Akryylilevy: edullinen kauneus ja lujuus (20 kuvaa)

Akryylikoriste on materiaali lopulliselle pinnalle. Sisältää ominaisuuksia, jotka mahdollistavat sen käytön ulko- tai sisäkäyttöön. Se koostuu neljästä osasta:

 • Perusteella. Kuten nimestä voi nähdä, se on akryyli. Tärkein sideaine - polymeeriakryylihartsi tekee pinnasta elastisen ja houkuttelevan.
 • Muokkauksia. Materiaalit, jotka parantavat koostumuksen laatua, antavat halutut ominaisuudet ja ominaisuudet.
 • Väriaineita. Pigmentit antavat jatkuvasti kirkkaita värejä. Lisätään koostumukseen tarkan annostuksen tuottamisessa, mikä takaa materiaalin tarvittavat esteettiset ja tekniset ominaisuudet.
 • Täyteainetta. Määrittää pintarakenteen. Yleensä se on kvartsihiekkaa tai muru luonnon monivärisistä kivistä. Eri kokoisia fraktioita varten seosenkulutus yksikköä kohti ei myöskään ole sama.

Koostumukseen voidaan lisätä biosidivalmisteita. Tämä tarkoittaa, että sieni, muotti ja muut mikro-organismit eivät ole kauheita. Lisäksi akryylilaastaria pidetään ympäristöystävällisenä viimeistelyaineena.

Akryylilevy sisätiloissa
Valkoinen akryylimaali sisustuksessa

Hyödyt ja haitat

Tämä materiaali, kuten mikä tahansa muu rakenne, on positiivisia ja negatiivisia ominaisuuksia. Seinien käsittelyssä on otettava huomioon akryylilevyn puutteet.

Kovettu kalvon pinnalle vaikeuksissa märkä haihtuminen: seinät tukkeutuvat. Siksi on parempi olla käyttämättä sitä, koristelemalla julkisivua, eristetty ulkopuolelta tiheän mineraalivillan kanssa. Auringon suurten säteiden alla häviää ja häivyttää. Siksi julkisivut tulee valita kyllästetyksi, kirkkaaksi.

Betonin akryyliliima
Akryylikoriste

Houkuttelee voimakkaasti pölyä ja pieniä roskia. Pinta likaantuu jatkuvasti ja pestään usein.

Tällaisista puutteista huolimatta akryylilevy on suosittu. Kaikki, koska hänellä on enemmän ansioita.

 • Minimaalinen hankaus. Ei murene, ei muodosta tahroja kitkassa. Jos sitä käytetään teknologian noudattamisen kanssa, se voi kestää useita vuosikymmeniä.
 • Käsitellyn pinnan luotettava suoja kosteudelta: lumi, sade, rakeet.
 • Vahvuus. Paljon enemmän kuin mikään muu kipsi. Akryylikalvo on erittäin vaikea vahingoittaa vahingossa, paitsi tahallaan ja erikoistyökalulla.
 • Elastisuus - suuri molekyylipolymeeri, kuten akryylihartsi, estää ulkoisten vaikutusten aiheuttamien halkeamien muodostumisen. Akryylimuovinen kipsi ei reagoi kutistumiseen, vaihteluihin, äkillisiin lämpötilan tai kosteuden muutoksiin.
 • Absoluuttinen palamattomuus. Seinät eivät tarvitse erityistä kyllästystä sytytyksestä. Akrilinen julkisivu-kipsi on ihanteellinen pinnoille, jotka on eristetty syttyvällä polystyreenivaahdolla.
 • Lämpö ja äänieristys.
 • Helppo puhdistaa: lika poistetaan vedellä.
 • Seos on käyttövalmis.

Fysikaaliset ja tekniset ominaisuudet, jotka kipsi on akryylisellä pohjalla, ovat tehneet sen helposti myös maallikolle.

Akryylikuvioitu kipsi
Akryyliliima olohuoneessa

Tyypit, tarkoitus ja ominaisuudet

Nimi "akryylimaali" merkitsee merkittävää materiaaliryhmää. Niitä käytetään viimeistelyyn sisätiloissa ja julkisivuun sovellettuna kipsiin. Niillä on erilaisia ​​tarkoituksia ja ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon valittaessa. Pinta-alan mukaan kuvataan kuvioitu, rakenteellinen, mosaiikki- ja venetsialainen rappaus.

Akryylilaastarin luokittelu ulko- tai sisustustöihin on ehdollinen, koska kaikki tyypit, paitsi venetsialaiset, sopivat molempiin työtyyppeihin.

Akryylimaali kaltevuusmenetelmässä
Akryylilevy, jossa on craquelure-vaikutusta

kuvioitu

Täyteaineet ovat hienoja fraktioita, kiiltoa, pellavakuituja. Ne luovat päällysteen puuta, kiveä ja nahkaa varten. Suojaus ilmestyy suoraan sovellukseen.

1
Akryylimaali marmoria varten
Akrilikuori äyriäishelmillä

Akryylikuvioitu kipsi on seuraavia tyyppejä:

 • "Kuori kuoriainen" - yhdistetty koostumus, jossa on hienojakoisia kiven täyteaineita. Kipsi "kuorikuoriainen" on koruompeleva luola, joka on samanlainen kuin luonnollinen. Näyttää siltä mielenkiintoiselta, mutta yhdessä nollan antistaattisen akryylin kanssa johtaa pinnan lisääntymiseen. Kadulta se pestään hyvin letkusta ja sisätiloissa sitä käsitellään pölynimurilla. Samaa silikoni-kipsiä on myös.
 • "Shuba" (suosittu nimi, joka tunnetaan myös nimellä akryylivärinen kipsi). Rakenne muistuttaa matalaa kasaa. Kipsi "takki" on vähemmän likaista, koska se käyttää suurempaa täyteainetta ja painumat eivät ole suuria.
 • "Lammas" on jäljitelmä fleece fleece. Kavennusten koostumukseen lisätty pinta muodostaa tasaisen rakeisuuden ja karheuden.

Textured - paras akryylimaali julkisivuun. Alhaiset kustannukset tekevät siitä eniten kysynnän muun koristeena.

rakenteellinen

Tuleva pintavahvuus johtuu täyteaineen koostumuksesta. Mineraalipohja koostuu hienoista kvartsista tai marmoripikareista, mikä luo kauniin heterogeenisyyden ja rakeisuuden. Jos ne ovat hyvin pieniä, niin seinämä on käytännöllisesti katsoen tasainen, keskimmäiset jakeet antavat valmiin pinnan merkittävämmän helpotuksen.

Hyvä tarttuvuus lastulevyllä, kipsilevyllä ja muilla kivennäisrakenteilla.

Akrilainen kipsi vaaleanpunaista väriä

mosaiikki

Se on ohut kerros koostumus, jossa on täyteaine, joka on valmistettu kvartsista tai marmorisista lastuista, joiden raekoko on yksi ja puoli - kaksi millimetriä. Värilliset rakeet (mosaiikki) tekevät synteettisten väriaineiden käytön tarpeettomaksi. Upeat pienet fragmentit luovat värikkäitä vaikutuksia. Akryylimosaiikkiliima levitetään kipsilevyyn, sementtihiekkaan, sementti-kalkkikerrokseen, kittiin, lastulevyyn.

Venetsialainen

Ulkopuolella se muistuttaa todellista marmoria, ja kun sitä käsitellään väriainepinnoilla - jalokivistä. Eri sovellusmenetelmät luovat kiiltävän tai mattapinnan. Sovelluksen avulla voit visuaalisesti lisätä tilaa, joten materiaali sopii pieniin huoneisiin. Akrilinen venetsialainen kipsi - ainoa akryyli, jota käytetään vain sisäisiin töihin. Tämän tekstuurin silikoni-kipsi ei ole tällaisia ​​rajoituksia.

Akrilinen kipsi harmaa sisätiloissa

Nämä lajikkeet eroavat vuorostaan ​​täyteaineen, kukkien, kuoren koosta, joita käytetään eri sisätiloissa. Esimerkiksi sisustustöihin tarkoitettu mosaiikkiakryyli-kipsi sopii kiinteisiin julkisiin tiloihin. Olohuoneissa venetsialainen rakenne sopii paremmin. Tällaiset pinnoitteet ovat sileät, kiiltävät, melkein peilikuvalliset. He aina piristävät isännät ja yllättävät vieraita.

Akryyliliima ruosteeseen

Kuinka käyttää sitä

Erilaisten akryylilaastujen käyttö on vivahteita. Työtehtäviä on kuitenkin useita yleisiä periaatteita.

 1. Valmistus. Se tarkoittaa seinien suuntaamista. Niiden pitäisi olla ihanteellisia, koska akryylilaastarit levitetään ohutkerroksissa ja pystyvät piilottamaan vain pieniä puutteita pinnassa. Sallitut poikkeamat yhdestä kahteen millimetriin koko tasoon ovat sallittuja, jotka voidaan visuaalisesti poistaa soveltamalla helpotusta.
 2. Primer. Pölyn poistaminen, pinnan lujuus antaa sen vakaan otteen kipsiä. Lisäksi huokoset, jotka absorboivat kosteuden liuoksesta, ovat suljettuja. Kipsin mineraalinen pohja määrittää alukkeen tyypin: tavanomainen syvä tunkeutuminen tai vahvistaminen.
 3. Soveltaminen pinnalle. Eri koostumuksille on oma tekniikka ja työkalu. Joka tapauksessa on tärkeää sekoittaa ratkaisu hyvin ennen työn aloittamista.
 4. Niille, jotka haluavat enemmän. Jos tulos ei ole ihanteellinen, voit koristella pinnoitettua pintaa edelleen: käytä akryylimaaleja, peitä vahalla, jauhaa. Kiinnitys suoritetaan sujuvasti pyöreissä liikkeissä. Se alkaa useita tunteja käytön jälkeen.

Koostumuksen tulee olla riittävän viskoosi pitämään tietyn muodon. Siksi laske tarkka materiaalin kulutus.

Kun ostat kylpyhuoneen kipsiä, huomioitava: sen on oltava vedenkestävä. Tehtäessä katto vähemmällä vaivalla ota kipsilevy: pre-strippaus, tasoitus, kytkemällä halkeamia ei tarvita, ja täydellinen koriste pintaominaisuudet on taattu.

Kun aloitat työtä kipsin kanssa ensimmäistä kertaa, on parasta harjoittelemaan sen soveltamista pienellä huomaamattomalla seinän osalla. Sinun on toimittava nopeasti, muuten seos kuivuu.

Hopeanvärinen akryylimaali

Soveltaminen tyypin mukaan

Se ei eroa merkittävästi, mutta ominaisuuksia on toivottavaa ottaa huomioon.

 • Venetsialainen. Kallis sisustus. On suositeltavaa vahvistaa esivahvistettua pintaa, kittiä ja pohjustettua. Käytä joustavaa lastalla, jota levitetään useita kerroksia. Jos tekniikka on rikki, voi näkyä vaikeasti halkeavia halkeamia. On parempi antaa tehtävä asiantuntijoille.
 • Rakennetta. Väripigmenttien lisääminen ei kuulu. Koostumusta levitetään rullalla tai lastalla pinnalle, joka on käsitelty syvästi läpäisevällä alukkeella. Aaltoisuuden saavuttamiseksi suurten jakeiden materiaali levitetään pyöreissä liikkeissä. Neliömetrillä valmiin seoksen kulutus on keskimäärin lähes kolme kilogrammaa.
 • Vaikuttava. Edullisin ja suosittu koriste-akryylilaasti. Tämän materiaalin avulla helpotus tai rakenne luodaan itsenäisesti. Työlle ei ole tarpeen ottaa ammattilaisia ​​tai käyttää erityisiä työkaluja, tarpeeksi levyjä, spatula, leima.

Koostumuksessa olevat erityiset hiukkaset voivat piilottaa havaittavia epätasaisuuksia tai vikoja (tyypillinen esimerkki on kipsi "kuori-kuoriainen"). Siksi koostumusta käytetään ilman laadun uhraamista jopa valmistetulla pinnalla. Voit rajoittaa puhdistusta, kuivausta ja poistaa kaikki hiutaleet. Seuraavaksi käytä liima-ainetta tai erikoisliuosta.

Neliömetri vaatii noin kaksi kilogrammaa valmiista seoksesta. Mitä suurempi täyteaine, sitä suurempi virtaus.

Akryylisilkki

Ota huomata

Ennen kuin aloitat, lue ohjeet, saattaa olla paljon hyödyllisiä asioita ja vinkkejä. Laske koostumuksen tarkka kulutus.

Aloita prosessi vain hyvin levossa ja terveessä. Työ on tehtävä kokonaan kerrallaan. Muussa tapauksessa seinät vaihtelevat hieman eri osissa.

Akryyliliima makuuhuoneessa

Käytä lasia tai muuta silmäsuojaa niin, että liuos ei pääse niihin.

Levitä koostumus aloittaen kulmasta ja levittämällä sitä koko pinnalle.

Akryyliliima ruokasalissa

Kun sekoitat akryylilaastareiden värejä, varmista, että ne ovat samat eri säiliöissä.

Älä "kiiritä" kuivausprosessia lämmittimien, hiustenkuivaajien tai vastaavien laitteiden kanssa. Akryyli ja niin kuivuu nopeasti, mutta tällaisten häiriöiden vuoksi pinta rikkoo tai jopa hajoaa.

Akryyliliima kylpyhuoneessa

Kipsilevyn ei pitäisi olla paksu, kaksi tai kolme millimetriä riittää.

Työ suoritetaan lämpötilassa +5 - +25 ° C, ulkona kielletty voimakkaassa tuulessa ja kosteudessa (yli 70%).

Akryylinen venetsialainen stukki

Erittäin lähellä akryylimuotoista kiinteistöä on silikoni-kipsi. Se on paljon kalliimpaa, mu
tta antistaattista, höyryä läpäisevää, muovia ja kestävämpi. Korkea hinta tekee siitä mahdollisimman tarkan laskennan tarvittavan materiaalin kulutuksen ostamisesta.

Keltaisen akryylilevy

Edullisempi akryylilevy on kuitenkin hyvä. Se on helppo käyttää, näyttää hyvältä ja voi kestää kauan.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =