Stijlvolle slaapkamer set: kenmerken naar keuze (24 foto’s)

De centrale plaats in het meubilair van de slaapkamer wordt beslist ingenomen door een bed - een plaats van rust en slaap. Bovendien zorgt het creëren van een rustige, comfortabele en ontspannen sfeer voor het interieur van de kamer, het decoratieve ontwerp en de meubels. Om de selectie van geschikte meubels te vereenvoudigen, produceren fabrikanten prachtige sets slaapkamers, waaronder een bed, nachtkastjes, kledingkast, commode, andere soorten meubels.

Slaapkamer in barokstijl
Witte slaapkamer set

Om geen fouten te maken bij het voorbereiden van de set, richten we ons op de volgende parameters: afmetingen en aantal benodigde meubelstukken, meubelmateriaal, persoonlijke voorkeuren van appartementeigenaren in stijl en kleur, grootte, slaapkamerindeling.

Beuken slaapkamer set
Zwarte slaapkamer set

Correcte opstelling van meubels rekening houdend met de indeling van de kamer

Een ruime kamer kan zonder problemen worden ingericht. Het is noodzakelijk om te dromen met kleine slaapkamers. De belangrijkste regel bij het kiezen van meubels is het observeren van de verhoudingen tussen de afmetingen van objecten en de ruimte. De optimale optie voor het creëren van een harmonieuze ruimte is modulaire slaapkamers. Omdat het belangrijkste voordeel van het systeem de mogelijkheid is om geschikte items uit verschillende meubelsets te kiezen.

Zwart en wit slaapkamer set
Slaapkamer in klassieke stijl

Bij het inrichten van een kleine kamer moeten alle elementen van de situatie visueel de ruimte vergroten en werken om comfort te creëren.

Let op de headset met glanzende gevels (bijna spiegel), die een hoge reflectiviteit hebben en daarom de ruimte visueel vergroten.

Gesneden slaapkamer set
Grijze slaapkamer set

Omdat het gebied van een kleine ruimte je niet toestaat om een ​​volwaardige ingebouwde kledingkast uit te rusten, is een uitstekende oplossing voor het probleem het installeren van een slaapkamer met een hoekkast.

Houten slaapkamer set
Eiken slaapkamer set

De harmonieuze opstelling van de elementen van het modulaire systeem in de slaapkamer wordt bepaald door de juiste opstelling van individuele objecten ten opzichte van de deur- en raamopeningen. Het meubilair van een slaapset is wenselijk met het oog op ergonomische regels:

  • voor gemakkelijke verplaatsing in de kamer is het wenselijk dat aan elke zijde van het bed er minimaal 50 cm vrije ruimte is;
  • een groot gebied in de slaapplaats wordt ingenomen door het bed en daarom wordt het aangeraden om het bij het hoofdeinde aan de muur te plaatsen;
  • het is onwenselijk om een ​​bed bij het raam te hebben, omdat dit het moeilijk zal maken om de vensteropening te naderen. Bovendien, tocht en koude lucht met open frames interfereren met aangename rust;
  • De symmetrische indeling van de nachtkastjes geeft het interieur een complete uitstraling, hoewel sommige ontwerpers de voorkeur geven aan asymmetrische installatie van de elementen van de headset;
  • hoekslaapkamersets zijn noodzakelijkerwijs uitgerust met een hoekkast, wat een uitstekende optie is om ruimte te besparen. Het is niet aan te raden om een ​​kast te installeren in de buurt van de muur waar zich een raam bevindt, omdat overdag de interne inhoud niet voldoende wordt verlicht door natuurlijk licht. Het is beter om de kast tegen de muur tegenover / zijkant van het raam te plaatsen.

Een juiste plaatsing van meubelstukken in de kamer zal een gevoel van vrije ruimte creëren. Om van de slaapkamer een echte rust- en ontspanningsplek te maken, moet u ook de kleurenpaletten van meubels en afwerkingen kiezen die aangenaam zijn voor het oog en een aanvulling op het ontwerp vormen.

Slaapkamer in etnostijl
Futuristische stijlslaapkamer

Hoe kies je de slaapkamer in passende kleuren en materialen?

Het is algemeen bekend dat kleur de stemming beïnvloedt, evenals de duur en het nut van slaap. De kleuren van slaapkamer sets zijn zeer divers en belangrijk bij het creëren van een harmonieuze sfeer in de kamer. De meest slaperige kleuren hebben een slaapkamer met een lichte of grijze kleur. Het is opmerkelijk dat pastelkleuren ook visueel ruimte toevoegen aan kleine ruimtes.

Slaapkamer suite in high-tech stijl
Italiaanse slaapkamer set

Een stijlvolle slaapkamer set is gekocht voor vele jaren. Sinds vandaag meubilair is gemaakt van verschillende materialen, is het moeilijk om te zeggen wat de voorkeur heeft. De slaapkamer van een boom heeft toegewijde kenners van klassiekers. En het is heel begrijpelijk, want het natuurlijke materiaal onderscheidt zich door natuurlijke warmte, uni
ek patroon van textuur, het heeft een mooie uitstraling. Een essentieel tekort aan meubilair uit natuurlijke grondstoffen is de prijs.

Mahonie slaapkamer set
Slaapkamer in laconiek ontwerp

Daarom een ​​uitstekende budgetoptie - modulaire systemen van spaanplaat / MDF. Technologen laten materialen maken die visueel niet te onderscheiden zijn van natuurlijk hout.

1

Moderne slaapkamer sets zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan apparatuur en stilistiek. Van interessante combinaties van objecten van verschillende sets kun je een exclusief en uniek, modieus interieur maken. Als optie past een Wenge-slaapkamer-suite perfect bij meubels met andere houtsoorten (gebleekt eiken, essen).

Slaapkamerset van massief hout
Slaapkamer in modern design
Slaapkamer in lichte schaduw

Bedroom sets: hoe maak je een spectaculair interieur van een kamer

Het kan niet worden ontkend dat de inrichting van elke slaapkamer strikt individueel is. Het hoofddoel van het slaapkamerontwerp is om een ​​harmonieuze ruimte te creëren die niet wordt overladen met meubilair. Een slaapkamer voor een kleine slaapkamer moet een vredige sfeer creëren. De verbeeldingskracht van de decorateurs is niet beperkt tot frames, dus het is gemakkelijk om verschillende richtingen in de kamer te creëren:

  • paleis en prachtige barokke stijl maakt actief gebruik van goud, koper en zilver. Slaapkamers van noten kleuren benadrukken de pracht, luxe van het interieur. Het bed is ingericht met een prachtig hoofdeinde. Verplichte meubelstukken - een ladekast, dubbele kast, kaptafel. De kleuren van de slaappakken vallen meestal samen met de schaduw van de muren;
  • in de slaapkamer van de klassieke stijl is niet veel decor nodig, en alle details zijn even belangrijk. De slaapkamer voor de slaapkamer is geselecteerd met duidelijke rechte lijnen. De kleurenschaal voor de klassiekers is gekozen voor zachte, lichte tinten: wit, beige, goud;
  • slaapkamer in een moderne stijl is misschien de meest universele setting voor het interieur van de slaapkamer. Een onderscheidend kenmerk van de stijl is de afwezigheid van starre taboes. Meubels met spiegels dragen niet alleen bij aan de visuele uitbreiding van de kamer, maar verhogen ook de functionaliteit van de omgeving. Het belangrijkste element van de slaapkamer is een bed, en zij is het die het beeld en de sfeer van de kamer creëert. De slaapset uit een boomstam wordt opgepakt door eenvoudige vormen, zonder overbodige decoratieve elementen. Het ontwerp van slaapsets en het gebruik van hout in de kamer brengt warme, rustgevende tonen naar de kamer;
  • meubilair in de stijl van de Provence valt op door zijn ongecompliceerd en functioneel. Slaapkamersets van natuurlijk hout onderscheiden zich door eenvoudige, maar niet ruwe vormen. Een ietwat oude look geeft de setting een Franse kunststijl. Uit een palet van kleuren is het wenselijk om slaapsets beige te verkiezen of een natuurlijke kleuring van hout te behouden. Een perfecte aanvulling op het interieur van de slaapstand "Provence" met een ladekast;
  • de hightech-stijl past naadloos in het interieur van kantoren, bedrijfskantoren. Door de juiste meubels te kiezen, zullen liefhebbers van strikte lijnen de eenvoud en functionaliteit van dit ontwerp in de slaapkamer waarderen. Slaapkamer set wit onderscheidt zich door zijn oorspronkelijke uiterlijk en hoge kwaliteit. Het gebruik in high-tech stijl wordt gunstig benadrukt door zwart en wit gamma. Witte glans op de gevels van meubels zal ruimte toevoegen dankzij het spel van licht.

Voordat u een slaapkamer set kiest, is het raadzaam om het ontwerp van de kamer te bepalen, aangezien tal van voorstellen uit de meubelmarkt in staat zijn om elke grillen van kopers te vervullen. En de mogelijkheid om individuele elementen van modulaire systemen aan te schaffen, stelt u in staat een gezellige rustplaats uit te rusten, zelfs voor de eigenaren van bescheiden kamers.

Slaapkamer meubilair van MDF
Slaapkamersuite in Art Nouveau-stijl
Slaapkamer suite in Provençaalse stijl

Experts kunnen omgaan met de complexiteit bij het kiezen van de reeks tinten van de slaapkamer. De professional zal een interieur creëren dat geschikt is voor specifieke eigenaars, dankzij de mogelijkheid om kleuren, vormen en verschillende stijlen te combineren.

Slaapkamer met hoekkast
Slaapkamer in oosterse stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 4