Kuinka nopeasti ja yksinkertaisesti rakentaa coop omalla kädellään?

Monet maatilan omistajat unelmoivat jalostuskasveista. Mutta asiantuntijoiden rakentaminen on melko kallista. Voit pitää linnun tavallisessa vuodessa, mutta tässä tapauksessa se ei halua kiirehtiä, koska sen ehdot ovat sopimattomia. On parasta järjestää mukava paikka itse. On olemassa monia menetelmiä, joilla voit rakentaa oman koiran. Pääasiassa on määritellä oikein rakennustyyppi, materiaali ja muut ominaisuudet.

Valkoinen kana talo maassa
Puinen kana-koira

Kuinka valita paikka kanafileille?

Ennen kana-talon rakentamista on tarpeen valita oikea paikka. Noudata kuitenkin seuraavia suosituksia:

 • On parempi järjestää rakentaminen pienelle kukkulalle. Joten se ei tule tulvii rankkasateella tai lumen sulamisen jälkeen.
 • Jos rakennat suuren talon, on parempi löytää se itään länteen. Tällöin ikkunoiden on välttämättä oltava eteläpuolella. Joten sisälle tunkeutuu mahdollisimman suuri auringonvalo, jolla on hyödyllinen vaikutus kana.
 • Yritä sijoittaa talosi sivustosi hiljaisimmalle ja syrjäiselle paikalle. Vahva melu häiritsee lintua ja se suuttuu vastahakoisesti.
 • Rakenna kana-koira niin, että ympärillä on vapaata tilaa. Näin voit laajentaa sitä tulevaisuudessa.

Oikein järjestämällä rakennuksen, voit luoda mukavat olosuhteet lintu. Vain tällä tavoin voit luottaa lukuisiin tuotteisiin.

Kananpojat puussa maassa

Nosta pieni kesäsiirakooppi

On helpompaa ja nopeampaa rakentaa kesäkana-koira. Siinä voi pitää pienen määrän kanoja, jotka talvella voidaan laittaa lihaan. Tämä vaihtoehto sopii niille, joilla ei ole mahdollisuutta käydä säännöllisesti sivustollaan kesällä.

Helpoin tapa rakentaa kanaa 10 kanaa varten on käyttää vanerilevyjä ja puupalkkia. Sinun ei tarvitse investoida paljon rahaa ja viettää paljon aikaa. Linnut tuntevat olonsa mukavalta, heidät suojataan epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Kanala-house

Tarvittavat materiaalit ja työkalut

Rakennuksen runko on pystytetty puupalkista. Kun ostat materiaalin, tarkista se huolellisesti. Hyönteisillä ei pitäisi olla rottien ja vahinkojen merkkejä. Vaaditun materiaalin määrä riippuu talon koosta. Tässä tapauksessa noudata perusperiaatetta: joka kahdesta kanoista on oltava yksi neliömetri alue. Perusrakenteen rakentamiseksi tarvitset tiilen ja laastin niiden asettamiseen. Sulje ikkunan aukot metalliverkolla.

Kaksikerroksinen kana-koira

Ennen kuin rakennat tukirakennuksen omaan käsiisi, valmistakaa seuraavat työkalut ja tarvikkeet:

 • Itsekierteittävät ruuvit ja naulat.
 • Sähköinen palapeli.
 • Vasara ja ruuvimeisseli.
 • Rakennustaso.
 • Oven katokset saranat.
 • Lapio.
 • Ruberoidi vedenpitävyyteen.

Valmisteltuasi kaikki materiaalit ja työkalut, voit jatkaa rakentamista. Älä unohda henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Kun työskentelet palapelin kanssa, tarvitset suojalaseja, jotta sirut eivät pääse silmiin.

Coop pyöriin

Toimien järjestys

Jotta voit rakentaa kymmenen kanaeläimen kenkää omilla käsilläsi, sinun on noudatettava seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 1. Kartta tulevan rakennuksen kulmista. Jokaisessa niistä kaivaa pienet sisennykset tiiliporttien alla. Samaa viivaa on valmisteltava koko kehällä. Tällöin yhden metrin etäisyys on säilytettävä niiden välillä.
 2. Tiilistä ja laastista pystysuorat pylväät ovat 40 cm leveitä, niiden on oltava 20 cm maanpinnan yläpuolella. Muussa tapauksessa rakennus on vinossa. Jotta sementti kovettuisi kokonaan, odota vähintään viisi päivää. Vain silloin on mahdollista rakentaa pieni kana-koira edelleen.
 3. Palkista rakennetaan lattian runko lattian reunan ympärille. Tiilipylväiden ja palkin välissä on kateaineen alusta. Yhdistä palkkien päät puoleen paksusta. Aseta lattiaviive. Tätä varten palkit asetetaan reunalla ja ne liitetään "piikki-ura" -menetelmällä.
 4. Puusta rakennamme tulevan pienen kanansoittokannan seinämät. Asenna pystysuorat palkit puolen metrin välein.
 5. Seinää seinät vanerilevyillä. Kiinnitä se itsepuristusruuveilla. Älä unohda jättää ikkunoiden ja ovien aukkoja. Tee ikkunat suuriksi niin, että mahdollisimman paljon auringonvaloa tunkeutuu sisään.
 6. Ompele ikkunan aukot metalliverkolla.
 7. On parasta, jos mini-kana-koirasi on pöydän katto. Tätä tarkoitusta varten palkit on kytketty kulmaan. Vaneriarkit on kiinnitettävä poikittaissuunnassa. Top kerroksella katemateriaalia.

Tätä yksinkertaista menetelmää voidaan käyttää 20 kanaa tai enemmän kana-talon rakentamiseen. Hän on tarpeeksi nopea. Jopa kokematon päällikkö voi selviytyä tällaisesta työstä. Haluttaessa tällainen kehyskana-koira voidaan remontoida talvella omiin käsiisi. Tällöin lattiat on eristetty mineraalivillalla, seinillä - vaahdolla, ja katolle on parempi käyttää rullamateriaaleja.

1
Kesäkana

Kuinka rakentaa talvella kana-koira vaahtolohkoista?

Jotta lintu pysyisi ympärivuotisesti, tarvitaan päärakennetta, jolla on hyvä lämmöneristys. Erinomainen vaihtoehto on rakentaa talvikana-koira vaahtolohkoista. Tämä materiaali luo ihanteellisen sisäilmaston mikroilmille mille tahansa linnunmäärälle, jopa sadalle tai useammalle yksilölle. Tällaisen rakenteen hinta on paljon pienempi kuin puun tapauksessa.

Vaahtolohkot ovat täysin turvallisia aineita, jotka eivät vapauta myrkyllisiä aineita ilmaan. Sieltä voit rakentaa kana-koiran talvella 100 kanaa tai mini-versiota varten.

Jos haluat rakentaa broilerin kanaa broilereille ja rakentaa ne myyntiin, on suositeltavaa pystyttää kaksikerroksinen rakenne. Samassa korkeudessa olevien kattojen on oltava vähintään 70 cm. Tällainen rakenne ei vie paljon tilaa, ja lintuja voidaan sijoittaa siihen paljon.

Mini-kana-koira

Valmistetaan tarvittava materiaali

Kana 30 kanaa ja 100 kpl vaatii erilainen määrä materiaalia. Siksi ennen laskemista rakennusmarkkinoille, tee tarvittavat laskelmat. On parempi ostaa lohkoja pienellä marginaalilla.

Seinien rakentamiseen soveltuvat vaahtolohkot tiheys 400 ja yli. Ne ovat vakiokokoisia. Seinien paksuus olisi valittava alueen ilmastollisten ominaisuuksien perusteella. Jos talvet ovat riittävän ankaria, on parempi tehdä seinät kahdessa lohkossa.

Kana-kana

Katon järjestämiseksi tarvitaan puupalkkeja ja hyvä kattotiili. Jälkimmäisen osalta on parempi olla säästämättä, koska vuohien aikana kanat voivat kärsiä suuresti. Rakenna lämmin kana coop voidaan tarjota vain luotettava katto.

Säätiön on oltava vesitiivis. Materiaali on yksinkertaisempi - ruberoid. Se on suhteellisen halpa ja tekee hyvää työtä. Säätiö itse on valettu betonista. Ratkaisun lisäksi tarvitset materiaalia muottien valmistukseen.

Yhteistyön alkuperäinen rakenne

Työjärjestys

Helpoin tapa rakentaa kana-talo omassa maassasi omalla kädelläsi 100 kanoille on noudattaa seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 1. Aloitus on tarpeen säätiön käyttöönoton yhteydessä. Tätä varten kaivetaan 20 cm leveä ja 20 cm syvä kaivantoa tulevan rakennuksen kehäksi. Hiekalle sekoitettu kiviainesta kaadetaan sen pohjaan. Seoksen on oltava tiivistetty oikein. Parasta adheesiota betoniin suihkuttaa vedellä. Asenna betonipohjan muotti. Maapallon yläpuolella se on noustava 20 cm: n päähän, ristikudos ristikudoksesta, jonka halkaisija on 6 cm. Betonin täydelliseen kovettumiseen tarvitaan vähintään kolme päivää. Tämän jälkeen muotti voidaan poistaa. Betoni katettu kateaineella.
 2. On parempi aloittaa talvikana-talon seinät omiin käsiisi kulmista. Suuntaavat heidät, kaikki seinät on pystytetty. Lohkot on kiinnitetty erityisellä ratkaisulla. Lisärakenteen lisäämiseksi muuraus vahvistuu. Lohkojen hiomakoneella leikataan pieni ura. Se sopii 6 cm halkaisijalle, minkä jälkeen seuraava rivi muurattiin. Ikkunoihin ja oviin jätetään paikka.
 3. Kun tehtaat ovat kuivuneet hyvin, voit jatkaa katon asennusta. Alusta on alunperin puupalkkeja, ja sitten valittu kateaineisto asetetaan.

Tällainen munivien kanojen koira kestää useita vuosia. Se luotettavasti suojelee lintua kylmältä talvella.

Kananliha
Läpinäkyvä kana-koira

Koosteen sisäinen järjestely

Ei riitä, että osaa rakentaa kana- kooppi, on tarpeen varustaa sisustusteknisesti. Vain tällä tavalla on mahdollista luoda mukavat olosuhteet linnulle. Tarvittavat ominaisuudet talon ovat:

 • Pesät. Sinun rakennettu rakenne on varustettava ahvenella. Niiden tuottamiseksi tarvitset palkin, jonka osa on 30x40. Sen sivupinnat on pyöristettävä siten, että lintu on mukavampi istua. Irrota suuret särmäykset, jauhaa. Määritä sopiva paikka karjakoille ja kiinnitä roostit. Pidä välimatka vähintään 30 cm: n päässä. Jos päätät rakentaa mini-kana-koiran 20 kanaa, tarvitset vähintään 6 metrin siilot. Jokaisella linnulla on oltava vähintään 30 cm puutavaraa.
 • Pesiä. Jos kanat lakaistaan, he tarvitsevat pesää. Ihanteellinen vaihtoehto on suljettuja malleja, koska niissä lintu tuntuu turvalliselta. Yhden pesän koon on oltava vähintään 30 cm 40. Tee ne puusta. On olemassa 10 taloa 20 lintua varten. Aseta kerros sahanpuru ja heinää kunkin pesän pohjalle. Samalla tavoin on tarpeen kattaa lattia koko kanaalossa.
 • Juomavedet ja syöttölaitteet. Ne on kiinnitettävä pieneen korkeuteen lattian yläpuolelle. Joten he eivät saa mitään roskaa.
 • Valaistus. Lämmin kanafakki talvella vaatii taustavalon. Tätä varten on asennettu yksinkertainen sähkölamppu. Se on suljettava kattovalaisimella.
 • Lämmitys. Talvella kanafilee on lämmitettävä, varsinkin vaikeissa kylmissä sääolosuhteissa. Tätä varten voit käyttää puhaltimen lämmittimiä tai infrapunalämmittimiä. Kun valitset tuulettimen lämmittimen, suositaan ohjelmoitavia malleja. Ne ovat kalliimpia, mutta ne säästävät sähköä. Infrapuna-lämmittimet on asennettu ruuvien yläpuolelle ja kananmurtajan vapaa osaan. He käyttävät paljon vähemmän sähköä kuin muut lämmittimet. Tällaiset laitteet ovat ihanteellinen vaihtoehto broileriyhteyden järjestämiseksi itse broilereille.

Rakenna pieni talo tai vaikuttava kana-koira omilla kädillä on helppoa. Pienellä vaivalla ja vähäisellä materiaalilla voit luoda kanat mukavasti. Ja he puolestaan ​​kiittävät paljon tuoreita kotimaisia ​​munia.

Kolmikulmainen kana-koira
Kananmurtaja kynällä
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 6