Cineraria sisustuksessa: hoidon piirteet (24 kuvaa)

Cineraria on kaunis kasvi, joka voidaan istuttaa kotona. Tämä kasvi on peräisin Astrope-suvusta (Complex). Tyypit cineraria ovat hyvin erilaisia. Kauneutensa vuoksi kukka ei ole verrattavissa mihinkään muuhun. Tämän perheen edustajat tähän mennessä ovat noin viisikymmentä lajia. Tässä artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten hoitaa tätä kasvia, kuinka istuttaa, kasvattaa sitä ja paljon muuta.

uurnalehdoissa

Lyhyt kuvaus laitoksesta

uurnalehdoissa

Cineraria on ruohomaala, joka kasvaa Madagaskarissa. Kotona, huone Cineraria kutsutaan Cineraria räkäri (verinen) tuntuu hyvin. Kasvin korkeus on kolmekymmentä yhdeksänkymmentä senttimetriä. Lehdet ovat suuria, soikeita, varret laskevat ja haara voimakkaasti. Kukintojen väri on erilainen: punainen, valkoinen, violetti, keltainen ja niin edelleen. Kukinta alkaa kesästä kesäkuuhun. Kauneudeltaan tätä kukkia ei voi kilpailla, se on epätavallinen ja näyttää kauniilta kaikissa sisätiloissa, mikä on tärkeää. Tämä kasvi on tarkoitettu kauneuden todellisille taitajille.

uurnalehdoissa

Mikä on verinen cineraria?

uurnalehdoissa

Bloody cineraria on tämän perheen kaunein edustaja. Hänen lehdet eivät ole soikeita, ja kukat ovat pieniä, mutta eroavat rikkaissa sävyissä. Kukan muodon takia tämä kasvi sekoitetaan usein koiranpennun kanssa. Kuitenkin väri välittömästi antaa tämän kukan.

uurnalehdoissa

Tämän lajikkeen viljely on hieman vaikeampaa kuin muiden lajityyppien: on suositeltavaa kylvää se välittömästi erillisiin ruukkuihin eikä tehdä jälkikäteen noutoa. Syy tähän - pitkä odotus kukinnan. Siementen istutushetkestä se kestää yli 9 kuukautta ennen kuin näet kukat. Koska laitos on vuotuinen, ei kukaan päätä istuttaa tällaista kukkia kotona.

uurnalehdoissa

Kylvö toteutetaan joulukuussa, siemenet eivät voi nukahtua: ne jakautuvat maapallon yläpuolelle ja hieman painetaan. Ennen sitä on maadoitettava huolellisesti ja hyvin kostutettava.

uurnalehdoissa

Kokonaislämpötila on pidettävä kaksikymmentä astetta, on erittäin tärkeää poistaa lauhde joka päivä kalvosta, jonka täytyy kattaa kaikki ruukut.

uurnalehdoissa

Noin kuusitoista päivän kuluttua istutuksesta on istutettava ituja. Jos poraus on tarpeen, se on tehtävä sen jälkeen, kun yli 2 lehdet ovat näkyvissä.

uurnalehdoissa

Tämäntyyppistä cinerariaa tarvitaan vähän vähemmän kuin loput. Jos päätät istuttaa kukka kesällä avoimella pohjalla, se on suojattava suoralta auringonvalolta, aseta se varjostettuun paikkaan. Jos kaikki edellä mainitut edellytykset täyttyvät, kasvien tulee kukkia syksyllä. Jopa pienet pakkaset voivat tappaa cinerariaa, joten ensi vuonna sitä pitää kylvetä uudelleen.

uurnalehdoissa
uurnalehdoissa

Kasvatetaan siemenistä ja taimista

Cinerariaa voidaan kasvattaa sekä siemenistä että taimista. Jos päätät turvautua ensimmäiseen vaihtoehtoon, sinun on ensin ostettava kukka siemeniä. Tämän ongelmat eivät esiinny, koska sorkkareiden siemeniä myydään lähes kaikissa myymälöissä. Haluan korostaa, että siementen itävyyskyky on riittävän korkea ja on helppo saada taimet pois niistä, sinun tarvitsee vain tietää, miten cineraria huolehtii, mutta lisää tästä myöhemmin.

uurnalehdoissa

Lehmän siemeniä suositellaan huhtikuussa, valitse säiliö syvältä ja leveältä. Kasvi kasvi hiekka / turve seokseen yhtä suurilla osilla. Kylvämisen jälkeen maa on varovasti kaadettava ruiskusta ja peitettävä kalvolla tai jopa lasilla kasvihuoneilmiön aikaansaamiseksi - tämä kasvaa kukka, joka johtaa haluttuun tulokseen.

1
uurnalehdoissa

Jos päätät turvautua toiseen vaihtoehtoon (taimien hankinta), sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että kasvin pitäisi olla kaksi todellista lehtiä, vain tämä taimi saa hyvin ja kasvaa voimakkaana ja kauniina. Ruukkuissa ei ole suositeltavaa varastoida taimia ennen kevää, on toivottavaa siirtää ne turvebriketteihin, jotka voidaan sitten istuttaa suoraan avoimeen maahan. Jos teet kaiken oikein, kasvi miellyttää sinua kauniilla kukilla. Jos päätät pitää kasvin huoneessakin, sen paikka on valittava välttämättä aurinkoiseksi ja lämmin, sitten kukka näyttää sen kauneuden 100 prosenttiin.

uurnalehdoissa

Kotihoito

Cineraria, kuten mikä tahansa muu laitos, vaatii hoitoa, varsinkin jos sitä pidetään kotona.

Tässä on lyhyt kuvaus siitä, miten hoitaa kukka:

  • Oikea kastelu tekniikka. Koska cineraria on melko "pirteä" kasvi, se pitäisi kastella erittäin varovasti. Huonee
    nlämpöinen vesi on ihanteellinen kasteluun. Vettä on kaadettava vain kasvin juureen, ei ole suositeltavaa saada vettä lehtiä tai kukkia. On erittäin tärkeää säilyttää maapallon kosteus, mutta samanaikaisesti cinerariaa ei voi vettä vettä. Tarvitsemme "kultaista keskiarvoa".
  • Hyvä maaperä. Kuten edellä mainittiin, maaperän on oltava ravitseva ja löysä. Turve ja komposti suhteessa 50/50 on täydellinen tämän tyyppiselle kukalle. Ei ole tarpeetonta lisätä maaperään kuorta, joka edistää maan ilmanläpäisevyyttä.
  • Top pukeutuminen. Cinerariaa on ruokittava erityisesti kukinnan aikana. Kivennäislannoitteiden kompleksit auttavat pitämään kasvien kunnossa ja kukin varmasti kiittää rakastajansa kauniilla kukoilla.
  • Huoneen kosteus. Kotihoito tarkoittaa paitsi kastelua ja ruokintaan, on tärkeää tietää, että ilman kosteus on erittäin tärkeä kukalle. Cineraria on pidettävä 15 asteen lämpötilassa. Jotta kukka olisi mukavampi huoneessa, on välttämätöntä suihkuttaa ilmaa kukan ympärille useita kertoja päivässä. Muista, että tämä kasvi ei pidä luonnosta, joten katsele sitä huolellisesti.
uurnalehdoissa

Mitä kasvi voi saada?

On välttämätöntä ymmärtää, että kukkahoito sisältää tarvittavan taistelun tuholaisia ​​vastaan ​​ja erilaisia ​​sairauksia vastaan, jotka voivat vahingoittaa kasvia eri kehitysvaiheissa.

Yleisin sairaus, joka vaikuttaa cinerariaan, on niin kutsuttu harmaa muotti. Tämä vaiva ilmentää sen vaikutusta putoavien kukkien ja lehtien muodossa kasvatuksen aikana. Tärkein tapa torjua tätä ongelmaa on erikoislääkkeiden hoito, jota voi ostaa helposti kukkakaupassa.

uurnalehdoissa

Toinen sairaus, joka vaikuttaa tähän kasviin, on vaihtoehto. Tämä tauti ilmenee ruskeina tahroina kasvien lehdissä. Tässä tapauksessa on tarpeen hoitaa kukka sienitautien torjunta-aineella.

uurnalehdoissa

Voit turvallisesti käsitellä hyönteisiä ja jopa perhosia. Nämä tuholaiset voivat aiheuttaa vakavaa vahinkoa laitokselle, koska cinerariaa on käsiteltävä hyönteismyrkkyillä ensimmäisen tuholaisten vahinkoa aiheuttavien oireiden varalta.

uurnalehdoissa

Tämä kasvi houkuttelee kukkaviljelijöitä paitsi sen värejä, mutta hyödyllisyys. Todettiin, että kasvi erinomaisesti puhdistaa orgaanisten yhdisteiden ilmaa.

uurnalehdoissa

Sattuu, että kasvi nopeasti häviää, tärkeimmät syyt ovat kosteuden puute, runsaasti valaistusta, vedet, korkea sisäilman lämpötila ja huono vedenpoisto.

uurnalehdoissa

Laitoksen oikein valittu hoito ja yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen antavat kukkien omistajalle kauniiksi kauan. Joten, huolehtiminen cineraria, vaikka se on joitain vivahteita, mutta siinä ei ole mitään monimutkaista. Kun olet tehnyt taimien valmistuksen oikein, voit saada terveitä ja kauniita kukkia, jotka voivat koristella mitä tahansa taloa tai täydentää kukkapenkkiä epätavallisella värimallilla.

uurnalehdoissa

Jos päätät laittaa ciderariaa kotona, sinun on ymmärrettävä, että tämä kasvi on melko kaprihioinen, joten kannattaa laskea vahvuuksiasi ja valmiuksiasi.

uurnalehdoissa

Tietenkin, sisätilojen cineraria on yksinkertaisesti upea, se sopii mihin tahansa muotoiluun. Kauneudellaan ja epätavallisuutensa vuoksi tämä kasvi ei ole yhtäläinen, vieraat eivät pysy välinpitämättöminä cinerarialle.

uurnalehdoissa

Muuten, kukka sopii täydellisesti lahjana naiselle, esimerkiksi 8. maaliskuuta. Houkuttelevien esteettisten tietojen lisäksi kukka myös puhdistaa haitallisten aineiden ilmaa, joten allergikoille ja astmaatikoille tämä tehdas on ihanteellinen vaihtoehto.

uurnalehdoissa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 4