Console-poorten op het platteland: voordelen en typen (20 foto’s)

De schuifpoorten van de console zijn zo handig en universeel mogelijk, daarom zijn ze zo veel gevraagd. Ze hebben veel voordelen die hen onderscheiden van andere soorten poorten. Ze nemen bijvoorbeeld niet veel ruimte in, in tegenstelling tot swing. Een speciaal ontwerp maakt ze een echte uitkomst voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van veiligheid, kwaliteit, ruimte en gemak.

ontwerp

Schuifdeuren voor cantilever hebben een speciale structuur. Er zijn geen ondersteunende en bevestigingselementen in, wat het belangrijkste kenmerk is. Hun schema is dus zodanig dat alle mechanische delen zich buiten de opening bevinden.

Witte consolepoorten

Console-poorten van een privé-huis

Ze bestaan ​​uit de volgende elementen:

 • De basis: de basis van de portalstructuur met de console, voor schuifpoorten is het niet nodig om het enorm te maken.
 • Rollagers: consoleblokken die direct in de fundering worden gemonteerd. Ze vertegenwoordigen een basis die bestaat uit een zwaaiend platform met acht rollen die in paren zijn gerangschikt. In dit geval liggen de gemiddelden op een hoger niveau dan de extreme. Het ontwerp is op een vergelijkbare manier gemaakt, zodat er een mogelijkheid is voor een starre bevestiging van de rail in het blok, wanneer de poort er doorheen gaat. De poorten gaan over deze blokken.
 • Draagbalk: rolblokken bewegen mee, het dient ook als ondersteuning voor de poort zelf.
 • Elektrische aandrijving: biedt energieoverdracht aan het rack. Als u besluit om zelf een schuifpoort van het consoletype te bouwen, zult u geen problemen ondervinden bij het maken ervan. Het enige dat moet worden voorzien, is om van tevoren kleine depressies te maken, die de nodige stijfheid en sterkte zullen bieden.
 • Geleideklem: noodzakelijk om de poort in een verticale positie te houden, om te voorkomen dat ze slingeren. Deze basis is gemaakt van metaal met twee paar verstelbare rollen. Bevestigd aan de top van de pilaren. Het bovenste deel van het deurblad beweegt tussen deze rollen, die speciaal zijn aangepast om ze verticaal te houden en zijwaartse trillingen te voorkomen.
 • Pijlers: noodzakelijk om de steunbeugel te versterken, die op de fundering is geïnstalleerd, dient als verstijvingsribben.
 • Geleiderail: gemaakt van staal, geplaatst en bevestigd aan de onderkant van de volledige lengte van het frame. Het rust op vrijdragende blokken, de vorm ervan stelt u in staat om de poort op de opgegeven positie te houden. Heeft een beperkte lengte van 6 meter. Als het frame zelf deze cijfers overschrijdt en de rails een grotere maat nodig hebben, passen ze in elkaar.
 • Eindrol: bevindt zich op de geleiderail aan de voorkant. Het is noodzakelijk om te zorgen voor een soepele ingang van de poort naar de vanger. Zelfs als het hek zachtjes schommelt tijdens de beweging, dankzij haar, zullen ze nog steeds soepel terugkeren.
 • Catcher: een element van de consolepoorten, dat op de houder naast de paal van het deel tegenover de aandrijving is gemonteerd. Het bepaalt de betrouwbare bevestiging van de doek en neemt met de gesloten poort een deel van de lading over.

Console-poorten met een gemiddelde straal hebben één onbetwistbaar positief kenmerk: ongeacht hoe dicht bij hen verschillende objecten zijn, of het nu een auto of iets anders is, het risico van hun schade bij het sluiten van de deur is uitgesloten.

Black Console Gates

Gietijzeren cantileverpoort

Houten consolepoort

Typen management

Poorten kunnen handmatig of automatisch worden bediend. Bij de handmatige methode wordt uitgegaan van een handvat dat is bevestigd aan het frame van het frame, met de rotatie waarvan het mogelijk is om het hek te openen en te sluiten. Als u besluit een handmatig bedieningsmechanisme te installeren, moet u een slot maken: normaal of speciaal voor schuifhekken. Vaker wordt deze methode altijd gekozen wanneer een wicket is gemonteerd, een ingang naar een privéhuis, een datsja.

1

Het automatische regelingstype werkt op een elektrische aandrijving. Het volstaat om op de knop te drukken om de poort op afstand te openen of te sluiten. Als er geen spanning op het lichtnet staat, is de omvormer voorzien van een ontgrendelingssysteem, zodat de poort niet vastloopt.

Console poorten voor het huis

Consoledeuren van metaal

Brown Console Gates

Van wat doen?

In de regel is het frame gemaakt van een stalen profielbuis, die vervolgens in elke gewenste tint wordt geverfd, maar de huid van de poort zelf kan van verschillende materialen zijn gemaakt:

 • Geprofileerde platen: een plaat met aangebrachte polymeercoating, wordt beschouwd als het meest populaire materiaal voor het villen van de deur. Het is gemaakt van gegalvaniseerd koudgewalst staal, behandeld met een speciale fosfaatlaag ter bescherming tegen corrosie. Aan de buitenkant - polymeercoating, op de rug - beschermende lak. Het is bestand tegen mechanische schade tijdens installatie en gebruik, bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast een financieel acceptabele optie, verkrijgbaar in vrijwel elk kleurenschema.
 • Sandwichpaneel: een meerlagig staalmateriaal met een polyestercoating, tussen de platen - polyurethaanschuim. Aan de buitenkant kan een reliëfpatroon zijn, verkrijgbaar in witte of bruinig-witte kleur.
 • Hout: ondanks de uiterlijke schoonheid en spectaculair heid, heeft het hout extra bewerking nodig om zijn levensduur te verlengen, omdat het wordt blootgesteld aan direct zonlicht, temperatuurveranderingen en andere atmosferische verschijnselen, die de kwaliteit en de staat negatief zullen beïnvloeden: de boom zal opdrogen, crack enzovoort. Om dit te doen, is het bedekt met weerbestendige en toning samenstelling, die de externe kwaliteiten en prestatie-eigenschappen verbetert.

Het materiaal wordt gekozen afhankelijk van de financiële mogelijkheden en natuurlijk de wensen voor het uiterlijk van de poort.

Forged Console Gates

Metal Console Gates

Console-poorten gemaakt van golfkarton

types

Schuifpoorten zijn onderverdeeld in drie soorten:

 • geschorst;
 • op de rail rollen;
 • console.

De voormalige waren eerder geïnstalleerd bij bedrijven, maar onlangs zelfs daar zijn ze een zeldzaam fenomeen geworden. Dit wordt veroorzaakt door twee redenen: hoge kosten en beperking van toegang op hoogte. Een van de voordelen is een hoge mate van betrouwbaarheid van het ontwerp zelf.

Het tweede type poort heeft het eenvoudigste ontwerp, maar vanwege de klimaatkenmerken voor de meeste Russische regio's zijn ze niet zo populair, omdat in verband met temperatuurveranderingen, ijs en andere situaties, het openen en sluiten ervan zo niet onmogelijk en dan erg gecompliceerd kan zijn.

Maar het consolesysteem van alle typen wordt als het meest succesvol en eenvoudig beschouwd. De constructie is de moeilijkste, maar zeer betrouwbaar. De voorwaarde voor hun installatie - de aanwezigheid van een plaats langs het hek, zodat de poort was, waar te vertrekken bij de opening. Als voor de eerste twee soorten poorten voldoende lengte, wat gelijk is aan het canvas, dan moet dit cijfer om de console te berekenen met anderhalf tot twee keer worden verhoogd.

Console poorten terugdeinzen

Console-poorten voor hout

Console rolluiken

Voor- en nadelen

De glijdende of schuifpoorten van de console zijn een soort visitekaartje van de eigenaar, omdat ze het eerste zijn dat mensen zien wanneer ze op bezoek komen of langs komen, dit is het eerste decoratieve element van uw gebied. Natuurlijk is het het beste als ze zijn uitgerust met automatisering, dan kun je ze op afstand gebruiken: open zonder de auto te verlaten enzovoort. Laten we de belangrijkste voordelen van de schuifhekken van de console eens bekijken:

 • De mogelijkheid om vrije ruimte te gebruiken zonder het aangrenzende gebied uit te rusten dankzij een handig ontwerp;
 • De onmogelijkheid van schade aan objecten dicht bij de poort vanwege de eigenaardigheden van hun functioneren;
 • het is niet nodig om zowel de poorten zelf als het gebied rondom hen uit de sneeuw te verwijderen: het zal hun werk niet hinderen, wat zelfs in de meest sneeuwzekere winter zeer effectief is;
 • hoge kwaliteit, geconditioneerd door originele componenten om uit Europa of Rusland te kiezen;
 • nauwkeurigheid van de berekening, waardoor efficiëntie en betrouwbaarheid kunnen worden gegarandeerd;
 • lange levensduur: gemiddeld is het 10-15 jaar bij gebruik in de standaardmodus;
 • uitstekende externe, esthetische eigenschappen door de keuze van materialen voor omhulling;
 • sterkte en duurzaamheid, weerstand tegen corrosie en weerrampen;
 • compact, omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om de deuren te openen;
 • pretentieloosheid in zorg en onderhoud;
 • mogelijkheid om op elke plaats te installeren;
 • gebruik zelfs met sterke windstoten;
 • de universaliteit van de maten, waardoor de kans wordt geboden om de meest geschikte variant op te pikken;
 • de mogelijkheid om te openen, zelfs wanneer de stroom handmatig wordt uitgeschakeld.

Hoe het ook zij, er zijn ook nadelen:

 • het belangrijkste - de behoefte aan voldoende ruimte om de poort terug te rollen. Als je niet genoeg ruimte hebt of een kort hek, dan zal het helemaal problematisch of onmogelijk zijn;
 • de noodzaak voor periodieke reiniging van rollagers.

Mee eens, deze nadelen tegen de achtergrond van alle voordelen van console schuifpoorten zijn verloren. U kunt ze overal installeren: als bescherming en toegang tot het grondgebied van uw huis, parkeerplaats voor auto's, toegang tot productie enzovoort.

Console-poorten van profielpijp

Console-poorten gemaakt van golfkarton

Console-poorten gemaakt van geprofileerde plaat

Doe het zelf

Als u dergelijke constructies vanwege omstandigheden niet kunt kopen, is de onderstaande informatie over het maken van een schuifhek met uw eigen handen van pas. Allereerst is het noodzakelijk om de plaats voor installatie te bepalen. Zijn keuze maakt deel uit van het voorbereidende werk. Allereerst moet het volgende worden overwogen:

 • Als de installatie van de structuur plaatsvindt op de bestaande mechanismen die aan een ander principe hebben gewerkt, is het noodzakelijk om de kwaliteit van de installatie van de polen te controleren. Ze moeten zo strak mogelijk zijn. Als dit niet het geval is, is het beter om ze te primen. Als je alles vanuit het niets doet, installeer dan zelf nieuwe pilaren. Houd bij het berekenen rekening met het volgende: de doorsnede van palen van het metalen profiel moet ten minste 60 tot 40 cm bedragen, terwijl voor constructies van baksteen of gewapend beton de minimumwaarden 20 tot 20 cm zijn.
 • Graaf vervolgens een gat voor de fundering en plaats het begin in de focus van de bestaande of nieuw geïnstalleerde pijler.
 • Bepaal het materiaal waaruit het doek zal worden gemaakt, evenals de soorten bekleding: golfkarton, voering, houten panelen. Gebruik soms een metalen rooster van pijpen. Om de poort meer decoratief te maken, gebruikt u gesmede elementen, houten roosters.
 • Na het installeren van de palen, maak de markup door het nulpunt te definiëren. Dit is vervolgens handig bij het installeren en regelen van de site voor de race. Rek het snoer uit tot nul markeringen op palen om te bepalen hoe de poort zal bewegen tijdens het openingsproces.
 • Monteer het metalen kanaal in de fundering zo dicht mogelijk bij de dragende kolom. Het moet parallel zijn aan de lijn waarlangs de poort zal bewegen. Dit is nodig om de fundering het gewicht van de poort te laten weerstaan.
 • Voer vervolgens de stroomkabels uit om het station te installeren.

Deze fasen zijn de belangrijkste ter voorbereiding van de installatie van de consolepoort. Houd er bij het berekenen rekening mee dat voor een dergelijke poort het frame anderhalf keer groter moet zijn dan de ingang zelf. Het extra deel van de vleugel is van buitenaf niet zichtbaar, maar het is noodzakelijk om de randen van de poort aan de consoleblokken te bevestigen. Houd hier bij het berekenen rekening mee.

Grey Console Gates

Steel Console Gates

Console poorten van een landhuis

Installatie van schuifpoorten< /span>

Om een ​​constructie in werkelijkheid te realiseren, is het noodzakelijk om voldoende ruimte te hebben om ze terug te draaien. Anders is hun installatie niet mogelijk. Soms vindt de installatie vanwege dergelijke omstandigheden van buitenaf plaats, maar wordt het uitrusten van een automatische eenheid moeilijk.

Natuurlijk doen veel inwoners van de zomer of eigenaren van hun eigen huis er de voorkeur aan om alles zelf te doen. Maar dat de deuren lang dienst deden en er geen problemen waren bij de bediening, het is het beste om professionals te vertrouwen die de installatie correct zullen uitvoeren. Als u nog steeds besluit het zelf te doen, heeft u de volgende fasen:

 • installatie van steunpalen;
 • graafputten graven en de fundering rechtstreeks leggen;
 • als u automatisering, bekabeling wilt;
 • installatie van de poort zelf;
 • ze uitrusten met een automatische aandrijving.

De montagemogelijkheden zijn afhankelijk van het type schuifpoorten. Als ze van binnen naar binnen rollen, zorg dan dat er geen obstakels op de weg zijn. Als u de console plaatst, is de installatie veel eenvoudiger. Regelingen voor zelf ontwerpen van elk type poort zijn eenvoudig te vinden op het net. Na een zorgvuldige bestudering van alle beschikbare informatie, zouden er speciale problemen met hun installatie ontstaan. Het is waar dat het nog steeds wenselijk is dat je enige ervaring hebt met installatie- of constructiewerkzaamheden.

Wat betreft automatisering, het is niet nodig, maar gewoon een manier om het beheer van de poort te vergemakkelijken, omdat u het ermee eens bent, het is veel prettiger om op de knop te drukken om de poort in beweging te brengen zonder de auto te verlaten. De omvormer moet voldoende vermogen hebben om over te schakelen van de nog steeds vrij zware en krachtige kleppen.

Indien gewenst kunnen de ontwikkeling, tekeningen, berekeningen en schema's worden besteld bij bedrijven die zijn geprofileerd op de installatie van de consolepoort. Zij zullen de implementatie van alle fasen uitvoeren, inclusief de selectie van materialen op basis van uw voorkeuren.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

17 − = 13