Klinkkerilevyt julkisivuun ja sisustukseen (20 kuvaa): ominaisuudet ja esimerkit viimeistelystä

Nykyaikaisen rakentamisen alalla on termi "klinkkeri", joka koostuu lukuisista materiaaleista, joiden raaka-aine on palstalla, mikä edellyttää ekstruusiomenetelmää. Tällaisen käsittelyn takia rakennusmateriaaleilla on erinomainen lujuusominaisuudet ja lisäksi se lisää resistenttiä lämpötilamuutoksiin.

Talon julkisivun viimeistely klinkkerilevyillä tiiliä varten

Yksi klinkkerin ominaisuuksista on ekologinen yhteensopivuus. Lista lisäosa lisää ulkonäköä, jolle on tunnusomaista erityinen houkuttelevuus. Klinkkerimateriaalien käyttöalue on melko laaja: sivuseinien, uunien, portaiden, altaiden ja muiden kohteiden edessä.

Mökkien julkisivun viimeistely klinkkerilevyille tiilen kanssa

Suosituin tuote on klinkkerilevyt. Tämä laajasti käytetty materiaali tuotettiin ensin Saksassa, lisäämällä väriaineita shale saviin ja altistamalla se paahtamalla. Tällä hetkellä on olemassa lukemattomia klinkkerilaatatyyppejä millekin, jopa hienostuneemmalle maulle.

Klinkkerilevyjen tuotannon ominaisuudet

Kuten jo mainittiin, kaikki viimeistelyyn käytettävät klinkkerielementit valmistetaan suulakepuristamalla. Suulakepuristetun klinkkerin muodostamisprosessi on hyvin samanlainen kuin muoviprofiilin valmistusmenetelmä. Sen merkitys on seuraava: teräksiset savet pakotetaan tietyn muotoisen reikien läpi ja sitten vaaditun muodon laatat leikataan. Kun raaka-aineet saivat muodon, ne tekevät tuotteen paahtamisen. Tämä tapahtuu tunnelityyppisessä uunissa, joka on noin 150 metriä pitkä noin 1300 asteen lämpötilassa. Paistaminen päättyy, kun sintraus on valmis. Tällaisella teknisesti monimutkaisella tavalla valmistettujen klinkkerilevyjen erityispiirteisyys on rakenteen homogeenisuus: ilman sulkeumia, tyhjiöitä ja luolastoja. Materiaali kestää aggressiivisia materiaaleja, teräviä lämpötilamuutoksia ja hankausta.

Kaunis talon viimeistely klinkkerilevyillä tiiliä varten
Ruskeat klinkkerilevyt talon julkisivussa
Ruskeat klinkkerilevyt terassin sisustuksessa

Klinkkerilevyjen ominaisuudet ja edut

Klinkkerilevy verrattuna tavanomaiseen on useita erinomaisia ​​ominaisuuksia, jotka tekevät sen soveltamisesta suosituimpia:

 • Klinkkerin tuotteilla on suuri lujuusominaisuudet.
 • Heillä on melko esteettinen ulkonäkö.
 • Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen syklien vastustuskyky lisääntyy johtuen klinkkerin kosteuden kyllästymisasteesta.
 • Matala kyky absorboida vettä antaa laattoille erinomaisen vastustuskyvyn pakkasen kielteisiin vaikutuksiin, mikä saa sen aktiivisen käytön aggressiivisissa ympäristöissä.
Keltainen klinkkerilevy mökin julkisivulla

Klinkkerilevyjen edut hyötyvät muista samankaltaisista materiaaleista:

 • absoluuttinen ekologinen yhteensopivuus mahdollistaa laattojen käytön sisustukseen huoneistossa kylpyhuoneessa, keittiössä sekä tulisijojen ja uunien edessä
 • Veden imeytymisvastus kestää hyvin kosteissa ympäristöissä: keittiössä, kylpyhuoneessa ja suoran sademäärän vaikutuksesta terassien, socle- ja muiden ulkotiloissa
 • Lisääntynyt lujuus ja erinomainen lämmönkestävyys
 • rajoittamaton elinikä

Klinkkerilevyt toimivat yhdessä lämmöneristeen kanssa erinomaisena päällysteenä ulkoseinien julkisivuille.

Klinkkerilevyt sisustuksessa

Klinkkerimateriaalien tyypit

Klinkkerilevyjen tuotanto johtuu monista eri tarkoituksista. Suuri määrä mahdollisuuksia viimeistelyyn on useita klinkkerityyppejä:

 • Tekninen klinkkeri - käytetään teiden ja jalkakäytävien järjestelyyn;
 • Vedenkestävä klinkkeri - käytetään verhousmassojen, keittiöiden, kylpyammeiden ja wc: n yhteydessä;
 • Klinkkerin klinkkeri - tämä on rakennusosien viimeistely: kellari, terassit, portaat;
 • Erityinen klinkkeri - tarvitaan vaikeisiin arkkitehtonisiin töihin.

Jos se näkyy koristepuolelta, klinkkeri on lasimatonta ja lasitettu tai lasitettu.

Clinker laatat talon ulko-osassa

Klinkkerilevyn sovelluksen laajuus

Tällä hetkellä rakennuskemikaalien markkinoilla on laaja valikoima klinkkerimateriaaleja. Klinkkerilevyjen valinta on vaikeaa monien muunnelmien vuoksi. Mutta savi-tuotteiden hyväksi tekeminen on paras valinta. Seuraavassa on esitetty yleisimmät klinkkerilajityypit.

Julkisivu-laatat

Joka vuosi julkisivu valmistuu nopeasti kehittyvien klinkkerilevyjen kanssa. Käytettäessä materiaalia kadun sisustukseen on tarpeen valita materiaali, jolla on useita ominaisuuksia: kulutuskestävyys, pakkasenkestävyys, kosteudenkestävyys. Tällaisia ​​ominaisuuksia ovat klinkkerilevyt julkisivulle.

Julkisivu klinkkerilevyjä talon sisustuksessa

 

1
Punainen ja beige klinkkerilevy talon julkisivun koristeluun
Julkisivun osittainen koristelu klinkkerilevyillä

Klin
kkerilevy tiiliä varten

Tällaista materiaalia käytetään usein nykyaikaisessa rakentamisessa. Jos haluat käyttää tällaista klinkkerilevyä tiiliä varten, sinun on ymmärrettävä edut ja haitat.

Plussat:

 • rajoittamaton elinikä
 • esteettisyys, on erityisen tärkeää koristekuvion toteutuksessa
 • rajoittamaton käyttöalue
 • monipuolisuus

Pää- ja päähaittoja voidaan pitää korkeina kustannuksina.

Klinkkerilevyt tiilien olohuoneen sisustukseen
Klinkkerilevy tiiliin olohuoneen ja keittiön sisätiloissa
Klinkkerilevy tiiliin julkisivujen koristelussa

Tile kuistille ja portaille

Todennäköisesti kaikki näkivät rakennuksia, joissa on ulkopinta, jossa käytetään klinkkerilevyjä portaita varten sekä kuoren klinkkerilevyt. Pääasiallisesti tämän rakennusmateriaalin valinta liittyy sellaisiin etuja kuin:

 • korkea pakkasvaste
 • korkea kulutuskestävyys
 • ei liukas pinta
 • lujuusominaisuudet

Tällaisten tuotteiden käytännön haitoilla ei ole.

Klinkkerilevy kuistille ja portaille
Ruskea klinkkerilevy kuistille ja portaille
Musta klinkkerilevy portaita varten

Klinkkerimateriaalit sisustukseen

Savialan tuotteiden käyttö sisätiloissa on tullut suosittua melko hiljattain, sillä se on alun perin etusijalla julkisivuissa. Seinien sisäkäyttöön tarkoitetut klinkkerilevyt toimivat erinomaisena muotoiluratkaisuna, jopa asuntojen tulisijojen koristeellisissa koristeluissa, ja erilaisten värien materiaalien erilaisuus tekee niistä helppoa.

Klinkkerilattiat olohuoneen seinien koristelussa

Sisäkorjaustöissä asunnossa käytetään usein klinkkerilattiat. Sen soveltaminen johtuu erinomaisista lujuusominaisuuksista ja erilaisista suunnitteluvaihtoehdoista. Klinkkerilattiat ovat erinomaiset käytävät, keittiöt ja kylpyhuoneet.

Ruskeat klinkkerilevyt olohuoneen sisustuksessa

Säännöllinen saksalainen laatu ja vastuullinen lähestymistapa klinkkerituotteiden valmistuksessa takaavat niiden käytön eri aloilla. Lujuusominaisuudet tekevät toiminnasta helppoa eikä aikaa vievää, olipa se talo, jossa on klinkkerilevyjä tai sisustusta.

Kevyt klinkkerilevyt tiilien valmistukseen olohuoneen sisustuksessa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

61 − 59 =