Alkuperäiset kierreportaat sisätilojen toiseen kerrokseen (50 kuvaa)

Toimivuuden kannalta tikkaat ovat välttämättömiä pystysuoralle liikkumiselle, esimerkiksi yhdestä kerroksesta toiseen.

Valkoinen ja ruskea spiraaliportaat betonista, puusta ja metallista

Vuorokauden ja käytännön mukaan kaikki portaat ovat jaettuina:

 • pää (marssi);
 • minor:
 • katto (asennettu kattoihin, joita käytetään turvalliseen asennukseen ja huoltoon);

  hätäevakuointi (hätä- ja pelastusoperaatioihin);

  toimisto (asennettu käytettäväksi kellari- ja ullakkotiloihin);

 • Keski-sisäänkäynti (tai edessä);
 • Huoneistossa (joka sijaitsee monitasoisissa huoneistoissa tai yksityisessä talossa);
 • liukuportaat;
 • puisto ja puutarha.
Oranssi-musta kierreportaat

Ruuviportaat ovat usein huoneiston sisällä, koska ne asennetaan monitasoiseen asuntoon tai yksityiseen taloon. Mielenkiintoinen ratkaisu on asentaa varasähkökäynnin kierreportaat yhteen talon ulkoseinistä. Betonirautaportaasta tulee mielenkiintoinen ja toimiva ominaisuus talon ulkoseinästä. Runkoportaat asennetaan kellariin ja ullakkotiloihin: niissä on vähemmän tilaa kuin lennon portaat ja näyttävät alkuperäiseltä.

Tyylikäs puinen kierreportaikko asunnossa

Puiset kierreportaat
Alkuperäinen puukierreportaat

materiaali

Portaiden valmistukseen tarkoitettu materiaali voi olla mikä tahansa: kiveistä muoviin. Materiaalin valinta määräytyy tikkaiden toiminnallisen tarkoituksen ja toimintaolosuhteiden mukaan.

Metalli kierreportaat

Portaiden vaihtelut eri materiaaleista:

 • köysi;
 • muovi;
 • puu;
 • luonnollisista ja keinotekoisista materiaaleista (laatat, graniitti, marmori, graniitti jne.);
 • metalli ja teräs (kupari, teräslejeeringit, alumiiniseokset, usein metallivaiheiden valmistuksessa käytetty taide taonta);
 • tiili;
 • betoni (teräsbetoni);
 • lasi (usein yhdistettyinä).
Valkoinen ja ruskea kierreportaat sisätiloissa

Usein portaat on valmistettu puusta, metalliseoksesta tai lasista. Vähemmän - marmori ja betoni. Suunnittelijat luovat eri versioita materiaaleista (kaiteet ja portaat), usein lasin ja metallin yhdistelmiä, kiveä ja puuta, lasia ja kiveä, puuta ja lasia jne.

Kierreportaat puusta ja metallista

Materiaalin valinta riippuu sisustuksen tyylistä. Tree - lähes universaali materiaali, koska. sopii käytettäväksi erilaisissa ympäristöissä (sisä- ja ulkotiloissa). Puu on hyvin yhdistetty muihin materiaaleihin, joten ei ole vaikeata yhdistää puuportaita ja kiskot läpinäkyvästä lasista, luoda betonireikiä ja kauniita aidatut aidat ja kaiteet.

Pieni kierreportaat puusta ja metallista
Beige ja musta kierreportaat
Beige harmaa kierreportaat
Musta metalli kierreportaat
Kaunis näkymä talon kierreportaasta
Kaunis taotut valkoinen kierreportaat
Ruskea-musta kierreportaat

Kierreportaiden tyypit

Kaikesta monimuotoisuudesta voidaan tunnistaa tärkeimmät kierreportaat, niiden neljä:

 1. Portaat, joissa on tukia seinille. Vaiheet ovat kiilamaisia ​​(kapea toisesta päästä, toisistaan ​​leveä). Askeleiden leveä pää on kiinnitetty tukiseinään, kapea pää tukipylvääseen (voit tehdä sen ilman sitä). Nämä kierreportaat asennetaan toisessa kerroksessa tai kellarissa, useimmiten huoneen kulmassa. Aseja tarvitaan vain ylemmässä alustassa.
 2. Tikkaat, joissa on tukipylväs sisemmän sarakkeen kanssa keskellä suunnittelua ja ulokkeen kiinnitys (modulaarinen portaikko). Tätä sidosta kutsutaan konsoliksi (tai modulaariseksi), koska jokaisessa vaiheessa on solmu kapeassa päädyssä keskelle. Jokainen solmu sijoitetaan toiseen muotoilijan muotoon. Tällaiset portaat ovat suosituimpia yksityisissä taloissa ja mökkeissä. Se on helppo asentaa ja koota, eikä tällaisen tikkaiden suunnitteluidea rajoitu mihinkään. Modulaarinen kierreportaikko ei ole ehdottomasti sidottu seinään, joten se voidaan sijoittaa jopa huoneen keskelle. On suositeltavaa asentaa aidat pitkin koko portaikon kehää.
 3. Portaat, joissa on tuki monoliittiselle keskuspyl
  väälle. Se eroaa vain siinä, että vaiheet kiinnittyvät monoliittiseen betoniin tai metallipylvääseen. Tämän mallin valetut valurautaiset kierreportaat. Taotut kierreportaat ovat kestäviä, niitä voidaan käyttää sekä asunnossa että dachassa.
 4. Portaat ilman tukia keskipylväässä ja seinissä. Tämä on spiraaliportaan alkuperäinen muotoilu, etenkin yksityiselle rakennukselle. Suunnittelijat ovat keksineet keinon kiinnittää spiraaliportaat portaille erityisesti taivutetuilla kielillä tai nauhoilla (nämä ovat portaiden laakerielementtejä).
Kierreportaat puusta ja lasista

Toisen ja kolmannen mallin kierreportaat voidaan tehdä ja asentaa itsenäisesti, modulaariset tikkaat ovat hyvin yksinkertaisia ​​koota. Mutta neljäs vaihtoehto vaatii erityistä huomiota ja taitoa, joten on parempi olla tekemättä riippumatonta suunnittelua, valmistusta ja asennusta, mutta antaa tämän liiketoiminnan ammattilaisille.

Metalliset kierreportaat, joissa on taottuja elementtejä

Kaiteiden, kaiteiden ja aidojen läsnäolo ja puuttuminen eivät riipu rakentamisen tyypistä. Esteettisistä syistä voit kieltää kaiteet, mutta turvallisuussyistä asiantuntijat suosittelevat asentamista. Valurautaiset kierreportaat tehdään usein käsikaiteilla.

Musta metalli kierreportaat
Beige-harmaa portaikko sisätiloissa
Ruskea-musta kierreportaat
Lasi kierreportaat sisätiloissa
Puinen alkuperäinen kierreportaat
Harmaa metalliset kierreportaat
Kaunis puiset kierreportaat

Kierreportaat sisätiloissa

Erilaiset kierreportaat näyttävät hyviltä mistä tahansa sisustuksesta - ylellisestä barokista klassiseen viktoriaaniseen tyyliin. Teräskierreportaat soveltuvat sekä laakoniseen minimalismiin että ilmeiseen fuusiotyyliin. Spiraalilasi portaikko näyttää hienosti sisustukseltaan huipputekniikan tyyliin, ja valkoinen kivirakenne tulee oleellinen osa Välimeren sisustusta.

Kierreportaat lasista ja metallista

Kierreportaat lasista ja metallista

Yksityisessä talossa tai monitasoisessa asunnossa kierreportaat näyttävät mielenkiintoisemmilta kuin marssivat. Useita etuja:

 1. Tiiviyttä. Tämä on erityisen tärkeää asunnossa.
 2. Omaperäisyys. Mökkien ruuviportaat voidaan täydentää napakeskellä tai mäellä nopean laskeutumisen vuoksi. Tämä ajatus on erittäin suosittu lasten kanssa.
 3. Ympyräportaiden suunnittelu. Teräs, betoni, puu, lasi, muovi, kivi, yhdistetty - satoja kierreportaita. Se ei ole vaikea löytää hienoja valurautakaiteita, jotka vastaavat värimallia puisiin tai konkreettisiin portaisiin. Voit tilata läpinäkyvästä tai himmeästä lasista valmistettuja lasiaidereita, joissa on kuvio tai lasimaalaus. Voit jättää käsikaiteet tai yhdistää ne aidojen kanssa, jättää aidat tai lopettaa sen kokonaan. Joka tapauksessa kierreportaat näyttävät mielenkiintoisilta ja alkuperäisiltä kaikissa sisätiloissa.
 4. Hinta. Tavalliset kierreportaat ovat pääsääntöisesti hieman halvempia kuin marssivat.
Mustavalkoinen tyylikäs kierreportaat
Harmaa-musta ruuvi metalliportaat
Kompakti kierreportaikko talossa
Spiral ruskea portaikko talossa
Musta ja ruskea kierreportaat
Hopeanruskeat kierreportaat
Kaunis kierreportaat talon sisätiloissa
Kierreportaat parvelle

Kierreportaiden mitat

Kokeneet ja käytännölliset keinot johdetun turvallisen tikkaimen kaava: 2a + b = 600 ~ 640 mm. Tässä kaavassa a on vaiheen korkeus, b on askeleen leveys, 600 - 640 mm on henkilön keskimääräinen askelkoko vaakasuoralle tasolle.

1

Askelman leveyden tulisi tukea koko jalan pituutta, keskimäärin 200 mm
- 340 mm. Askelkorkeus ei saisi ylittää 250 mm, korkeus 150 mm - 200 mm pidetään optimaalisena. Kun otetaan huomioon portaiden kiilamainen muoto, keskellä olevan tukipisteen tukipisteessä leveyden ei tulisi olla pienempi kuin 100 mm.

Street kierreportaat

Askelmien pituus riippuu portaikon tarkoituksesta:

 • alle 80 cm ei pidetä mukavana edes yhden henkilön puolesta, mutta sopii palopelille;
 • 80-100 cm (1 m) on optimaalinen portaita, jotka johtavat toiseen kerrokseen, ullakolle tai kellariin;
 • askelman pituus 100 cm: stä ja enemmän pidetään miellyttävänä kahdelle ihmiselle.

Standardiportaat tehdään useimmiten kulutuspinnan (kulutuspinnan) leveydellä 300 mm ja korkeudella 150 mm. Vaiheen leveyttä voidaan lisätä ripustamalla ylempää askelta alemman yläpuolelle. Tässä tapauksessa ripustuksen leveys ei kuitenkaan saa olla yli 50 mm, jos rakenne on terästä ja 30 mm, jos se on puinen kierreportaikko.

Musta metalli kierreportaat

On tärkeää muistaa spiraaliportaan kulma. Turvallisin kulma on 25 ° - 35 °. Jos kaltevuuskulma on yli 40 °, spiraaliportaan laskeutuminen on ongelmallista, ja jos kulma on yli 45 °, laskeutuminen voi tapahtua vain takana (askelmat ovat liian jyrkät).

Mustavalkoinen kierreportaikko keittiössä

Ylemmässä kerroksessa olevan aukon on oltava vähintään 2 metriä, varsinkin jos portaikko on tärkein ja usein käytti esim. Nousta ylimmälle kerrokselle. Tässä vaiheessa olevien vaiheiden pituus (jos aukko on noin 2 metriä halkaisijaltaan) on 80-90 cm, koska osa pituudesta "syödään" kiinnittämällä pylvästä, kiskot ja aidat sijoitetaan. Astioiden tuulettimen muotoisen järjestelyn ja ylävaiheiden ylittävän vaikutuksen ansiosta ajettavien kalojen yläpuolella on enintään 65 cm (650 mm). Käytettävissä olevat harvoin käyttämät portaat ovat 130-140 cm.

Puiset kierreportaat maalaistalossa
Epätavallinen muoto kierreportaasta
Musta metalli kierreportaikko talossa
Kierreportaat talon sisätiloissa
Kierreportaat puusta ja huurretusta lasista
Beige ja valkoinen kierreportaat

Kierreportaan luonnos: laskelmat

 1. Yläkerran väitetyn aukon koko:

  pääportaiden osalta vähintään 2000 mm (2 m), hätätilanteessa - 1300 - 1500 mm (1,3 - 1,5 m).

  Ei voida hylkivät aukon leveys, ja haluttu halkaisija tikkaat perustuu maaliskuussa leveys (eli arvo, joka määrittää leveyden portaikko, meidän tapauksessamme - ruuvin, jos sen "spin").

 2. Tulevan portaikon korkeus (interstorey-tilan korkeus).
 3. Kierteen kulma. Spiraaliportaan keskellä huonetta käytetään useimmiten 270- 360 asteen kulmia.
Punainen kierreportaat sisätiloissa

Tikkaiden rakentamiseksi sinun on määritettävä vaiheiden lukumäärä, niiden pituus, leveys ja etäisyys niiden välillä (vaiheen korkeus).

Oletetaan, että portaiden korkeus on 3 m, ja maaliskuussa leveys - 90 cm kääntää määrä millimetriä (mm) mukavuussyistä laskelmien: 3 m = 3000 mm. 90 cm = 900 mm. Kiskon kesto on noin 100 mm. Yleinen halkaisija kierteisen portaikko on helppo laskea käyttämällä kaavaa: D = 2a + 200 mm, jossa - leveys tulevaisuus portaita, ja 200 mm - halkaisija tukipylvään suunnittelu keskus (ei suositeltavaa tehdä vähemmän kuin 20 cm halkaisijaltaan). Saamme:

D = 2a + 200 mm = 2 * 900 mm + 200 mm = 1800 mm + 200 mm = 2000 mm (2 m)

Jos korkeus on 3000 mm ja optimaalinen askelkorkeus on 150-200 mm, saamme:

3000 mm / 150 mm = 20 askelta

tai

3000 mm / 200 mm = 15 askelta

Jos pysyt 15 askeleella, sinun täytyy kiivetä 14 askeleen + 15 askeleen - ylimmällä alustalla. Käyttämällä kaavaa 2a + b = 600 ~ 640 mm, valitaan suurempi arvo - 640 mm, voimme laskea vaiheiden leveyden:

2 * 200 mm + b = 640 mm

tai

b = 640 - 400 = 240 mm

Askelleveys on 240 mm, joka täyttää portaiden turvallisuusvaatimukset.

Epätavallinen valkoinen kierreportaat
Mustavalkoinen kierreportaikko toimistossa
Alkuperäinen kierreportaat puusta, lasista ja metallista
Kaunis kierreportaat lattioiden välissä
Valkoinen beige moderni kierreportaat
Talon puiset kierreportaat

< div id="attachment_17610" class="wp-caption alignnone" style="max-width: 975px;"> Hopeanruskeat kierreportaat

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

72 − = 67