Kiiltävä maali sisustuksessa: käytännöllinen aatelisto (20 kuvaa)

Monet ihmiset haluavat nähdä kimalluksen ja loistaa talossaan. Yksinkertainen tapa saavuttaa tämä on koristella sisustusta kiiltävällä maalilla.

Värikäs loisto: esittely

Päätäksesi käyttää maali, sinun täytyy tehdä valinta useista parametreista. Esimerkiksi mattapinnat maalataan tai kiiltävät.

Akryyli tai jokin muu maali koostuu värillisestä pigmentistä ja hartsista. Suuri osa pigmentistä muodostaa mattapinnan. Hartsien hallitseva ominaisuus tekee siitä kiiltävän.

Kiiltävä maalia talon sisätiloissa
Kiiltävä alkydimaali violetti väri

Kun maali kuivuu, liuottimen haihtuessa, hartsi kovettuu, ja loput muunnetaan kiiltomaali kestävä vedenpitävä pinnoite-kalvo. Tällaiset ominaisuudet tekevät kiiltävä edullinen seos kosteissa tai usein mekaanisesti (esim., Kitka). Tämä on vaihtoehto puhtaalle tuulettimelle, loputtomasti pyyhkimällä ja pesemällä huoneiston.

Vaikka päällysteitä kiiltävä maali on helppo pitää puhtaana, koska se on huono kiinni pölyä tai likaa, ne todennäköisesti valita koristamaan pieniin tiloihin, koska visuaalisesti lisää tilaa paistaa, ja taustan tulee syvempi ja salaperäinen.

Sininen kiiltävä maali

Kiiltävä maali seinällä olohuoneessa

Kiiltävä maalaus vaatii kuitenkin täysin tasainen seinien tai katon pinta: pienimmätkin ontelot tai kukkulat ovat selvästi näkyvissä. Siksi valmisteluvaihe tällaisten yhdisteiden kanssa on tärkein.

Mitä ovat kiiltävät värit?

On olemassa useita suosittuja lajeja, jotka vaihtelevat lujuuden, kustannuksen ja tarkoituksen mukaan.

alkydi

Liitososa on alkydihartsi. Käytetään metallipinnoille, puupinnoille ja pinnoille. Alkydimaali kestää valoa, korkeaa tai matalaa lämpötilaa, myrkytöntä, vedenpitävää.

Uretaani-alkydiyhdisteet luovat kiiltävän pinnan erilaisille väreille ja sävyille, joilla on suuri kulutuskestävyys. Alkydimaalia käytetään yleensä kahdessa kerroksessa.

Kiiltävä maali käytävän seinälle
Kiiltävä maali keittiön katolla

akryyli

Kuiva nopeasti ja ilman hajua, kiinnitä se tiukasti mihin tahansa pintaan. Akrilinen kiiltävä seos ei vaalea auringossa, ei haalistu. Liitoselementti on samaa hartsia. Nämä maalit antavat elastisen, kestävän pinnoitteen, kestää kosteutta, alhaisia ​​tai korkeita lämpötiloja, korroosiota, ultraviolettia. Tämä on parasta kiiltävää maalia puuhun.

Monilla faneilla on akryylilasiin perustuva musta kiiltävä maali. Se on maalattu muovi, metalli, lasi, puu. Levitä kaksi tai kolme kerrosta puhtaalla, vähärasvaisella pinnalla. Auton musta tai kiiltävä goottilainen huone on erittäin tehokas, mutta hankala: jokaisen pölyn pilkku näkyy siinä.

1

lateksi

Niillä on erinomaiset vettä hylkivä ominaisuudet: niiden peittämät seinät ja katot voidaan pestä. Tiilen, kipsilevyn ja kipsin maalaus ei vaadi erityistä pätevyyttä, ja kerros kuivuu kokonaan noin tunnissa.

Kiiltävä maali keittiön sisätiloissa
Matt-maali seinillä

öljy

Ne koostuvat peruskuivatusta öljystä ja laimennusaineista: tärpätti, liuotin, valkoinen haju. Öljy sopii yhteen puun, kiven ja muiden materiaalien kanssa. Aikaa testattu, perinteinen talousasetus sukupuoleen. Ainoa negatiivinen - vahva kemiallinen tuoksu, joten sinun täytyy työskennellä hyvin ilmastoidussa huoneessa, mieluiten lämpimässä kaudella tai kadulla. Valkoinen öljymaali muuttuu lopulta keltaiseksi ja tahriintuu.

Polyvinyyliasetaatti (PVA)

Taloudellisin vaihtoehto. Tästä huolimatta ne ovat ympäristöystävällisiä, kestävät auringonvaloa, rasvoja ja öljyjä. Kuitenkin aikanaan ne pestään pois vedellä ja häviävät kiiltonsa.

Kiiltävä maali huonekaluille
Glossy maali sisustuksessa Art Nouveau

silikoni

Sideaineet emulgoivat silikonihartsia, joten kuivumisen jälkeen värillinen kerros torjuu vettä, mutta antaa vesihöyrylle, ilmalle. Sopii mineraalipintoihin, yhteensopiva mineraali- ja lateksimaalien kanssa.

emali

Kiiltävimmät musteet, joita käytetään sisä- ja ulkotöissä. Ne on valmistettu laajalla värivaihtoalueella, joten ne on helppo valita kattoihin, seiniin ja huonekaluihin.

Edut ovat nopea kuivaus, korroosionkestävyys ja ultravioletti, täysi vedenkestävyys.

Leikkaa kiiltävän maalin seinälle

Emali levitetään vain kokonaan kuivuneelle pinnalle. Jos esimerkiksi peität ne kostealla puulla, jonkin ajan kuluttua ilmestyy kuplia, ja levitetty kerros irtoaa helposti.

Polyuretaanimaaleja käytetään ulkoisiin ja sisäisiin töihin. Ennen levittämistä molemmat osat on sekoitettava ja sekoitettava. Värjäys tapahtuu kahdessa vaiheessa. Emali kuivuu täysin kahdessa viikossa, jolloin muodostuu kaunis kiiltävä pinta. Tällaiset maalit ovat kestäviä ja kestäviä mekaanisesti ja kemiallisesti.

Puolikuvainen maali sisätiloissa
Kiiltävä maali makuuhuoneen kattoon

emulsio

Suosituin universaali kiiltävä seos koristeltu seinät tai katot. Ekologisesti turvallinen, ei aiheuta hajuja kuivauksen aikana. Se kuivuu tunnin ja puoli.

Emulsion maali on nimeltään vesipohjainen, joten ne laimennetaan vedellä, mutta ei liukene ja muodostavat stabiilin emulsion. Kuivumisen jälkeen pintaan muodostuu värillinen kiiltävä kalvo.

etuja:

  • tulipalo ja ekoturva;
  • kemiallisen hajun puuttuminen;
  • nopea kuivaus;
  • helppo työstää työkaluja ja käsiä töiden jälkeen.

Emulsiopohjaa ei kuitenkaan voida levittää pintaan, joka on maalattu liimayhdisteillä. Ennen metallin työstämistä pinta pinnoitetaan ensin niin, ettei korroosiota tapahdu.

Ne sopivat erinomaisesti mattaan useissa kuluttajan ominaisuuksissa: ne pestään pesemättä ilman, että niillä on laaja värivalikoima. Tämä antaa mahdollisuuden luovuudelle: suunnittelijat luovat sisäisen tilavuuden laskun, jolla on erilaisia ​​vaikutuksia seinien tai kattojen koristelemiseen. Kiiltävät päällysteet ovat lujia, jotka pystyvät suojaamaan käsiteltyä pintaa pienien halkeamien esiintymisestä.

Kiiltävä maali seinissä käytävällä
Kiiltävä vaaleanpunainen maali pukeutumiselle

Mihin käytetään kiiltävää maalia?

Brilliant voi olla sisustus, autot, astiat, koriste-esineet. Kiiltävä maali putoaa täydellisesti metalliin, lasiin, puuhun, betoniin ja muoviin. Suurin vaatimus tilojen suunnittelussa: lattia, katto, seinät.

Kattoon käytetään useimmiten valkoista kiiltävää maalia. Maalattu katto tulee korkeammaksi, ei paina, joten tämä on paras ratkaisu huoneisiin, joissa on alhaiset katot. Keittiössä on kiiltävä katto kattoon, koska höyry, savu ja savu ovat tasaisesti läsnä tällä alueella. Käytetyt alkydi, tahmea, silikaatti, emulsiokoostumukset.

Kiiltävä ei ime kosteutta, joten tätä kiiltävää maalia käytetään kylpyhuoneiden tai kylpyhuoneiden seinämiin, jos et halua ottaa yhteyttä laatoihin.

Sininen, kiiltävä maali olohuoneen sisustuksessa
Sininen kiiltävä maali kylpyhuoneessa

Huoneen lattialle maaleja käytetään harvoin, koska kiiltävään päällysteeseen näet selvästi naarmuja, tahroja, tahroja.

Kiiltävä maali betonilattialle - se on akryyli-, polyuretaanimaaleja, uretaani-alkydiyhdisteitä. Akryylisilikoniseokset betoniin eivät ole kovin sopivia, koska ne ovat vähän kulutusta kestäviä.

Vahva loisto on alkydimaalilla. Sitä käytetään ulko- ja sisustustöihin, maalimetalliin ja puukalusteisiin, muille pinnoille.

Luovuusmateriaali

Kiiltävät akryylimaalit yhdistävät öljyn ja akvarellin ominaisuudet riippuen veden laimennuksen asteesta. Toisin kuin öljymaalit, akryyli ei haise ja kuivu paljon nopeammin. Ne koristelevat astioita, niitä käytetään yksivärisenä taustana olevien kalusteiden sisustuksena.

Maalia ei kuivata, jotta vettä ei lisätä. Työskentele paremmin paletilla, joka voi toimia missä tahansa lasiesineessä. Akryylille tämä on parempi kuin myymälöissä myytävät muovituotteet.

Sininen kiiltävä maali makuuhuoneen seinään

Kuinka työskennellä kiillon kanssa?

Maalattavan pinnan valmistaminen sisältää seuraavat vaiheet:

  • vanhan pinnoitteen poistaminen;
  • hiekkapaperin hionta;
  • kääntölevyt halkeamat, halkeamat, nivelet;
  • puhdistus;
  • aluke.

Valmistustyön laatu riippuu tulevan pinnoitteen ulkonäöstä kiilto, joten erityistä huolellisuutta tarvitaan, hidas.

Kiiltävä maali ruokasalin seinään

Sen jälkeen, on täysin tasainen pinta, jossa on yksi tai kaksi kerrosta maali harjaus kulmat, telalla laajoilla alueilla tai pieni juoni ruisku erillisessä yksityiskohta.

Emali levitetään alustetulle pinnalle yhdellä kerroksella.

Akryyli kiiltävä kylpyhuone

Niinpä kiiltävää maalia voidaan pitää taloudellisena materiaalina: noin kymmenen neliömetrin maalausta varten riittää litraa materiaalia.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

20 − = 17