Oven ja ikkunan rinteet laminaatista (24 valokuvaa)

Ikkunan tai etuovien asennuksen jälkeen tarvitaan myös rinteiden viimeistelyä, jotta koko rakennelma saadaan valmiin houkuttelevan ulkoasun avulla.

Tätä varten voidaan käyttää seuraavaa:

 • kipsilevyä;
 • muovi;
 • MDF;
 • kipsi;
 • laminaattilattia.

Rinteiden laminaatista sisäänkäyntiovilla ja ikkunoilla ei ole vain kaunista, mutta monissa tapauksissa ei ole vaikeaa tehdä aukkojen ihoa itse.

Kaarevat laminoidut rinteet

Valkoiset laminoituvat rinteet

Edut laminaatista

Se, että rinteillä laminaatin pidetään yhä toimistoissa ja kodeissa johtuu läsnäolo laminoitu paneelit, laajasti edustettuna nykyisin rakennusalan markkinoilla, useita positiivisia ominaisuuksia alla:

 • Saatavuus (materiaalia voi ostaa lähes kaikkialla ja edulliseen hintaan).
 • Estetiikka (sillä on houkutteleva ulkonäkö, se soveltuu hyvin muihin viimeistelyaineisiin, erityisesti puun kanssa, koska laminaatti valmistetaan pääosin pinnoilla, joka jäljittelee tietynlaista puuta).
 • Laaja valikoima (sävyjen, tekstuurin, kulumisluokkien ja kustannusten suhteen).
 • Asennuksen yksinkertaisuus (rinteiden viimeistely laminaatilla voi suorittaa aloittelijat myös rakennustöiden alalla).
 • Kulumisen kestävyys (materiaalilla on suuri kulutuskestävyys, se ei ole helposti naarmuuntunut myös metalliesineiden kanssa).
 • Voima (kestää kohtalaisia ​​iskuja ja taivutusjännityksiä).
 • Kosteudenkestävyys (joissakin laminaatin muunnoksissa ei ole pelkästään ylempi vaan myös alempi suojakerros, joka estää kosteuden tunkeutumisen materiaalin paksuuteen).
 • Pitkä käyttöikä (20 vuotta ja enemmän).

Kaikki tiedot artikkelissa informaatio sopii yhtä hyvin ikkunan ja oven rinteet laminaatin, niin tulevaisuudessa harkitsemme vain rinteillä etuoven, vaikka viimeistely rinteillä etuoven laminaatti puolestaan ​​ei ole kovin erilainen tekniikka maalista ovelta rinteillä sisäovet.

Musta laminoitu rinteillä

Klassiset laminoituneet rinteet

Laminaatin valintaperusteet

Kun valitset tämän materiaalin, rinteiden tekemiseksi laminaatista kannattaa noudattaa seuraavia sääntöjä:

1
 • Lattianpäällysteiden ja lattianpäällysteen sävyt sekä oven lehdet tulisi olla yhteensopivia rinteiden kanssa.
 • Vastakkaisia ​​värejä on vältettävä, yleensä tämä on merkki huonosta mausta.
 • Valitsemalla kallis kestävä laminaatti, on syytä ottaa huomioon se, että 15 tai 20 vuoden sisätilat, mikä on erityinen ovi rinne laminaatti, voi muuttua merkittävästi ja ehkä useammin kuin kerran.
 • Lamellin ovelle hyvät näköalat, jotka ovat samat kuin oven varjossa.
 • Jalkalistalla on tärkeä merkitys, joka myös on yhdenmukaistettava sen värin kanssa sekä lattian ja ovien värin kanssa että rinteiden materiaalin kanssa.

Jos peität lattiaa laminaatilla, harkitseeko, että lähes aina tässä tapauksessa on useita eri pituisia pituuksia, ajattele onko niitä mahdotonta käyttää oven kulmien avaamiseksi. Tämä toisaalta säästää rahaa, ja toisaalta se on tarkoituksellisesti edullinen ratkaisu estetiikan lakien noudattamisen ja sävyjen yhdistämisen näkökulmasta.

Puiset rinteet

Puupaneelin rinteillä

Kuinka tehdä oven rinteitä itsellesi

Nykyään suosituimpia ovat periaatteessa kolme tapaa liittää laminaatti sekä oven että ikkunan rinteille. Harkitse niitä järjestyksessä:

 1. Liimojen avulla. Useimmiten ne käyttävät joko nestekynsejä tai vastaavia yhdisteitä. Välttämättömien ongelmien välttämiseksi on tarpeen tasata kaltevuuspohjan pinta etukäteen joko kipsilevyillä tai kipsillä.
 2. Kehyksen rakenteen kanssa. Tämä menetelmä on varsin työläs, mutta se mahdollistaa tasaisten pintojen saamisen ilman alustavaa aluetta kohden ja samanaikaisesti lämpökerros voidaan sijoittaa. Tässä tapauksessa laminaattilevyt kiinnitetään kynsillä tai liimalla puupalojen tai muovin runkoon. Voidaan käyttää myös ura-menetelmää.
 3. Asennettaessa vaahtoa. Yksinkertaisin vaihtoehto, joka on käytettävissä kaikille, jotka haluavat tehdä rinteitä laminaatista omiin käsiinsä. Se on hieman samanlainen kuin ensimmäinen vaihtoehto, mutta se on yksinkertaisempi, koska epätasaisuuden poistaminen tapahtuu automaattisesti vaahdon turpoamisen vuoksi.

Lisäksi laminaattia voidaan asentaa kaikkiin kolmeen edellä mainittuun tapaukseen:

 • Pystysuunnassa. Sitten lamellit liitetään yhteen pitkin kapeaa osaa (vaikka tätä ei useinkaan vaadita, jos laminaatilla on riittävä leveys).
 • Vaakasuunnassa. Yksittäiset lyhyet materiaalilevyt on yhdistetty toisiinsa lukoilla, alhaalta ylös ja ylhäältä alaspäin.

Laminoidun vanerin ikkunan rinteet

Oven rinteitä laminaatista

Ikkunoiden rinteitä laminaatista keittiössä

Rinteiden pohjan valmistelu

Ennen kuin aloitat rinteiden sulkemisen laminaatilla omalla kädellä, sinun on huolehdittava pohjan pinnan tilasta. Samanaikaisesti aukon sivuosien tarvittavan tasauksen aste riippuu valitusta laminaattimateriaalin kiinnitysmenetelmästä. On suositeltavaa esilakata lumenia, asettaa (jos tarpeen) eristys, ja sen jälkeen käyttää jo erikoissilmiä ja peittää se kipsillä. Jos laminaattia on tarkoitus liimata tai kiinnittää liimalla, on myös tarpeen suorittaa pohjan pohjustus.

Lamellien rinteitä ullakolla

Rinteitä sarjasta

Ovilevyjen laminoituja rinteitä

Seuraavassa vaiheessa - merkitsemällä laminaatti ja sen leikkaus

Rinteillä ei pitäisi olla aukkoja seinän peittämiseksi aukon paikassa. Aloita asennus seinästä, joka sijaitsee oven yläpuolella olevan ovivarren yli. Kun se on kiinnitetty, määritä sivuletkien pituus. Laminaatin leikkaamiseksi on parempi käyttää sähköistä palapelisaha, mutta on myös mahdollista käyttää pieniä hampaita.
Myös et voi tehdä ilman gon, metalli hallitsija ja ruletti. Jos pelkäät virheen mittojen oikeellisuudesta, voit tehdä mallin jostakin muusta saatavilla olevasta materiaalista, esimerkiksi GKL: stä tai pahvista.

Laminoidut rinteet jugendtyyliseen tyyliin

Ovien asennus

Laminoidut ovikotelot

Laminaatin asennus

Jotta tämä työ toteutettaisiin omilla käsillä, monet valitsevat rinteiden asentamisen kiinnitysvaahtona muihin menetelmiin verrattuna, se on yksinkertaisin tekniikka, joten tätä menetelmää laminaattilevyjen asennusta varten otetaan huomioon.

Ennen kuin aloitat rinteiden itseasennuksen, on ensin määriteltävä rajat, joilla raja-arvot sijoitetaan. Siitä, mikä on tarpeen asentaa ylimääräisiä säleitä ovenkehyksen kehän ympärille, mikä rajoittaa säleiden liikkumista.

Laminoitu rinteillä ikkunassa

Laminoitu rinteillä pähkinä

Laminoitu ruskeat rinteet

Seuraavaksi laita ensin yläosa ja tarkista, että kun ovi avataan, se ei tartu kiinni. Asenna sitten vaahtomuovi ovenkehyksen yläosaan eikä laminaatin etupuolelle, jonka jälkeen laminaattilevy pannaan takaisin asennuspaikkaan ja kiinnitetään maaliteipillä.

Mitä kauemmin nauhan pituus on, sitä luotettavampi se pitää sisällään.

Älä käytä hyvin paksua vaahtokerrosta lamelleihin, koska se voi aiheuttaa niiden siirtymisen.

Asenna sitten sivuosat.

Laminoitu rinteillä

Laminaattiovet

Veistetyt oviaukot

Ottakaa huomioon, kun leikkaat laminaattia, jos se asennetaan lukkoihin, että merkinnät on tehtävä vain koottuna.

Jotta laminaattilevyt eivät erottele asennuksen jälkeen eikä niiden väliin muodostu mitään rakoja, rasvaa lamellien liitokset liimalla.

Kiinnitysvaahdon lopullisen kovettumisen jälkeen sen ulkoneva ylimäärä on katkaistava veitsellä terävällä terällä. Peittää aukon nivelissä, aukot kulmissa, sekä sisäisiä että ulkoisia, on upotettu koriste muovi alue, joka on tyypillisesti valittu lähellä väri tai sävy oven, tai kerros, tai laminaatti. Koko rakenteen lopullinen muoto toimitetaan tukilaitteilla.

Taitettavan oven laminaattiset rinteet

Tummat laminoidut rinteet

Ovenoven laminaattiset rinteet

Yhteenvetona voimme sanoa, että laminaattiin viimeistellyt rinteet ovat hyvin moderni ja hyvä ratkaisu. Voit luoda omaa tai ikkunaluukkua varten erittäin houkuttelevan kannen omilla käsilläsi. Tässä tapauksessa laminoidun materiaalin käyttö takaa sinut ja laatu ja vaatii vähän taloudellisia kustannuksia.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

61 + = 68