Bloemen voor de slaapkamer: waardevolle aanbevelingen voor het modelleren van de kamer (23 foto’s)

Planten die het huis sieren, kunnen de kamer gezelliger maken. Bovendien komt uit veel kamerbloemen een echte hulp. Door de oude leringen van 'Feng Shui' te herinneren en planten te beschouwen als dragers of bronnen van een bepaalde energie, wordt het duidelijk dat dit niet alleen een decoratie of een mooie hobby is. Ikebana, herbaria en kunstbloemen dragen een negatief, dus de woning moet worden versierd met "levende" energie.

Aloë in de slaapkamer

Witte bloemen voor de slaapkamer

Het kiezen van "groene vrienden" in de eerste plaats, zijn mensen aan het denken over wat bloemen in de slaapkamer kan worden gehouden, en die in geen geval kan worden gebracht. De eenvoudigste en meest betrouwbare manier - om de planten in het huis, die in staat zijn op te ruimen onze omgeving, zorgen voor een uiterst gunstige klimaat binnen de ten minste ene huis zal worden gezet.

Bonsai in de slaapkamer

Kamerbloemen voor de slaapkamer

Geranium in de slaapkamer

Belangrijkste soorten huishoudelijke planten

Als u de beste plant voor een slaapkamer kiest, is het de moeite waard om eerst de belangrijkste soorten kamerbloemen te bestuderen. Er wordt aangenomen dat elke "groene vriend" een speciale energiekwaliteit heeft, met name niet alleen van invloed op de fysiologie van de mens, maar ook op de energiestatus ervan. Met deze functie kunnen alle planten voor het huis worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • donoren;
 • vampiers;
 • amuletten;
 • Ruimte reinigers;
 • neutraal;
 • bedwelmende;
 • Giftig.

In feite kan dezelfde bloem tot verschillende categorieën behoren. Ongunstige combinaties leiden ertoe dat bloemen niet in de slaapkamer, in de kinderkamer of op kantoor kunnen worden bewaard.

Chlorophytum in de slaapkamer

1

Rowley's schurk in de slaapkamer

Basisaanbevelingen voor de selectie van kamerplanten

Als u kiest welke bloemen u in de slaapkamer kunt zetten, is het belangrijk om te weten te komen welke vorm van informatie u nodig heeft. Het is noodzakelijk om te bepalen of de plant 's nachts meer zuurstof afgeeft of absorbeert. Sommige vertegenwoordigers van kamerplanten met kamerplanten kunnen giftig zijn of werken als agressieve allergenen.

De slaapkamer is de plaats waar de persoon het meest kwetsbaar is. Tijdens de slaap moet hij ontspannen, zich in diepe slaap onderdompelen, zijn kracht volledig herstellen. Met deze kenmerken kunnen niet alle planten in de slaapkamer worden bewaard.

Het is noodzakelijk om af te zien van het kopen van een onbekende soort, een overdreven exotische bloem. Bedwelmd, het verspreiden van onaangename aroma's van planten zal een volledige rust verstoren en kan het welzijn van een persoon aanzienlijk verslechteren.

Plaats niet te veel potten en potten in de kamer, waardoor het slaapgedeelte verandert in een pseudo-kas. Volgens de Feng Shui-praktijken zijn alleen bruikbare bloemen met stabiele energie geschikt voor boudoir. Ze groeien langzaam, komen zelden tot bloei, passen harmonieus in het interieur.

Plaats ook geen kunstbloemen in de kamer. Een dergelijk decor is een overblijfsel uit het verleden. Het trekt letterlijk stof aan en maakt het interieur goedkoop en smaakloos. Kunstbloemen - een taboe voor interieurcomposities van de moderne tijd.

Laurier voor de slaapkamer

Maranta voor de slaapkamer

Ideale planten voor de slaapkamer

Gunstige bloemen in de slaapkamer op feng shui fungeren als actieve objecten, die een directe impact hebben op de energie van het huis zelf, evenals op de energiestatus van elke bewoner van het huis. Dat zelfs goed geselecteerde planten de juiste goede kracht uitstralen, moet hun toestand worden gecontroleerd. Bloemen die geschikt zijn voor de slaapkamer, moeten goed onderhouden en gezond zijn.

Zieke groene vrienden kunnen rotten, geel worden, de verkeerde vorm aannemen. Deze negatieve transformatie heeft een negatieve invloed op alles wat hen omringt. Overweeg de belangrijkste soorten, de meest gunstige en interessante, met de nadruk op het gezellige ontwerp van de slaapkamer, evenals het verbeteren van het welzijn van elk van de huurders van het appartement.

Klimop in de slaapkamer

Krullende bloemen in de slaapkamer

aloë

Aloë is een kamerplant die vooral gewaardeerd wordt als een helende component voor de behandeling van vele kwalen. Een pot met een echte "genezer" kan in een slaapkamer of een kinderkamer worden geplaatst. Het zal een goed microklimaat bevorderen.

Het is bekend dat aloë tot 90% formaldehyde kan absorberen. Niet erg hoogwaardige producten van spaanplaat kunnen deze giftige stoffen afgeven in de lucht, die buitengewoon gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid. De unieke plant neemt niet alleen gevaarlijk giftige stoffen, maar ook vermindert de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht, en synthetiseert overdag actieve zuurstof. Als een dergelijke bloem op de vensterbank van de kamer wordt geïnstalleerd, zal hier altijd een speciale, schone en aangename lucht zijn.

Men moet niet vergeten dat aloë een zeer "bescheiden" plant is. Het houdt niet van overdreven aandacht voor zichzelf. De huiseigenaren hebben de taak potten met aloë te plaatsen zodat ze helemaal niet in zicht zijn.
In principe zal de afgelegen sfeer van het boudoir delicate "groene vrienden" beschermen tegen overmatige opwinding. Er wordt aangenomen dat als je aloë in de slaapkamer of in de kinderkamer plaatst, je de bewoners van het huis tegen ongelukken kunt beschermen, verwijder dan de negatieve elektrificatie van de lucht.

Palma in de slaapkamer

Varen in de slaapkamer

De Umbra Violet

Kamerplanten voor de slaapkamer kunnen niet alleen helen, maar ook heel mooi zijn. De speciale aandacht wordt verdiend door het violette viooltje. Zo'n spectaculaire plant zal het ontwerp van de slaapkamer benadrukken, maar zal geen dissonantie introduceren in de rustige of ontspannen sfeer van het boudoir.

Er wordt aangenomen dat een mooie bloem in staat is om de psycho-emotionele toestand van mensen te beïnvloeden. Het is merkwaardig dat deze bloemen voor de slaapkamer, afhankelijk van de kleur, op verschillende manieren het bewustzijn of het welzijn van de bewoners van het huis kunnen beïnvloeden:

 1. Witte bloemen zijn in staat om sterke gevoelens te reguleren, passies verdwijnen, psycho-emotionele warmte wordt tot een minimum herleid. Door een viooltje boven een bed in een slaapkamer te plaatsen, kan een persoon zichzelf redden van zenuwinzinkingen, het niveau van opwinding verminderen dat aanzienlijk ongemak met zich meebrengt;
 2. Violette bloeiwijzen dragen bij aan de vorming van spirituele eenheid in het gezin. Violet helpt de grootste stromen negatieve energie neutraliseren.

Rode of roze bloemen passen bij mensen die niet genoeg vreugde hebben. Paarse kamerbloemen voor de slaapkamer zullen helpen om het speciale talent van een persoon te onthullen - om zich in de communicatie met mensen te verheugen, om een ​​tevreden gevoel van het werk te krijgen.

Bloemen op de vensterbank in de slaapkamer

Bloemen in een hangende pot in de slaapkamer

spatifillyum

Spatifilliemi - de beste kamerplanten voor de slaapkamer van die locaties die zich bevinden in industriële gebieden. Schadelijke stoffen kunnen het appartement binnenkomen via de opening van een raam of raam. Een groene vriend neutraliseert aceton, ammonia, benzeen, xyleen. Men gelooft dat het de spathiphyllum is die iemand een kalme en langdurige slaap kan geven.

Shade-liefhebbende en pretentieloze planten zijn uitstekende producenten van zuurstof op elk moment van de dag. De plant kan de lucht zelfs bevochtigen, wat een betere rust mogelijk maakt. In de slaapkamer wordt aanbevolen om 2-3 spatifillum te plaatsen. Trouwens, "Lelie van de wereld" wordt beschouwd als een traditionele vrouwelijke bloem, die meisjes geluk brengt.

Chlorophytum

Chlorophytum of "spider" wordt gewaardeerd om zijn pretentieloze, mooie esthetische verschijning, relevantie in elk interieur. De bloem binnenshuis is goed bestand tegen schadelijke chemische verbindingen, stikstofoxiden. Vermindert het emissieniveau van elektromagnetische apparaten. Slechts 4 bloemen binnenshuis kunnen een oppervlakte van 10-15 vierkante meter vrijmaken.

De lucht wordt bevochtigd, gezuiverd, wordt meer vers. Sommige deskundigen raden aan geactiveerde houtskool toe te voegen aan bloempotten. Deze eenvoudige truc om meerdere keren het positieve effect van chlorophytum te verbeteren.

Vrouwentongen in de slaapkamer

geranium

Bloemen in het interieur van de slaapkamer spelen een ondergeschikte rol, maar spectaculaire bloei fascineert en trekt altijd het oog. Potten met geraniums zijn geschikt voor elke kamer. Deze heldere mooie bloem kan stafylokokken en streptokokken neutraliseren. De fytoncides die de plant produceren, helpen de persoon kalmeren, sneller omgaan met de negatieve gevolgen van de overgedragen stress, om slapeloosheid te overwinnen.

Geranium is erg handig voor vrouwen. De bloem werkt op een speciale manier op de hormonale achtergrond. Welke soort geraniums de huiseigenaren ook hebben gekozen, het is belangrijk om te onthouden dat een mooie bloesem de oorzaak kan zijn van de ontwikkeling van allergieën.

Pelargonium - een generator van negatieve ionen, die de gezondheid van de mens versterken. Men gelooft dat geranium effectief hoofdpijn elimineert, bloeddruk normaliseert, immuniteit versterkt.

Spathiphyllum in de slaapkamer

Vetplanten in de slaapkamer

baai

Gezien de vraag, welke kamer bloemen direct bij het bed kunnen worden geplaatst, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de zogenaamde "klassieke" planten voor het huis. Home laurier wordt beschouwd als een van de beste soorten "groene vrienden" thuis, die helpen om de slaap te normaliseren.

Sinds de oudheid plaatste aan het hoofd van de bedden de twijgen van de laurier zodat het kind gezond en vredig sliep. De plant zuivert de lucht, een positief effect op het menselijk zenuwstelsel, elimineert migraine cefalalgie, verbetert de hersenactiviteit.

Schaduwminnende bloemen voor de slaapkamer

Het Umburian-violet in de slaapkamer

Welke kamerplanten moeten worden verlaten?

Eerder werd al vermeld welke bloemen niet in de slaapkamer kunnen worden geplaatst. Om u volledig op deze kwestie te oriënteren, loont het de moeite om verschillende illustratieve voorbeelden te bekijken:

 • Kunstbloemen vertegenwoordigen dode energie. Dit is een uiterst negatief element van huisdecoratie. Niet verrassend, associëren veel kunstbloemen uitsluitend met begraafplaats decor;
 • Dieffenbachia is een spectaculaire tropische bewoner, die velen houden van de originele kleur van de bladeren en bescheidenheid. Kamerplanten zelfs in staat om de lucht te zuiveren in de kamer, maar de giftige sap maakt het niet geschikt voor het houden van in appartementen, waar er kleine kinderen en huisdieren;
 • Allerlei lelies nemen 's nachts te veel zuurstof. Bovendien is een onnodig grote hoeveelheid kooldioxide in combinatie met bedwelmende opdringerige geur leidt tot de ontwikkeling van hoofdpijn;
 • Orchideeën worden om dezelfde reden als de lelies van de slaapkamer uitgesloten. Hun aroma is te opdringerig en het zuurstofverbruik is onnodig groot. Bovendien wordt een orchidee beschouwd als een slechte plant voor andere locaties. Men gelooft dat het negatieve energie uitstraalt, en is ook een energievampier.

Lijst van welke planten in het huis kunnen worden gebracht en wat u buiten de muren van het huis kunt bewonderen, u kunt onbeperkt doorgaan. De hoofdregel is: elke bloem die je leuk vindt, moet eerst worden bestudeerd, leer er over maximaal bruikbare informatie, en versier dan pas je 'groene nieuwigheid' met je huis.

Zamiokulkas in de slaapkamer

Jasmijn in de slaapkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 4