Hoe een hoek goed te plakken: eenvoudige geheimen

string (10) "error stat"

Elke bewoner die om zijn behuizing geeft, maakt hem mooi en goed verzorgd. Vaak is het in de appartementen nodig om de buitenste hoeken van de muren of bogen te beschermen tegen beschadiging, het behang dat op de hoeken is geplakt, enzovoort te bedekken. Voor deze doeleinden worden plastic hoeken gebruikt, maar de vraag rijst hoe een plastic hoek moet worden gelijmd zodat deze esthetisch het raam of de boog benadrukt, kleine reparatiegebreken afdekt en de buitenhoeken beschermt tegen onopzettelijke schade.

Witte hoek op de badkamer

Nu hebben we een ruime keuze aan PVC-hoeken in verschillende maten en kleuren. Ontwerpers worden geadviseerd om de hoeken te kiezen die het beste passen bij het ontwerp van uw kamer en zijn geschikt voor behang, wanden, vloeren, meubels en ander interieur. Hoe plastic hoeken te lijmen, wetende de eenvoudige stappen van installatie, zul je hieronder leren.

Simpele technologie voor het bevestigen van PVC-hoeken

Laten we eerst de hulpmiddelen definiëren die we nodig hebben:

 1. Een mes, een ijzerzaag met een klein tandje of een schaar;
 2. Kleefstof samenstelling:
  • Dragon-lijm (de hoek wordt 3 minuten na het aanbrengen tegen de oppervlakte gedrukt);
  • universele polyurethaanlijm;
  • transparante siliconenkit - geschikt voor tegels in de badkamer / keuken of gebieden met een kleine lading;
 3. Scotch schilderen.

U moet weten dat voor witte hoeken witte lijm het meest geschikt is, en voor kleurlenzen - kleurloos.

Om een ​​hoek op de achtergrond te lijmen, moet u eerst het benodigde aantal hoeken meten. Hoogstwaarschijnlijk krijgt u hoeken, gesneden met zwepen, dus ze moeten worden aangepast aan de gewenste grootte. De verticale hoek verbruikt meestal één hoek, die vrij veel wordt gesneden. Om het plastic soepel te kunnen snijden, moet u het mes over het gas verwarmen. De ene kant van de hoek moet 4-5 centimeter langer worden om op zijn plaats te kunnen worden geplaatst. Als het behang vanaf de rand van de hoek uitsteekt, moeten ze ook zorgvuldig worden bijgesneden.

Lijmsamenstelling lichtjes gestippeld aan de binnenkant van het hoekmontagepistool of afdichtmiddel. Vervolgens moet de hoek op het oppervlak worden geplakt en met een servet over de hele lengte worden gedrukt. De overtollige samenstelling wordt verwijderd met een servet.

Stadia van het lijmen van een hoek

Als er geen gevaar voor beschadiging van het behang bestaat, moet de hoek met een schilderstape worden bevestigd. Nadat we de gelijmde hoek stevig hebben bevestigd en de lijmbasis hebben gedroogd. Na het bestuderen van deze eenvoudige manier van installeren, weet je ook hoe je de plafondhoek moet lijmen.

Ramen en deuren zijn interieurelementen, die ook zijn versierd met hoeken. Een transparante siliconenkit is geschikt voor het lijmen van kunststof hoeken op hellingen. Meestal zijn de hoeken vastgelijmd aan nieuwe vensters, maar u moet er wel voor zorgen dat het oppervlak effen is, omdat grote onregelmatigheden geen enkele hoek kunnen verbergen. Op het oppervlak mogen geen spijkers, schroeven en andere vreemde voorwerpen zitten en deze moet ook worden ontvet. Het lijmen wordt op dezelfde manier uitgevoerd als hierboven beschreven.

Interne hoeken

Dit soort hoeken is niet wijdverspreid, het interieur zonder hen lijdt niet, maar er zijn fans die dit soort decoratie verkiezen. Dergelijke hoeken bestaan ​​uit drie delen:

 • groeven;
 • Geperforeerde vinnen;
 • Het gezicht concave deel.

U kunt de lay-out voor de tegel aanpassen en een van de muren bedekken. Het is het beste om de achterkant van de hoek in te korten en deze met siliconen te plakken.

Plastic hoek op de helling

Lijm de hoek op de boog

Een dergelijk afwerkingselement als een gebogen hoek wordt gebruikt voor het ontwerp van kromlijnige structuren. Dergelijke hoeken, evenals de gebruikelijke rechte lijnen, beschermen de hoeken, voorkomen afschudden en schuren van de verf, onderscheiden duidelijk de vorm van de structuren.

De hoek op de boog kan op de volgende manieren worden bevestigd:

 • Lijmen op lijm - het lijmschema is vergelijkbaar met de verticale hoeken;
 • Bevestigingsschroeven;
 • Bevestig met nagels zonder hoeden.

De laatste twee opties bederven enigszins het zicht op de hoek, omdat ze merkbaar zijn, scheuren kunnen achterlaten of de hoek kunnen buigen.

1

Naast PVC-gebogen hoeken zijn er gaten geperforeerd. Ze zijn als volgt bijgevoegd:

 • Een strak geperste hoek wordt door de nietjes naar de oppervlakte geschoten;
 • Vervolgens wordt er een spatel op aangebracht met een spatel gemaakt van gipspleister, dat dichtgedrukt is;
 • Nadat het gips is opgedroogd, wordt het gemalen met een gaas of schuurpapier.
Witte hoek op de helling van het venster laat niet toe dat het behang loslaat

Keramische hoeken en hoeken voor tegels

Keramische hoek wordt het vaakst gebruikt in de badkamer, waar water meedogenloos bouwmaterialen vernietigt. Deze hoek biedt afdichting en behoudt de aantrekkelijkheid van het interieur. Het kopen van dit noodzakelijke detail, waarschijnlijk vroeg iedereen zich af hoe je een hoek op het bad moest plakken.

Keramische hoek biedt betrouwbaarheid en kwaliteit vanwege de volgende eigenschappen van keramiek:

 • Ecologische compatibiliteit van het materiaal;
 • Stabiliteit tegen vervorming en hardheid;
 • Hoge weerstand tegen tranen;
 • Bestand tegen temperatuur- en vochtveranderingen.

Het enige nadeel van keramische hoeken is dat ze gemakkelijk kunnen kraken met ernstige mechanische schade, met andere woorden, laat er niet iets zwaars op vallen.

Onder de moderne keramische kerbs zijn:

 • "Potlood" - een dunne bolle strook keramiek, bedekt de scheuren goed, perfect geschikt voor het afkanten van spiegels en het verdelen van ruimtes in zones;
 • "Angular" - heeft een driehoekige doorsnede, is handig aangebracht op het oppervlak van het bad en de muur;
 • "Fries" - een lage stoeprand, de lengte ervan is gelijk aan de breedte van de tegel.

Succesvol op elkaar afgestemde keramische elementen passen perfect bij het ontwerp van tegels en de hele badkamer.

Keramische hoek voor de badkamer

Hoe een keramische hoek te lijmen

De installatie van keramische hoeken is vrij arbeidsintensief en moeilijk werk, vergelijkbaar met de installatie van tegels. U kunt dus een hoek aan de tegel of eronder bevestigen.

 1. Eerst reinig je het hele oppervlak van stof en vuil;
 2. In de opening met behulp van een pistool wordt een laag afdichtmiddel geïntroduceerd, de voegen worden geëgaliseerd met een spatel of met een na
  tte hand;
 3. Vervolgens bereidt u de door de fabrikant voorgestelde lijmcompositie voor; deze moet goed op de spatel blijven zitten en niet kruipen;
 4. Plaats paren hoeken, laat de kleinste opening;
 5. Het leggen begint vanuit de hoek en bedekt de achterkant van de hoek met lijm;
 6. De hoek is bevestigd aan het gewricht, overtollige lijm is verwijderd;
 7. De volgende dag worden de hoeken overgoten met water om de lijm te fixeren.

Het gebruik van hoeken: PVC, keramiek, gebogen en anderen beschermen effectief de kwetsbaarheden van uw appartement en creëren een unieke sfeer van gezelligheid en netheid. In feite is het niet zo moeilijk, als je een beetje begrijpt wat de eigenschappen van het materiaal en de methode van gehechtheid zijn.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 53 = 56