Puutarhan veistokset – tärkeä osa maisemasuunnittelua (25 valokuvaa)

Koristeellisia hahmoja satunnaisia ​​merkkejä, geometrisia muotoja tai luovaa sävellyksiä eri teemoja käytetään aktiivisesti parantamaan puutarha-ja puistoalueilla. Puutarhan veistokset ovat kiinnostuneita paitsi alkuperäisen sisustuksen muodossa, mutta myös suosittuja ulkoisten elementtien toiminnallisina elementteinä.

Puutarhan veistoshaikarat
Puutarhan veistos"ангел"

Puutarhan veistosten lajikkeet materiaalista

Käytettäessä kaikenlaisia ​​patsaita, muotoja ja kuvioita puutarhan koristeluun käytetään seuraavia materiaaleja:

 • puu, luonnonkivi;
 • metalli, keramiikka, polystone;
 • betoni, kipsi, sementti;
 • vihreät istutukset.

Erikoisvarastoissa ei ole vaikeata valita sopivia veistoksellisia sävellyksiä, ja halutessasi voit tilata yksinoikeuden suunnittelun tekijän töistä.

Puutarhan veistos"фея"
Vanha puutarha veistos

Puiset veistokset puutarhaan

Puu kuuluu yleismaailmallisiin materiaaleihin erilaisten suurikokoisten ja pienikokoisten lukujen luomiseksi. Tuote sopii harmonisesti ulkoiseen muotoiluun, etenkin suosittuihin puupuutarjonteisiin, jotka kuvaavat satujen hahmoja. Asenna lähelle lehtimaata kaunis gnome-kuva, jossa on vintage-lyhty - nuoret kotitaloudet odottavat tällaisen hauskan yrityksen iloksi.

Puutarhan veistos"бегемот" из бетона
Pronssi-puutarhan veistos
Kilpikonna veistos

Puutarhan veistosten tuottamiseen asiantuntijat käyttävät sellaisia ​​rotuja kuin tammi, mänty, haapa, pyökki. Tuotantotekniikassa käytetään suojaavia kyllästysaineita ja maalatuotteita, joilla on vakaa koostumus. Usein käsityöläisten kokoelmassa on myös puutarha-veistoksia. Päämiehen käsissä olevat luonnon mestariteokset hankkivat toisen elämän, mikä vaikutti ympäröivään alkuperäisiin muotoihin.

Veistokset siilot puutarhassa

Kiven veistos puutarha

Luonnonkivi: vakavuus, aatelisto ja voima

Luonnonkivi muodostaa perustan kääpiöherkkien tai monivuotisten kukkasadon maljojen ja maljojen luomiselle. Pilareet, jalustat, geometriset muodot ja luvut elävät olennot ovat graniittia, marmoria ja muita kiviä. Kivivärit näyttävät kunnollisilta, ja niiden avulla korostetaan ulkoisen suunnittelun jaloa vakavuutta.

Muodikas suuntaus maisemasuunnittelussa on luonnonmuotojen kivenlohkojen käyttö itsenäisenä kokoonpanona. Yhtä tärkeitä ovat jaloseläinten patsaat, myyttiset olennot, antiikkiset amforeet.

Kipsi-veistos puutarhassa
Gnomien veistos

Kipsi veistokset - ylellinen seurue puutarha

Merkittävä osa koristeellisista koostumuksista on valmistettu kipsistä. Se on halpaa ja hyvin muokattavissa käsittelyaineistossa. Huolimatta jalustan epävakaudesta, oikeasta hoidosta kipsipuutarhan veistokset kestävät kauan. Ne on asennettu haaroittuneiden pensaiden tai lähellä huvipuistoja ja terasseja, joita käytetään koostumuksissa lisäyksenä keskuselementtiin.

Kivilajien veistos

Betonikulhot, kukkaruukut ja figuurit puutarhassa

Erilaisia ​​betonista valmistettuja puutarhan veistoksia valmistetaan valulla. Voit tehdä tämän käyttämällä esivalmistettuja lomakkeita tai rakentaa muottiinpanoa. Esimerkiksi konkreettisen kukkaruukun valmistukseen tarvitaan pari eri muotoisia kulhoja eri tilavuuksilla. On suositeltavaa työskennellä muottiin etukäteen, jos suunnitellaan monimutkaisten rakenteiden tai alkuperäisen geometrian konkreettisten jalopuiden suunnittelua. Materiaali tuhoutuu terävien lämpötilavaihtelujen vaikutuksesta, mutta betonituote palvelee kauemmin kuin kipsi- tai puun analogiat.

Kipsi karppi puutarhaan

Politone - muodikkain aksentti puutarhassa

Kesäpuutarhan ylelliset veistokset on valmistettu polyesteristä, akryylikivestä, jossa on paljon etuja:

 • materiaali kestää ilmasto-olosuhteita: ei reagoi kosteuteen, lämpötilan muutoksia;
 • ei pelkää mekaanisia vaurioita;
 • polystoneistä valmistetut patsaat ja kuvat valmistetaan ilman saumoja, tuotteella on korkeat esteettiset ominaisuudet, ei häviä;
 • Polymeerikiven paino on pienempi kuin luonnollinen vastapuoli;
 • puutarhankoristelu polyesteristä on helppo kiinnittää eri koostumusten pintaan, tälle käytetään sementtiliimaa.

Polymeerituotteilla on demokraattinen arvo ja ne voivat koristaa sivuston tyylillä.

1
Riipus veistokset koalas puutarhaan

Noble metal - veistos-tyylin klassikko

Puutarhon koristelujen lakisääteinen perusta on jalo metalli. Pronssi- ja kuparihahmojen avulla on helppo muuttaa tilaa, jotta puutarhasta tulee ylellinen väri. Materiaali ei käytännössä reagoi ympäristön vaikutukseen. Puutteita ovat seuraavat:

 • kuparin ja pronssin koristeelliset rakenteet, rintamerkit ja patsaat sopivat ulko- puolelle poikkeuksellisella tyylillä, niitä on vaikea ottaa käyttöön tavanomaisen alueen suunnittelussa;
 • korkeat tuotantokustannukset.

Koska tuntijoiden ylellisyyttä ja loisto maiseman suunnittelu, kuvadatan patsaita jalometallien, kestävyys ja yksinkertaisuus hoidon tyhjäksi niiden kalleus.

Veistoksen leijona puutarhassa
Sammakotin veistos puutarhakalukselle

Vihreät istutukset veistoksellisina sävellyksinä

Alkuperäinen tapa luoda koristeellisia kuvioita pensaista ja puista sisältää leikkaamisen kasveista ja antaa heille valitun muodon. Tällainen sisustus voi elvyttää jopa vaatimattomimman puutarhan. Teurastamolle valita vihreät istutukset, joilla on tiheät oksat ja matala lehtipuita.

Ensisijaisesti ikivihreän palmupuun - se kasvaa hiljaa, on paksut lehdet. Ei vähemmän mielenkiintoista ajatusta - smaragmentin maton viljelyä kehyksen pinnalla.

Metallin veistos jugendtyylisessä tyylissä

Puutarhan veistosten luokittelu

Puutarhan koriste-arvot on luokiteltu neljään pääryhmään.

Klassikot ja uusklassikot

Sisältää puutarhan veistoksia luonnonkivestä tai jalometallista. Tämän kategorian koriste-esitysten avulla korostetaan puutarhan tai puiston tilaa klassisella suunnittelukonseptilla. Tällöin patsaiden ja lukujen muoto ja koko voivat olla mitä tahansa, huomiota kiinnitetään materiaaliin.

Puutarhan veistos kuparista

Pieni veistos

Puutarha-alueen suunnittelussa tilaa kohdennetaan usein sellaisten sävellysten avulla, joissa keskeistä kohdetta ympäröivät toissijaiset kuvat - pieni muovi. Pieni veistos on tehty puusta tai polymeeriyhdisteistä, on pienikokoinen. Toissijaisia ​​rakenteita käytetään taustakuvan elementteinä pääkuvan aksentille.

Kukka-veistos karhun puutarhassa

Kesäpuutarha-veistos

Se on patsas abstrakteja muotoja. Epatage koostumus epätavallinen muotoiltu moderni formulaatioiden usein - polymeereistä tai metallista. Abstrakteiksi kuvioiksi ilmentää luovuutta luoja ajatukset ilmaistaan ​​alkeet materiaalit: metallilevyjen tai tangot, lanka, muovi, sementtiä tai kipsiä, vaahto tai muita liimoja.

Peuran veistos puutarhassa

Veistoksellinen lisäys

Se on sivuston toiminnallinen sisustus. Tämän luokan veistokset täydentävät veistoksellista koostumusta tai arkkitehtuuria.

Koristelinnut puutarhalle

Tuotteiden muodot ja koot eivät ole niin tärkeitä, tärkeintä on toimivuus, käytännöllinen tarve.

Merenneidon veistos

Valitse oikea paikka koristekuvioihin

Kuvanveistoksen sisustuksen periaatteet sisältävät seuraavat paikat:

 • on kompakti juoni säädettiin vähimmäismäärän veistokset. Hyvä ratkaisu puutarhan omistajille luova luonto - yksinäinen ympäristö muodossa veistos, mutta käytännön omistajat - toiminnalliset veistos, esimerkiksi idoli kadulla jossa on sisäänrakennettu projektori;
 • tilava-alueen parantamisessa on sopivaa erilaisten formaattien koostumus. Koristele lepoalue söpöillä antiikin jumaluus- tai abstraktien patsailla. Lähellä leikkipaikkaa, valitse paikka muovi-sieni-uumenille. Puutarha-barbeque-kompleksin vieressä asenna kipsi-gin-numero, jossa on syöttäjä sementtipohjalla;
 • polun varrella on syytä sijoittaa useampia koristeellisia aksentteja akun lamppuun;
 • koristele kukkapenkkejä ei ole triviaaleja vuoteita, on parempi käyttää kulhoja betonista tai polystone.
Veistos muodossa pahan gnome yksityisessä puutarhassa
Veistos puutarhojen oksista

Voit peittää kiveen muotoisen puutarhan veistoksen karkean viimeistelyn helposti kierrettyjen vihreiden viljelmien kehyksen. Tai aseta patsas kukinnan harjan alle siten, että oksat piilevät osan patsasta. Myös mielenkiintoisia ovat katsomassa keskuudessa korkea ruoho pienet puiset veistokset puutarha, jossa värikäs koristelu.

Peilin veistos yksityisen talon sisäpihalle

Valitse patsaat ja kuvitukset sivuston koristelemiseksi ottaen huomioon tilan erityispiirteet. Jos suunnittelet maiseman laaja-alaista järjestelyä, pyydä asiantuntijoita: täältä tarvitset ammattimaisen ilmeen ja erittäin taitavat kädet.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 1 =