Crystal pöytäastiat: lajikkeet, hoitosäännöt (22 kuvaa)

Kuten tiedätte, kristalli elämässämme on olennainen osa juhlallista pöydän asetusta. Tämän materiaalin valmistustekniikka ilmestyi yli viisi tuhatta vuotta sitten.

Avoimuuden korkea taso saavutetaan käyttämällä lyijyä materiaalissa. Jos lyijyn määrä potissa ylittää 10%, sitä voidaan kutsua kristalliksi. Paras ruokalaji on se, jossa lyijypitoisuus on 30%.

Kristallikruunuilla on korkeammat kustannukset verrattuna perinteiseen lasiin ja siksi ne tarvitsevat entistä perusteellisemman hoitotyön. Jos et ole varma tämäntyyppisestä lasista, älä puhdista sitä, niin se tulee pilvisenä lyhyessä ajassa. Jotta kide pysyisi kiiltävänä pitkään, on välttämätöntä pestä se liuoksella, jossa on sitruunamehua tai etikkaa.

Barium-kristallikruunu
Bohemian kristalli

Crystal-astiastoa voi esitellä viinilaseilla, lasillisilla, karkkipuilla, salaattikulhoilla, sokerikulhoilla, mausteilla, maljakoilla, kannulla ja paljon muilla.

Laadukkaalla lasilla ei pitäisi olla sulkeumia ja peittävyyttä, ja jos pidät sitä kostealla sormella, se soi. Vaaka, taittuminen ja karheus ovat merkki väärentämisestä.

Bohemien kristallilasia
Kristallilasit

Kristallilajikkeet

Kuluttajamarkkinoilla löytyy erilaisia ​​kiteitä. Jokaisella on sen edut:

  • Lyijyä. Tässä maljassa lyijyn läsnäolo on 36%. Tällainen lajike ilmestyi yli 350 vuotta sitten. Se on voimakasta eikä se mene hukkaan happaman väliaineen tai emästen vaikutuksen alaisena. Materiaali on täysin turvallinen ihmisten terveydelle.
  • Vuori. Tämä laji houkuttelee paljon ihmisiä, joilla on esteettisiä ominaisuuksia. Se on loistava, kestävä ja kestävä materiaali. Pätevällä hoidolla hän on iloinen pitkään hänen vertaansa vailla olevien ulkoisten tietojensa kanssa. Useimmiten kalliokideä käytetään korujen, linssien ja erilaisten kalliiden tuotteiden valmistuksessa. Rock-kristallituotteet voivat olla eri värejä, kuten savuisia ja mustia.
  • Barium. Luotettava ja kestävä materiaali, joka ominaisuuksiltaan on samanlainen kuin lyijy, mutta koostumukseltaan barium.
  • Böömissä. Tällä lajilla ei ole lyijyä. Tämä kalium-kalsiumlasi, jolle on ominaista erinomainen esteettinen data.
Kristallilasit
Värikyllästekstiilit

Värillinen ja läpinäkyvä kristalli

Nykyään kristallituotteiden markkinat tarjoavat erilaisia ​​värejä sisältäviä ruokia. Se voi olla sekä läpinäkyvä että värillinen elementti. Värillisestä kiteestä valmistetut astiat saadaan lisäämällä tiettyjen lisäaineiden koostumusta. Jos lisäät kobolttiä, materiaali muuttuu siniseksi. Kadmium tai kulta antaa mahdollisuuden saada kristalli punertava sävy. Keltaiset ja vihreät värit ovat mahdollisia lisäämällä rautaa. Käyttämällä puhdasta mangaania on mahdollista valmistaa runsaasti keltaista väriä.

Koriste-maljakoita
Crystal viinilasit

Voit koristella lasia erilaisilla koristelumenetelmillä. Useimmiten kristalli on koristeltu kulta. Kullattu kalvo työnnetään ulkopuolelta tai materiaalin sisällä. Maalausta kultaoksidilla tai satiinilla voidaan myös käyttää. Jos haluat saada ei-kiiltävän pinnan, käytä sitten mattoa.

Tšekin kristalli: edut

Tšekin kristallin ruokien lisääntynyt kysyntä. Tämä materiaali on ominaista silmiinpistävä läpinäkyvyys ja korkea lujuus. Kristallia Tšekin tasavallasta saadaan erikoiskäsittelyllä. Astioiden valon kiehtova hajoitus näyttää erinomaiselta ja kalliilta.

Tšekin lasit ja kristalliruoat yhdistyvät harmonisiin muotoihin ja virtaaviin koristeisiin. Hän näyttää upeasti pöydälle.

Kristallikarhu
Lasihelmet

Tšekin kristallilaatat ovat korkealaatuisia. Se on valmistettu yhdistämällä nykyaikaiset tekniikat ja vanhat perinteet. Suunnittelu on ainutlaatuista ja ylivoimaista. Suuri määrä elementtejä suoritetaan manuaalisesti. Lajitelma on laaja. Sen edustavat lukuisat viinilasit, lasit, maljakoita, laatat ja monet muut.

Crystal peitot
Crystal-pöytäastiat laakonissa
Kynttilänjalka on valmistettu kristallista

Kriteerien hoito kristalli

Keittoastiat tarvitsevat asianmukaista hoitoa. Jos haluat, että se kestää niin pitkään kuin mahdollista ja miellyttää silmää sen vertaansa vailla olevan ulkonäön vuoksi, se on selvitettävä kunnolla. Kiteiden hoitoon liittyy tiettyjä suosituksia.

1

Kuinka pestä kristalliastiat? Perinteinen lika voidaan poistaa helposti pesuaineella ja nukkaamattomalla liinalla. Pyykkien keraaminen pesu voidaan myös tehdä samettipyyhkeellä ja pienellä määrällä tärkkelystä.

Crystal pöytäastiat
Kristallilasi kultauksella
Kristallilasit

Jotta kristalli kipuisi kuin uusi, lisää vain vähän etikkaa tai sitruunahappoa veteen. Sen jälkeen pinta puhdistetaan ja pyyhitään kuivaksi.

Jos kideä ei käytetä pitkään aikaan ja se on telineessä ilman pesua, siihen voi muodostua paksu kerros pölyä. Päästä eroon nopeasti, jos laitat astiat veteen, joka oli keitettyä perunaa. Joten voit puhdistaa kaikenlaisen saastumisen.

Lyijykristallilasi
Crystal-astiasto, jossa kuvio
Crystal arkku hopealla

Jos astioiden pesun jälkeen ei ole hyväksyttävää pilvinen erota, ne voidaan helposti poistaa, jos puhdistat materiaalin käyttämällä suolaa ja etikkaa.

Ei ole suositeltavaa pestä kide kuumalla vedellä. Joten se voi nopeasti hämärtyä ajan myötä. Lasi lämpimässä vedessä. Viinilasku poistuu helposti dekantterista tai lasista saippuavedellä. Jos et ole pesty antikristallia pitkään, voit poistaa lian puolet perunasta. Tämä on hyvä puhdistusainetta.

Maljakko kristallilta
Vintage-ruokia, jotka on valmistettu kristallista
Kristallilasit, joissa kultainen sisustus

Astioiden tahrojen estämiseksi on suositeltavaa, ettei kuivaa sitä pesun jälkeen, vaan pyyhi se huolellisesti kuivaksi.

Lasi- ja kristallikruunu tänään on usein kotitapahtumien ominaisuus. Läpinäkyvyys on kristallin tärkein kriteeri. Jos hoito on kirjallista, ruoat näyttävät kalliilta ja kauniilta.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 4 =