Pystysuuntainen sivuraide kodin sisustuksessa: tärkeimmät edut (21 kuvaa)

Pystysuuntainen sivuraide - tämä on uusi keksintö rakennusteollisuudessa, jonka avulla voit sisällyttää kaikkein epätavallisimpiin suunnitteluideoihin elämässä. Pintakerroksen pystysuoria paneeleja käytetään koko julkisivuun päin, ja yhdistelmät vaakasuoralla sivuraidalla näyttävät upealta ja tyylikkäältä. Mökin yksittäisten osien vuoraus eri suuntiin antaa oikeat aksentit, antaa tyylikkyyden ja täydellisyyden rakenteen. Miksi valita tämä materiaali, mitkä ovat sen ominaisuudet ja miten pystysuorat reunukset omalla kädelläsi asennetaan?

Beige pystysuora sivuraide

Valkoinen pystysuora sivuraide

Materiaalien edut

Tällä hetkellä tuotetaan seuraavia tyyppisiä pystysuoria sivuraideja:

 • metalli;
 • vinyyli;
 • PVC.

Pystysuora lokitie

Jokaisella lajilla on omat ominaispiirteensä, mutta niiden edut ovat identtiset:

 • Valmistusprosessin vaatimustenmukaisuus kansainvälisen standardin vaatimusten mukaisesti.
 • Paneeleista ei aiheudu muodonmuutoksia, epäonnistumisia kriittisten lämpötilojen, äkillisten muutosten tai kemikaalien vaikutuksen vuoksi.
 • Pystysuuntainen sivuraide ei tahraa eikä vaipua ajan myötä, sen täydellinen ulkonäkö säilyy monien vuosien ajan. Materiaalin mattapinta ei ole alttiina auringonvalolle, lisäksi se näyttää kunnioittavilta.
 • Materiaalilla on kosteutta kestävät ominaisuudet, joten se ei kaada, ei absorboi kosteutta, eikä se pääse peittämään muotilla.
 • Ympäristö- ja paloturvallisuusstandardien noudattaminen.
 • Kyky valita eri sävyjä, kokoja ja tyylejä. Pystysuora sivuraide visuaalisesti vetää rakennuksen, ja tämä etu on menestyksekkäästi käytetty nykyaikaisten suunnittelijoiden antamaan yksilöllisyyden rakenne.
 • Erinomainen yhdistelmä muihin viimeistelyaineisiin, joita käytetään julkisivujen koristelemiseen. Oikea yhdistelmä korostaa talon arkkitehtonisia ansioita. Sitä käytetään usein talojen seinien kohdalle, joissa useat perheet asuvat yksityisen omistukseen.
 • Talojen seinien suojautuminen kosteuden ja tuulen tunkeutumiselta johtaa merkittävästi rakennuksen kestävyyteen. Pystysuora sivuraide antiuragannym varustettu erityisellä mekanismi, joka tarjoaa luotettavaa suunnittelua, minkä vuoksi emme voi olla varmoja, että aikana tuulipinnan ei kolise.
 • Materiaalin helppouden takia rakennuksen rakenteellisilla elementeillä ei ole vakavia kuormituksia.
 • Pinta ei vaadi ylimääräistä huolellisuutta, sillä puhdistus riittää vain vettä kerran letkuun. Materiaali on hygieeninen, se ei läpäise rasvoja ja likaa, eivät haitallisia hyönteisiä.
 • Pystyasennuksen asennus on melko yksinkertainen, se voidaan tehdä itsenäisesti.
 • Pitkäaikainen käyttö. Asianmukaisella asennuksella materiaali säilyttää ominaisuutensa vähintään 50 vuotta.
 • Edullinen hinta.

Pystysuoralla metallisella siivellä on erittäin vahvoja ominaisuuksia, mutta jos asennustekniikkaa ei ole asennettu pinnalle, voi muodostua ruostetta. Lisäksi, ja sen hinta materiaalien markkinoilla on kaksi kertaa niin kalliin kuin muovi-analogi.

Musta pystysuora sivuraide

Pystysuora puukoriste

Pystysuora puukuidut

Mitkä ovat erot horisontaalisen ja pystysuoran reunuksen välillä?

Ensinnäkin rakennusmateriaalimarkkinoilla ilmestyi horisontaalinen sivuraide pystysuoran materiaalin ilmestymisen jälkeen, mutta välittömästi ilmeni riitoja, joista yksi on parempi. On huomattava, että niillä on vastaavat mekaaniset ominaisuudet, mutta asiantuntijat sanovat, että pystyasennuksen asentaminen on helpompaa. Mitkä ovat niiden tärkeimmät erot?

1

Asennus vaakasuora paneelien suoritetaan vain, jos on rei'itys, särmäys pystysuora koti sivuraide varmistaa helpomman virtauksen kondensaattia, mutta kosteus voi tunkeutua yläpuolen, risteyksessä paneelien ja katon vuori pohjassa linnan. Lisäperforoitumisen läsnäolo on horisontaalisten mallien erottuva piirre.

Näiden paneelien asennusvaihtoehto on erilainen: jos pystyt pystysuoraan ja vaakasuoraan, niin se on täynnä sadeveden vuotoa ja sen jälkeen rakennuksen pohjan mätä.

Pystysuora sivuraide kuitu-sementti

Pystysuora sivuraide sininen

Pystysuora reunus punainen

Kuinka valita materiaali?

Talon loppuun ei ole järkyttynyt sen tuloksista, sinun pitäisi valita oikea sivuraide. Mitä minun pitäisi etsiä ja mitä suosituksia minun pitäisi seurata?

Nykyaikaisilla valmistajilla on periaatteessa tiukasti noudatettava kaikkia standardien vaatimuksia, joten kaupoissa on vain sertifioituja tuotteita. Valinta perustuu olennaisesti ostajan henkilökohtaisiin mieltymyksiin, mutta ennen ostoa on parempi olla vakuuttunut siitä, onko mielellään materiaali seuraavia ominaisuuksia:

 • Anti-eruption lukon esiintyminen. Liitettävyys ilman kiinnityslaitetta uhkaa pintaa jatkuvasti, ja tuulen voimakasta tuulenpuuskaa materiaali voi irrota.
 • Optimaalinen paneelin paksuus ja leikkauksen tasaisuus. Jos materiaalin paksuus ei ylitä 1 mm, voimakas pakkasen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena se voi romahtaa. Tärkeä laatuvaatimus on kaikkien elementtien leikkauksen saman paksuus.
 • Tietokoneen merkintä. Tämä on osoitus siitä, että sivuraide valmistetaan vankka ja luotettava yritys, joka arvostaa maineensa. Luotettavan valmistajan tuotteen valinta on suositeltavaa, koska materiaalin puutteessa se on helpompi tilata uudelleen.
 • Värjäys samalle tasolle. Molempien puolien laadullinen ja tasainen väritys on takana olevan reunuksen kauniin ulkonäön takaaja. Vain yhtenäinen väriaine suojaa materiaalia tukkeutumiselta tai maali-ihottumiselta.

Monet omakotitalouksien omistajat haluavat ostaa sivuraideen "märkätehon". Tosiasia on, että muutaman vuoden kuluttua muodikas ja houkutteleva pinta voi muuttua kauheaksi ja hajanaiseksi peitteeksi. Kun valitset, voit selvittää myyjän mielipiteen, he ovat yleensä tietoisia siitä, mitä materiaalia asiantuntijat arvostavat parhaiten.

Pystysuora punainen reunus

Pystysuora metallinen sivuraide

Pystyasennuksen asennus

Asennuksen vaiheet

Pinnan esikäsittely

Vuorimateriaalin asennus suoritetaan vain pinnan huolellisen valmistelun jälkeen. Tätä varten seinään poistettu muita kohteita (lavuaarit, valot), erottaa vanha kipsi, mahdollisesti puhdistaa kaikki puhujat heiketä ja ikkunalaudat. Kaikki viivästyneet rakenteet on kiinnitetty tiukasti seinään ja ne ovat hajunneet - ne korvataan.

Pinoava eristys

Jotkut kyltityypit ovat lämmöneristyskerroksia, mutta pohjoisilla alueilla talojen päällystämiseen käytetään lisäksi eristävää kerrosta. Eristeen paksuus lasketaan pohjan kiskojen leveyden perusteella. Myös höyrysulku olisi toimitettava.

Sivuraide pystysuoralla reunalla

Pystysuora sivuraide

Pystysuora sivuraide maalaukseen

Levyjen asennus

Pystysuuntainen vinyyliosa on asennettu vaakatasoon puusta tai metallista, ja tämä menetelmä on optimaalinen käytettäväksi, jos seinät ovat epätasaiset. Kaikki lisäelementit ja profiilit asennetaan ennen ihon alkamista. Jos rakennuksen seinät ovat täysin tasalaatuisia, voit tehdä ilman laatikkoa, mutta pienimpien epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa paneelit voivat levitä aaltoja, ja tämä on erittäin epätoivottavaa.

Pystysuora PVC sivuraide

Harmaa pystysuora sivuraide

Eristetty pystysuora sivuraide

Paneeliasennus

Metallisten sivulevyjen tai muun tyyppisen materiaalin paneelit ovat symmetrisesti kiinteän julkisivun keskiviivan suhteen molemmin puolin. Aloittaa annetun pitäisi olla huipulla reikiä rei'itetty, liittää paneeli on keskellä, seuraavat välein 20-40 cm. Alueilla, joissa voimakkaat tuulet vaihe on lyhyempi kuin tuuleton alueilla. Jos sivuraidetta ei ole varustettu hurrikaani-lukoilla, nailontiivisteet asetetaan kiinnittimien alle.

Ajoittain asennuksen jälkeen on suositeltavaa tarkistaa asennuskulma. Muussa tapauksessa luultavasti tulee vinossa. Saumoissa on erityisiä tiivisteitä, jotka estävät kosteuden ja pölyn pääsyn sisälle. Ovien ja ikkunoiden aukot on varustettu liuskoilla, ja kun yhdistetään eri suuntaisia ​​sivureita, käytetään kehäprofiilia.

Pystysuora sivuraide talolle viktoriaanisessa tyylissä

Vinyl pystysuora sivuraide

Pystysuora sivuraite maaseudulle

Kiilojen valinnassa kiinnitetään suurta huomiota, etusija annetaan alumiinille tai galvanoiduille näytteille. Materiaalin kiinnittäminen, sinun on jätettävä pieni rako paneelin ja naulan pään väliin, mikä estää korroosiota, varmistaa pinnan vapaan liikkumisen lämpötilan muutoksissa.

Tämän modernin materiaalin ansiosta on mahdollista nopeasti ja helposti muuttaa rakennuksen ulkoasua, tehdä siitä ainutlaatuinen, ja toiminnan seuraaminen säästää tarpeettomia ongelmia.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 5 =