Septisk: Typiske træk og fordele (20 billeder)

Et stigende antal mennesker ønsker at leve i en dacha med bykomfort. Udfør vand i hytten, bad eller toilet er ikke svært. Sådan installeres et køkkenvask, brusebad eller toilet med flush. Imidlertid synes omledning af spildevand til mange et problem omgående af flere årsager:

 • Opførelsen af ​​en konkret cesspool er ret besværlig og kostbar;
 • Hvis cesspoolen er lille, skal den ofte pumpes ud, hvilket er uøkonomisk;
 • Opkaldet af en kloakbil til en dacha kan være ret dyrt, især hvis det er langt fra byen;
 • Med et højt niveau af grundvandspumpning skal det gøres oftere.

Udgangen kan findes i septisk anordning uden pumpning.

Selvstændig kloakering til sommerhuse

Septiktank af beton

Enhed septisk til at give

En septiktank er et spildevandsreservoir, hvor faste organiske partikler nedbrydes af mikroorganismer i kuldioxid, metan og vand. Den mest effektive er septiktanke, der består af to eller tre sektioner. Alle sektioner er sammenkoblet med overløbsrør, har inspektionsluge og ventilation. Afsnittene er hermetiske, og i den sidste bund er dræning.

Septiktank uden at pumpe ud

Cylindrisk septik til sommerbolig

Princippet om septisk virkning er som følger:

 1. Spildevand kommer ind i det første afregningskammer. Derefter sætter de faste partikler sig i bunden, og vandet efter denne primære oprensning hældes i næste sektion.
 2. I den anden tank renses vandet ved hjælp af bakterier, der nedbryder det organiske stof. Som følge heraf afbrydes organisk materiale ned til bunden i form af silt.
 3. Klariseret vand træder ind i den tredje reservoirdræning og absorberer i jorden.

Renset vand på denne måde udgør ingen fare.

Septik for dacha fra europæisk terning

1

Septiktank til dyb rengøring

Septik til sommerhus uden at pumpe ud: fordele og ulemper

Efter at have arrangeret en sommerbolig en septiktank uden at pumpe ud, er det muligt at modtage vægt af fordele:

 • fuldstændig fravær af ubehagelige lugte, da kun kuldioxid og methan frigives gennem ventilationshullerne, der er lugtfrie;
 • yl, dannet på bunden, er en nedbrydelig organisk stof og er ret egnet som gødning;
 • Vand efter rengøring med bakterier betragtes som helt sikkert for miljøet og kan anvendes til kunstvanding;
 • korrekt monteret septiktank behøver ikke særlig pleje og kan undvære rengøring indtil ti år;
 • hele systemet er underjordisk, optager ikke plads og beskadiger ikke landskabet;
 • Septiktanken er ikke-flygtig, hvis der ikke anvendes luftbeholdere;
 • en lille septik kan laves for hånd fra improviserede midler.

Septiktank fremstillet af mursten

Ulemper ved en sådan septik er relative:

 • Brug af klorholdige vaskemidler fører til bakteriens død;
 • Om nogle år vil systemet stadig kræve pumpning;
 • prisen for en septiktank er høj nok.

Også værd at bemærke er, at forkert udformet septiktank ydeevne kan føre til, at vand, der ikke behøver at blive renset, vil falde ned i jorden, så før du installerer behandlingssystemet skal omhyggeligt beregne, hvor meget affald vil falde i det på daglig basis.

Septiktank af betonringe

Valg af septik til sommerhus: hvordan man beregner lydstyrken

Ifølge de sanitære normer bruger en person ca. 200 liter vand om dagen. Det samme beløb vil gå til kloakken. I den første opbevaringsafdeling skal afstrømningen være mindst tre dage, så den mindste septiktank, der er beregnet til en person, skal indeholde 600 liter. Nu er vi nødt til at formere denne tal med antallet af mennesker og afrunde det.

For eksempel er der tre personer, der bor i huset, hvilket betyder, at den samlede mængde spildevand vil være 1,8 m³, hvilket betyder at septiktankens volumen skal være mindst 2 m³. Samtidig skal den første sektion tegne sig for 2/3 af det samlede volumen. For tre-rums septiktanken er det resterende volumen opdelt lige i de resterende sektioner.

Septiktank af to brønde

Hvordan vælger man et sted for en septik i landet?

Når man vælger et websted til et spildevandsrensningsanlæg, er det nødvendigt at følge flere regler:

 • Afstanden til kælderen i en lejlighedsbygning skal være mindst 5 meter;
 • fra brønden - 50 meter;
 • fra reservoiret - 30 meter;
 • fra træer - 3 meter;

Hvis stedet er på en skråning, bør septiktanken være placeret under niveauet af huset og brønden.

Manglende overholdelse af disse regler kan føre til, at spildevand kommer ind i vandindtaget og forurener drikkevandet med skadelige bakterier.

Septiktank til hytter

Typer af septiktanke til hytter

Septiktanken, der ikke kræver regelmæssig udpumpning, er mange. Der er økonomiske muligheder fra praktiske værktøjer og færdige fabriksanlæg. De fleste af dem er ikke flygtige, det vil sige, de har ikke brug for elektricitet. Under landets forhold kan dette være meget praktisk. Overvej de mest almindelige muligheder.

Septic-tønde til hytter

En af de mest økonomiske muligheder for et sommer spildevandssystem i landet er en septiktank fremstillet af metal eller plast tønder. Denne enkleste mini-septik til dacha kan bestå af en tønde, gravet op i jorden. På toppen af ​​tønderen skæres et hul til kloakrøret, selve tønderen er installeret på en pude lavet af groft sand og grus. Denne mulighed er kun egnet til grå køkkenvaske, forudsat at vaskefade anvendes til sparsomme vaskemidler (vaskesæbe).

En forbedret version af denne septiktank vil være to forbundne tønder. Den første tønde-akkumulator skal være forseglet bund, den anden tønde-dræning. I det andet tilfælde er tønderne bedre til at vælge plastik, da metallet hurtigt ruster bunden.

Rengøring af septiktanken

Septiktanke til hytter fra eurocubes

Eurocubes er plastikbeholdere til vand. Kamre fra dem skal
installeres på en solid betonbase, så hele strukturen ikke forskydes af grundvandet. Før installationen er tanke isoleret for frostbeskyttelse og installeret i fundamentet. Derefter er eurokubberne fyldt med vand, pitvæggene er betonede. Rør til ventilation udluftes til overfladen. Systemet er isoleret ovenfra. For effektiv dræning i systemet er det ønskeligt at tilføje et filtreringsfelt, der fordeler renset vand over et stort område.

Enkel septiktank til hytter lavet af betonringe

For anordningen af ​​en septiktank anvendes betonringe ofte. De er stærke, holdbare, har god tæthed. Systemet kan monteres hurtigt, men der kræves specielt udstyr til transport og pakning af ringene.

Septiktank fremstillet af plast

Betonringe fås i forskellige diametre, de skal vælges under hensyntagen til det ønskede volumen af ​​septiktanken. Grubet til en sådan septiktank skal betones, et filterhus skal have en pude lavet af knust sten. Ringene sættes på hinanden, leddene skal isoleres med cementmørtel og specielle vandtætningsmaterialer. På dette stadium er det nødvendigt at sørge for rør til ringene.

Det er vigtigt at beregne rørets hældning og diameter. Så falder betongkamrene i søvn. Kun ventilationsudtag og inspektionsbrønde forbliver over overfladen. Med en umiskendelig beregning af volumen og korrekt installation vil en sådan septiktank spare bekymringerne for vandforsyning i de kommende år.

Princip for septiktank drift

Septiktank til mursten

Denne billige udgave af kloaksystemet kan være endnu billigere, hvis du er involveret i mursten, der ligger dig selv. Da hele systemet er underjordisk, vil fejlene i et sådant murværk ikke være mærkbar. Til septiktanke anvendes klinker eller almindelig rød mursten. Sekvensen af ​​arbejder på opførelsen af ​​en mursten septiktank er som følger:

 1. udgravningen er udgravet;
 2. sand-grus blanding hældes på bunden og fundamentet hældes;
 3. Væggene er lagt i en mursten;
 4. spildevand og ventilation rør er installeret;
 5. Murværk er isoleret med bitumen eller speciel mastiks;
 6. pladen og lugen til service af installationen lægges ovenpå.

I nærværelse af små færdigheder i lægge mursten, kan en lignende septik udlægges i nogle dage med egne hænder. Kun til montering af toppladen kan du bruge en lastbilmonteret kran.

Septik i haven

Plast septik til sommerbolig

Det kan være en simpel tønde, en eurocube eller et fabrikssystem. Enheden af ​​plastisk septik til en sommerbolig er gavnlig af mange grunde:

 • let vægt for at lette transporten;
 • omfattende udvalg;
 • lang levetid
 • modstand mod aggressive medier
 • god stramhed;
 • enkel installation.

Virksomheder, der beskæftiger sig med produktion af lokale behandlingssystemer, har længe værdsat alle fordelene ved plastik. Næsten alle septiktanke er lavet af det. Det store plus er, at produktionen er genanvendt plastaffald.

Septik til sommerhus

Hvordan laver man en septiktank til en dacha med højt grundvand?

Et højt niveau af grundvand kan blive en stor hindring for opførelsen af ​​en septiktank, da underbehandlet vand kan blande sig med grundvand og forurene det. Den optimale løsning er konstruktionen af ​​en forseglet septiktank. I stedet for filtreringsfelter skal du bruge specielle filterkassetter, som er monteret på overfladen. Det mest egnede materiale vil være plast eller beton, men det er bedre at nægte ved brug af dæk, betonringe eller murværk. Den største effektivitet vil blive bragt vandret placeret beholdere. For at systemet ikke fryser, skal det være velisoleret. Graden af ​​rengøring i dette tilfælde vil være højere, hvis flere kameraer anvendes.

Autonome kloaksystem

Anaerob septiktanke til hytter

Denne type er en cesspool og bruges normalt som en septiktank til et toilet i landet. For store mængder spildevand er det fuldstændig uegnet, men for en lille mængde spildevand er det meget velegnet. Anaerob septik er billig og nem at installere. For et sommerhus med en lav udledningshastighed er et sådant system tilstrækkeligt.

Processen med nedbrydning af urenheder i anaerob septik kan øges ved at fylde kolonierne af bakterier, der nedbryder organisk materiale. Derefter fordobles rengøringsgraden.

Septiktank

Septisk tank topaz

Septiktanke til hytter: hvilket er bedre

Markedet tilbyder mange færdige modeller til lokale spildevandsrensningssystemer. Med fokus på kundeanmeldelser og salg kan du lave en vurdering af fabriksfremstillede septiktanke. Følgende modeller anses for at være de bedste i kvalitet og optimal i pris:

 • plast septiktank med seks celler med et biofilter "Ecopan" er designet til 6-8 personer;
 • installation af to tanke med et biofilter "Breeze". Det er designet til 3-5 personer, der konstant bruger vand;
 • Den modulære septiske "Graf" er tilgængelig med en, to eller tre sektioner;
 • "Astra" rensningssystemet er designet til at indsamle og behandle spildevand fra flere private huse.

Uden tvivl er de bedste septiktanke uden at pumpe ud industrielle designs, hvor alle subtiliteter er tæmmet af specialister, og producenterne garanterer absolut tæthed og høj grad af oprensning. Men en simpel septiktank til et landhus, der er lavet af dig selv med alle forholdsregler, vil altid være et godt og økonomisk alternativ til fabrikken.

Vandforsyning og en septiktank til at give

Trench til septiktank

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =