Verticale poorten voor garage: functies en variëteiten (25 foto’s)

Bij het inrichten van uw garage is het belangrijk om elk element te overdenken, maar er moet speciale aandacht aan de poort besteed worden. Het feit is dat ze de hoofdbescherming van het pand uitvoeren tegen ongeoorloofd hacken en tegen het kapen van het voertuig. De moderne markt biedt vele soorten van deze componenten, maar de meest populaire zijn de verticale garagepoorten. Het ontwerp van deze invoerapparaten heeft het maximale gebruiksgemak en verhoogde bescherming, maar het is beter om hun functies zorgvuldig te bestuderen voordat u dit type poort gebruikt.

Automatische verticale poort

Witte verticale poorten

Kenmerken van verticale poorten

Verticale poorten worden vaak gebruikt voor een garage. Deze constructies hebben het maximale comfort en bieden tegelijkertijd een betere bescherming tegen ongeoorloofde toegang tot de garage. Als je de kenmerken van deze modellen zorgvuldig bestudeert, kun je ze ook zelf doen, maar in de eerste plaats is het de moeite waard om te begrijpen wat het apparaat van deze elementen is.

Meestal bestaan ​​deze garagedeuren uit een enkel blad, dat qua uiterlijk kan verschillen. Bovendien zijn ze uitgerust met hefmechanismen waarmee u het blad omhoog en omlaag kunt brengen. Producten van deze soort zijn er in verschillende soorten, ze verschillen in het soort doek en de wijze van openen.

Zwarte verticale poorten

Gietijzeren verticale poort

Rassen van verticale poorten

Meestal worden er drie typen onderscheiden:

 • opheffen en draaien. Het apparaat van deze modellen bestaat uit één canvas. Het wordt geopend met behulp van een draai-hefboommechanisme dat het canvas naar boven tilt, het 90 graden draait, en alleen dan wordt het langs het plafond geplaatst;
 • sectionaaldeur. Deze modellen worden als het populairst beschouwd, ze hebben een doek verdeeld in 4-6 delen. De doek aan deze poorten wordt langs de geleiders getrokken en horizontaal langs het plafondoppervlak bevestigd. Sectionaaldeuren worden vaak gebruikt als input voor de constructie van garages;
 • rol- of rolluiken. Het doek van deze modellen is meestal verdeeld in een horizontale projectie in stroken met een breedte van 5-10 centimeter. Wanneer het web wordt geopend, wordt het opgewonden in de vorm van een rol.

Verticale structuren hebben één positief kenmerk. Alle soorten hebben een eenvoudige bediening, ze vereisen niet veel moeite om ze te openen. Een speciaal automatisch systeem maakt het heffen en laten zakken van het blad gemakkelijk.

Voor- en nadelen

Het kiezen van een verticale opvouwbare poort voor garage ruimte, is het noodzakelijk om hun positieve en negatieve kwaliteiten te overwegen. Het hangt van hen af ​​de duur van de bediening en het gebruiksgemak.

Houten verticale poorten

1

Verticale poorten in het huis

Verticale garagedeuren

Tilt-up

Verticale hef- en hefpoorten hebben een vrij complex apparaat. Om ze te produceren, moet u beschikken over een aantal basisvaardigheden en kennis op het gebied van technisch ontwerp. Omdat de poorten echter bestaan ​​uit een stevige en gelijkmatige structuur, hebben ze de maximale bescherming tegen binnendringen in de gebouwen van dieven. Ter vergemakkelijking van de beweging van het apparaat van dit ontwerp is uitgerust met veer contragewichten. Om deze reden wordt op het moment van openen een zeer kleine kracht uitgeoefend, terwijl deze onafhankelijk kan worden aangepast.

Verticale poorten gemaakt van hout

Verticale poorten van metaal

Deze hefpoorten hebben een aantal positieve eigenschappen:

 • systemen hebben een verhoogde bescherming tegen ongeoorloofde toegang tot het terrein;
 • het hele web is sterker geworden, het is bestand tegen zware belastingen;
 • eenvoudige en eenvoudige automatische besturing, waarvoor geen speciale inspanningen nodig zijn;
 • indien nodig is er de mogelijkheid om het wicket te regelen.

Verschuivende verticale poorten

Kunststof verticale poorten

Er zijn ook negatieve eigenschappen van deze constructies:

 • Het is moeilijk om zelfstandig te produceren, het vereist dat je vaardigheden hebt op het gebied van engineering, ook is het nodig om speciale tekeningen te maken;
 • complexe installatie;
 • om dit type te vestigen, is het noodzakelijk om de hoogte van de garage te vergroten;
 • hoge kosten. De gemiddelde prijs in een eenvoudige versie zonder installatie is ongeveer 30 duizend roebel.

Ondanks het feit dat deze ontwerpen negatieve eigenschappen hebben, genieten ze nog steeds van een hangende vraag. Hun populariteit hangt samen met het hoge beschermingsniveau dat ze bieden.

Hijs verticale poorten

Roterende verticale poorten

Lifting en swingende

Er is nog een ander type hijs- en draaistructuur - hijsen en zwaaien. Deze modellen zijn ook vrij moeilijk zelf te maken, maar veel maken deze apparaten met succes volgens hun voorkeuren. Om het werk te vergemakkelijken, is het contragewichtsysteem georganiseerd op basis van katrollen. Het proces van heffen en neerlaten wordt uitgevoerd via koppelingoverdracht.

De positieve eigenschappen van deze modellen zijn bijna hetzelfde als die van tillen en draaien - hoge bescherming, goede sterkte, eenvoudige bediening.

Deze apparaten hebben echter ook nadelen. Installatie van deze structuren kan slechts één keer worden uitgevoerd, deze taak moet alleen worden toevertrouwd door een professional
, omdat ze deze taak met succes kunnen uitvoeren.

Verticale poorten gemaakt van geprofileerde plaat

Verticale poorten gemaakt van golfkarton

Bij het openen van de liftschommel kan de hoogte van de garage met 60-70 cm worden verminderd, maar dit is niet zo merkbaar. Er zijn ook kleine negatieve eigenschappen:

 • Bij het openen van het hek kan het de machine beschadigen of krassen, afhankelijk van de zorg van de eigenaar;
 • Er kunnen enkele problemen zijn bij het beveiligen en afstellen van de contragewichten;
 • hiaten en hiaten kunnen aanwezig zijn.

Bij het kiezen van het is het noodzakelijk om zorgvuldig te overwegen de positieve en negatieve eigenschappen van deze producten. Het is de moeite waard om de voor- en nadelen af ​​te wegen. U kunt het beste vooraf contact opnemen met professionals en de informatie op internet bestuderen.

Verticale draaipoorten

sectionele

Sectionaaldeuren worden vaak gebruikt om de garage uit te rusten, het is een feit dat ze erg handig en gemakkelijk te beheren zijn. Je kunt ook zelf een poort maken, maar toch moet je de tekeningen en ontwerpen van deze structuren zorgvuldig lezen.

Bovendien hebben deze producten een aantal positieve eigenschappen:

 • sterk en betrouwbaar ontwerp, dat hoge belastingen kan weerstaan;
 • eenvoudige en eenvoudige automatische aanpassing stelt u in staat om gemakkelijk en zonder moeite de poort te openen en te sluiten;
 • Sectionale poorten bieden verhoogde thermoregulatie, om deze reden zal de garageruimte nooit buitensporige vochtigheid, schimmelvorming vormen.

De sectionaaldeuren van de lift hebben echter ook negatieve eigenschappen. Ze hebben beperkingen op de breedte, om deze reden kunnen ze alleen worden gebruikt voor een conventionele privégarage, voor grote garageruimten zullen deze modellen niet werken. In deze verticale verticale structuren is het vrij moeilijk om de poort te monteren, waarin slechts een klein venster kan worden geplaatst.

Verticale schuifpoorten

Verticale rolluiken

Verticale rolluiken

Er zijn ook verschillende tekortkomingen:

 • Sectionaaldeuren hebben een complexe installatie, deze taak moet worden toevertrouwd aan ervaren specialisten;
 • hoge kosten. Standaard sectionaaldeuren met een afmeting van 2 meter bij 2 meter kosten gemiddeld 25 duizend roebel;
 • sectionale structuren hebben een verminderde bescherming tegen het binnendringen van ongewenste bezoekers in de garage.

Deze producten zijn geschikt voor privégarages. Veel consumenten die deze systemen actief gebruiken, beweren met vertrouwen dat het canvas een hoge bescherming van hun auto biedt.

Verticale sectionaaldeuren

Grijze verticale poorten

Verticale poort grijs

Rol- of rolluiken

Een variatie van de deur met een horizontaal schuifmechanisme kan ook worden gebruikt voor een garageruimte. Deze garagedeuren zijn ontworpen voor automatisch openen en sluiten. Het canvas heeft smalle strepen van 5-7 centimeter breed, gewonden op een trommel, die in een decoratief etui wordt geplaatst en binnen of buiten de garage wordt bevestigd. Bovendien is een apparaat bevestigd waarmee de poort handmatig kan worden geopend.

De positieve eigenschappen van deze poort omvatten de volgende voordelen:

 • eenvoudige installatie;
 • lichtgewicht ontwerp;
 • Om een ​​dergelijke poort te realiseren zijn minimale eisen aan de opening en structuur vereist;
 • lage kosten. Standaard rolluiken kunnen worden gekocht voor 16 duizend roebel.

Verticale poorten van het hek

Verticale stalen poorten

Verticale poorten in een landhuis

Negatieve kwaliteiten omvatten de volgende nadelen:

 • de inrichting van dit type heeft een lage vandaalbestendigheid;
 • een complexe mechanisatie-inrichting hebben;
 • Het is onmogelijk om een ​​poort te installeren in het ontwerp van de rolpoort;
 • hebben een lage thermische isolatie.

Rolluiken of rolluiken worden meestal gebruikt om de garage niet te beschermen, maar als decoratieve omheining, maar in de moderne markt kunt u modellen vinden met dikke en duurzame modellen, hoewel ze een hogere prijs hebben.

Voordat u verticale structuren voor een garage kiest, is het in elk geval de moeite waard om de belangrijkste kenmerken ervan te bekijken. Het is beter om van tevoren met professionals te overleggen, omdat het specialisten zijn die een betrouwbare en robuuste constructie kunnen kiezen die de garage beschermt tegen ongeoorloofde inbraak. Als u deze producten zelf wilt maken, moet u eerst de tekeningen en ontwerpen van deze ontwerpen overwegen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

38 − = 31