Hoe zijn de hef- en roterende hekken (20 foto’s)

Een rechthoekige metalen plaat die overeenkomt met de grootte van de garagedeur kan langs de rails bewegen en openen (horizontale positie) of sluiten (verticale) toegang tot de garage. De belangrijkste elementen van het ontwerp van de draaipoorten: de poort zelf en het frame, dat is gemaakt van profielbuizen, balken, enz. Hulpelementen: rollen, hendels, rails, compenserende veren. In de gesloten positie zijn ze uitgerekt, in de open positie zijn ze verzwakt.

Draai poorten met hun eigen handen kan worden gedaan. Bereken het aantal benodigde materialen hiervoor. De kostencalculator houdt rekening met twee hoofdparameters: de hoogte van de opening en de breedte.

Witte hefpoorten

Grote hefpoorten

Soorten poorten

Er zijn verschillende soorten poortontwerpen die in de garage kunnen worden geïnstalleerd:

 • sectionaaldeur;
 • op en draai poorten;
 • draaipoorten;
 • schuifpoorten.

Garagedeuren kunnen met de hand worden gemaakt. In de aanwezigheid van materiaal, gereedschappen en de mogelijkheid om ontwerpberekeningen van het ontwerp te maken, is het vrij betaalbaar.

Sectionele verticale poorten zijn gemaakt van metaal, hout of kunststof. Dit is een populair type poort uit de secties, het is eenvoudig te fabriceren. De poortsecties worden verwijderd wanneer ze worden geopend in een speciaal compartiment boven de ingang.

Draaihekken

Black Lifting Gates

Hefpoorten. Hun opening gaat gepaard met een lift met een speciaal hendelmechanisme. Het hele deurblad gaat omhoog. Voor een kleine garage is deze constructie niet geschikt: er is niet genoeg ruimte om het lichaam van het blad op te tillen.

1

Schuif- of schuifhekken, dergelijke poorten zijn gemakkelijk te maken, ze nemen niet veel ruimte in, je kunt ze openen met je handen of met behulp van een automatische schijf.

Draaipoorten zijn een klassieke poortoptie. Hang aan de scharnieren, zoals gewone deuren. In de regel openen dergelijke poorten zich naar buiten toe, de ruimte in de garage is niet bezet.

Hef- en draaihekken hebben de eigenschappen van hef- en rotatiemodellen. Zulke poorten zijn sterk en betrouwbaar, het zal moeilijk zijn om de garage binnen te dringen tot ongenode gasten.

Er zijn twee soorten constructie van de hef- en kantelpoorten:

 • Op de scharnieren. Het poortblad beweegt langs de rails, de terugkeer naar de openingspositie wordt geproduceerd door veren, die goed moeten worden aangepast.
 • Op het contragewicht. Een kabel is aan de deur bevestigd. Aan de andere kant van de kabel zit een hefmechanisme. Dit ontwerp wordt meestal gebruikt voor zware deuren.

De poort kan handmatig of automatisch worden geopend, evenals op afstand met behulp van de afstandsbediening. Isoleer de poorten met gewoon schuim.

Houten hefpoorten

Hefbomen van planken

Voordelen van de constructie

Het hef-rotatieontwerp heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele garagedeuren:

 • Het hoofdgedeelte van de poort (vleugel) kan worden gemaakt van een enkele plaat van metaal en kan worden geconfronteerd met elk geschikt materiaal. Een extra bescherming tegen penetratie dient als de integriteit en naadloosheid van het metaal.
 • Als u de installatie-instructies exact uitvoert, krijgt u een betrouwbaar ontwerp dat niet bang is voor corrosie, duurzaam, compact, gebruiksvriendelijk en geen extra zorg nodig heeft.
 • Het heffen van de poort kan handmatig of automatisch worden gedaan.
 • Security. Het ontwerp van de poort bevestigt het blad van het blad op betrouwbare wijze en beschermt het tegen vallen.

Er zijn op en neer poorten en tekortkomingen:

 • De vorm van de opening. Het moet rechthoekig zijn. Anders kunt u geen kwaliteitsinstallatie maken.
 • Tussen het frame en het schild kunnen er openingen zijn. Als de garage wordt verwarmd, verwarmt u de lucht.
 • Het hele blad van het deurblad is niet alleen een deugd, maar ook een ongemak. Herstel het hele canvas, indien nodig, en niet van elkaar gescheiden gebieden.

Wanneer de poort open is, verminderen ze de hoogte van de opening enigszins.

Hefgangen gemaakt van hout

Hef poorten van garage

Installatie van de poort op scharnieren

De draai- en kantelhek is een klep die omhoog gaat met behulp van een speciaal rolmechanisme en bovenaan evenwijdig aan de vloer wordt geplaatst. Meestal worden dergelijke poorten klaargemaakt en kan de installatie onafhankelijk worden uitgevoerd.

De hef- en kantelpoort kan met de hand worden geïnstalleerd. Dit vereist:

 • deurblad;
 • Hoek 40x40 en 35x35 met een dikte van 4 mm;
 • stalen pinnen;
 • de elektrische aandrijving;
 • kanaal en stalen staaf;
 • een veer met een diameter van 30 mm;
 • Houten spijlen of profielpijp voor de doos en voor het plafond.

Het blad kan worden gemaakt van planken, bekleed met tin. Isoleer met schuim, de bovenkant van de poort is afgewerkt met kunststof of houten panelen. Voordat je een decor maakt, evalueer je de voorwaarden. Als de garage zich op een afgelegen, onbeschermd terrein bevindt, is het beter om de hoes vandalismebestendig te maken.

Bruine hefpoorten

Hefpoorten

Hefpoorten van metaal

Voor het poortapparaat heb je nodig:

 • lasmachine;
 • een elektrische boormachine en een Bulgaarse;
 • reeks boren, hamer;
 • moersleutels, schroevendraaier, bouwniveau.

Bepaal voordat u begint te werken het ontwerp van de poort in detail, maak metingen van de benodigde maat en plaats deze op de tekening.

Geef in de tekening de afmetingen op: hoogte en breedte, de locatie van alle benodigde elementen en details.

Na de voorbereidende fase kunt u direct doorgaan met het maken van de poort.

Bevestig de doos vanaf de voorbereide staven of profielpijp. Gebruik ijzeren platen of gons om het te repareren. Installeer de doos in de opening en bevestig deze bijvoorbeeld met pinnen.

Monteer de vleugel. Eerst wordt het frame gemaakt. Als het van metaal is gemaakt, moet u lassen. Als het hoofdmater
iaal golfkarton is, wordt het met behulp van zelftappende schroeven aan het frame bevestigd.

Als het blad van hout is, naai het met het geselecteerde materiaal, geef dan het voorste deel het gewenste decor met behulp van plastic panelen, enz.

Hefpoorten in Art Nouveau-stijl

Hefpoorten met een raam

Monteer het draaimechanisme. Daarin wordt de beugel een steun voor de veer. De veer en de beugel kunnen worden verbonden door middel van een stelveer.

De scharniereenheid is gemaakt van een hoek met een gat met een diameter van 9 mm. De hoek wordt gefixeerd door lassen.

Om railrails te maken, worden twee hoeken genomen. De planken zijn gelast zodat de afstand tussen de bovenste delen 50 mm is.

Installatie van de geleideprofielen wordt uitgevoerd. Het deurblad wordt in de geleideprofielen gestoken. Maak contact met hendels en veren die het mes aandrijven. Houd bij het installeren rekening met de strikte parallelliteit van de hulplijnen. Scheefstand staat niet toe dat de klep normaal omhoog gaat, hij zal grijpen. Bevestiging van het blad in een bepaalde positie wordt gedaan door een speciale veer. De spanning wordt geregeld door een moer.

Kunststof draaipoorten

Hefpoorten van geprofileerde plaat

Installatie van de poort op het contragewicht

In de hefpoorten blijft het bovenste blad boven en neemt het een horizontale positie in. Het mechanisme dat de poort aandrijft, bestaat uit scharnieren en hefbomen.

Geopende roterende garagepoorten met behulp van een stil systeem van hefbomen. Er zijn geen rollen of gidsen vereist om ze te openen. Dit type poort is eenvoudig met uw eigen handen te vervaardigen. Het ontwerp omvat drie hoofdelementen: een doos, een hefklep en een aandrijfmechanisme.

Het hele systeem is bevestigd op de doos, geïnstalleerd in de deuropening. Voor de beweging van de poort zijn de geleiders en veren (zij fungeren als tegengewicht) verantwoordelijk.

Voor het galvaniseren van de poort is het beter om gegalvaniseerd staal te nemen. De levensduur is vele malen groter dan die van onbekleed staal.

Voorbereidende werkzaamheden in de opening beginnen met de installatie van het frame in de opening. Het kan gemaakt zijn van staven of een profielpijp. Nadat u ervoor hebt gezorgd dat alle vier de delen van het frame correct zijn gepositioneerd, zonder enige vervorming, bevestigt u deze met ankers aan de muren. Alle scheuren tussen het frame en de muren die u nodig hebt om een ​​fout te maken.

Het is mogelijk om het hekhefsysteem uit te rusten met een elektrische aandrijving met een afstandsbediening. Automatische poorten kost meer.

Hefhekken, handleiding

Schuifpoorten

Waar u rekening mee moet houden bij het zelf installeren van de poort

Denk bij het installeren van uw eigen vouwpoort aan enkele belangrijke details.

 • De geleiders die op het plafond zijn geïnstalleerd, moeten strikt horizontaal zijn. Dan zal het poortblad zonder enige jam openen.
 • Compenserende veren kunnen met verschillende kracht worden uitgerekt. Voor dit doel wordt een speciale verstelinrichting gebruikt.
 • Op het frame moet je veiligheidsbeperkingen plaatsen. In het geval van een onvoorziene pech, zal de deur niet plotseling op de auto vallen.
 • Door de extra sterkte van het frame wordt de betonnen afwerkvloer 2-3 cm diep en mag het totale gewicht van het blad niet meer zijn dan 100 kg. Dit is het optimale gewicht, waardoor een lange en betrouwbare werking van de poort wordt gegarandeerd.

Hefpoorten grijs

Grijze hefpoorten

Prijs van de op en neergaande poort

De prijs van de constructie hangt af van het materiaal waaruit het poortblad is gemaakt, de grootte, het type hefmechanisme en ook het type automatisering, als het wordt gebruikt om het hek te openen.

Achtervolg geen goedkoopheid. De vrek betaalt twee keer, dit gezegde is precies de manier. Goedkoop mechanisme kan van korte duur zijn en snel falen.

Hefpoorten met glas

Tel de grootte van het hek zelf, neem hun breedte met een marge, 0,5 m aan elke kant. Met een breedte van twee meter moet de breedte van de poort ten minste drie zijn. Met een reserve wordt de hoogte van de poort berekend. De gemiddelde index van deze parameter is 2-2,5 meter.

Benader de installatie van hefgaragedeuren met uw eigen handen, zodat ze lang en betrouwbaar werken en niet toegeven aan hun functionele kenmerken van in de fabriek gemaakte constructies.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

78 − 70 =