Laminaatti wenge – rodun aatelisto (25 kuvaa)

Väri wenge - väri, joka jäljittelee harvinaisen eksoottisen puun varjostusta, joka kasvaa Afrikassa. Puusta valmistetut huonekalut ovat erittäin kalliita. Tällaisen sviitin huone näyttää rikkaalta ja tyylikkäältä. Mutta monilla ihmisillä ei ole varaa luonnolliseen wengeen, siksi kun käytetään sisustusta, sen korvikkeita käytetään usein - halvempi vaihtoehto viimeistelyyn, joka ei menetä esteettisiä ominaisuuksiaan. Esimerkiksi lattiapäällysteinä käytetään laminaattia, joka on tehty wenge-levyllä.

Laminaatti wenge valkoinen sisustus
Laminaatti wenge yksityisen talon sisätiloissa

Laminaatti on lastulevystä tai puukuidusta valmistettu materiaali (lastulevy tai kuitulevy). Tämä levy puolestaan ​​koostuu siruista, sahanpurusta tai puukuiduista, jotka on sekoitettu synteettisiin polymeereihin ja erityisiin lisäaineisiin. Tällaiset levyt on peitetty millä tahansa värillisellä paperilla, jolla on erilainen kuvio, esimerkiksi wenge-värin. Päätä tiheällä akryylihartsikerroksella. Joten siitä tulee laminaatti.

Laminate wenge taimitarhassa
Laminaatti wenge talon sisällä

Väripaletti

Wenge-väriä voidaan kuvata puun leikkauksen väriksi, jossa tummat tai vaaleat taustat puhkeavat mustia laskimoita. Laminaattisangan sävyt ovat hyvin erilaisia:

 • mustan kahvin väri;
 • suklaa väri;
 • ruskea, lähellä mustia;
 • ruskea keltaisilla laskimoilla;
 • Kastanjanruskean ruskea;
 • tumma violetti;
 • kultainen ruskea;
 • vaaleanruskea.

Huolimatta erilaisista väreistä ja kuvioista, tummia sävyjä vallitsevat Wenge-värin sävyissä.

Laminoitu wenge-levy
Wenge-levyn alla oleva teksturoitu laminaatti

Laminaatti wengea edustavat kaikki mahdolliset värit ja sävyt, myös tekstuuri ja kuvio voidaan valita makusi mukaan. Levyt voivat olla täysin sileitä tai hieman karkea maasto, joka on valmistettu luonnonpuusta, matta tai kiiltävä.

Laminaatti wenge sisustuksessa olohuoneessa

Wenge-värin käytöstä sisätiloissa

Wengen värejä sisustuksessa tulisi käyttää pätevästi, makua, jotta sen arvokkuutta ei menetettäisi muiden sisustuselementtien keskuudessa.

Laminaatti wenge olohuoneessa

Laminaatti wenge minimalistisessa tyylissä

Sopiva ympäristö wengeille on vaalea tausta tai kirkkaan värin aksentti. Jos Afrikkalainen tammi wenge on läsnä huoneessa suurissa määrin, on huolehdittava hyvästä valaistuksesta. Päinvastaisessa tapauksessa syvän ruskea väri tuottaa murskaavan vaikutelman.

Laminaatti wenge sisätiloissa
Kulutusta kestävä laminaatti wenge

Paljon wengea pienessä huoneessa on huono päätös, on parempi rajoittaa itsensä yksittäisiin sulkeumiin. Se voi olla erilaisia ​​lisävarusteita tai huonekalujen yksityiskohtia: puinen hahmo, pöytälevy, hylly, sängyn takaosa. Mutta tilava huone, tämä väri tekee hienosti.

Älä kopioi lattianpäällysteen väriä huonekalujen väriin. Voit valita huonekalusarjan, joka on koristeltu tummemmilla väreillä verrattuna lattiaan. On syytä muistaa, että pystysuorat elementit sävyt ovat hyviä vaakasuoraan sijoitetuille pinnoille.

Wenge-väreissä voidaan koristella puiset ja muut kiinteät sisäpinnat, mutta verhoilut verhoilluille huonekaluille. Ja koriste-verhoilu voi toimia tekstiileinä ja nahkana. Myös seinien tapetit voidaan tehdä useissa wenge-sävyissä.

Laminaatti wenge käytävällä
Laminaatti wenge keittiössä

Millä alueilla Wenge-laminaatti soveltuu?

Lamellipäällysteiden käyttö afrikkalaisen puun värissä sopii melkein minkä tahansa huoneen viimeistelyyn: onko kyseessä kallis toimisto, asunto tai julkinen laitos.

1
Laminaatti wenge sisätilojen huoneiston
Laminaatti wenge huoneiston sisustuksessa

Laminaatti wenge sisätilojen asunto on erinomainen ja sisustaa olohuone ja keittiö ja eteinen. Mutta lastenhuoneessa on parempi valita kevyt kerros, kun wenge on myös mahdollista tehdä tilaa erillisiä elementtejä (sivuseinämän kaapin, hyllyt, sängyt, jne jaloissa. D.), tiukka tasapaino tätä väriä elävä värit.

Laminoitu lattia wenge-väri

Pimeä wenge-lattia yhdistyy hyvin runsaasti valkoisiin tai vaaleisiin pastelliväreihin huoneessa. Esimerkiksi lumenvalkoiset seinät, korkea vala
isin katto valaistuksella, huonekalut, osittain tai kokonaan maalaus- tai norsunluun värillä.

Tällaiset vaaleat seinät ilman kuvio tai neutraalilla tulostaa, eivät houkuttele silmäyksellä, yhdessä laminaatti wengeä ominaista tiukka sisustustyylejä (klassinen tyyli, high-tech, minimalismi).

Wenge-kerros minimalistisessa sisätilassa
Laminaatti wenge art nouveau tyyliin

Ei ole välttämätöntä tehdä huonekalujen laminoitua wenge-laminaattia pienissä tiloissa - tumma väri visuaalisesti pienentää tilaa ja antaa paikoilleen synkän tunnelman.

Wenge-laminaatin ja muiden värejä sisältävä yhdistelmä

Jos haluat kokeilla väriä, se ei johda täydelliseen huonoon makuun, sinun on noudatettava joitain sääntöjä, joilla yhdistetään eri sävyt toisiinsa.

 1. Jos valitulla laminaatilla on kirkas väri (esimerkiksi kultainen ruskea), yhdistä se sisätilaan samalla saturoidulla kontrastiväreillä. Ei ole välttämätöntä, että kirkas väri esiintyy suurella määrällä, riittää lisäämällä muutamia aksentteja aivoja.
 2. Laminaatin tumma syvä väri tulee laimentaa kevyiden huonekalujen sarjalla. Sisustuksen tummat elementit toimivat myös hyvin wenge-kerroksella, mutta niiden ei pitäisi olla paljon.
 3. Eksoottisen puun värinen laminoitu lattiapäällyste voidaan turvallisesti yhdistää eri väreihin. Ihanteellinen on suhde, jota usein esiintyy luonnossa. Esimerkiksi ruskea, valkoinen, vihreä (kaikki sen sävyt sopivat), punainen, oranssi, luumu, oliivi, vadelma. Ei pahaa katsotaan pariksi wenge-harmaa, turkoosi, beige, sininen, keltainen.
 4. Sinun ei tarvitse sallia monien eri värejä, erityisesti kontrastia, yhdessä sisätilassa. Käytettävien sävyjen optimaalinen määrä ei saa olla korkeintaan kolme. Esimerkiksi tiukka valkoinen, harmaa ja wenge-yhdistelmä voidaan katsoa ehdottomasti lyömätönksi.

Ei vain pelata värisävyjä sisustus huone voi yllättää vieraasi. Alkuperäinen menetelmä voi olla myös koristelumenetelmä.

Laminaatti wenge yksityisessä asunnossa
Laminaatti wenge moderni sisustus

Wenge-laminaatti seinien ja kattojen koristeluun

Sisätilojen laminaattiin siirtyessä monet suunnittelijat turvautuvat epätavallisiin ratkaisuihin, levittämällä lattiapäällyste seinien ja jopa katon koristeluun. Laminaattilevyjä erottaa runsaasti värejä ja sävyjä, ne tehokkaasti jäljittelevät puun rakenne, esimerkiksi wenge.

Laminoitu wenge makuuhuoneessa
Laminaatti wenge sisätilojen makuuhuoneessa

Puusta peitetyt seinät näyttävät erittäin tyylikkäiltä ja luonnollisilta. Mutta yleensä seinien koko aluetta ei ole asetettu laminaatilla, sitä käytetään huoneen tilaa kaavoitettaessa. Yksittäisten alueiden (vyöhykkeiden) erottamiseksi yksi seinä tai osa siitä leikataan. Tällä tavalla on mahdollista erottaa vyöhyke, jossa on takka kodikkaaseen lepoon olohuoneessa tai ruokapöytä koko perheelle keittiössä. Käytännössä tällaista laminoitua viimeistelyä käytetään Provencen ja maan tyyleissä.

Laminaatti Tanzanian wenge

Seuraava muotoilu näyttää epätavalliselta: osa huoneen lattiasta on vuorattu wenge-laminaatilla toisen sävyn taustalla, tämä laaja fragmentti liikkuu seinään ja päättyy kattoon ilman keskeytyksiä. Siinä ilmenee erillinen tila, jota voit käyttää harkintasi mukaan.

Laminaattisangan rakenne

Wenge-värin laminoidut päällysteet eivät ainoastaan ​​anna kalliita ja hienostuneita ulkoasua huoneeseen, vaan ne antavat myös rohkeita kokeiluja koristeluvaihtoehdoilla, valita erilaisia ​​väriratkaisuja. Käyttämällä laminaattia, joka toistaa luonnollisen eksoottisen puun laadun ja tekstuurin, voit tuntea luonnon läheisyyden jättämättä kaupungin asuintaloja.

Laminaatti Wenge Antique
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

38 + = 40