Keittiön ovien valinta: mitä etsiä (25 kuvaa)

Valitsemalla keittiön ovet täytyy mietteliäänä ja perusteellisesti, koska se oli ensimmäinen näemme ne kun menemme huoneeseen, joten on tärkeää, materiaali, josta ne on tehty, mitään väriä ja kaikki mallit. Suunnittelu ei kuitenkaan ole tärkein asia. Jos kallis kaunis ovi ei ole toimiva, se ei koristele sisustusta, vaan se vain häiritsee sinua.

Valkoinen keittiön ovi

Musta keittiön ovi

Ovien tyypit

Keittiön ovet on luokiteltu eri merkkien mukaan: materiaali, väri, muotoilu. Se on suunnittelun toimivuutta, jonka on ensin kiinnitettävä huomiota. Keittiössä on yleensä oven valinta:

  • vauhdissa;
  • liukuva tai osasto;
  • taitto-palkeet.

Monet ostajista ovat tottuneet vakioovetoville, jotka koostuvat yhdestä kankaasta. Nämä ovet ovat suosittuja, koska ne ovat edustettuina kaupoissa valtava valikoima, ja niiden asennus ei vaadi paljon vaivaa, mutta haittapuolena tämä malli on, että se vie paljon tilaa. Pellavan leveys on vähintään 60 cm, ja avoin ovi syö yhtä paljon tilaa käytävässä tai keittiössä.

Keittiöovi klassiseen tyyliin

Keittiön ovi talossa

Jos tilan neliösenttimetri on tilillä, voit asentaa keittiön ovikotelon. Tämä on erittäin suosittu ja käytännöllinen muotoilu. Lattialle ja katolle on ruuvattu erikoiskiskot, joihin ovilevy kulkee. Jos et halua ruoan valmistamisen hajuja täyttävän koko huoneiston, valitse keittiön liukuovet. Ne ovat hyvin tiukasti suljettuja eivätkä salli paistetun kala- ja paistinhaidon tunkeutua muuhun huoneeseen. Liukuoven asentaminen mahdollistaa huomattavan säästät tilaa, mikä on erityisen tärkeää pienelle keittiölle.

Ranskalaistyylinen keittiön ovi

Keittiö Sininen Ovi

1

Sisäovet sijoitetaan muihin huoneisiin, joissa on enemmän tilaa.

Pienien keittiöiden ja pienhuoneistojen lisäksi taittoviilat sopivat täydellisesti, mikä sopii sekä klassisen että modernin tyylin sisustukseen. Ovet harmonikka keittiö, riippumatta siitä, mitä materiaalia ne on tehty, näyttävät alkuperäiseltä ja esteettiseltä. Tärkeintä on, että kun ne taitetaan, ne eivät vie tilaa paljon tilaa. Tämän mallin asennus vaatii erityisiä taitoja, joten on parempi, ettet kiinnitä taitettavaa ovet itse.

Musta ovi keittiössä lasilla

Oven keittiöön maalaistyyliin

Mistä materiaalista minun pitäisi valita?

Kun olet päättänyt, mitkä ovet ovat keittiössäsi, valitse materiaali. Keittiön ovet tulevat:

  • puu;
  • lasi;
  • viilusta;
  • MDF: stä;
  • muovista.

Asiakkaat valitsevat nämä vaihtoehdot useimmiten. Jos on taloudellista mahdollisuutta, etusija annetaan keittiön keittiön ovelle. Luonnollinen puu, lakattu tai maalattu, näyttää aina täydellisesti sisustukselta. Varsinkin tyylikäs ulkonäkö kallis puusta. Materiaalin suurin hyöty on ekologinen yhteensopivuus, mutta puiset ovet ovat raskas ja massiivinen, joten niiden asennus sopii tilaviin keittiöihin. Nämä ovet sopivat sisustukseen klassisen, provence- ja maan tyyliin. Puuportaiden keittiön ovien pitäisi olla yksinkertaisia. Tällaisissa sisätiloissa ne peitetään mustalla tai harmaalla maalilla.

Ruskea ovi keittiölle

Ovi keittiöstä himmeästä lasista

Keittiön lasiovet sopivat sisustukseen minimalismin, klassisen tai korkean teknologian tyyliin. Tätä ovea valittaessa on tarpeen selventää, lakkaaako lasin äkillisestä lämpötilan muutoksesta ja onko se pelkää iskuja. Jos talossa on pieniä lapsia, tarvitset vain asennettavan iskunvaimennuksen. Nykyään alkuperäisestä muotoisesta huurretusta lasista valmistetut lasiovet ovat suosittuja. Jos ovi on kiinni, kautta mattapintainen näe mitä tapahtuu keittiössä, mutta silti kulkee lasi valo käytävällä, josta tulee vieläkin viihtyisämmäksi.

Aina oli suosittuja vaihtoehtoja - keittiön puiset ovet lasiin. Ne eivät vaadi erityistä hoitoa ja sovi mihinkään sisätilaan. Lasiseinä voi olla matta, värillinen, mosaiikki. Joissakin malleja, voit muuttaa lasi tarvittaessa: jos mursi tai tehdä korjauksia keittiössä ja haluat sovittaa lasioven väri uuden taustakuvan ja lattia.

Ovi keittiöön art nouveau -tyylillä

Ovi keittiöön saksanpähkinästä

Kupeynye ja taitettavat ovet ovat usein muovia. Tämä materiaali maksaa vähemmän kuin puu, ja se näyttää hyvin näkyvältä, siksi se on yhä suosittu ostajien keskuudessa.

Muoviset ovet eivät tarvitse erityistä huolta - ne pyyhkivät vain kostealla liinalla, joten ne sopivat täydellisesti keittiöön. Muoviovet voivat olla monofonisia tai niiden alkuperäiset. Jos ostaja ei ole löytänyt sopivaa vaihtoehtoa, jotkut suuret yritykset ovat valmiita tuottamaan muovia tietyn sisustuksen tilaamiseksi, mutta oven hinta on korkeampi.

Muovinen ovi keittiölle

Ripustettu keittiön ovi

Lisää budjettivaihtoehtoa - ovet MDF ja vaneri. Ne on asennettu siinä tapauksessa, että niillä ei ole varaa ostaa puuoviä tai jos iso puinen ovi on mahdotonta laittaa keittiöön. MDF: n ja viilun ovet ovat erittäin kevyitä, eivät vaadi erityistä hoitoa, eivät pelkää lämpötilan muutoksia. Näiden materiaalien ovet on esitelty eri malleissa: luonnonvärinen puu, sekä kaikki sävyt tummasta ja kevyestä. Viilun ja MDF: n ovien värivalikoima on erittäin laaja, joten ne voidaan valita sisustukselle millä tahansa tyylillä. Tällaisten ovien ehdoton etu on alhainen hinta.

Ovi keittiöön maalausta varten

Keittiön ovi Provencen tyyliin

Keittiön ovi laajennuksen kanssa

Miksi keittiössä pitäisi olla ovi?

Monet pyrkivä ergonomiset tilankäyttö keittiössä kieltäytyvät periaatteessa asettaminen oven ja tehdä oviaukko kaari, mutta se ei ole järkevin askel, sillä ovi keittiöön ensinnäkin ongelmanratkaisussa, ja sitten koristelussa.

Lapsiperheiden on ensin asetettava ovi turvallisuussyistä. Joka päivä valmistetaan jotain uunissa, terävät veitset ja haarukat pöydälle. Rajoittamatta lapsen pääsyä keittiölle poissa ollessasi sinun on välttämättä suljettava.

Liukuovi keittiöön

Ovi keittiöön retro-tyylillä

Harmaa ovi keittiölle

Se on ovi, joka suojaa muun asunnon epämiellyttäviä tuoksuja. Jos ei ole, niin ajan myötä nämä hajut alkavat imeä tapettia kaikissa huoneissa, sekä tekstiileissä ja huonekaluissa. Vaikka keittiö on hyvin tuulettu ja poistoilmanvaihto toimii, epämiellyttävä tuoksu levittyy edelleen koko huoneiston. Tämä ongelma on helppo ratkaista keittiön ovessa. Tärkeintä tässä on, että se sulkeutuu tiukasti.

Sininen ovi keittiölle

Taitettava ovi keittiölle

Keittiön ovi on tärkeä ominaisuus melutasolle. Jos et halua perheesi herättävän veden ääniä, symbaalien ääniä ja kattujen ääntä, laita keittiön ovi. Tämä on erityisen tärkeää kodissa, joissa on pieni lapsi, joka voi herätä pienimmältä melusta. Toinen ovi suojaa luonnosta ja yksinkertaisesti sisustaa sisustusta. Hänen kanssaan keittiön sisustus on kodikas ja todella "koti".

Vanha ovi keittiölle

Kaikki nämä toiminnot tehdään laadukkaalla ovella. Valitessasi, varmista, että materiaali, josta se on tehty, on epämuodostunut lämmityksen tai veden sisääntulon aikana. Myös materiaali ei saa heikentyä, kun se altistuu aggressiivisille pesuaineille: se voi saada kuumaa öljyä tai hedelmämehua. Keittiön ovi asennetaan laadukkaisiin lisävarusteisiin, ja se avautuu pehmeästi ja äänettömästi.

Keittiön ovi lasilla

Lasimaalaus keittiöön

Asennus keittiön ovet paitsi jalostaa sisätilojen koko huoneiston, mutta myös leviämisen estämiseksi hajuja, mutta varmasti sanoa, millaista oven rakenne ja materiaali, josta parhaiten - se on vaikea. Kaikilla näillä vaihtoehdoilla on etuja ja haittoja, ja ne ovat kaikki vaatimuksia nykyaikaisilla markkinoilla. Keittiön oven valinta riippuu taloudellisista mahdollisuuksista, sisustuksen tyylistä ja huoneen koosta.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =