Portaiden navatyypit ja niiden asennustavat (23 valokuvaa)

Aidan ja portin asennus vaatii aikaa, erityisosaamista ja taitoja. Jos kaikki kriteerit täyttyvät ja päätät asentaa aidat itse, et voi säästää rahaa, mutta voit tehdä työtä laadullisesti, nopeasti ja kaikkien normien mukaisesti. Tehdäksesi aidat itse, sinun on tehtävä vahvoja ja kestäviä pylväitä portille. Niiden valmistuksessa voidaan käyttää puuta, metallia, tiiliä tai betonia. Voit myös asentaa sarakkeet eri tavoin.

Valkoiset navat portille

Betonipylväät portille

Porttityyppien luokat

Aidan, portin ja portin asennus mahdollistaa houkuttelevuuden, mukavuuden ja suojauksen tunteen. Riippumatta siitä, minkälainen aita on, tarvitaan korkealaatuisia ja vahvoja pylväitä. Niiden valmistuksessa käytetään puuta, tiiliä, betonia ja metalliputkia. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä portin tukipylväät. Asennuksen ominaisuudet riippuvat materiaalien valinnasta.

Puupylväät

Puiset tuet on asennettu ruudukon tai puun portille. Painavat ja tehokkaammat tällaiset mallit eivät voi kestää. Ennen puulautojen asennusta on tarpeen poistaa alue ja merkitä se. Vakiintuneissa paikoissa on tarpeen kaivaa reikiä käyttäen pursua tai lapioita.

Jos aiot asentaa tilapäisen aidan puupylväillä, on suositeltavaa kiinnittää tuki ruploidilla. Tämä on erinomainen vaihtoehto tilapäiselle rakennukselle, ja pysyvää on suositeltavaa käyttää luotettavampaa eristystä.

Pilarit raunioista valmistettuihin portteihin

Pylväät porttien kanssa lyhdyt

Pylväät graniittia varten

Puiset portaat kääntöportteihin voidaan tehdä kestävämmiksi ja kestäviksi. Tätä varten betoni tulisi betonoitua maahan ja betonin kovettumisen jälkeen on tarpeen kiinnittää tukia puusta. Tällöin betonipyykki nostetaan maanpinnan yläpuolelle. Ennen pylvään kiinnittämistä on suositeltavaa käsitellä sitä keinolla, joka suojaa hajoamista, kosteutta, lämpötilan muutoksia ja hyönteisiä vastaan. Näin ollen pylväiden käyttöikää voidaan merkittävästi pidentää, mutta samalla asennuskustannukset kasvaa hieman.

Metallipylväät

Rautaportit soveltuvat kaikentyyppisiin oviin ja kiinnitysmenetelmiin. Tätä varten käytetään pääsääntöisesti metalliputkea, jolla on eri poikkileikkaus. Metallipylväiden asennusta varten on tarpeen merkitä alue ja poraa reiät napojen alla.

1

Rakenteen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa hitsata metallitukit kiskojen avulla ylä- ja alapuolelta. Lisäksi tarvitaan rakenteen syvä betonointi. Korroosionkestävyyden varmistami- seksi pylväiden on oltava pohjustettuja.

Tämän jälkeen sinun on laitettava pilari kaivoon käyttämällä tasoa. Betonia käytetään korjaamaan sarake. Lisäkiinnityksenä pystyt pystysuoraan tukiin käyttämällä pystysuorat palkit. On suositeltavaa käyttää hitsausta yhteyden muodostamiseen. Lisäksi voit vahvistaa ylemmän poikkipalkin rakennetta kiinnittämällä sen tuet ylhäältä.

Kivipylväät portille

Porttipohjat

Taotut navat portille

Tiilet tiilistä

Portaat, joissa on tiilipylväät, ovat ihana koristelu talon sisäänkäynnille. Jos nämä ovat pylväät, joiden sisäpuolella on metalliputki, malli ei ole vain kaunis, vaan myös erittäin kestävä.

Tiilitehtävien asentaminen on hieman monimutkaista. Alueen puhdistamisen ja merkitsemisen jälkeen on perustettava säätiö. Kuinka raskas ja massiivinen tiilipilarit ovat, säätiö riippuu. Tehdessään perustusta, on asennettava metalliputket ja betonisiksi. Tämän jälkeen ristipenkin saranat on kiinnitettävä putkiin.

Ja vasta sen jälkeen voit aloittaa tiilipilarien asentamisen. Työskentelyn aikana on tärkeää käyttää tasoa jatkuvasti. Pylvään yläosaan on kiinnitettävä erityinen korkki. Sitä käytetään suojaamaan tiilipylväitä portteille tuhoamisesta ja antamaan heille myös erinomainen ulkonäkö.

Palkit graniittirummille

Metallipylväät portteihin

Metalliporttien pylväät

Betonin pylväät

Betonipylväitä voidaan käyttää jopa massiivisin ja korkeisiin portteihin. Tällaisia ​​napoja ei voi ostaa vaan myös itsenäisesti. Valmistukseen tarvitaan vahvistaminen ja betoni.

Näiden napojen asentaminen ei eroa metallirakenteiden asennuksesta. Tällöin vaaditaan kuitenkin syvempi betonointi tai liuskan perustuksen asettaminen. Betonipilarien kaataminen tapahtuu vähintään 1,2 metrin syvyydessä. Työskentelyn aikana on tärkeää käyttää jatkuvasti tasoa siten, että navat eivät taivu ja johtavat portin putoamiseen.

Portaiden betonipylväät voivat olla eri muodoissa. Pylväät reikiä kiinnityksiä varten porataan. Näiden porttipylväiden asennuksen jälkeen voit käyttää mitä tahansa muotoilua puuportaista porttiin raskas taotuihin rakenteisiin.

Viestejä portille Art Nouveau -tyyliin

Pylväät marmorilaatoille

Porttien numerot

Porttien sarakkeiden asennuksen ominaisuudet ja menetelmät

Pylväiden asennustavan valinta riippuu ensisijaisesti maaperätyypistä. Kylmässä maassa kylmissä maissa kosteus maaperässä jäätyy ja laajenee, joten oventuet voidaan puristaa. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että aidan halkeilu tai putoaminen. Lämmön alkamisen myötä tuet voivat olla edellisessä asennossa, mutta muutaman vuoden kuluttua tällainen aita tulee käyttökelvottomaksi, joten tällaisen maaperän osalta on suositeltavaa kääriä, betonoida tai ruuvattava tuet. Muuntyyppisten maametallien kohdalla v
oit käyttää halvempaa ja raskaampaa erektioajelua.

Sinun täytyy merkitä alue itsenäisesti tekemään ja asentamaan portit portille. Tätä varten käytetään tappeja ja synteettistä köyttä. Jos tiettyyn tyyppiseen porttiin ja pylväisiin tarvitaan säätiö, tarvitaan merkintä tulevan portin kahdelta puolelta.

Varmista, että tunkit ovat tiukasti pystysuorassa. Voit tehdä tämän käyttämällä laseria tai vesivoimaa. Portaiden asentaminen portille voidaan suorittaa eri tavoin.

Tileporttien sarakkeet

Portin pylväät ovat vanhentuneita

Viestejä portille viktoriaanisessa tyylissä

Pylväät kiinni

Yksinkertaisin ja edullisin tapa asentaa tukee. Tällaisia ​​tukia voidaan käyttää puusta, verkosta tai muista valokappaleista muodostuvien porttien kääntämiseen. Pylväät ovat useimmiten metallisia pyöreitä putkia tai puupylväitä.

Voit ajaa pieni korkeus, voit käyttää moukaria. Korkeammalle aitaukselle sinun on käytettävä erityistä laitetta - isoäitiä.

Pylväät portaita varten koristekivestä

Sarakkeen portille

Pylväät luonnonkivestä valmistetuista portista

Butovoe-navat portille

Pyörivien porttien tai kelausrakenteiden pylväiden asennus voidaan tehdä myös porausmenetelmällä raunioilla. Tämä on yksi luotettavimmista menetelmistä, mikä takaa korkean lujuuden ja kestävyyden myös märissä ja savimaissa. Se eroaa kohtuuhintaan ja alentaa työvoiman intensiteettiä kuin tukien betonointi.

Asennusvaiheet:

  1. Porausreiät tehdään maahan syvyyteen, joka on yli 80 - 100 cm. Kuopien halkaisijan on oltava noin 20 cm.
  2. Reikiin on syytä lisätä sementti-, metalli- tai puupylväs.
  3. Pilarin ja maan välinen tila olisi täytettävä rauniolla.

Kun maaperä on korvattu rauniolla, sitä voidaan estää leviämästä tukien ympärille, joten porttivarojen lujuus ja pitkäikäisyys lisääntyvät. Tuhkan putoamisen riski pakkasen ja kostean maaperän aikana vähenee.

Sarakkeet portit, jotka on valmistettu muotoiltujen tiilien

Portit portille

Tukien betonointi

Liukuovien ja raskaiden liukurakenteiden pylväiden suositteleminen betonisoitavaksi. Pilarien betonisoinnin päävaiheet:

  1. Poran avulla on tarpeen tehdä reiät noin 20 cm: n halkaisijaltaan. Reikien syvyys on 100 - 150 cm ja riippuu maaperän jäädyttämisestä - sen tulee ylittää tämä arvo. Joissakin tapauksissa pilarien osittainen betonisointi on noin 50 cm syvyyteen, mutta useimmiten tämä vaihtoehto on tehoton.
  2. Reiän pohjalla sinun täytyy kaataa jään tyyny, jota käytetään viemäriin. Sen paksuuden tulisi olla noin 10 cm.
  3. Viesti asennetaan pystysuoraan. On suositeltavaa käyttää tasoa asennuksen aikana.
  4. Kaivo on kaadettava betonilla, minkä jälkeen betoni työntyy.
  5. Betonista kestää 2-3 päivää, jolloin vain ovi voidaan asentaa käsin.

Raskaan liukuvan tai liukuvan portin alla on mahdollista tehdä vahvistettu nauha tukien välillä. Tässä tapauksessa on syytä kaivaa noin 60 cm: n syvä kaivo, täytä se rauniolla ja sijoittaa siihen kaksikerroksinen vahvikehäkki. Tukit asennetaan välikkeisiin, minkä jälkeen kaivanto on betonoitu. Tällainen säätiö pitää jopa raskaimmat liukuovet jäädyttävänä talvella.

Pylväät porttien rappaus

Ruuvataan navat

Aaltopahvista, metallista, puusta ja muista materiaaleista valmistetuille portille voidaan käyttää tappien ruuvaustapaa. Tätä varten käytetään ruuvit, joissa on yksi tai kaksi terää. Tällöin kaikki työvaiheet voidaan suorittaa myös kylmänä ja märkänä aikana.

Porttien irrottaminen profiloidusta arkista, puusta, metallista, verkosta ja muista materiaaleista edellyttää luotettavia tukia. Materiaalin ja asennustavan valinnassa on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet sekä portin materiaali ja paino.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 7 =