Lattialaatat: etuja, tyyppejä, esimerkkejä sovelluksesta kylpyhuoneessa ja keittiössä (27 kuvaa)

Nykyaikaisilla markkinoilla on laaja valikoima viimeistelyaineita. Laasti, muovi, laatta, puu, kipsilevy, kivi, maali ja tapetit - tämä on vain osa valtavaa valintaa. Mutta kaikki tämä olet jo nähnyt ystävien ja naapureiden kodeissa, mutta haluat olla alkuperäisiä. Lasi-laatat - tämä on materiaali, joka voi lisätä kotiin ainutlaatuisen ja kauniin.

Lasi-laatat
Lasi-laatat
Lasi-laatat

Lasilaattojen edut

Lasiastioissa sisustuksessa on seuraavat ominaisuudet:

  • Kestävyys. Tällä perusteella ei alhaisempi kuin keraaminen laatta, mutta jopa ylittää sen, koska se ei pääse kemiallisia reaktioita alkali tai hapot.
  • Ei muodonmuutoksia. Kuvio asetetaan takapuolelle, joten kirkkaus ei muutu käytön aikana.
  • Hygienia. Sileällä pinnalla ei ole lainkaan huokosia, joissa lika voisi kertyä. Siksi on erittäin helppoa huolehtia lasilevyistä. Normaalien pesuaineiden avulla voit nopeasti poistaa lian. Myös tämä materiaali ei ole altis sienien muodostumiselle, mikä helpottaa tällaisen vuorauksen käyttöä jopa leikkaussalissa, jossa steriiliys on tärkeä.
  • Kauneus ja monimuotoisuus. Laaja värivalikoima ja kyky soveltaa erilaisia ​​kuvioita ja kuvia, antavat sinun luoda ainutlaatuisen muotoilun. Lasi sopii erinomaisesti muun tyyppisiin koristeluihin, joten se sopii saumattomasti mihin tahansa sisustukseen.
  • Turvallisuus. Laatat on valmistettu karkaistusta lasista. Jos se murtuu, on epätodennäköistä, että se loukkaantuu ilman teräviä reunoja. Lattialle, jossa käytetään karkeaa laattaa, ei ole mahdollista pelätä pudota, kun se on liuennut.
  • Pakkauksen yksinkertaisuus. Lasilaattojen pinonta tehdään erityisellä liimalla, jonka jälkeen saumat hankautuvat.
Lasi-laatat
Lasi-laatat
Lasi-laatat

Lattian tyyppiset laatat

Levyjen lasin leikkaaminen, leivonta tai karkaisu - tärkeimmät menetelmät laattojen valmistukseen. Tutustumme lasilevyjen lajikkeisiin.

Lasi-laatat

emaloitu

Tällaisen laattatyypin valmistusta kutsutaan polttomenetelmäksi. Lasi on esivalmistettu: sen reunat käsitellään, pinta peitetään kerroksella emaliä, jonka on kuivuttava. Sen jälkeen lasia leivotaan. Leivonnan aikana emali ja lasi muodostavat homogeenisen massan. Joskus valmistajat lisäävät titaanimaalia koostumukseen, mikä tekee laattojen läpinäkymätöntä. Tällainen lasia oleva laatta sopii niille, joilla on ongelmallisia seiniä. Ne voidaan kätevästi peittää läpinäkyvän emalian takana.

Lasi-laatat

Tällaisen sisustuselementin saamiseksi käytetään myös kovettumisprosessia. Poltettu laatta jäähtyy nopeasti ja murenee pieniksi paloiksi. Näin laatat tehdään karkeudella, jota käytetään lattiaan liukumisen välttämiseksi. Laita tämä kaakeli keraamisten mastilla tai liimalla.

Lasi-laatat

marmori

Tämä tyyppi on valmistettu hiljaisesta tai himmeästä lasista. Tällaisen laattaosan etupuoli voi olla täysin sileä tai aallotettu. Taakse poikkeavat epäsäännöllisyydestä, jotka helpottavat parempaa kosketusta seinän kanssa muninnan aikana. Väri voi olla monofoninen tai marmoroitu. Paksuuden ansiosta (5-10 mm) sitä käytetään usein sisätiloissa kestävään viimeistelyyn, väliseinien asentamiseen. Marlitea käytetään usein verhoiluun metroasemilla.

Lasi-laatat

Stemalit

Tuotanto on samanlainen kuin emaloidun laatat. Lasin polttamisen jälkeen jäähdytetään, jotta se antaa suuremman lujuuden ja kyvyn vastustaa ulkoisen ympäristön vaikutusta. Nämä kaksi toimintoa tekevät tämäntyyppistä korvaamatonta rakennuksen etuseinää kohti. Stemaliitti on tasainen laatta, joka on päällystetty emali maalilla. Suunnittelijat pitävät erilaisia ​​värejä ja pintoja, mikä mahdollistaa jopa alkuperäisimpiin ideoihin. Siksi tämäntyyppinen laatta on johtava ulkoverhouskohteisiin.

Lasi-laatat

Penodekor

Se on korkean lämpötilan kestävyys, minkä vuoksi sitä käytetään usein talojen ja kylpyhuoneiden sisätilaan ja ulkoiseen viimeistelyyn. Aikaisemmista lajeista tämä neliömäinen laatta eroaa lasi-lasi-värikalvon läsnäollessa edessä. Takapinta on karkea, mikä lisää tartuntavoimaa. Paksuus ei ole yli 40 mm.

Lasi-laatat

Lasiastia

Se on pienikokoinen (65 x 65, 100 x 100 mm) neliöitä. Käytetään sisustussuunnitteluun tai mosaiikkien ja koristepaneeleiden luomiseen. Mosaiikkilaatat ovat suunniteltu tekemään monista pienistä paloista suuri koko kuva. Suunnitellaan erikseen.

Lasi-laatat

Lasi-laatat keittiölle

Yleensä lasikuvioidut laatat käytetään työtasolle päin ja lähellä pesuallas.

1

Erityisen suosittu on mosaiikkilaatta. Kun tällainen materiaali on päättynyt, keittiö yksinkertaisesti muuttuu, se muuttuu kirkkaammaksi ja loistaa. Valon pelata ei ole ainoa tämän kuoren etu.

Lasi-laatat
Lasi-laatat

Keittiön laatta lasin esiliinassa on useita etuja:

  • pitkä käyttöikä;
  • korkea kosteudenkestävyys;
  • vastustuskyky lämpötilan muutoksille;
  • alkuperäinen ulkoasu.
Lasi-laatat
Lasi-laatat

Myös esiliinaa oleva laatta on ihanteellinen tapa korjata epätasaiset pinnat. Pieces of mosaiikki piilottaa seinien puutteet.

Tällaisen viimeistelyaineiston käyttämisen haitat ovat suuria kustannuksia, koska kappaletta kiinnitetään yksi kerrallaan. Mutta tämä on juuri sellainen tapaus, jossa tyylikäs tulos täysin maksaa yrityksesi.

Lasi-laatat
Lasi-laatat

Lasi Kylpyhuone Tile

Suunnittelijoille suositellaan yhä enemmän asuntojen sisustusta kiinnittäen huomiota kylpyhuoneen lasilevyjen käyttöön. Tämä materiaali ei ole pahempi kuin keramiikka, mutta puhdistuksessa se on jopa parempaa.

Lasi-laatat
Lasi-laatat

Lattia-laatat kylpyhuoneeseen voidaan käyttää paitsi seinille myös lattialle. Kiiltäviä laatat voidaan käyttää viimeistelemään seinät, ja matta karheudella tapahtuu lattialla. Mielenkiintoinen tapa päivittää kylpyhuoneen sisustus on mosaiikki. Pienikokoiset lasiset osat voivat muuttaa huoneen suunnittelua dramaattisesti.

Lasi-laatat
Lasi-laatat

Kylpyhuoneen mosaiikki, riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistä, voi olla mikä tahansa väri. Piirustus olisi myös valittava makusi perusteella. Mutta asiantuntijat neuvovat tarkastelemaan muutama sävy, väittäen, että ne mieluiten katsomaan kylpyhuoneen sisustus.

Lasi-laatat
Lasi-laatat

Sinisiä, keltaisia, punaisia ​​ja valkoisia sävyjä - ne värit, jotka sopivat parhaiten kylpyhuoneen suunnitteluun. Mosaic-paneelit, kalusteet ja saniteettitavarat on yhdistettävä harmonisesti toisiinsa. Seinien ei tarvitse olla kokonaan peitetty lasilevyillä, riittää, että sijoitetaan useita ilmaisevia aksentteja, jotta huone näyttäisi erilaiselta. Kukaan ei kiellä koko laattojen kattamista laatoilla, mutta lasimateriaalit eivät ole halpoja. Siksi ne yhdistetään usein keraamisiin laatoihin.

Lasi-laatat
Lasi-laatat

Johtopäätös ehdottaa itseään: lasista valmistetut laatat - loistava vaihtoehto keraamiselle. Hän ei ole huonompi kuin kilpailijansa, ei kauneuden eikä helppokäyttöisyyden. Tutustu tarkemmin tähän laadukkaaseen materiaaliin, joka voi lisätä sisustuksesi omaperäisyyttä.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 6 = 2