Små senge – dette er bekvemmelighed kombineret med kompaktitet og funktionalitet (20 billeder)

Et af de problemer, som ejere af lejligheder i et lille område står over for, er den konstante mangel på plads til at rumme højmøbler. En fremragende løsning i dette tilfælde er køb af kompakte eller transformerbare møbler, og frem for alt som en lille seng. I dag er markedet rummer mange former for små og lagt ud senge, sofaer og sovesofaer, både enkelt og dobbelt, så ikke alt for svært at vælge blandt dem, det er et produkt, der er bedst egnet til dit interiør og samtidig vil være en stor et soveværelse til dig personligt og dine børn.

Hvid lille seng

En lille hems

Folding senge er kendt for mange, for i vores land har lejlighedsproblemet stået i lang tid, men i dag er forvandlede møbler ofte interesserede i dem, der bor i rummelige boliger. Ekstra kvadratmeter vil altid finde brug i fantasi: de kan udstyre et helt gym eller arrangere et drivhus eller gøre dem til et kreativt studie af kunstneren.

Lille træ seng

Lille barneseng

Brugen af ​​moderne materialer og tilbehør tillod designerne at udvikle et stort antal muligheder for sammenfoldning af sofaer og senge, baseret på de fedeste ideer om at kombinere de tidligere tilsyneladende vanskelige kompatible møbler. Mange seriøse producenter tilbyder i dag brugerdefineret fremstilling af unikke prøver af møbler med variabel geometri. Samtidig er en god konvertibel sofa eller en transformator seng til en lille lejlighed eller studio lejlighed bare et fund. Derefter vil flere typer kompakte møbler blive overvejet, hvilket giver mulighed for fuld søvn både for børn og voksne.

En lille seng i børnehaven

Sovesofa garderobe

Closet seng

Muligheden, når du bruger et skab, for at skjule en seng i det, er meget almindeligt. I dette tilfælde kan soveren fastgøres på to måder:

1
 • med et vandret arrangement
 • med et lodret arrangement.

Når sengen stiger, bliver den til en kabinemur, som kan leveres til camouflage:

 • spejl;
 • små hylder;
 • dekorative paneler mv

En sådan seng kan være et design fra et "falsk" skab eller være en del (modul) af et stort møbelsæt, hvor du kan gemme ikke kun enkelt, men også dobbeltsenge.

For at sove eller bare slappe af sænkes væggen af ​​skabet med et soveværelse, og det hviler på gulvet med sine foldede ben og bliver til en vandret, behagelig seng, der kan give fuld afslapning. Desuden er der i skabe, der indeholder en seng til en person eller dobbeltsenge, nicher og hylder til tøj, stropper til fastgørelse af madrassen og sengen som helhed, baggrundslys. Skabeseng - dette er den version af universelle småmøbler, som kan installeres i stuen og i børnehaven og et lille soveværelse.

Lille køjeseng

Lille dobbeltseng

Seng i væggen niche

Denne mulighed er god til stuen. Skjult i væggen er soveværelset meget nyttigt for dig, hvis en gæst eller slægtning ankommer uventet, og det vil være nødvendigt at skabe betingelser for ham, så han komfortabelt kan overnatte. Hvis der er et stort afdækket møbel på væggen, kan du bygge nicher af den rigtige størrelse, selv for dobbeltsenge af transformere.

Sovesofa med bord funktion

Denne mulighed er praktisk til både børne- og minikabinet, da det gør det muligt at kombinere et soveværelse med et arbejdsområde eller med plads til at lege og studere med et barn. Foldet, denne sovesofa har en bordplade, hvor du kan arbejde med en bærbar computer, tegne, skulptur eller samle modeller af biler fra designeren.

Bed-stol

Dette er det bedste valg for ejeren af ​​en 1-værelses lejlighed. Sådanne stole er meget bekvemme til eget brug af ejeren, og hvis barnet bor sammen med dig, eller hvis du har brug for at give indkvartering til en gæst, der beslutter at overnatte hos dig. Designet er altid enkelt og let at nedbryde. Nogle modeller har et rum i den nederste del, hvor sengelinned kan placeres.

Lille seng på hjul

Bed-puf

Dette er møbler til de mindste værelser. Det kan bruges i en-værelses lejlighed, såvel som i haller og i planteskoler. Sådan en foldende pouf ser helt ud som en normal pouf, men om natten bliver den til en enkeltseng.

Transformer "tre i en"

Dette er en fantastisk måde at løse problemet med begrænset plads til små lejligheder. I sin oprindelige form ligner sådanne møbler sig som en behagelig sofa, hvor den bløde ryg er dannet af møbelhynder. Sidevægge, som er en solid solid ramme, er udstyret med en drejemekanisme, på grund af hvor de kan drejes 180 °.

Sidevæggene er forbundet med en møbelplade, der ikke er synlig, når sofaen er monteret. Denne møbelplade, skjult bag puder-ryggen, kan blive i den videre bordplade. Denne sofa i dens nederste del har en niche, hvor der er opbevaret yderligere rektangulære bløde elementer.

En lille seng lavet af MDF

Transformation muligheder:

 • Foldet tilstand. Almindelig sofa med en blød ryg fra sofaens puder.
 • Sengen. Det viser sig, når du trækker en niche, hvilket resulterer i anden halvdel af den sovende bløde plet.
 • Sofa bord. Efter at puderne er fjernet, bliver det muligt at løfte bordpladen fast på aksen, der igen er forbundet med sidevægge, som tidligere nævnt. Resultatet er et bord der hviler på sofaens sider og er så stort, at det kan bruges som en spisestue.

Den givne version af transformeren "tre i en" er en model for en vellykket løsning af møbeltransformation med et ret simpelt design af transformationsmekanismerne.

I børnenes værelse, i forhold til andre lokaler i lejligheden, er optimering af brugen af ​​plads mest nødvendig, især når der er mere end et barn i familien. For at løse dette pr
oblem er der udviklet systemer, der muliggør brug af transformatorer og tillader oprettelse af to separate køjer. Der er enkle og lignende modeller af møbler med optrækkeligt madras på hjul fra under sofaen eller sengen, og mere kompleks, bygget i kabinetter eller på væggen, og bare i form af køjesenge.

Ofte materialer, der bruges til at gøre sådanne møbler brug af traditionelle materialer:

 • træ;
 • MDF;
 • Spånplade.

Men for de konvertible møbler, især som en baby seng, er stærkere og lettere syntetiske kompositmaterialer mere foretrukne.

Lille grå seng

En lille blå seng

Barnesenge kan omdannes på mange forskellige måder:

 • et soveplads med hjul, trækkes tilbage under podiet (legeplads);
 • flere skiftevis udvidede senge er samlet på ét sted;
 • barneseng bliver til et bord.

Loft senge

I et sådant møbelkompleks er dets hovedelement en sovende (ofte af foldetypen), som ligger i en højde af normalt ca. 1-1,8 meter fra gulvet, mens det i rummet under det kan være placeret:

 • oplagringssystem;
 • arbejdsområde
 • legeplads;
 • lavere seng.

Lille foldeseng

Lille seng transformator

Afhængig af loftmadrassens model kan en lignende møbelgruppe udstyres med:

 • hylder;
 • garderober;
 • tabeller;
 • skuffer;
 • skrivebord.

Nogle varer kan være mobile og bruges separat. At hæve en person "på loftet" til sengen udføres enten ved en særlig trappe, der er inkluderet i sættet, eller i nogle tilfælde udføres trinets funktion af opbevaringssystemer.

Lille seng 3 i 1

Lille hjørneseng

Fordele og ulemper ved transformatorer

Senge og sofaer transformatorer er vedvarende popularitet blandt tilhængere af rationalitet.

Fordelene ved sådanne strukturer er indlysende:

 • Et ekstra sæde i børnehaven er ledig, da sengen, hvor barnet sover, kan omdannes til et bord;
 • Sådanne møbler er normalt simpelthen foldet og udfoldet, med implementeringen af ​​disse procedurer, som regel ikke mere end to minutter;
 • størrelser og modeller af transformatorer kan være meget forskellige, hvilket giver dig mulighed for at vælge mellem dem den mest egnede til et bestemt tilfælde;
 • senge er ofte udstyret med en ortopædisk madras;
 • Du kan hurtigt organisere en seng, når der ikke er et ekstra soveværelse til rådighed;
 • Transformatorer af små størrelser kan i de fleste tilfælde installeres på et tomt tomt af lejligheden;
 • omkostningerne ved sådanne enheder er i en rækkevidde overkommelig for mange familier.

Ulemper ved transformere:

 • ved hyppig brug af sengetransformatorer slides de hurtigt ud, og først og fremmest elementer af mekanisk fastgørelse af detaljer fejler;
 • Transformerbare møbler er ikke egnet til personer, der er fysisk svage eller handicappede (ældre, børn, såvel som syge og handicappede);
 • For en seng, der trækker sig tilbage til en niche, kræves en stærk hovedvæg, da svage interne skillevægge ikke modstår en periodisk forekommende betydelig belastning.

Lille udtræksseng

Varianter af mekanismer

Udformningen af ​​mekanismerne til foldning af sofaer og senge har mindst ti varianter af udførelse, og hver af dem har visse fordele, mens de har sine ulemper. I almindelighed er de trasformable møbler udstyret med to typer af drejelige foldende mekaniske indretninger:

 • Indtrækningsmekanisme. Det er sikkert og nemt at bruge, og i modeller der indeholder det, er der i de fleste tilfælde afdelinger til sengetøj.
 • Foldningsmekanisme. Det har en fare i sin ansøgning om ombygning af senge, da en tunge møbelkonstruktion opad kan falde og skade en person, for eksempel klemme din arm eller slå din fod. Selvom sengene, der er fastgjort til væggen, hjælper med at spare meget plads, mens de samles, men der stadig er brug for visse forholdsregler.

Foldningsmekanismerne er også opdelt i to typer:

 • Forårsmekanismer. De er de mest holdbare, og også pålidelige, som forklares af deres ekstreme enkelhed: der er intet at bryde om foråret. Der er dog en ulempe: For at udføre transformationsproceduren kræves der en vis indsats, og derfor anbefales de ikke til ældre og fysisk svage.
 • Løfteudstyr. De har en lavere pålidelighed, men hvis de fungerer korrekt, tjener de længe nok. Udstyret med sådanne mekanismer kan møbler lægges uden stor indsats. Ulempen ved gasløft er, at senge af en sammenklapningstype udstyret med dem er dyrere end med en fjedermekanisme.

Lille sammenklappelig seng

Nuværende tendenser

Omdannelse af møbler i dag er blevet en mode trend, og det er en ret simpel forklaring: fast ejendom er dyrt. Mange mennesker, der er i begyndelsen af ​​deres karriere, er endnu ikke i stand til at købe luksuriøse palæer og lejligheder, og de skal være tilfredse med små lejligheder og studielejligheder. Imidlertid vil ønsket om at gøre dem til en komplet, bekvem og interessant bolig, der gør det muligt for designere fra mange lande at søge nye ikke-standardiserede løsninger inden for udvikling af møbler, og i første omgang er de mest nødvendige som senge og sofaer.

I dag bruger nogle transformatorer temmelig dyre pneumatiske mekanismer, som tillader montering og demontering af folde møbler uden at skulle bruge betydelige fysiske anstrengelser. Nogle gange er det nok bare at trykke på knappen på fjernbetjeningen for at starte transformationsprocessen. Ofte opfattes dette af mange som et element i fremtidens møbler.

En lille seng med en skuffe

Selvfølgelig kan de mest interessante modeller af selvdrevne systemer, der styres fra konsollen, kun ses på internationale udstillinger til moderne møbler, men flere af disse unikke udstillinger kan allerede ses i almindelige butikker. Og priserne på sådanne produkter bliver mere tilgængelige hvert år.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

51 − = 45