Ontwerp van een smalle slaapkamer: principes, trucs, tips (52 foto’s)

In veel oudere appartementen lijkt de slaapkamer eerder op een kast dan op een smalle, langwerpige ruimte die een onaangenaam gevoel van beklemming creëert. Het volledig herbouwen ervan gaat de kracht van elke meester te boven, maar hier moet ervoor worden gezorgd dat de nadelen niet in het oog springen, het is heel goed mogelijk. Het belangrijkste is om het ontwerp van een smalle slaapkamer consequent en nauwkeurig te ontwikkelen, op basis van beproefde aanbevelingen.

Smalle slaapkamer
Smalle slaapkamer

Beige ontwerp van een smalle slaapkamer

Wit ontwerp van een smalle slaapkamer

Turkoois ontwerp van een smalle slaapkamer

Zwart ontwerp van een smalle slaapkamer

Klassiek ontwerp van een smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer met houten meubilair

Algemene tips

Er zijn erkende basisprincipes waarop ontwerp voor dergelijke ruimtes moet worden geselecteerd:

 • een kleine slaapkamer is gecontra-indiceerd in de overvloed aan meubels, dus u moet streven naar minimalisme;
 • visuele effecten betekenen soms meer dan de werkelijke stand van zaken;
 • alles moet gericht zijn op het vergroten van de ruimte - correct geplaatste spiegels en correct gericht licht helpen.
Smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer in een rustieke stijl

1

Ontwerp van een smalle kinderkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer in het huis

Ontwerp van een smalle slaapkamer in etnische stijl

Blauw ontwerp van een smalle slaapkamer

Binnenlands ontwerp van een smalle slaapkamer

De basisregel - voordat je begint te werken, moet je een slaapkamerplan maken, de lengte en hoogte van de wanden meten, deze in verband brengen met de grootte van het voorgestelde meubilair, door een paar schetsen te maken met kleurenoplossingen. Alleen wanneer het plan volledig bevredigend lijkt - het bed erop past perfect, steekt niet uit, de kleuren lijken niet te donker of te provocerend - men kan de incarnatie aannemen.

Smalle slaapkamer
Smalle slaapkamer

Geheimen van bestemmingsplannen

Voordat u het meest aangename deel doet - de inrichting van meubels - moet u nadenken over het algemene ontwerp van een smalle slaapkamer in Chroesjtsjov. Het eerste ding om voor te zorgen - de lay-out, die er zijn twee opties:

 • Als de kamer erg lang en langwerpig is en het totale aantal kamers in het appartement klein is, kunt u deze in twee zones verdelen. Op een plaats de desktop, computer, boeken en gereedschappen (of als de kamer wordt bewoond door een kind, speelgoed regelen), in een andere - zet het bed. Je kunt de zones verdelen door de muren en de vloer in verschillende kleuren te schilderen, door een scherm te plaatsen, het gordijn op te hangen of de kledingkast. Het enige nadeel van een dergelijke beslissing - een kleine kamer met een bed wordt verstoken van natuurlijk licht.
 • Als de ruimte smal is of als het appartement al een werkplek heeft, kunt u alles laten zoals het is, zodat u de tekortkomingen van het pand met eenvoudige trucs verbergt.

Als de eerste optie duidelijk is, zijn er in het tweede geval vragen om deze tekortkomingen te verbergen, zonder de geliefde vierkante meters te verliezen. Om deze eenvoudige taak het hoofd te bieden, wordt u geholpen door een bekwame muurafwerking, die met de juiste aanpak de ruimte visueel vergroot.

Smalle slaapkamer

Bruin ontwerp van een smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer in loft-stijl

Methode één

Verven de vloer in een donkere kleur, het plafond en muren, in tegenstelling, verf in een licht. Dit zorgt voor een gevoel van ruimte en lichtheid, vooral als alle kleuren in harmonie zijn met elkaar.

Methode van de tweede

Als de plafonds in de kamer hoog zijn, kun je ze schilderen, zoals de vloer in een donkere kleur, terwijl de muren licht laten. Hierdoor wordt de hoogte visueel iets verkleind, maar wordt de kamer als geheel breder. Vooral als je niet te donkere en onderdrukkende tinten neemt.

Smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer op de zolder

Ontwerp van een smalle slaapkamer in de stijl van minimalisme

Ontwerp van een smalle slaapkamer in art-nouveaustijl

Monochroom ontwerp van een smalle slaapkamer

Mannelijk ontwerp van een smalle slaapkamer

Neoklassiek ontwerp van een smalle slaapkamer

Methode drie

Als de slaapkamer erg lang en smal is, kun je alles doen - en de muren, en de vloer en het plafond - licht, geverfd de meer verzadigde kleur van de verre muur. U kunt het schilderij vervangen door behang met een landschap, tapijt, grote afbeelding of netjes geselecteerde heldere accessoires die de aandacht trekken.

Methode vier

Licht behang met een klein patroon - van banale kleuren tot meer originele stripfiguren - maakt de kamer ruimer, zonder de hoogte te stelen.

Way Five

Brede horizontale strepen op de vloer helpen de ruimte visueel breder te worden.

Methode zesde

Een of twee horizontale strepen rond de kamer, met de juiste combinatie, kunnen er indrukwekkend uitzien en de ruimte breder en lager maken.

Over het algemeen moet het interieur de voorkeur geven aan lichte luchtkleuren, meestal koud. Zorgvuldig omgaan met accessoires, heldere vlekken, lugubere ornamenten.

Smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer met een nis

Ontwerp van een smalle slaapkamer met een klein bed

Ontwerp van een smalle slaapkamer met een bed bij het raam

Ontwerp van een smalle slaapkamer in pastelkleuren

Ontwerp van een smalle Provençaalse slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer in retrostijl

Het is het absoluut niet waard:

 • gebruik donkere kleuren - ze verminderen visueel de ruimte enorm;
 • om lange zijwanden toe te wijzen op de achtergrond van de andere - dit maakt de kamer nog smaller;
 • beschilder de muren met donkere kleuren tegen het lichte plafond en de vloer - dit creëert het effect van een put die niet in een lange, smalle kamer lijkt;
 • verf het plafond in een donkere kleur - dit maakt de kamer niet alleen smal, maar ook laag.

Als duidelijk wordt dat je de muren niet zelfstandig kunt aankleden, kun je beter contact opnemen met de meesters dan door te gaan met de pogingen.

Smalle slaapkamer

Roze ontwerp van een smalle slaapkamer

Grijs ontwerp van een smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer met een kast

Blauw ontwerp van een smalle slaapkamer

Dientengevolge, zou de lange slaapkamer korter en ruimer moeten schijnen. Wanneer dit effect is bereikt, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Hoe meubels rangschikken?

Het ontwerp van een smalle slaapkamer kan echt niet zonder een enkel meubelstuk - zonder bed. De rest is optioneel en kan worden verplaatst naar andere kamers, naar de bijkeuken of naar het balkon.

Volg bij het plaatsen van een bed bepaalde regels.

Smalle slaapkamer

Je zou liever een bed aantrekkelijker uittrekbare fauteuils, banken en banken. Het is veel comfortabeler, het wordt gemakkelijk het centrum van de kamer, helpen bij het werken met ruimte, bedekt met een sprei kan een bank vervangen.

Smalle slaapkamer

Japans ontwerp van een smalle slaapkamer

Ontwerp van een smalle slaapkamer met een spiegel

Het bed moet op de kopse kant worden gelegd, zodat aan beide zijden de doorgangen ten minste 70 cm bedragen. Als de afstand minder is en de ruimte te smal is, kunt u de situatie op verschillende manieren oplossen:

 • je kunt een bed in het midden van een lange muur plaatsen, maar dan om er aan de andere kant van te komen, zul je er een lange tijd omheen moeten, bovendien, in het donker en zonder de gewoonte ervan zal het gemakkelijk zijn om te struikelen;
 • je kunt het bed in een hoek zetten, maar als het dubbel is, moet je erop opeenvolgend klimmen of door elkaar gaan.

Als er niet genoeg ruimte in de kamer is, kunt u een hoog bed kiezen en daaronder een l
ade plaatsen. Hoewel dit niet de meest handige manier is, maar het meest economisch qua ruimte.

Smalle slaapkamer

Wanneer het bed zich bevindt, kunt u de rest van het meubilair doen. De basisregels zijn eenvoudig: geen gevoerde ontlasting, fauteuils, stoelen, kaptafels en andere betekenisloze ornamenten - ze zullen de ruimte alleen maar vervelen en een kleine slaapkamer maken van een kleine slaapkamer. Alle meubels waar je niet zonder kunt (bijvoorbeeld een kledingkast of een bureaublad), moeten tegen de muren staan ​​en maximaal worden opgerekt.

Smalle slaapkamer

Een van de beste oplossingen - planken aan de muur, waarop u kunt uitbreiden en alle noodzakelijke dingen kunt regelen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven.

Alleen proportionaliteit en een redelijk minimalisme zullen ertoe bijdragen dat de smalle ruimte ruim lijkt.

Accessoires, sieraden, licht

Wanneer het meubilair is gerangschikt, kunt u decoratieve afwerking doen en naar het eenvoudigste advies luisteren. Dus voor een slaapkamer van 12 m² is het nuttig:

 • Versier het met spiegels. Je kunt een spiegel op de muur boven het bed plaatsen, deze op een van de lange muren plaatsen, je kunt hem zelfs aan het plafond hangen. Het belangrijkste is om twee basisfouten te vermijden. Plaats geen spiegel voor het bed. 'S Nachts kan reflectie worden beangstigd door ongebruikelijkheid, en zelfs' s morgens is het onaangenaam om jezelf als slordig te zien. En heb geen spiegel tegenover elkaar, anders zul je eindigen met een eindeloze spiegelgang, geschikt, behalve in waarzeggerij.
 • Versier de slaapkamer met een foto. Het gevoel van ruimtelijkheid in de tekening zal de ruimte visueel uitbreiden, de aandacht trekken, afleiden van de algemene tekortkomingen van de kamer.
 • Vind de juiste gestreepte sprei. Dus als het bed zich bij de eindmuur bevindt, moeten de stroken op het deksel horizontaal zijn en omgekeerd, als het bed op de lange staat.
 • Zoek de juiste gordijnen. Het is het beste dat ze mono zijn, licht, maar geen tule. Indien mogelijk moet het raam als geheel worden vergroot.
Smalle slaapkamer

Het belangrijkste principe van decoratie is om te onthouden dat elke vierkante meter belangrijk is en de muren niet overbodig maken met onnodige elementen. Beter één grote foto dan veel kleine. Het is beter om een ​​grote spiegel te hebben dan een paar kleine.

Smalle slaapkamer

Bovendien moeten we voor het licht zorgen. Past niet precies:

 • kleine lampen rond de omtrek van de kamer - ze schetsen duidelijk de grenzen en brengen niets het effect van de ruimte;
 • een grote heldere kroonluchter - in zijn licht zal het zeer duidelijk zichtbaar zijn, voor zover de ruimte asymmetrisch is.
Smalle slaapkamer

Het is de moeite waard om verschillende lichtbronnen te kiezen, verspreid, gedempt, in de hoeken van de schemering achterlatend en het gevoel van ruimte te vergroten, evenals een paar schansen boven het bed voor comfortabel lezen en het creëren van een gezellige halfdonkerheid.

Als er een balkon aan de kamer grenst, opent dit extra kansen. Het is mogelijk om er een aparte zone van te maken waarin alles wat in de slaapkamer niet past, eruit gehaald kan worden. Als het balkon is geïsoleerd, is het mogelijk om er een kas op te plaatsen, een kleedkamer te maken, een kleine kamer of een aparte ruimte te regelen voor het drinken van thee. Je kunt het gebruiken als een voortzetting van de kamer, met daarop een kledingkast.

Smalle slaapkamer

De hoofdregel - met het balkon moet overeenkomen met de rest van de slaapkamer. Hun ontwerp moet een zijn en geen dissonantie creëren.

Smalle slaapkamer

Het hele ontwerp van een smalle slaapkamer moet ondergeschikt worden gemaakt aan dit idee van proportionaliteit, de aflossing van zwakheden en voorzichtigheid. Er zijn minder vegende beslissingen, felle kleuren, een overvloed aan souvenirs. Alleen harmonie en minimalisme zullen het mogelijk maken om een ​​uitstekend resultaat te behalen.

Smalle slaapkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

85 + = 91