa pienempi vastaavalla valoteholla;
 • pitkä käyttöikä. Keskimäärin se on 50 000-100 000 tuntia. Nauha ei pelkää värähtelyä, mutta kun se suojautuu, se ei pelkää kosteutta;
 • turvallisuutta. Näissä sipuleissa, alhaisissa ultraviolettisäteily- ja infrapunasäteilyn tasoissa, ei ole terveydelle vaarallista elohopeaa;
 • suuri valikoima. Myynnissä on eri värejä LED-nauha;
 • paloturvallisuus. LEDit eivät lämmitä paljon.

On LED-lamput ja haitat. Näitä ovat:

 • valaistuksen riittämättömyys (LED-valaistus on hyödyllinen lisävalolähteenä);
 • hinta. Suhteellinen haitta on korkea hinta kuin halogeenilamppu tai hehkulamppu. Jälkeenpäin on kuitenkin mahdollista havaita energiansäästö;
 • vaikeuksia vaihtoon. Jos vähintään yksi diodi hajoaa, sinun on purettava koko teippi sen korvaamiseksi. Kiinnittämisen varmistamiseksi nauhan on oltava liimalla, koska liimapohja ei voi pitää sitä.

LED-jalusta talossa

Figured LED-jalusta

1

Luodaan valaistu jalusta: me määrittelemme materiaaleilla

Taustavalaisimen itsenäiseen valmistukseen tarvitaan vain fysiikan lakien perustietoja, jotta sähköpiiri voidaan asentaa oikein. Asennustyöt eivät kestää enempää kuin kaksi päivää. Jos ei ole halua tai aikaa kyntää LED-ketjun kokoelmaan, voit ostaa valmiin valoputken. Se on kiinnitettävä seinään ja kiinnitettävä pistorasiaan.

Valitse nauha

Myyntiin on olemassa useita erilaisia ​​valaisimia ja nauhoja, joiden ansiosta jokainen voi järjestää valaistuksen huoneen kattoon.

LED-kattovalaistuksella on useita etuja:

 • alhainen virrankulutus;
 • valaisimet eivät lämpene voimakkaasti eivätkä lämmitä lähistöllä olevia pintoja;
 • Nauha voidaan leikata mihin tahansa pituuteen, joka sopii tiettyyn kokoon asettamiseen;
 • Voit säätää asetuksia, joilla voit muuttaa valon kylläisyyttä, kytkeä katon valon päälle ja pois.

Kun ostat, valitse nauhan väri. Voit valita yhden värin tai monivärisen vaihtoehdon, joka mahdollistaa värimoodin hallinnan.

Kirkkaus riippuu asennetuista diodeista, niiden mitat. Mitä suurempi LED-koko on, sitä kirkkaampi se loistaa. Useimmin käytetyt LEDit SMD 3528 (koko 35 × 28) ja SMD 5050 (LED-koko 50 × 50 mm).

Kiinnitä huomiota kosteuden suojaukseen. Nauha voi olla avoin ja suojattu (suljettu) silikonipäällysteellä, joka estää kosteuden pääsemästä virtaa johtaviin elementteihin. Jos nauhalla on kosteussuojaus, sillä on IP-merkki ja vastaava digitaalinen arvo.

Diodien tiheys. Mitä suurempi se on, sitä kirkkaampi on hehku. Standardien mukaan nauha voi olla yhden rivin tavallinen tai kaksinkertainen tiheys, jossa 60, 120, 240 diodia metriä kohden tai kaksirivinen kaksinkertaisella tiheydellä 30, 60 ja 120.

LED-jalusta sisäosassa

LED-jalusta käytävällä

LED-led-jalkalistat

Valintalaudan valinta

LED-valo nauha on kiinnitetty jalkalista. Hän pitää se staattisessa asennossa ja suojaa vaurioilta. Lattian tai katon jalusta on nimeltään baguette tai file.

Kitka, joka sopii tiukasti kattoon ja seinään ja peittää vikoja nivelissä, ei sovellu piilotettuun valaistukseen, joten LED-nauhoille on kehitetty erityisiä jalkalistat, jotka kiinnittyvät kattoon tai seinään kulmassa. Tämä mahdollistaa valon haihtumisen, mikä luo koristeellisen valaistuksen vaikutuksen. Jalkalistassa on erityinen kouru teipin kiinnittämiseksi. Filetillä on pienet reunat, mikä myös parantaa valotehoa. Sisällä voi olla ohut kalvokerros, suojakannen ulkopuolella silikonialustalla.

Jalkojen valinta on tehtävä sen huoneen geometrian perusteella, jossa se sijaitsee. Puoliympyrän alueille on parempi valita vaahtoputket, suuren kehän viimeistelyä varten on valittava joustava vaihtoehto, koska seinät ovat usein epätasaisia. Polyuretaanilangat sopivat venytyskattoihin, koska se on erittäin tiheää.

Laitemallin pituus, joka myydään, on 2 metriä. Ennen kuin ostat sen, sinun on laskettava huoneen kehä, jossa asennetaan jalusta, jossa on taustavalo.

Jalusta LED-nauhalla

LED-jalusta portaita varten

LED-jalusta jugend-tyyliin

Ne kiinnittävät jalkalista LED-taustavalaistuksella eri tavoin riippuen materiaalista, josta jalkalista on tehty. Puuelementti on kiinnitetty itsekierteillä ruuveilla, kevyiden materiaalien lattialevyt kiinnittyvät nesteki- siin.

Kattotuodit johtuvat eri malleista johtuen, joten ne voivat piilottaa LEDit ja joustavien rakenteiden avulla o
n mahdollista korostaa huoneen kaarevaa kehää.

Valitse profiili, jonka on oltava sellainen, että sen yläreuna ohjataan huoneeseen, ja sisäpuolella muodostuu markkinapaikka, jossa LED-järjestelmä on kiinteä. Profiili on kiinnitetty alareunaan.

Koko kattovalaisijärjestelmä alapuolella on piilotettu pohjasta, ylhäältä on hajakuva pehmeä hehku, joka osoittaa katon koko kehällä. Tällaista koristeellista muotoilua voidaan täydentää pienillä valaisimilla.

LED-taustavalon kattoelementtien valinta on loistava. Ne ovat erikokoisia, muotoisia, koristeellisia elementtejä.

LED-jalusta ulkona

LED-jalusta seinään

LED-jalusta

Käytetty materiaali on:

 • Vaahto. Se tuottaa erittäin kevyitä jalkalevyjä, mutta vaahtoa ei käytetä lattiavalaistukseen palovaaran takia.
 • Puu. Puiset jalkalistat ovat erittäin kalliita ja alttiita tulelle.
 • Metallia. Useimmat tulenkestävät vaihtoehdot, mutta tällaiset jalkalistat ovat melko kalliita ja ne voidaan kiinnittää vain suoriin seiniin. Alumiininen latta sopii parhaiten huipputekniikan tyyliin ja on luotu erityisillä syvennyksillä LED-nauhoille.
 • Polyuretaania. Se on yksi optimaalisista materiaaleista profiileille. Hyvin piilevät epäsäännöllisyydet, sopivia käämitysseiniin, erottuu hyvällä "hinta-laatusuhteella" -suhteella. Usein käytetään polyuretaanin ja alumiinin yhdistelmää.

Lattianlenkki valaistukselle poikkeaa suunnitelmasta katosta. Se on kaapelikanava ja snap-in-kansi. Kansi on valmistettava läpinäkyvästä materiaalista, joka vaimentaa valoa.

Lisäaineita

LED-nauhan ja fileiden lisäksi tarvitaan virtalähteitä, ohjaimia ja liittimiä. Liitin tarvitaan sähkövirtapiirin kytkemiseen ilman juotosrautaa. Valvojia tarvitaan taustavalon kirkkauden ja sen värin muuttamiseksi. Virtalähde tai jännitemuunnin muuntaa 220 voltin jännitteen tavallisesta pistorasiasta diodeihin vaadittavalle 12 tai 24 voltille, suojaa sähköpiiriä verkon sähköiskuilta.

LED-jalusta taustavalolla

LED jalusta katto

LED-jalusta eteisessä

asennus

Emolevyn valaistus omilla käsillä on melko mahdollista, ellei ole tarkoitus muuttaa johdotusta tai avioistaa viestintää sähköpaneelista.

Ennen kuin teet korostuksen, sinun on mitattava tilaa ja laskea LED-nauhan kuva. Sitten määritetään koko piirin teho, joka perustuu sipulien tiheyteen metriä kohti. LED-nauha osoittaa tavallisesti virrankulutusta 1 metriä kohti. Vain valaistuun huoneeseen tarvittavia mittareita tarvitaan vain moninkertaistumaan, minkä seurauksena tehoyksikön teho saadaan, mutta on parempi ostaa useita virtalähteitä.

Nosta virtalähde, ohjain. Jos nauhat ovat useita, niin jokaiselle nauhalle valitaan lisäteho. Nauhaa myydään 5 metriä, vakioleveys on yksi senttimetri ja paksuus 0,3 mm. Se on joustava ja koostuu tasaväleistä LED-valoista. Valoisille LEDeille tarvitaan 12-24 voltin teho.

Liitä teippi virtalähteeseen. DC-virran määrän rajoittamiseksi ja sähköpiirin polttamisen estämiseksi nauha on vastus. Virtalähteen tehon on vastattava kaikkien LEDien tehoarvoa. Jos se ylittää 50 wattia, tarvitset suuren virtalähteen, jota on vaikea piilottaa. On parempi käyttää useita pieniä lohkoja. Valoisuus, taustavalon väri säädetään kaukosäätimellä.

LED-jalusta veistetty

LED-jalusta lampuilla

Jalusta LED-valoilla

Jos aiot asentaa mustavalkoisen nauhan, se on suoraan kytketty virtalähteeseen ja verkkoon. Jos diodien värejä on useita, kytke ensin ohjain ja sitten LED-kortti. Teippin kokoamisen jälkeen kaikki juotospisteet tulisi eristää kutisteputkella, joka auttaa paitsi eristämään sähköpiirin liitännät myös tekemään niistä kestävät ja kestävät. On aika tarkistaa piiri. Se sisältyy pistorasiaan, ja jos kaikki on normaalia, siirry sitten asennukseen kattopussiin.

LEDit voidaan sijoittaa jalkalevyn yläpuolelle teknisen kuilun alapään ja katon välissä. Tässä tapauksessa voit käyttää halvimpia fileja vain, jotta ne eivät pelkää lämpötilaa +60 astetta.

Katon yläreuna on paremmin etukäteen leikattu ja säädetty kulmissa, mutta kiinnittämättä niitä nukkumaan ja siten, että reikä on vähintään 50 mm leveä yläreunan yläpuolella. Profiili kiinnitetään lyhyen matkan päässä katosta. Jalusta olisi kiinnitettävä kipsikerrokseen tai betonipintaan eikä tapetista. Patonan katon ja yläreunan välinen välys tulisi olla 60-70 mm.

Alusta lähtien on tarpeen liittää jalkalista ja leikata ne kulmissa. Paikka, jossa kehys sijoitetaan, on aluksi puhdistettu, käsitelty alukkeella. Filetti on kiinnitetty nestekiillolla tai kiinnitetty itsekierteisiin ruuveihin.

LED-jalusta, jossa valonheittimet

LED-jalusta vihreä

LED-jalusta keltainen

LED-nauha kiinnittyy helposti. Se on takakansi takana, suojattu suojakaistalla, joka poistetaan ennen kiinnitystä. Nauha voidaan leikata helposti kokoon sopivan kokoisen muodon mukaan. Nauhan vyöhyke on esikäsitelty erityisillä välineillä jo ennen kattoprofiilien asennusta. Nauha on liimattu juuri pätkän reunan alapuolelle, ja kaapeli on piilotettu kapealla. Kattopohja ja taustavalo asennettu.

Tavallinen LED-teippi yhdistettynä oikein valittuun ja asennettuun kattopintaan muuttaa huoneen tunnistamattomaksi. Sen avulla voit muuttaa lastenhuoneen, kylpyhuoneen, vieraana valoisaan, värikkään maailman. On vain tarpeellista näyttää mielikuvitusta, ja jos jokin ei toimi, voit aina turvautua ammattilaisten palveluun.

LED-nauha on kauneuden ja talouden yhdistelmä huoneen sisustuksessa. Sen avulla voit luoda monenlaisia ​​kirkkaita valoefektejä. Suuri valikoima kirkkausasetuksia, lamppujen käyttötapa antaa enemmän mielikuvitusta.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 14 = 15