Sofaer i klassisk stil: Elegance af linjer (27 billeder)

Classic - forløberen for mange moderne trends inden for indretning - forbliver på toppen af ​​populariteten. Dens succes er bestemt af universalitet, tilbageholdenhed og komfort. Et eksempel på dette - sofaerne i den klassiske stil. Deres nøjagtige proportioner passer nemt ind i Art Deco, high tech, Empire, Neoclassic og andre stilarter, så elit polstrede møbler kan optage et centralt sted i indretningen af ​​din lejlighed, landsted eller kontor.

Sofa i klassisk stil med satinbetræk
Sofa i klassisk stil med fløjlbelægning

Skønhedens standard

Hvad er en sofa i en klassisk stil? Først og fremmest er det volumen. Luft-neo-gotisk eller fundamental barok er ikke ringere end hinanden på det sted, hvor sofaen optager i rummet. Derfor anbefaler designere det for rummelige værelser med højt til loftet. Men selv i en lille stue vil det være hensigtsmæssigt at se igennem bløde linjer.

Beige sofa i klassisk stil
Blomsttryk på klassisk sofa

For en sådan sofa er kendetegnet ved en overflod af puder, ruller af forskellige former, dekoreret med frynser, flæser, kvaster, applique og broderi. Rammen er lavet af værdifulde træer, og basen er dekoreret med udskårne former, indlagt, forgyldt og forsølvet. I nogle stilarter af indretning, bliver tekstiler og træ kunstigt gammelt, hvilket giver dem en speciel smuk.

Så skitserer. Rundet høj ryglæn og armlæn, siddedybde skaber trøst for den siddende person. Men ikke altid ligner formen en hyggelig shell. I denne gradation er der modeller med direkte, men ikke-skarpe former. For eksempel tilhører læderhjørnesofaer - universal, praktisk og samtidig solid - også klassikerne. De besætter meget mindre plads end konventionelle på grund af ergonomisk geometrisk konstruktion. Højkvalitets læder eller højkvalitets tekstiler, en naturlig træramme plus en ortopædisk fjederbase gør det til en god mulighed for et lille værelse.

Sofa i klassisk stil med dekoreret armlæn
Sofa i klassisk stil på en træramme
Lilla sofa i klassisk stil

Tøj til sofaen

De nyeste teknologier tillader i dag at skabe materialer med de mest forskellige egenskaber og efterligne naturlige stoffer: silke, uld, bomuld, læder. Samtidig har de fremragende forbrugsegenskaber: De er flotte, vandtætte, brænder ikke ud i solen, de rengøres let og behandles med antistatiske forbindelser. Deres brug gør foldesofaer overkommelige for en bred vifte af kunder, og udseendet vil ikke ødelægge det mest raffinerede interiør. Blandt dem er stærke corduroy suiter, blød flock, fløjl chenille og elegant stretch jacquard.

Klassisk sofa

Blå sofa i klassisk stil

Beslutningen om at bruge naturlige og dyre materialer, draperi og ædle tekstiler til køberen. Sådanne udrulningsbænke kan ligne et kunstværk, der er værd at være repræsenteret i paladskamrene. Pas på dem også er passende.

  • Læder: praktisk, fast, men med utilstrækkelig kvalitet har egenskaber til slid og revner. Behøver behandling med specielle midler.
  • Bomuld: behagelig, blød, sikker. Det har et kort levetid, men det er ideelt til børneværelser og folk, der er tilbøjelige til allergi.
  • Naturlig silke: glat, bakteriedræbende, hypoallergen. På trods af de fine fibre, meget holdbare.
Sofa i klassisk stil i det indre af stuen
Klassisk sofa med børster og frynser

Interiør til en sofa

Ofte bliver sofaen nøglefigur i værelset: familieaftener med familiemedlemmer, forretningssamtaler med forretningspartnere og homoseksuelle venskaber begynder med ham. Hvilke indretningsdesigner tilbydes af designere? Fra demokratisk til luksuriøst, men begge har fælles træk.

Klassisk sofa af kombineret materiale
Brun sofa i klassisk stil

Demokratiske - naturlige materialer og deres gode efterligning. Gulvbelægning: høj kvalitet laminat eller parketbræt. Vægge: Smuk tapet med silketryk og komplekse strukturer. Loft: plaststik, dekorative stræklofter, klassisk lysekrone med smedningselementer. Indretning: Reproduktioner af malerier, spejlflader, pejs.

Klassisk sofa af kombineret materiale
Brun sofa i klassisk stil

Luksuriøs - fraværet af unødvendige detaljer, stille tilbageholdenhed. Chic på grund af brugen af ​​dyre naturlige materialer. Vægge: silke, tekstiler med interessant tekstur. Gul
ve: massive parketplader fra værdifulde træsorter. Vinduer: gardiner, fløjl, gardiner, massive gardiner. Den fashionable idé er at sy pudebetræk på puder af samme stof som gardinerne, for at afhente kontrasterende snørebånd, bånd og børster til dekoration.

Smedejerns sofa i klassisk stil
Læder sofa i klassisk stil

Sæt med møbler

Tilføj en møbler idyll stol i en klassisk stil eller et par af sådanne komfortable stole, afhængigt af antallet af kvadratmeter i rummet og behovet for hvile steder. Et sæt polstret møbler er oftest placeret:

  • I rekreativt område med en kaffe eller te bord foran pejsen.
  • I spisestuen.
  • I soveværelset, hvis sofaen erstatter sengen. I dette tilfælde kan sæderne placeres symmetrisk og bruges som natborde.

Symmetri og parring generelt er karakteristisk for klassisk design. Twin mousserende sconces, elegante gulvlamper, høje vaser, malerier af samme tema og farve, gentaget print - dette sæt gør interiøret mere komplet og komplet med fokus på den sande harmoni af møbler og indretning.

Sofa og lænestole i klassisk stil
Klassisk sofa på en metalramme

Typer af sofaer

Tidligere har vi allerede nævnt hjørnesofaen og dens konstruktion, her overvejer vi de udtagelige og foldeversioner.

1
Sofaen er strømlinet i klassisk stil

Den første, en sofa med en udrulningsmekanisme kan variere i typen af ​​mekanisme, antallet af kasser, stillesiddende og sovepladser, ekstra puder og polstring.

Sofa med klassisk ornament

Den enkleste og mest pålidelige mekanisme er "eurobook", når den forreste del til at sidde ruller frem langs metalstyrene, og bagsiden lægges på det ledige sæde. Designets enkelhed sikrer varigheden af ​​daglig brug og reducerer sandsynligheden for brud.

Sofa i klassisk stil med hylderDiwan i klassisk stil med hylder

Den populære "delfin" har en ekstra intern konstruktion, der nemt trækkes ud af en tekstilsløjfe, som flyttes fra hinanden og bevæger sig fremad langs styrene ved hjælp af metalruller. Den installeres ofte på hjørnemodeller. Ved installation er det nødvendigt at overveje længden af ​​en kaj.

Stribet sofa i klassisk stil

Fransk, belgisk og amerikansk folde sofa (sedaflex) model - tredobbelte og to-foldede metal mekanismer for transformation og forskellig tykkelse af kajens madras. Mindre end 6 cm - Fransk, mere end 10 cm - Amerikansk og belgisk. Madrassen er lavet af en speciel letvægtsversion af tekstiler og fyldstof. Transformationen i sig ligner noget i vores barndoms gamle slags klameshell, kun forbedret, moderne og installeret på sofaen.

Halvsirkel sofa i klassisk stil
Sofa i klassisk stil med guldblad

Enhver af de angivne muligheder er sikker til gulvbelægning, ikke ridse eller beskadige den delikate overflade af naturligt træ.

Sofa i klassisk stil med udskæring

Classic betyder moderigtigt

Dette er den konklusion, vi kommer til i det 21. århundrede, hvor teknologien har flyttet så langt fremad, at verden måtte ændre sig uden for anerkendelse. Møbelindustrien og indretningsarkitekterne genopliver imidlertid gamle traditioner, glemte former, tilføjer innovative fyldstoffer og moderne materialer til den klassiske stil og møbler.

Sofa i klassisk stil
Hjørnesofa i klassisk stil

Inspiration for dem er de prøver, der præsenteres i palæerne i Hermitage og renæssance malerier. Naturstenens skønhed og værdifulde træ, håndbroderi og tæpper vævet i restaurerede mønstre fra fortiden og mange andre ting, hvorfra varme og god energi blæser. Polstret møbler, sofaer og lænestole skaber en enestående komfort, som hundrede og to hundrede år siden, og inviterer dig til at slappe af blandt bløde puder.

Klassisk sofa med mønstret polstring
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

21 − = 16