Sådan vælger du en god sofa: Professionel rådgiver

At være behagelig og komfortabel er den vigtigste opgave for enhver sofa. Derudover skal den supplere det indre af lejligheden, være holdbar og pålidelig. Sofaen spiller ofte rollen som en kaj, så hans valg er meget ansvarligt.

Sådan vælges en drømmesofa: typer af strukturer

Før du går i butikken, skal du bestemme, hvilken slags møbler der skal være. Hvordan skelne en god model fra en dårlig, og hvordan vælger man en kvalitetssofa? Mange spørgsmål stilles til grund ved disse spørgsmål. Der er mange slags sofaer. De adskiller sig i udseende, design, antal pladser, destination og selvfølgelig til en pris.

Velvet sofa

Modeller-transformatorer anvendes og som almindelige senge. Denne version af sofaen til daglig søvn er ret almindelig.

Transformersofaer kendetegnes ved samlefremgangsmåden. De er:

 • Sleeper. Disse omfatter sofaer, klikklap, sofa modeller og bøger.
 • Nå. Alle sorter af sofaer-eurowindows, delfiner, strømaftagere, conrad.
 • Drejning (clamshell). De er igen opdelt i franske, amerikanske og italienske modeller.

Hvis vi taler om hvilken sofa der er bedst at vælge dagligt søvn, så er den bedste variant af transformeren en sofa "konrad", som har springblokke i strukturen. Sengen opnås så tæt som muligt på den ortopædiske version, har en positiv indvirkning på rygsøjlen, hvilket betyder, at det garanterer en rolig søvn.

Hvid sofa

På hvordan man vælger en ortopædisk sofa, er det værd at afsætte en særskilt artikel, da kriterierne for møbler er mange. Når du vælger en ortopædisk madras, skal du stole på en persons alder, tilstedeværelsen af ​​muskuloskeletalsygdomme og dine egne præferencer.

Sort lædersofa

At stille de rigtige spørgsmål

Sofaen er multifunktionel. Det bruges som et sted for resten af ​​hele familien, venner og familie samles på det, så dette møbler har en alvorlig belastning. Hvordan vælger du den rigtige sofa, så den varer lang tid og ikke mister sine bedste kvaliteter?

1

For ikke at fortryde dit valg, er det bedre at spørge sælgeren tre korrekte spørgsmål, nemlig:

 • Hvilke materialer er der lavet af møbelrammen? Helt lavet af spånplader vil det være upåliteligt, ikke designet til store belastninger. Modeller fra en metalramme eller krydsfiner vil vare længere.
 • Hvad består fyldstofet af? Skum med lav densitet er værdiløs (sådan en sofa skubbes hurtigt), men en fjederblok og polyurethanskum, hvis tæthed er 25 og derover, er ret egnet.
 • Hvor lang tid er garantien givet, og hvorvidt formidlingsfirmaet har sin egen kundeservice? Det er vigtigt at finde ud af, hvordan sælgeren vil udføre garantibeskyttelsen, hvor man skal anvende, hvis der er krav på kvaliteten af ​​polstrede møbler.

Polstret sofa er valgt til det indre af rummet. Flock - et universelt materiale, den bedste mulighed for forholdet mellem pris og kvalitet. Spots og kattens klør er ikke forfærdelige for ham. Materialet er behageligt at røre ved, vandtæt og holdbart. Sofaen fra flokken er blød og behagelig. Sådanne møbler er velegnede til både børne- og opholdsrum.

Hvid Chesterfield Sofa

Hjørnesofaer til køkken og stue: Råd om valg

Mange lejligheder og huse kan ikke prale af store dimensioner, så oftest i stuen vælger sådanne bløde møbler som en vinkel sofa. Før den klassiske version - en bog har han visse fordele.

Hjørne modeller:

 • Spar plads i rummet;
 • Skift hurtigt til komfortable senge;
 • Der er forskellige farver og former.

Find en passende mulighed for et bestemt indretning er ikke svært, fordi markedet har en bred vifte af hjørnesofaer til stuen.

Sofa i det indre af huset

Vi vælger møbler baseret på vores egen kapacitet, men det er værd at vide, at billige muligheder, for eksempel med en spånpladeramme, bliver uoverkommelige, hvilket betyder, at det er sværere at flytte sådanne møbler. Et stort plus for sofaen, hvis elementerne i rammen er lavet af massivt træ, men omkostningerne ved sådanne møbler vil være meget dyrere.

Spørgsmålet om, hvordan man vælger en god sofa i stuen er mere relevant end nogensinde, fordi denne del af boligen ofte bruges som spisestue og som et andet soveværelse. Først og fremmest skal du beslutte, hvilken slags sofa mekanisme passer til din stue.

Dobbelt sofa

For eksempel er en accordeon sofa ret ret kompakt i samlet form, men omdannes til en seng indtager en stor mængde plads, så det er ikke egnet til en lille stue.

"Eurobook" og "delfiner" er nemme at bruge og har pålidelige mekanismer, men udfoldelige modeller (clamshells) er ikke egnede til daglig søvn. Soveren viser sig at være ujævn, og det er svært at lægge en sådan sofa ud hver dag.

Taler om hvordan man vælger en hjørnesofa, man kan ikke sige om fyldstofet. Den bedste mulighed for møbler designet til søvn - forårsblokke. Til gengæld kan de enten være uafhængige af blokkene eller repræsentere et enkelt design. Sidstnævnte mulighed er velegnet til personer med stor fysik og kærester af hårde overflader.

Rød sofa

Valg af hjørnesofa til køkkenet

Hvis man med hvordan man vælger en sofa i stuen, jo mere eller mindre klar, så hørte denne slags bløde møbler i køkkenets indre et par, selv om moderne spisestuer længe er blevet dekoreret med stilfulde hjørnemodeller.

Vælg en sofa i køkkenet i henhold til følgende kriterier:

 • ergonomi;
 • funktionalitet;
 • Funktionalitet.

Møblerne skal svare til køkkenets størrelse, og sofaens ramme skal modstå fra 4 til 8 personer.

Til rammen af ​​køkkenmøbler, i modsætning til sofaen i stuen, er de strengeste krav pålagt, så i køkkenet er mikroklimaet foranderligt. Den ideelle løsning er en konstruktion af rustfrit stål.

Suede Sofa

Grøn sofa

På polstring til sofaen og ikke kun

Hvor mange sorter af sofaer, så mange meninger om polstring til møbler. Hvilken polstring at vælge? Hvilke muligheder vil være mest praktiske? Alt afhængigt af den valgte polstring afhænger møblernes levetid.

Moduløs sofa

Stoffindstillinger skaber en atmosfære af hygge. På grund af den mangfoldige stofbelægning kan sofaen blive et lyst og usædvanligt element i interiøret. For eksempel vil elskere af eksotiske møbler sætte pris på Jacquard. Hun ser ædle og luksuriøse ud, men her til hyppig brug er det ikke velegnet. På et sådant stof til en sofa kan du kun beundre fra siden. Til berøring er den stiv og glat, men tåler slet ikke våd rengøring.

Sofa i Provence stil

Hvis du ikke ved hvordan man vælger et stof, skal man vælge en sofa med en flok polstring. Materialet har optimale parametre, praktisk talt uden mangler.

For fans af klassikere er der modeller med polstring fra et tapet. En variant af velour kan være pæne. Det er svært at passe på, men dette stof er bedre at give luft i luften end sine modstandere og strækker sig ikke over tid.

Hvis du stadig tvivler på, hvad stof der skal vælges til en sofa, se på mulighederne fra ægte læder - det er en anerkendt klassiker.

Sammenfoldelig sofa

Sofaens farve i interiøret kan afvige fra nuancer af væggene og andre møbler ved tonen. For eksempel lysegrønne vægge - en grøn sofa (og omvendt). Også vælge farven på sofaen kan være neutral skygge. Til beige vægge vælges grå modeller og til sorte baggrunde - sorte møbler.

Hvis rummet er mættet med lyse farver, så kan sofaens farve i interiøret være rolig og ubemærket (hvid, beige, grå). Og omvendt vil et ubeskriveligt rum oplyse et lyst element i form af bløde møbler.

En universel rådgivning om hvilken farve der vælges en sofa eksisterer ikke. Det er værd at tage et par af acceptable muligheder og forestille sig, hvordan de vil se på værelset.

Glidende sofa

Vi vælger møbler til børn

At vælge en sofa til at sove for hver dag til et barn er ikke en nem opgave for nogen forælder. Farvning kan vælges sammen med barnet. Han selv vil fortælle dig, hvordan du vælger en farve til sovesofaen. Polstring bør være lavet af slidstærkt materiale. Et barn-neposid vigtigt, at sofaen ikke mister sin oprindelige form, ikke presset, var i stand til at modstå babyens vægt. Materialet, hvorfra polstring er lavet, skal være miljøvenlig.

Grå sofa

Når du vælger en sofa, spørg sælgeren om tilgængeligheden af ​​certifikater, der bekræfter kvaliteten og sikkerheden af ​​børnemøbler.

Erfarne forældre valgte teenagere sådanne sofaer, med mekanismerne selv kunne klare børnene selv. Det skal bemærkes, at tilstedeværelsen af ​​klinger af fjedre eller ubehagelige lyde af selve mekanismen ved udfoldning er uacceptabel.

Hvis der var et spørgsmål, hvordan man vælger en polstring til en sofa i et børnelokale, er det nødvendigt at se snævert på varianter af designs fra шенилла. Dette materiale har en række utvivlsomme fordele.

Blå sofa

Fordele ved Chenille:

 • hypoallergen;
 • styrke;
 • Slidstyrke.

Materialet bevarer farve længere end andet polstring, absorberer ikke lugt og deformerer ikke. Men elskere af kæledyr sådan en polstring til sofaer virker ikke, da sporene af klør på den bliver tydeligt synlige.

Hjørnesofa i interiøret

Glem ikke, at børn vokser hurtigt, og så skal du vælge en sofa i størrelse: de er fra 1 til 4 meter. For et lille værelse vil en lige sofa gøre, og for et rummeligt barneværelse vil en stor hjørnebygning være en god mulighed.

Besvarelsen af ​​spørgsmålet, hvordan man vælger en børnesofa, er også værd at huske på, at i børnemøbler skal hjørnerne afrundes, og armlænene er lavet af blødt materiale.

Som du kan se, er der ikke noget universelt svar på spørgsmålet om hvilken sofa der er bedst. For nogen vil en almindelig lige sofa være en glimrende mulighed, og nogen har brug for en lys model af en usædvanlig form, lavet på en individuel rækkefølge. Det vigtigste er, at de valgte møbler er hyggelige og komfortable.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 78 = 81