Kaiteet metallista: kaikki rakentamisesta, materiaaleista ja asennusominaisuuksista

Eri portaita käytetään sekä yksityisalueilla että hallinnollisissa rakennuksissa. Suurin osa portaista, sekä parvekkeet ja parvekkeet, jotka tekevät estetiikkaa, tilaa, luovat erittäin turvallisia olosuhteita, varjellaan kaiteilla. Hyvin usein yksinkertainen portaikko aita voi tulla fiksu sisustus koko huoneeseen tai koristella talon julkisivu ja parveke.

Valkoinen metalli kaiteet
Valurautakaula sisätilassa

Perusrakenteet

Portaiden kiskot toimivat aitoina, suojaten. Rakenteen tärkeimmät osat:

 • Kaiteet - tuet, jotka kiinnitetään portaisiin, usein koristeltu koristeelementillä;
 • Kaiteet - rakenteen komponentit, jotka ovat välttämättömiä mukavaan käyttöön, asennetaan suoraan kaiteisiin;
 • Aitojen täyttö - elementit, joiden avulla suljetaan vapaan tilan parvekkeiden väliin. Tämä takaa korkeimman turvallisuustason.

Tällöin täyte voi olla klassinen (kaiteet sijaitsevat rinteessä tai suorassa pystyssä) tai koristeltu alkuperäisemmällä tavalla. Esimerkiksi usein käytetyt pultit - vaakasuuntaiset sauvat. Kauniit kaiteet, joissa on kiinteä lasin täyttö, näyttävät erityisen modernilta ja hienolta.

Metallinen kaide portaiden sisään klassisessa sisätilassa
Korjausmetalli, jossa on sisustus

Materiaalit käsijohteille

Nykyään materiaalit kiskojen valmistamiseksi ovat enemmän kuin tarpeeksi. Käyttää suuntaus eko motiiveja (esim., Puinen tikkaat voidaan täydentää kaikki elementit samaa materiaalia, ja vain jotkut taotut osat koristeluun) ja alkuperäinen versiot ultra käsite (runsaasti metalli, muovi, lasi).

Metal kaide Art Deco -tyylillä
Metallinen kaide puuportailla

Materiaalin valinta riippuu asiakkaan toimintaolosuhteista, tarvittavan turvallisuuden tasosta, suunnittelutavoitteista ja taloudellisista valmiuksista. Perinteisesti voidaan erottaa useat suosituimmat materiaalit:

 • Valurauta on yleinen materiaali kadun aidoille. Näyttävyyttä koristeellinen valurautainen kaide asennus pitkin siltaa, pengerrykset, yksityisomistuksessa parantaa tunnelmaa rikas antiikin suunnittelu. Talossa valurautaosat näyttävät liian raa'ilta ja massiivisilta, joten niitä käytetään harvoin;
 • Teräs on suosittu materiaali, jolle on ominaista moitteeton suorituskyky. Kaiteet, jotka on valmistettu metallista kiillotettua tyyppiä, sekä "ruostumaton teräs" tunnetaan niiden erityisestä kestävyydestä, käytännöllisyydestä ja vaatimattomasta hoidosta. Materiaali on hyvä sekä kadun aitojen että suljetun tilan järjestämiseksi;
 • Alumiini on joustava ja sitkeää metallia, joka ei kestä suuria kuormituksia. Sitä ei käytetä kadulla, mutta talon tai parvekkeen metallirungon portaikko on varsin sopiva;
 • Rauta on universaali raaka-aine työhön. Sitä käytetään usein teollisiin tarkoituksiin ja kotiin. Kuitenkin on vaikea työskennellä raudan kanssa. Metallikaiteet portaita, kaiteita ja aidat vaativat huolellista käsittelyä korroosionestoaineet sekä säännöllisiin sÇvytysjÇrjestelmÇn;
 • Pronssi ja messinki ovat erittäin harvinaisia ​​operatiivisten vaikeuksien ja korkeiden kustannusten vuoksi.

Metallikiskojen suositellaan olevan nikkelöityjä tai kromattuja aktiivisen toiminnan keston nostamiseksi. Jotta galvaanista suojausta ei vahingoittaisi, ne hylätään hitsauksen asennuksesta, mieluummin kierteitetyn liitännän menetelmällä.

Kaiteet metallista talossa
Kuvioitu metallinen kaide

Materiaalit lamellien valmistukseen

Historialliset paalit ovat puukuvioisia pylväitä, jotka tukevat portaiden kaiteita. Puua pidetään edelleen yleismaailmana tällaisten elementtien luomiseen.

Puu sopii hyvin mihin tahansa käsittelyyn, sitä on helppo koristella ja koristella monin eri tavoin. Taotut portaat ja puupalkit ovat erityisen tyylikkäitä. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto maalaismökki klassiseen tyyliin.

Kaiteet, jotka on valmistettu metallista futuristisessa suunnittelussa
Metallikaiteet geometrisessa suunnittelussa

Portaiden kaiteet ja kaikki rakenneosat puusta, hyvin sovi sisämaassa, Provence, eko-tyyli, etniset ja itämaiset suunnittelun koostumus. Puusta valmistettujen parvekkeiden muoto voi olla:

 • Lieriömäinen (yksinkertaisin vaihtoehto);
 • Tasainen (laakkimaisille sisätiloille);
 • Veistetty veistoksella koristeltu.

Puu on kaunis, ekologinen puhdas materiaali, joka sopii hyvin mihin tahansa sisustukseen. Puusta valmistettuja katuja ja parvekerakenteita ei tehdä absoluuttisen epäkäytännöllisyyden vuoksi.

Taiteiden kaiteet taonta
Taottu kaide

Kivestä ja lasista

Metallikiskoihin on usein lisätty kivirakenteita. Suosituin materiaali on marmori. Se on luotettava ja kestävä, näyttää erityisen kiin
teältä, kunnioitukseltaan ja hienolta. Pienien portaiden tai pienoisparvekkeiden järjestelyissä ei ole suuria elementtejä. Materiaali on melko kallis ja sopii katsomaan vain kalliita ja tilavia huoneistoja.

1
Metallinen kaide portaiden sisäpuolella asunnossa
Kaiteet, jotka on valmistettu metallista laakonista muotoilua

Mielenkiintoinen vaihtoehto marmorin kiiltoa varten on lasirakenteiden iloisuus. Lasi-pohjahyllyt, yleensä valettu. Kristallilasista taidetut elementit upeilla ylivuoroilla ja taustavalaistuksella täydentävät mustan metallinen kaide. Turvallisin materiaali on monikerroksinen silikaattilasi, jota on vaikea murtaa.

Raudasta valmistetut metalliosat
Metal kiskot parvi tyyliin

Betonituotteet

Massiivisiin metallikaiteisiin (esim. Valurauta) sopivat betonipalkit. Monet pitävät tämäntyyppistä aidan kirjaamista Stalinin valtakunnan reliitiksi. Raskaat ja hieman karkeat mallit eivät todellakaan sovi asuntojen ja talojen tilanteeseen.

Sementti ja metallikaiteet portaita on hyvä ratkaisu päivittää sisäkenttä: suojelemiseksi paviljongit, terassit, Grilli, etupiha, ja muissa paikoissa, jotka vaativat terävää erottelua. Betoni- ja kipsi-aidat ovat liian hauras. Ne tuhoutuvat nopeasti lämpötilan muutosten, pitkittyneiden sademäärien ja banaanien mekaanisten vaurioiden varalta.

Kaiteet metallista portaikkoon

metalli

Usein parvekkeet on valmistettu samasta materiaalista kuin portaikko: metalli tai puu. Suljettavat rakenteet näyttävät holistisesti ja orgaanisesti. Puu tarjoaa aristokratian erityistä sävyä ja pienen antiikin tuntuman. Mutta metallirakenteet voidaan tehdä moderniksi ja tyyliteltyinä tiettyyn historialliseen aikakauteen.

Metal kromi kaide
Kaidemetalli moderniin tyyliin

Riippuen sisustusratkaisuista huoneen mitat, toiminnalliset ominaisuudet ja erilaiset seokset ovat käytössä. Laaja valikoima metallipalkkeja ja näiden tuotteiden valmistusmenetelmän näkökulmasta. Metallisten tai muiden aidojen kuistia voidaan täydentää seuraavilla kaiteilla:

 • Kansalliset joukkueet;
 • cast;
 • hitsattu;
 • Yhdistetty.

Valmistusmenetelmä vaikuttaa suoraan tällaisten rakenteiden käyttöön. Ensinnäkin on otettava huomioon yleiset tyylit ja sijainti, jossa käytetään tämän tyyppistä aitausta.

Metallikatokset
Metallinen kaide lintu-hahmolla

Turvallisuuden tärkeät näkökohdat

Valitsemalla sopiva kaiteet portaat metallista tai muista materiaaleista talon tai asunnon, on tärkeää arvioida ole ensisijaisesti esteettisiä ominaisuuksia ja edullisuutta sekä keskeiset vivahteita turvallisen käytön. Kaksi asiaa pitää mielessä:

 1. Rakenteen korkeuden on oltava vähintään 80 cm. Tämä on suunnilleen aikuisen keskivaiheen vyötärö. Tällaista korkeutta pidetään erittäin turvallisena ja melko esteettisenä;
 2. Rakennusten vakio-lukumäärän on oltava yhtä suuri kuin portaiden kokonaismäärä portaissa. Tämä edellyttä, että muita täyttöelementtejä ei ole, ja myös, jos pystysuuntaiset sauvat eivät ole liian ohuita.

Pylväiden välinen välys saa olla enintään 150 mm. Tämä on erityisen tärkeää, jos talossa on lapsia. Niistä on monia, jotka haluavat kiinnittää päätään kaiteiden väliin.

Metallinen kaide Välimeren sisätiloissa
Teräsrunko kaide

Asennusominaisuudet

Jotta metallikaiteen toiminta olisi täysin perusteltua, on noudatettava kaikkia rakenteen asennusta koskevia sääntöjä. Kaide on asennettu normaalisti portaisiin, joissa on enemmän kuin kolme portaikkoa.

Kaiteet, jotka on valmistettu metallista lasilla

Jos portaikko ei kiinnitä seinää tai muuta kotelointityyppiä, on tarpeen kiinnittää kaideelementit molemmille puolille. Riippumatta siitä, kuinka monimutkainen muotoilu, terävät reunat, terävät ulkonemat ja muut virheet, jotka saattavat aiheuttaa silpomista, ei pitäisi olla.

Metallinen kaide kierreportaalla

Ihannetapauksessa ehdottomasti minkä tahansa käden kaavion tulisi olla 30 senttiä askelrivää kohden, joka päättyy tasaisella pyöristyksellä. Kaiteen muotoa tulisi myös harkita ergonomian mukaisesti. Paras vaihtoehto on käsijohto, joka vastaa käden tarttumista sileiden materiaalien päällekkäisyyksiin.

Metallinen kaide talon talon puuportailla

On tärkeää ymmärtää, että rakentamisen on oltava turvallista ja kestävää, joten asiantuntijoiden on kiinnitettävä tällais
ten aidojen asentamista. Päätös käsitellä tällaista asiaa itsenäisesti on perustuttava tietyn tiedon ja kokemuksen saatavuuteen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

19 − = 16