Taustavalo keittiössä: parhaat ideat suunnittelulle (68 kuvaa)

Hyvä keittiön valaistus takaa herkullisen ruoan herkutuksen ja emännän hyvän tunnelman. Keittiön kuulokkeiden upea ja tyylikäs sisustus on monia tapoja.

Oikea valaistus on tärkeä paitsi suunnittelussa myös ihmisten terveydelle. Kirkkaiden valaisimien sijoittaminen keittiön työskentelyalueelle voi vähentää näkökyvyn, sydän- ja hermojärjestelmän taakkaa ja pelata valaistuksella. Eri värejä käyttävien valaisimien käyttö parantaa tunnelmaa.

Keittiön valaistus
Keittiön valaistus

Keittiötyön taustavalo

Taustavalo keittiössä beige

Taustavalaistu keittiön kuuloke valkoinen

Kohokohdat ja asennusominaisuudet

Yleisimpiä ovat kolme valaistustyyppiä keittiön työskentelyalueella:

  • Ulkoinen tai sisäänrakennettu loistelamppu.
  • Nauhat tai putket, joissa on LEDit.
  • Valonheittimet eri malleja.

Jokaisella valaistustyypillä on sen edut ja sitä voidaan käyttää erilaisissa muunnelmissa. Joissakin tapauksissa yhdistetty tai koristeellinen valaistus on edullisin.

Tutkittuaan kunkin valaistuksen erityispiirteitä on paljon helpompi tehdä oikea valinta, jossa sinun ei tarvitse olla pettynyt.

Keittiön valaistus
Keittiön valaistus

Keittiöryhmän valaistus

1

Musta keittiövalaistus

Valaistus talon keittiössä

Taustavalo keittiön esiliina

Taustavalaistu kipsilevy keittiössä

Keittiön valaistukseen tarkoitetut loistelamput

Keittiön valaistus

Keittiövalaistus

Taustavalo keittiö asetettu maa

Ruoanvalmistukseen tarkoitettu keittiö on usein valaistu loistevalaisimilla. Ne on helppo asentaa ja käyttää kätevästi, kun taas niille on ominaista alhaiset kustannukset ja alhainen energiankulutus. Loistevalaisimet toimivat pitkään eikä niitä tarvitse vaihtaa. Loistelamppujen keittiön taustavalo näyttää hyvältä kaikissa sisätiloissa.

Keittiön valaistus

Taustavalaistu keittiö yhdistelmä

Taustavalo keittiössä: parhaat ideat suunnittelulle (68 kuvaa)

LED-taustavalo

Keittiön valaistus LED-nauhalla

Taustavaloinen keittiön kuuloke parvella

Taustavalaistu keittiön kattokruunu

Epätavalliset valaisimet, joilla on erilaisia ​​valaistuselementtejä, ovat kalliita ja niitä tehdään useimmiten tilauksesta. Sitä vastoin tavanomaisia ​​loistelamppuja löytyy missä tahansa rakennusmateriaalien ja taloustavaroiden varastoinnissa eri hinnoilla. Täydellisessä sarjassa, jossa on lamppu, on kiinnitysmateriaali, johon on kiinnitetty apulamput keittiökalusteiden pinnalle.

Keittiön valaistus
Keittiön valaistus

Taustavalo keittiö moderni

Valaistus keittiön ja niittyjen valaisuun

Keittiön saaren valaistus

On kuitenkin otettava huomioon, että tällaisen valaisimen asentaminen vaatii tilaa kaapissa, jossa palkki on kiinnitetty. Jos ei ole säleikköjä tai et löydä paikaa, käytä toista vaihtoehtoa: ostamaan valaisimia, jotka on erityisesti suunniteltu keittiön valaisemiseen. Ne on suunniteltu kiinnittämään pöydälle ja näyttävät hyviltä yhdessä keittiökalusteiden kanssa.

Keittiön valaistus

Loistelamppujen asennus vaatii erilainen lähestymistapa valitun valaistuksen tyypin mukaan.

Ylimääräiset lamput on helppo asentaa. Ne kiinnittyvät pinnalle ja liitetään virtalähteeseen. On paljon vaikeampaa asentaa upotettava valaisin: sinun on valmisteltava paikka, jossa valaisimia voidaan lisätä. Useimmiten tällainen paikka olisi toimitettava etukäteen, kun valitaan kaapit. Asennuksen jälkeen reikä peitetään himmeällä lasilla.

LED-taustavalo

Keittiön valaistus
Keittiön valaistus

Taustavalaistu keittiön hylly

Taustavalaistu keittiön katto

Keittiön katon valaistus

Kattovalaistus keittiössä

Valaise keittiön sarja pyörivillä valoilla

LED-valaisimia käytetään laajalti ja niitä käytetään laajasti keittiökalujen valaisemiseen kätevän asennuksen ja laajan värivalikoiman ansiosta. Käytä paitsi tavallista valaistusta myös valaisimia, joissa on koriste-elementtejä, joiden avulla keittiön huoneeseen voi antaa epätavallisen tyylikkään ilmeen.

Keittiön valaistus

LED-taustavalon tärkein etu on se, että tilat voidaan kytkeä tahdon mukaan ja kylmä valkoinen hehku muuttuu lämmin keltaiseksi. Myös muita värejä voidaan valita.

Keittiön valaistus

Taustavalo keittiö, Provence-tyyliin

Valaistus keittiön ja pesuallas

Valaistus keittiö asetettu maalaismainen

Keittiökaappien valaistus

LED-taustavalon asennus on yksinkertaista - liimaa vain kaksipuolinen teippi työtason alareunassa tai saranoidun kaapin alla. Usein LED-teippi kiinnitetään ruokailuvälineiden ja astioiden säilyttämiseen tarkoitettujen keittiökalusteiden pohjaan.

Keittiön valaistus

LED-nauhat voivat olla vaihtelevia tehoja - heikkoja ja voimakkaita, riippuen siitä, millä niillä on ensisijainen tai sekundaarinen valaistus.

Jos haluat liittää nauhan verkkoon, sinun on ostettava erityinen ajuri. Sitä myydään myös talonrakentamyymälöissä ja supermarketeissa.

LED-nauhan keittiön taustavalo on käytännöllinen ratkaisu minkä tahansa kokoon asettamiseen valitusta tyylistä riippumatta.

Keittiön valaistus

Taustavalo keittiö piilotettu

Taustavalo keittiö moderni

Taustavalo keittiö asettaa ruokasali

Valaisemaan keittiövalaisimet valaisimilla

LED-valaistuksen edut:

  • kestävyys;
  • tehokkuutta;
  • Käynnistysnopeus.

LED-nauhan tärkein haittapuoli on, ettei se altistu likaa, pölyä ja vettä. Lian puhdistamiseksi saattaa olla tarpeen poistaa nauha ja liimaa se uudelleen. Erityisen herkkä saastumisnauhalle, jota käytetään taustavalaistuna keittiön esiliina.

Keittiön valaistus

Kohdevalot

Keittiön valaistus

LED-taustavalo

Taustavalon keittiöasetuspiste

Taustavalaistu keittiö wenge

Sisäänrakennettu taustavalo keittiö

Keittiökaappien alla oleva valaistus voidaan tehdä valonheittimien avulla. Kaupoissa löydät halkaisijalamppuja, jotka ovat erittäin suosittuja. Halogeenilamppujen valo approksimoidaan värispektrillä auringon valaistukseen. Keittiöhuoneessa käytetään pistepohjaisia ​​yläpuolisia tai upotettuja kalusteita.

Keittiön valaistus

Keittiöön parhaiten loistava, suositeltavaa kiinnittää tietty etäisyys valaisimien vä
liin vähintään 40 cm. Sulava järjestely voi aiheuttaa liian kirkkaan valaistuksen. Ripustettavat valaisimet voivat olla ripustuskotelon pohjassa tai työtasolla pitkin visiirissä.

Keittiön valaistus

Taustavalaistu keittiönosasto huppu

Yläpuolella valaistusta käytetään usein keittiössä. Uppoasennetun valaisimen asentamiseksi sinun on tehtävä syvennys, jonka halkaisija on vähintään 20 mm. Kohdevalot sopivat suuresti työalueen valaistukseen.

Keittiön valaistus

Keittiön työskentelyalueen integroitu valaistus

Keittiön valaistus

Huolimatta siitä, että valmistajat tarjoavat laajan valikoiman kalusteita, valita valaistus eri työalueilla on melko ongelmallinen. Keittiö - paikka, jossa ei voi vain kokata, vaan myös rentoutua, jutella vieraiden kanssa ja jopa syödä lounasta. Yhden tason valaistus voi olla hankalaa.

Keittiön valaistus

Keittiössä on suositeltavaa valita eri työalueiden monimutkainen valaistus ja myös taustavalo sisustuselementeillä.

Keittiön valaistus

Keittiön pöydän valaistus, jolla on koristeellisia elementtejä, näyttää epätavalliselta ja antaa tiettyä tyyliä huoneeseen, koristele sitä. Koristeellinen valaistus käyttää kohdevaloja tai valaisimia - LED ja luminesenssi.

Keittiön valaistus

Koristeellinen valaistus

Keittiön valaistus

Koristeellisten elementtien avulla voit koristella keittiötä. Putkien tai nauhojen muodossa olevat LED-valaisimet kiinnitetään työtason yläpuolella sijaitsevan keittiön alapuolelta tai esiliinan reunasta. Myös sisustukseen voidaan käyttää loistelamppuja.

Keittiön valaistus

Sijoittaa koristelampuissa voi olla paitsi tärkein työ alueella, mutta myös kaapin pohjan, kattoon, peilien ja kehystetty maalauksia paneelin takana baari, räystään ja markkinaraon.

Keittiön valaisimien sisustuksessa, joka on tehty teemalla: levyt, teekannut, samovarit, ovat täydellisiä. Myös myyntiin löytyy riipuslamppuja lusikoiden, kuppien tai jopa viinipullojen muodossa.

Keittiön valaistus

Kun valitset koriste-valaisimia, kannattaa antaa etusijalle paksu, kestävä lasi valaisimista. Tällaisia ​​valaisimia ei pidä pelkästään pestä helposti, vaan myös kestämään kuormitusta, esimerkiksi jos ne pudottavat astioita.

Keittiön valaistus

Keittiön työalueiden valaistuksen sijoittaminen

Kun ajatellaan keittiön suunnittelua ja valaisimien valintaa, on tarpeen jakaa huone useille alueille: virkistysalue, työalue ja varastotila. Keittoalue pitäisi valaistua kirkkaammin.

Keittiön valaistus

Joten, tehokkaimmat kalusteet on sijoitettava kaasu-tai sähköliesi, työtaso ja pesuallas. Näillä alueilla ruoan visio ja huomio ovat keskittyneet, ja valaistuksen puute voi johtaa surullisiin seurauksiin.

Keittiön valaistus

Kaappien valaistus ei ole yhtä tärkeä kuin työalueen valaistus. Jotta voit sytyttää kuulokemikrofonin, sinun on valittava myös kirkkaat valot, joita voidaan käyttää pää- tai lisävalaistuksena työalueelle.

Keittiön valaistus

Virkistysalueella ja varastointi on paras vaihtoehto valaistus koriste valaistus. Suunnittelusta riippuen keittiöiden ja huonekalut järjestely, taustavalo voidaan sijoittaa ovet lasi kaapit himmeä lasi, ylemmän kaapit ja katto, alle alemman kaapit (kuten valo on hieman näkyvissä ja antaa pehmeä valaistus); Jos työtaso on läpinäkyvä, se voi olla valaistu sisäpuolelta.

Valaistuksen avulla LED tai loistelamput, samoin kuin kyky käyttää pisteen ja koriste kalusteet tekevät keittiön paikasta, jossa se on miellyttävä ja kokki, ja antaa tilaa tietyn tyylin.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

21 − 17 =