Silkkimatot: ylellisyyttä idässä (22 kuvaa)

Lähes aina sisätiloissa on pehmeä pehmeä matto - kodin mukavuuden lähde, lämpö, ​​joka osoittaa omistajien hyvinvoinnin. Tässä segmentissä on todellisia "aristokraatteja" - silkistä valmistettuja luonnontuotteita.

tarina

Kiinalaiset keksivät silkkiä, kaikki tietävät siitä. Ensimmäiset silkkimatot olivat luultavasti samassa paikassa. Mutta vuosituhannen ajan Kiina oli eristetty valtakunta, joten muu maailma ei tiennyt siitä.

Silkkimatto klassiseen tyyliin
Silkkimatto talossa

Matot vuosisatojen ajan kutistuivat idässä, mutta villalangoista. Kun Celestial Imperiumin rajat avattiin, ihmiset ihailivat ennennäkemättömiä painottomia mattoja. Kiinalaiset eivät kiirehtineet paljastamaan valmistusmenetelmää. Muinaiset persialaiset ovat ratkaisseet mysteerin 200 vuotta ennen aikamme. Kuitenkin kiinalaisia ​​silkkimattoja arvostettiin edelleen: kilpailijoille saavuttamat laatu oli vuosituhannen kokemus.

Kuitenkin, kuten he sanovat Turkissa, ne olivat ensimmäisiä mattoja idässä. Se ei ollut kaukana Istanbulin kaupungista Hehere. Hänellä oli ainutlaatuinen kudonta jokaisella langalla, nimeltään kaksinkertainen turkki.

Silkkimatto, jossa geometrinen kuvio
Silkkimatto sisustuksessa olohuoneessa

Arvokas yksinomainen

Jokaisen tuotteen yksinomainen valmistus tekee valmistuksen käsin. Kone ei voi ylittää henkilöä, joka työskentelee herkän materiaalin kanssa.

Luonnolliset silkkimatot ovat jaettu täysin silkiksi ja yhdistetty: villapehmeillä, puuvillalla tai pellavalla. Ensimmäinen - helpoin, laadukas ja kallis. Raaka-aineille tarvitaan tavallista paksumpaa lankaa. Se saadaan ruokkimalla silkkiäistoukkejä tammenlehdillä.

Todellisilla iranilaisilla matoilla tai analogeilla on toisista maista kaksi sadan solmua neliömetriä kohti yhden senttimetrin puolella. Nämä tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, hypoallergeenisia, antistaattisia. Ne on maalattu vain luonnollisilla väriaineilla: basmosa, antimoni, kurkuma. Suuri tiheys ja erityiset kudontatekniikat antavat vahvuuden, ja hyvällä huollolla matto miellyttää useita sukupolvia perheessä.

Silkkilanka olohuoneessa

Mattojen kutomakeskukset

Maailman käsityön esi-isä on muinainen Persia (nykyinen nimi on Iran). Tässä kädessä pidettävät sorvit ovat edelleen käytössä, ja Iranin matot ovat parhaita. Turkin teokset matto-taiteessa kilpailevat heidän kanssaan suosiossa. Kolmanneksi on kiinalaista silkkiä. Intialaisia, pakistanilaisia, turkkilaisia ​​silkkimatkoja on kysyntää.

iranilainen

Iran on perinteisesti suurin käsintehtyjen mattojen valmistaja. Maailmassa kaikki tietävät Iranin mattoja. Tämä on maan käyntikortti, joten laatua seurataan täällä.

Intialainen silkkimatto

Iranilaiset käsintehdyt silkki matot valmistetaan parhaista raaka-aineista ja luonnollisista väriaineista. Niitä erottaa yksi ainoa iranilainen solmu, malli, jossa kukat ja lehdet, eläinten kuvat; Lämmin sävy yhdistettynä rikkaisiin väreihin.

Olemme silkkisiä persialaisia ​​mattoja maan ainoalla alueella - Kuma. Ne ovat arvokkaampia kuin villa tai yhdistetty. Kumasta valmistetut matot erottuvat alhaalla kasaan ja taustaan ​​ruskeansinisellä, turkoosi-vihreällä sävyllä, norsunluusta. Kuminan iranilaiset matot erottuvat koristekasveilla, jotka on koristeltu kasviskuviolla.

1
Silkkimatto Intiasta

turkki

Turkkilainen silkkimatto on pohja- ja paalikierre. Se on kudottu kaksinkertaisten solmujen tekniikan tai symmetrisen neulonnan mukaan.

Päävärit, beige ja ruskea, symboloivat rauhaa ja hiljaisuutta. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on ornamentti rivien, kukkien, lehtien, puiden, figuurien, merkkisymboleiden muodossa.

Upeiden silkkimattojen tuotantoyksikkö on Heheren kaupunki. Tämän brändin mattoja tunnustetaan niiden pehmeydestä, pastelliväreistä ja kukkakuviosta (muilla alueilla ne pitävät geometrisinä).

Muoviset silkki matto

Silkkimatto Kashmirista

kiinalainen

Kiinan silkki käsintehtyjä mattoja pidetään maailman arvokkaimpia. Tämä on tavoite harrastajien ja keräilijöiden metsästämisestä. Pohja ja kasa ovat painottomia luonnollisia silkkejä, mutta ne ovat hyvin tiheitä, joskus ylivoimaisia ​​persialaisia ​​vastaavia.

Lähi-kuningaskunnassa ne tekevät mattoja, joiden silkki on käsittämätön kyky vaihtaa sävyjä eri kulmissa ja valaistuksessa. Ne ovat miellyttävän viileitä kosketukseen.

Symmetriset koristeet ovat reheviä kuvioita, joissa on medaljonteja, reunuksia, täynnä neljää suuntia ja välilyöntejä. Tämä on Pekingin tyyli kudontaan.

Kiinan matolle on ominaista huolellinen tutkiminen pienimmistä yksityiskohdista. Värimalli on sama kaikissa maakunnissa: valkoinen, punainen, musta, beige, keltainen, sininen. Vientiin on pastellisävyisiä tuotteita: vaaleanpunainen, turkoosi, tummansininen. Ne sopivat ihanteellisesti eurooppalaisiin sisätiloihin.

Kiinan silkkimatto on pyöreä muoto
Pyöreä silkkimatto

intialainen

Parasta ovat Kashmirin silkkimatot. Seinä on yleensä kudottu silkistä (kallein) tai puuvillan pohjalta. Lattia - se on mattoja "villa silkillä".

Intian matot ovat tunnettuja vaaleanpunaisten, punaisten, sinisten, vihreiden, keltaisten kukk
ien yhdistelmästä. Ne on valmistettu moderniin tai klassiseen muotoiluun. Klassikoihin kuuluu kasvien ja kukkien koriste - symboli uusimisesta, terveydestä ja onnea. Moderni tyyli - se on suoraviivaisia, hehkuu pimeässä erityiskäsittelyn ansiosta.

Houkuttelevat matot Goan kanssa: puiden, eksoottisten lintujen, eläinten, kukkien, ja voimakkaan monipuolisen värimaailman muodot.

Silkkimatto on jugendtyylinen

Onko se todellinen vai ei?

Luonnollisesta silkistä valmistetut matot ovat aina kalliita. Mutta kaikki kalliit näytteet eivät ole todellisia. Tunnistamisen vaikeudet synnyttävät silkistä ja viskoosista valmistettujen tuotteiden samankaltaisuutta. Siitä huolimatta on olemassa tapoja todistaa totuus.

 • Hinta. Käsintehty on tehty yhdellä kopiolla, joten se ei ole halpa. Hän ei tarvitse alennuksia, koska hän on ostettu korkealla hinnalla.
 • Burning. Synteettinen materiaali, polttaa, levittää muovia, puuvilla muuttuu tuhaksi, kuten paperista. Silkki sulaa, uloshengittäen hiuksen tuoksua. On vaikea tarkistaa tätä: kallis juttu, jopa yksi nippu, on sääli.
 • Kitkaa. Lisää inhimillistä, mutta ei sataprosenttista tapaa. Jos hiero luonnollista silkkiä, se tulee lämpimämmäksi. Viskoosi kuitenkin kuumenee.
 • Rakennetta. Kun kierrätään silkkikuitujen rullalle, älä repäise, älä repäise, niiden rakenne ei ole rikki, kuten viskoosissa.
 • Taktiset tunteet. Kosketa, tämä silkki on miellyttävä, pehmeä, joustava. Tämä helposti ryntää.
 • Todistus. Kuten kaikki kalliit raaka-aineet, käsintehdyt silkki matot toimitetaan aina asiaankuuluvilla asiakirjoilla, jotka vahvistavat laadun ja alkuperän. Niiden puuttuminen myyjältä osoittaa selvästi väärentämistä.

Jos ei ole varmuutta, ota yhteys erikoistuneeseen laboratorioon.

Silkkimatto
Silkkinen silkkinen matto

Käsi-auto tai auto?

Ovatko matto tallentaneet ihmisen käsien lämpöä, joka kutoi sen, kun myyjä on vannonut, voidaan asentaa useisiin syihin.

 • Fringe. Valmistettu käsin, se on luotu loimilangoista. Konepajatuille, jotka antavat sivuille sidokset.
 • Kasvojen ja alapinnan tunnistetiedot. Manuaalisessa versiossa molemmat puolet ovat kirkkaassa. Väärän puolen koneen työ on tylsää.
 • Alustaan. Konemäissä on vaikea neulottu liimapohja. Manuaalisen työn tuotteissa käytetään joustavia kierteitä.
 • Arvoinen. Vuonna käsi-piika paksu, ilman lumenia, tiukka. Käytetty villapohja, jossa silkki tai puhdas silkki.
 • "Puutteet". Esimerkiksi iranilaisten mattojen kutominen ei ole robotti tai tietokone, joten hänen työnsä ei ole yhtä täydellinen kuin tuhannet klooneet leimaavat koneen. Mutta tämä on kaikki viehätys: pienet huomaamattomat poikkeamat kuvioon tai tonaliteettiin, tuskin havaittavissa oleva symmetria. Ne ovat ainutlaatuisia, on erittäin vaikeaa tehdä "kaksois".
 • Merkki "käsin tehty" matolle väärältä puolelta.

Näistä syistä on mahdollista erottaa koneen työstä käsin ja ostaa todella ainutlaatuinen asia.

Persian silkkimatto
Persian matto silkkiä sisätiloissa

Sääntöjen hoito

Silkkimatot ovat kestäviä, mutta ne ovat helposti ja nopeasti saastuneita. Valmistusmenetelmästä riippumatta herkku vaaditaan käytettäessä ja huolellisella hoidolla, joka on seuraava:

 • imurointi millään tavoin mahdotonta, etenkin kotitalouskemikaaleilla, jotta ei ole mahdollista tuhota maton rakenne;
 • pölystä päästä eroon, kuukausittain ravistellen;
 • Puhdista niskan suuntaan pehmeällä harjalla tai miekalla.
 • tahrat poistetaan heikolla sooda-liuoksella;
 • Sen päälle pudotut kiinteät kappaleet puhdistetaan viipymättä, neste kerätään huolellisesti (ei koskaan hankaa) matosta;
 • Kuivaa tuote varjossa ja luonnollisessa lämpötilassa (lämmittämättä hiustenkuivaajaa, pinoamalla akkua tai suoralla auringon alla).

Nämä vaatimukset koskevat ja jos sinulla on keinotekoisia silkkimatkoja. Ne ovat myös houkuttelevia, mutta eivät vaadi enemmän huomiota ja antavat omistajille paljon vähemmän ongelmia.

Harmaa silkkimatto
Silkkilanka makuuhuoneessa

Erittäin likaantunut luonnon silkki matto vaatii vain kuivapesua. Puhdistus silkki matot - tapahtuma kallista, mutta kotona ottaa huomioon kaikki vivahteet on mahdotonta. On parempi olla säästämättä, koska se on vieläkin kalliimpaa.

Näiden sääntöjen noudattaminen pidentää arvokkaan asian elämää. Se kestää kauemmin ja tulee perherakenteeksi.

Antiikin silkkimatto
Turkkilainen silkkimatto

Silkkimatot sisustuksessa

Ne, kuten kaikki luonnolliset materiaalit, vastustavat hankausta paljon paremmin kuin synteettiset materiaalit, nopeasti likaantuvat ja silkkimatojen siivous ei ole halpaa. Siksi he eivät ole tavutiloja, joissa on voimakasta liikettä ja suuri määrä ihmisiä. Yksityisissä asunnoissa paras ratkaisu on toimisto tai makuuhuone. Julkisissa paikoissa, kuten ravintoloissa tai hotelleissa, nämä ovat VIP-vyöhykkeiden ominaisuuksia. He antavat tilan päällikön tai liikemiehen toimistolle.

Turkin matto silkkiä

On parempi ripustaa se seinälle: kauneus ilmenee suurimmaksi, heitä ihailevat kaikki puolet ja kulmat.

Tällaiset pinnoitteet sopivat orgaanisesti itämaisiin tai klassisiin sisätiloihin. Tilavat tilat sisustavat minkä tahansa värin ja sävyn, pienet huoneet - vaaleat pastellivärit.

Kiinan silkin matto maanrakennuksen sisustuksessa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

62 − 55 =