Ripustettujen porttien asennus: miten se tehdään itse (24 kuvaa)

Yläosassa ripustettavat portit muistuttavat tavanomaisia ​​liukumäkiä. Ero on se, että niiden ohjain on kiinnitetty ei sivulle, vaan katon yläpalkkiin. Muutoin tekniikka ei ole liian monimutkainen, joten myös henkilö, joka ei ole aiemmin harjoittanut rakentamista, pystyy tekemään ripustettavan portin omin käsin.

Automaattiset ripustusportit

Valkoinen roikkuu portit

Mitä sinun tarvitsee tietää ennen porttien asennusta?

 • materiaali voi palvella sekä metallia että muovia;
 • Jäykistetyt portit on mahdollista varustaa automaattisella tai manuaalisella käyttölaitteella;
 • vaihtoehto on erittäin kätevä pienillä alueilla, jotta ei menettäisi tilaa, joka tarvitaan kääntöporttien avaamiseen;
 • Älä tuhlaa aikaa puhdistamalla aluetta lumesta sisäänkäynnin edessä;
 • Ennen asennusta on arvioitava mahdollinen etäisyys, johon lehti liikkuu;
 • korkeusrajoitetut liukuvat portit ovat yhtä suuret kuin palkin korkeus, johon ne kiinnittyvät;
 • Talvella on tarpeen puhdistaa mekanismi lumesta ohjaimella.

Tämän tyyppisen portin etuja ja haittoja arvioi jokainen itsensä tekemään oikea päätös.

Saranoidun kankaan asennusjärjestys

Käyttöä varten tarvitaan seuraavat materiaalit: putken valmistettu metallista, jolla on neliömäinen poikkileikkaus halkaisija 0,2 ja 0,4 metriä, materiaalin valmistamiseksi rainan, putki 6 mm, ohjainputken kanssa neliömäinen poikkileikkaus rakentamiseksi koko kehyksen, koristeiden, toimilaitteet, naamiot, hitsaus työstökoneet leikkaus metallille.

Aaltopahvista valmistetut yläpuoliset portit

Suspendoidut liukuovet

Nostoportti

Laskelmat ja työn valmistelu

Ensimmäinen asia on asentaa opas. Se on välttämättä suoritettava laadullisesti, koska sen tehtävänä on pitää koko ripustusrakenteen paino. Leveys portti on määritelty seuraavasti: standardi ajoneuvon leveyssuunnassa + 1 metri, mutta ei enemmän kuin 3 metriä yleensä (paitsi jos se on suunniteltu tekemään liukuva portit kaksi venttiiliä).

Myös tulevaisuuden mallin kokonaispaino on otettava huomioon ostajien ostamisessa. Rakennusliikkeissä voit ostaa täydellisiä asemia ja oppaita.

Jos päätetään tehdä metalliset portit, teräslevyjen paksuus on vähintään 3 mm, ja myös profiiliputkia tarvitaan. Piirtämisen mukaan siihen merkittyjen tulevien porttien parametreihin pannaan putkien ympärys. On erittäin tärkeää säilyttää yhtä monta pituutta lävistäjiä, joten ei ole vääristymiä, jotka voivat pilata koko rakennetta.

1

Musta ripustettu portti

Suspendoidut portit mökillä

Perusrakenne

Valmistetut napapilarit pilotaan maahan vähintään 1,5 metriä. Tällöin on välttämätöntä käyttää tasoa, jotta vältytään vinoutumiselta ja näin ollen portin spontaanista avaamisesta tai sulkemisesta. Viimeistely tukee, on aika aloittaa telojen ja oppaan asentaminen. Ohjain on kiinnitetty tiukasti seinään tai portin tukipalkkiin käyttämällä erityisiä kiinnikkeitä. Sen osan, jota pitkin telat liikkuvat, on oltava maahan päin. Nyt voit ripustaa rullat, ja heille portti, unohtamatta aikaisemmin kosteutta molemmin puolin oppaan.

Suspensoitu puusta valmistettu portti

Suspendoitu portit talossa

Lisää rullista verhoihin

Yksi suunnittelun tärkeimmistä elementeistä sisältyy yleensä pakkaukseen, jos tuote ostetaan valmiiksi. Jos rakentaminen ovet ja portit suoritetaan kädet, sitten sinun täytyy tietää, mitkä ovat erilaisia ​​leikkeet ja tarvikkeet heille ja jotkut niistä ovat sopivia erityisolosuhteissa.

 • Valssatut (loppu). Voit ajaa läppää ansaan ja korjata sen, mikä tekee mahdottomaksi spontaanin taaksepäin palautumisen. Lisäksi siipi tässä tapauksessa ei itke. Tyypillisesti tällaiset telat on varustettu erityisellä pistokkeella lumesta ja pölystä.
 • Rullahylsy. Kirjekuori on pidettävä kiinni suljetussa tilassa. Sen avulla portti, jopa voimakkaassa tuulessa, liikkuu täsmälleen missä se tarvitsee.
 • Trapperit, pohja ja yläosa. Asennettu portin runkoon ylhäältä ja alhaalta, kiinnittämällä lehtiä. Ripustettujen porttien tapauksessa vain yläosa on tärkeä.
 • Sivuturvan rajoitin. Heidän tehtävänsä on tärkeä, jos lehti poikkeaa pystyasennosta, niin he palauttavat sen paikalle.
 • Rullakatokset. Suorita tärkein toiminto - lehtien liikkuminen ohjaimen ympäri. Ne on asennettu yläpalkkiin käyttäen neljää reikää oleva teräskehys. Telineeseen on puolestaan ​​kiinnitetty lohko, jossa on lukitusrengas, johon kuuluu 8 rullaa laakereissa.

Valitsemalla rullat, sinun on keskityttävä tekijöihin, kuten portin painoon ja materiaaliin, josta itse tuen osat tehdään. Tällöin valitaan joko metalli- tai polymeeritelat. Kun on muodostettu rullia metallista, on tarpeen käsitellä erityistä matalalämpöistä rasvausta. Polymeerejä erottaa se, että niiden koostumus tuotannossa sisältää voiteluaineina toimivia aineita. Liike tällaisten rullien kanssa on pehmeämpää. Lisäksi nämä elementit vahvistavat tuotteen hyvin rakennetta. Polymeeri kestää lämpötiloja -80 ° C - +100 ° C.

Metallista valmistettuja rullia käytetään tavallisesti raskaimmissa malleissa, joita harvoin löytyy tavallisilta asuinalueilta, joissa portin paino ei ylitä 800 kiloa. Ne on valmistettu teräksestä, ja yläosa käsitellään erityisellä suojapinnoitteella.

Mitä tulee kustannuksiin, polymeeri on halvempaa kuin teräs, loput riippuvat brändistä ja suurimmasta kuormituskertoimesta.

Varustettu portti ovella

Suspensoitu autotallin portit

Yläosat portille kehyksessä

Asennustarvikkeet

Kun olet päättänyt liukuporttien asennuksen perustoiminnoista, on edelleen sijoitettava kaikki tarvittavat varusteet tuotteen suojaamattomille osille. On tarpeen kiinnittää erityisiä pysähdyksiä, jotka estävät lehtien liikkumisen ja vahvistavat yleensä rakennetta. Tämän jälkeen lukot ja kahvat on asennettu.

Ripustettavat portit rullaluukkuineen

Suspensoidut luukut

Suspensoitu portti aidasta

Automaation lisääminen

Viime aikoihin asti tällaiset tekniikat tuntuivat fantastisilta, vain rikkaimmista ihmisistä, mutta nykyään lähes kaikilla on varaa automaattiseen porttiin. Kaikki tarvittavat laitteet myydään kaupoissa kohtuulliseen hintaan. Voit asentaa saman, voit palkata erikoislääkärin, mutta voit ja tehdä sen itse. Automaattisen portin kätevyys ei ole epävarma - ne voidaan avata kauko-ohjaimella jättämättä autoa

Mekanismin valinta on tehtävä ottaen huomioon oletetut kuormat. Yksityisasuntoon tämä on keskimäärin 10 havaintoa ja sulkemista päivässä. Lisäksi, mitä enemmän oviarkki painaa, sitä tehokkaamman rakenteen pitäisi olla. On myös erilaisia ​​asemia, joilla on lisäominaisuuksia, kuten signaalivalaisimet, antennit, vastaanottimet, lämpötilan säätö, nopeudensäätimet, valokennot ja paljon muuta. Automaation valmistaja pyrkii houkuttelemaan asiakkaita monenlaisilla toiminnoilla.

Suspensiot ruskeat portit

Suspendoidut punaiset portit

Varustettu portti rautalevyistä

Menettely automaattisen mekanismin liittämiseksi:

 • Laske sijainti, johon asema asennetaan;
 • Asenna taajuusmuuttajan pohja kanavalle ja kiinnitä se siihen;
 • kun portti on auki, vahvista teline keskellä taajuusmuuttajaa;
 • kytke taajuusmuuttaja asettamalla rajakytkimet;
 • tarvittaessa liitä lisälaitteet - valokennot, valaisimet jne.

Jos et ole varma, että pystyt asentamaan automaation oikein, on parempi luottaa ammattilaisiin, koska se riippuu laitteen pitkäikäisyydestä. Rengasportin käyttöikä on yleensä 15 vuotta.

Suspensoidut portit liukumekanismilla

Suspensoitu metalliväylä

Häikäisysuoja jugend-tyyliin

Suspendoidut portit autotalliin

Ostaessasi osia niille, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota seokseen. Sen pitäisi olla paras laatu. Asennus sisältää useita vivahteita:

 • rakenteen alaosassa sinun on kiinnitettävä pysäytysluvun omaava palkki sekä profiili tai tiiviste, joka estää kosteuden pääsyn sisälle;
 • Siivet on asennettu niin, että niissä ei ole pienimpiä aukkoja, joita voidaan auttaa erityisillä tyynyillä;
 • Kehyksen asentamisen yhteydessä on käytettävä voimakkaita ja vahvoja kulmia;
 • kulman alapinta ei saa koskettaa maata, niiden väliin on tehtävä betonipalkki. Se tehdään näin: kaivaa pieni reikä, kaada betonia, joka painaa sitten varovasti kanavaa. Betoniliuskan pitäisi ihanteellisesti olla maanpinnan suuntainen niin, että taso on hyödyllinen;
 • kun kehystä kerätään, käytetään metalliputkea tai kulmaa. Jäykkyyden vuoksi on välttämätöntä tehdä silta sivuhyllyjen väliin. Sitten ohjaimet kiinnitetään kattoon ehdottomasti vaakasuoraan asentoon;
 • kun haluat säätää tuotteen osia toisiinsa, voit käyttää saranoita ja tiivisteitä säätöön.

Ilmeisesti asentaminen roikkuu portit lähellä taloa tai autotalli on aivan todellinen, ja sinun on päätettävä itsestäsi tai palkata asiantuntijoita.

Suspendoidut siniset portit

Suspensoitu teräsportit

Suspensoidut portit lasilla

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

24 − = 15