Miten nostolaitteet ja pyörivät portit (20 kuvaa)

Suorakulmainen metallilevy, joka sopii autotallin oven koolle, voi liikkua kiskoilla ja avata (vaakasuora asento) tai sulkea (pystysuora) sisäänkäynti autotallille. Kääntöporttien suunnittelun pääosat: itse portti ja kehys, joka on tehty profiiliputkista, palkkeista jne. Lisäelementit: rullat, vavat, kiskot, kompensoivat jouset. Suljetussa asennossa ne venytetään, avoimessa asennossa ne heikentyvät.

Porttien kääntäminen omilla kädillä voidaan tehdä. Laske tähän tarvittavien materiaalien määrä. Kustannuslaskuri ottaa huomioon kaksi pääparametria: aukon korkeus ja sen leveys.

Valkoinen nostoapu

Suuret nostokannet

Porttien tyypit

Garageissa voidaan asentaa useita erilaisia ​​porttimalleja:

 • poikkipinta-ovi;
 • ylös ja kääntää portit;
 • kääntöportit;
 • liukuovet.

Garage ovet voidaan tehdä käsin. Materiaalin, työkalujen ja kyvyn tehdä suunnittelun laskelmia suunnittelussa on melko edullista.

Osittaiset pystysuorat portit on valmistettu metallista, puusta tai muovista. Tämä on suosittu porttityyppi, joka on helppo valmistaa. Porttiosat poistetaan, kun ne avataan erikoisosastossa sisäänkäynnin yläpuolella.

Swing portit

Musta nostoportit

Nostoportit. Niiden avaamiseen liittyy hissin omaava vipumekanismi. Kaikki oviarkki nousee. Pienen autotallin osalta tämä rakenne ei ole sopiva: ei ole tarpeeksi tilaa lehden kehon nostamiseen.

1

Liukuva tai liukuva portti, tällaiset portit on helppo tehdä, ne eivät vie paljon tilaa, voit avata ne kädet tai automaattisen aseman avulla.

Swing portit ovat klassinen portti vaihtoehto. Ripusta saranat, kuten tavalliset ovet. Pääsääntöisesti tällaiset portit avautuvat ulkopuolelle, autotallin sisällä oleva tila ei ole käytössä.

Nosto- ja kääntöportteissa on nosto- ja pyörimismalleja. Tällaiset portit ovat vahvoja ja luotettavia, on vaikeata tunkeutua autotalliin kutsumattomille vieraille.

Nosto- ja kallistusporttien rakentaminen on kahta tyyppiä:

 • Saranoilla. Porttelehti liikkuu pitkin kiskoja, paluu avautumisasentoon tuottaa jouset, jotka on säädettävä hyvin.
 • Vastapainosta. Ovessa on kaapeli. Kaapelin toisella puolella on nostomekanismi. Tätä rakennetta käytetään useimmin raskaille oville.

Portti voidaan avata manuaalisesti tai automaattisesti sekä kauko-ohjaimella etänä. Eristetään portit tavallisella vaahdolla.

Puiset nostovälineet

Levyjen nostolaitteet

Edut rakentamisessa

Nosto-kiertosuunnittelulla on useita merkittäviä etuja verrattuna perinteisiin autotallin oviin:

 • Pääosa portista (sash) voidaan tehdä yhdestä metallilevystä ja se voidaan kohdistaa mihin tahansa sopivaan materiaaliin. Lisäsuoja tunkeutumiselta suojaa metallin saumattomuutta ja saumattomuutta.
 • Asennusohjeiden täydelliseksi saat luotettavan suunnittelun, joka ei pelkää korroosiota, kestävä, kompakti ja helppokäyttöinen, ei tarvitse lisähuoltoa.
 • Portin nosto voidaan tehdä manuaalisesti tai automaattisesti.
 • Turvallisuus. Portin rakenne luotettavasti kiinnittää lehtien lehtiä ja suojaa sitä putoamasta.

Siellä on ylös ja alas portteja ja puutteita:

 • Aukon muoto. Sen pitäisi olla suorakulmainen. Muutoin et voi tehdä laadukasta asennusta.
 • Rungon ja suojuksen välissä voi olla aukkoja. Jos autotalli on lämmitetty, lämmittää ilmaa.
 • Ovenlehden koko lehti ei ole vain hyve, vaan myös haittaa. Korjaa koko kangas tarvittaessa, eikä erillisiä alueita.

Kun portti on auki, ne pienentävät hieman aukon korkeutta.

Puiset nostosäiliöt

Autotallinostimet

Portin asennus saranoille

Kääntyvä ja kallistuva portti on läppä, joka nousee ylös erikoisen rullamekanismin avulla ja sijoitetaan lattialle yhdensuuntaiseksi. Yleensä tällaiset portit valmistetaan, asennus voidaan tehdä itsenäisesti.

Nosto- ja kallistusportti voidaan asentaa käsin. Tämä edellyttää:

 • oven lehti;
 • Kulma 40x40 ja 35x35, paksuus 4 mm;
 • teräksiset nastat;
 • sähkökäyttöinen;
 • kanava ja teräsvartta;
 • jousi, jonka halkaisija on 30 mm;
 • Puiset palkit tai profiiliputket laatikkoon ja kattoon.

Lehti voi olla valmistettu levytuotteista, jotka on pehmustettu tinaan. Eristetään vaahdolla, portin pinta on viimeistelty muovilla tai puupaneelilla. Ennen kuin teet sisustuksen, arvioi ehdot. Jos autotalli sijaitsee syrjässä, suojaamatonta aluetta, on parempi tehdä kansi vandaalisuojattu.

Ruskeat portit

Nostoportit

Nostovälineet metallista

Porttilaitteelle tarvitset:

 • hitsaus kone;
 • sähköpora ja bulgarialainen;
 • sarja porat, vasara;
 • jakoavain, ruuvimeisseli, rakennustaso.

Ennen kuin aloitat työskentelyn, määritä yksityiskohtaisesti portin rakenne sekä tee vaaditun koon mittaukset ja laita ne piirustukseen.

Määritä piirroksessa mitat: korkeus ja leveys, kaikkien tarvittavien elementtien ja tietojen sijainti.

Alustavan vaiheen jälkeen voit siirtyä suoraan portin valmistukseen.

Valmistetuista tankoista tai profiiliputkista kiinnitä laatikko. Korjaa se käyttämällä rautasilevyjä tai gonseja. Asenna laatikko aukkoon ja kiinnitä se esimerkiksi nastoilla.

Kokoa ristikko. Ensin kehys on tehty. Jos se on valmistettu metallista, tarvitset hitsausta. Jos pääaine otetaan aaltopahvilta, se kiinnitetään kehykseen itsekierteittävien ruuvien avulla.

Jos lehti on puusta, ompele se valitulla materiaalilla, anna sitten etupuoli haluamasi sisustus muovipaneelien avulla jne.

Nosturiportit Art Nouveau -tyyliin

Nosta portit ikkunalla

Kokoa kääntömekanismi. Siinä kannatin tulee jousen tuki.
Jousi ja kiinnike voidaan kytkeä säätöjousen avulla.

Saranaosa on valmistettu nurkasta, jonka halkaisija on 9 mm. Kulma kiinnitetään hitsaamalla.

Ratakiskoihin tehdään kaksi kulmaa. Hyllyt on hitsattu siten, että yläosien välinen etäisyys on 50 mm.

Ohjausprofiilien asennus suoritetaan. Ovilehti työnnetään ohjausprofiileihin. Yhdistä vivut ja jouset, jotka ohjaavat terää. Asennuksessa on huomioitava oppaiden tiukka rinnakkaisuus. Skew ei anna venttiilin normaalisti nousta, se tarttuu. Levyn kiinnittäminen tiettyyn asentoon tapahtuu erikoisjousella. Sen jännitystä säätelee mutteri.

Muoviset kääntöportit

Nostoportit, jotka on valmistettu profiloidusta levystä

Portin asennus vastapainoon

Nostoristeissä ylälehti lähtee ylös ja sijaitsee vaakasuorassa asennossa. Mekanismi, joka ohjaa porttia, koostuu saranoista ja vipuista.

Avatut pyörivät autotallinostimet vipujen hiljaisen järjestelmän avulla. Avataksesi niitä ei tarvita rullia tai oppaita. Tämän tyyppinen portti on helppo valmistaa omilla kädilläsi. Suunnitteluun kuuluu kolme pääosaa: laatikko, nostolupa ja käyttömekanismi.

Koko järjestelmä on kiinnitetty laatikkoon, joka on asennettu oviaukkoon. Portin liikkumisesta johtimet ja jouset (ne toimivat vastapainona) ovat vastuussa.

Portin galvanointia varten on parempi ottaa sinkitty teräs. Sen käyttöikä on useita kertoja suurempi kuin päällystämätön teräs.

Valmistelutyö aukossa alkaa kehyksen asentamisessa aukossa. Se voidaan tehdä tangoista tai profiiliputkista. Kun olet varmistanut, että kaikki neljä kehyksen osaa on oikein sijoitettu vääristyneesti, kiinnitä se kiinnikkeisiin seiniin. Kaikki rungon ja seinien väliset murtumat sinun täytyy tehdä virhe.

Portinostolaitteistoa voidaan varustaa sähkökäyttöisellä kauko-ohjaimella. Automaattiset portit maksaisivat enemmän.

Nostoportit, käsikirja

Liukuovet

Mitä sinun pitää ottaa huomioon, kun asennat portin itse

Kun asennat oman taittoviitteen, harkitse joitain tärkeitä yksityiskohtia.

 • Kattoon asennettujen ohjainten on oltava ehdottomasti vaakatasossa. Sitten portti aukeaa ilman tukoksia.
 • Jousien kompensointia voidaan venyttää eri voimalla. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityistä säätölaitetta.
 • Rungon päälle on asetettava turvaistuimet. Jos varo ei ole odotettavissa, ovi ei putoa yhtäkkiä auton päälle.
 • Rungon lisävahvuus saa sen tunkeutumaan betonipinnoille 2-3 cm. Lehden kokonaispaino saa olla enintään 100 kg. Tämä on optimaalinen paino, joka takaa portin pitkän ja luotettavan toiminnan.

Nostoportit harmaa

Harmaa nostovälineet

Ylä- ja alasportin hinta

Rakennuksen hinta riippuu siitä, mistä materiaalista, josta portti on valmistettu, kokoon, nostomekanismin tyyppiin ja myös automaation tyyppiin, jos sitä käytetään portin avaamiseen.

Älä jatka halvempaa. Harha maksaa kahdesti, tämä sanonta on juuri niin. Edullinen mekanismi voi olla lyhytikäinen ja nopeasti epäonnistunut.

Nostoportit lasilla

Portin koko lasketaan itse, ottakaa niiden leveys marginaalilla, molemmilla puolilla 0,5 m. Leveys on kaksi metriä, portin leveyden on oltava vähintään kolme. Varauksella lasketaan portin korkeus. Tämän parametrin keskimääräinen indeksi on 2-2,5 metriä.

Noudata nostorasvan ovien asentamista omiin käsiisi niin, että ne toimivat pitkään ja luotettavasti, eivätkä salli tehtaalla valmistettujen rakenteiden toiminnallisia ominaisuuksia.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + 3 =