Houten poorten: mooi, betrouwbaar en betaalbaar (23 foto’s)

Het is net zo belangrijk om een ​​beveiligde poort op de site te bouwen als het bouwen van een goed huis, omdat de poorten uw huiseigendom beschermen en een decoratieve functie vervullen, omdat het eerste dat mensen zien als ze uw huis naderen, de poort is. Als u de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit wilt vinden, kies dan voor een houten poort. Ze zien er mooi uit en gaan met de juiste zorg erg lang mee.

Overspannen houten poort

Houten automatische poorten

Welk materiaal moet ik kiezen?

Houten poorten kunnen worden gemaakt van:

  • pijnbomen;
  • els;
  • eten;
  • lariks;
  • berk;
  • esdoorn;
  • eik.

Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Indien mogelijk wordt aanbevolen dat de poort wordt gemaakt van naaldbomen. In hun samenstelling is er een hars die het verval van hout voorkomt en het duurzaam maakt. Natuurlijke hars is een goede preventie tegen schimmels, schimmels en insectenplagen.

Houten poorten en wickets zijn vaak gemaakt van grenen. Dit hout is erg sterk, maar het belangrijkste is dat er bijna geen takken op staan. Grenen is gemakkelijk te hanteren en maak van de blanks je maat nodig. Het enige wat je wilt als je een houten hek onder de oude dagen wilt maken, moet vanaf de pijnboom opgeven. Deze boom is moeilijker te schilderen dan de rest. De verf op het oppervlak ligt ongelijk en het ontwerp van de houten poort is niet hetzelfde als oorspronkelijk bedacht.

Spar heeft een uniforme mooie kleur, dus de poort er van is eenvoudig genoeg om te openen met vernis. Houten poorten met smeden zijn vaak gemaakt van grenen, omdat decoratieve metalen elementen perfect tegen de achtergrond van deze boom aankijken. Ook vanuit de den is het mogelijk om een ​​wicket te maken: het zal tegelijkertijd sterk en licht zijn. Huisvesting deur grenen is de ideale oplossing zijn, maar of een straat in de voorsteden gate te doen, moet u overwegen, omdat dit hout hoge porositeit: tijdens zware regens het snel zwelt en begint te rotten.

Houten witte poort

Houten poorten

Houten poorten op de afstandsbediening

1

Goed zal de poort van lariks zien. Dit hout is erg sterk en stevig. Het heeft een minder poreuze structuur, dus het rot niet zo snel. Prachtige houten larikendeuren zijn meestal gevernist. Dit hout is mooi genoeg om het met olieverf te schilderen.

Minder populair bij producenten maakt gebruik van hardhout. Els, esdoorn en berk zijn gemakkelijk te verwerken, ze drogen nauwelijks op, maar hebben een lage vochtbestendigheid. Na een regenachtige herfst en een besneeuwde winter, kunnen de poorten vervormd raken en beginnen te rotten. U kunt een houten poort in het eikenhouten landhuis installeren. In dit hout zijn speciale stoffen die rot en schimmel voorkomen. Het is sterk en erg mooi. Oak heeft twee nadelen: het is duur en moeilijk te verwerken.

We moeten niet alleen het type hout bepalen, maar ook het soort poort dat bij de datas staat. De meest voorkomende soorten poorten van vandaag zijn:

  • schuiven;
  • swing;
  • Sectionele.

De eerste twee zijn budgettair. Sectionaaldeuren zijn duurder en voor hun installatie hebt u ervaring en speciaal gereedschap nodig.

Ontwerp van houten poorten

Houten poorten naar het huis

Houten eikenhekken

We installeren de draaipoorten

De meest eenvoudige en betaalbare zijn de draaipoorten. Ze passen zowel voor de buitenwijken als voor een landhuis. De breedte van deze poorten is ongeveer vier meter en de hoogte wordt bepaald door de hoogte van het hele hek.

Alle componenten van de poort moeten in de fabriek worden besteld. In de regel zijn ze een frame van dik metaal, waaraan houten planken zijn bevestigd. De installatie van de poort begint met het uitgraven van stalen palen, die ongeveer een halve meter boven de hoofdkleppen moeten zijn. Wanneer de pilaren zijn gegraven, wordt het deurblad aan de scharnieren opgehangen.

Houten deur naar het huis

Houten poorten naar de garage

Houten poort

Als u geld wilt besparen, kunt u informatie vinden over het zelfstandig maken van een houten poort. Als je een houten poort met je eigen handen maakt, vergeet dan niet dat er boven een vizier van polyurethaan moet zijn. Dit vizier zal beschermen de uiteinden van de vleugels van het vocht, en daarom zal de poort langer mee, maar zet het op de basis dat de werf kan bellen in een vrachtwagen met een hoge lichaamstemperatuur, dus dit schaduw van de houten schommel poorten moet minstens 3,5 meter zijn.

In de draaipoorten kunnen de vleugels even groot zijn, en misschien een vleugel en een poort. Het zal erg handig zijn om de auto in de tuin te zetten, maar om de poort in en uit te gaan. Houten poorten op een metalen frame zijn geschikt voor installatie bij de ingang, omdat ze sterk en betrouwbaar zijn. Houten poorten in de garage hebben dit frame misschien niet, hier komt de gewone poort van de omheining, die gericht is op de dikke geleiderbalken.

Houten poort in landelijke stijl

Houten poort met een gesmeed decor

Gesmede poorten met hout

Schuifhekken om ruimte te besparen

Om de draaipoorten te openen, hebt u extra ruimte nodig. Als dit niet het geval is, kunt u een houten schuifhek installeren. Zonder speciaal gereedschap en ervaring is het onwaarschijnlijk dat dergelijke poorten met hun eigen handen uit hout kunnen worden gemaakt. Ze zijn een metalen frame waarin een hek is geplaatst. Dit frame rijdt op metalen rails langs het hek. Deze poorten kunnen met één
handbeweging worden geopend, maar niet op alle plaatsen waar ze kunnen worden geïnstalleerd: aan de rechterkant of linkerkant van het hek moet de breedte gelijk zijn aan de breedte van het deurblad.

Als je niet weet hoe je een poort van dit type moet maken, is het beter om de productie helemaal niet op te nemen. Construeer baksteenpijlers voor een dergelijke poort en installeer dit hele complexe mechanisme alleen voor een persoon met veel ervaring. Ook houten garagedeuren kunnen van dit type zijn, omdat er gewoon nergens heen kan om het doek te bezoeken.

Houten gelakte deuren

Houten poort van lariks

Houten poorten op een metalen frame

Sectionaaldeur

Deze opties zijn duurder en kunnen alleen door professionals worden geïnstalleerd. Garagedeuren gemaakt van hout kunnen niet alleen slingeren, maar ook sectioneel zijn. Ze bestaan ​​uit dunne panelen, die verbonden zijn door scharnieren. In één beweging staan ​​de poorten op en verzamelen zich aan de bovenkant, net zo gemakkelijk sluiten ze.

Houten sectionaaldeuren worden vaak geïnstalleerd in ondergrondse garages. Ze voelen zeer comfortabel aan: ze worden eenvoudig in beweging gebracht, ze sluiten de ruimte goed af, ze nemen niet veel ruimte in beslag wanneer ze worden geassembleerd.

Er zijn echter nadelen aan dergelijke poorten. Ze zijn veel duurder dan slingeren en glijden. Deze poort is moeilijk te monteren en bij verkeerd gebruik kan het scharniermechanisme snel uitvallen. Deze poorten moeten alleen aan een betonnen muur worden bevestigd - in een ruimte met gipskartonwanden of in een garage van dun metaal worden ze niet geïnstalleerd.

Houten poort in Art Nouveau-stijl

Houten poorten gemaakt van fumed oak

Houten draaipoorten

De poorten versieren

De eenvoudigste manier om een ​​poort te versieren is om ze te bedekken met een vernis van een nobele tint of om je favoriete kleur te verven. Je kunt een poort maken in de stijl van de Provence: beschilder ze en make-up met nazhdachki en koperen vitriool, maar als de poort is geverfd en niet gerestaureerd, zullen ze uiteindelijk oud worden tot de gewenste staat.

Als er een financiële mogelijkheid is, kunt u een houten poort met smeedelementen spenderen en installeren. Zelfs als je kleine decoratieve elementen bevestigt, zien de poorten er anders uit. Je kunt gesmede scharnieren, handgrepen, bouten maken - met ze aan de poort en de poort zal een heel ander soort zijn, of je kunt een gesmede poort met een boom bestellen. Ze zijn duur, maar bij hen zal je woning er als een echt middeleeuws kasteel uitzien.

Poorten met houten inzetstukken sieren soms het snijwerk. Dit is een klein handboek dat een zeldzame meester kan uitvoeren. Als je een uitgesneden poort wilt, mogen ze niet van es of elzen zijn, maar van mahonie. Anders kost het werk meer dan een poort met een wicket.

Houten poorten zijn een goede optie voor diegenen die op zoek zijn naar de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit. Ze zien er erg toonbaar en goedkoper uit dan metalen. Als je wilt dat een houten poort je vele jaren dient, zorg dan voor ze. Om dit te doen, hebben ze minstens één keer per zes jaar nodig, behandeld met impregnatie van insecten, vernieuwen ze de laag verf en vernis en smeren ze alle ijzeren mechanismen met olie.

Houten poorten met glazen inzetstukken

Houten donkere poort

Houten poort op stenen pilaren

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

78 − = 70