Sivuraide tai aaltopahvi: mitä haluat valita parvekkeelle ulkokuorella?

Haluan olla kaunis hyvin hoidettu parveke, ja se on vaippa (ulkonäkö), joka antaa sille täydellisen ja houkuttelevan ilmeen. Parvekkeen viimeistely ulkopuolelta antaa eristyksen, vedenpitävyyden ja rakenteen suojan tuulikuormituksilta ja epäsuotuisilta sääolosuhteilta, joten materiaalien tekniset ominaisuudet ulkona parvekkeen viimeistelyyn ovat tärkeitä.

Parvekkeen viimeistely valkoinen profiililevyllä

Viimeistely sivuraite ja lämmitys parvekkeen parapet

Sides on suosittu viimeistelymateriaali, joka on valmistettu polyvinyylikloridista. Rakenne voi jäljitellä kiveä, tiiliä, puuta. Asennustyypin mukaan sivuraide on jaettu pystysuoraan ja vaakasuoraan (antaa mahdollisuuden jakaa parveke rakennuksen yleiseen arkkitehtuuriin). Valmistetaan yksi-, kaksin- ja kolmoispaneelit (tämä määräytyy kiinnitetyillä sauvoilla).

Tarvittavat levytyypit:

 • "Laiva", joka toistaa aluksen muodon. Levyt valmistetaan kaksinkertaisella kerroksella, mikä lisää ihon luotettavuutta;
 • "Kaksoiskarhu" jäljittelee vuorin vuorausta. Erinomainen ominaisuus - nopea ja helppo asennus, kevyt paino, lisää jäykisteitä (kaksoisväräys vääntöä vasten);
 • "Blockhouse" erottuu sylinterimäisellä profiilikuvulla, joka muistuttaa hirsimökin kuvaa).

Seuraavien parametrien reunustaminen tuotetaan: paneelien pituus 3050-3660 mm, leveys 179-255 mm, paksuus 1,1-1,2 mm. Loggiaa säätäessä on tärkeää harkita, että asennusnopeus riippuu paneelien koosta. Pitkillä ja laajoilla levyillä julkisivu on nopeasti vuorattu, ja nivelet ovat vähemmän.

Parvekkeen kehyksetön lasitus sisustuksella

Edut vinyyli sivuraide:

 • kestävyys - käyttöikä on noin 50 vuotta;
 • sienestä, muotista, korroosioista johtuva vastustuskyky ei siksi tarvitse lisää suojapinnoitteita;
 • ei koske kosteutta tai lämpötilan vaihteluita (toimintaolosuhteet -50 ° C - + 50 ° C);
 • erinomaiset melun ja lämmöneristyksen osoittimet;
 • ympäristöystävällinen materiaali;
 • se on helppo asentaa itsenäisesti ja eri pinnoille (puu, tiili, betoni);
 • Sopii pinnoittamattomille seinille, pinnoille;
 • laaja valikoima tekstuureita, runsaasti sävyjä;
 • kestää palamista, ei / ei kuori;
 • demokraattista arvoa.

Parvekkeen viimeistely puun alla

haittoja:

 • hauraus - materiaali voi halkeilla voimakkaan ja terävän mekaanisen toiminnan aikana;
 • paneeleja ei voida palauttaa / korjata;
 • sulaa nopeasti.

Teosten tekeminen

Julkisivun valmistelutyössä arvioidaan parvekkeen tekninen kunto ja tarvittaessa restaurointityön tekeminen. Betonipohja puhdistetaan huolellisesti (poista roskia, pölyä). Jos pohjaan löytyy pieniä halkeamia, ne suljetaan erityisillä seoksilla. Lautasen palauttamiseksi, joka on vaurioitunut ympäryksen ympärillä, asennetaan puinen laatikko ja kaadetaan betonia. Raudanharmaa / aita puhdistetaan kuorinta maali ja ruoste ja peitetty tuore suoja.

1

Asentaminen takoraudan kaiteet parvekkeella

Viimeistelytehtäviin tarvitaan:

 • vinyylipäällyste (paneeleiden määrä lasketaan alueen koon ja 15-20 prosentin marginaalin mukaan). Optimaalinen ratkaisu parvekkeen viimeistelyyn on vaakatasoisia paneeleita 25-35 cm leveä;
 • Taimet (elementit paneelien kiinnittämiseksi toisiinsa ja parvekkeen pintaan);
 • j-trim profiili - käytetään reunana, kun vain yksi seinä on vuorattu (tällaisissa tapauksissa se voi korvata aloitus- ja viimeistelylevyt);
 • Viimeistelyprofiili - samanlainen kuin j-trim, vain ohuempi;
 • puupalkit (40x40 mm) - laatikon muodostamiseen;
 • kiinnityselementit;
 • asennusvaahtoa.

Parvekkeen viimeistely omalla kädellä suoritetaan perforatorilla, vasaralla, rakennustasolla, ruuvimeisselillä, pyörösahalla.

Puiset kiskot kiinnitetään metalliaukkoon - ulkokerros on muodostettu. Tätä varten vaipan katuportaalta puupalkkia huolellisesti tasoitetaan, käsitellään värittömällä antiseptisellä aineella.

Parvekkeen viimeistely metallisella sivuraideella

Puulevyt ovat 50 cm: n välein yhdensuuntaisia. Puiset elementit on kiinnitetty ruuveilla metalli- verkkoon ylä- ja alareunassa.

Puupaneelien asennuksen jälkeen asennetaan aluslevy. Seinälle asennettavan liitoksen liitoskohdassa valmistetaan haluttujen mittojen j-trimprofiili. Se on kiinnitetty ruuveilla kadulta puolelta viimeiseen laatikkoon. Vahva kiinnitys vaatii useita kiinnityspisteitä (havaitaan vaihe 30-40 cm).

Alustan alaosassa aluslevy asetetaan kohtisuorasti laatikon palkkeihin. Ensinnäkin j-trimprofiili ja aloituslevy on liitetty toisiinsa oikealla kulmalla. Sitten parvekkeen ulkopuolelta tanko ruuvataan ruuveilla kumpaankin rullakiskoon.

Avoimen parvekkeen suunnittelu

Viimeinen profiili asennetaan rinnakkain kelkan palkkiin ja kiinnitetään ruuveilla. Kiinnittimet sijaitsevat tehtaan profiilin reikien sisällä. Profiilin alaosa on kiinnitetty viimeiseen kierrokseen ruuvilla, jossa on laaja konepelti.

Profiilien asennuksen jälkeen rakenne on valmis asennettavaksi sivuraiteelle. Ensimmäinen paneeli on sijoitettu palkin ja viimeistelyprofiilin alkupään j-trimmiin. Levyt kiinnitetään laatikon levyihin. Aseta varovasti kaksi riviä. Jokainen paneeli on kiinnitetty laatikkoon ruuveilla tehdasreikien läpi.

Toisen rivin jälkeen asenna penopolis-arkin kelan palkkien väliin. Alaosassa arkkia pidetään sivuraiteella. Penoplexin ylempi ylimääräinen osa leikataan veitsellä. Samalla tavalla kaikki penopolix-arkit asennetaan laatikon palkkien väliin. Seuraavaksi jäljellä olevat sivupaneelit on asennettu. Ja niiden sivut sijaitsevat viimeistely- ja j-trimprofiilien sisällä, ja vaakasuora sivu kiinnitetään ruuveilla ristikytkimiin.

Parvekkeen peittäminen

Sivuraiteen ylälevy on kiinnitetty marginaalilla. Lasituksen jälkeen ylimääräinen osa leikataan juuri vuoroveden alla ja sulkee pohja vaahtomuovin.

Seuraava vaihe on saumojen tiivistys. Yksi kerros vaahtomuovia kohdistetaan penopolixin ja puisen laatikon liitoksiin. Myös sauma sulkee sauman levyn ja eristyslevyjen väliin.
Vaipan ja vaahtomuovin väliset liitokset puhalletaan ulos. Parvekkeen kulmiin kiinnitetään varovasti huomiota.

Seuraavaksi jatkuu lämpeneminen ja viimeistely toimii rautalangan sisäpuolelta.

Parvekkeen vaipuminen sivuseinällä, jota kaikki säännöt toteuttavat, on pitkäaikaisen parvekepalvelun takaaja. On myös kiinnitettävä huomiota materiaalin laatuun. Paneelien tulee olla mattoja, naarmuja, halkeamia, poistoja, minkäänlaisia ​​ulkoisia vikoja. Sivuleikkauksella on mahdollista arvioida sivuraiteen paksuuden t
asaisuus (tämä parametri määrää arkin vastuksen voimakkuuksiin).

Parvekkeen koristelu muovilla

Parvekkeen viimeistely aallokossa

Erinomainen vaihtoehto sivuraiteelle, kun se kattaa parvekkeen ulkopuolen, on aaltopahvi.

Profiililevy - galvanoidusta teräksestä valmistettu kateaine. Valmistettu muotoiltuina levyinä polymeeripinnoitteella. edut:

 • stabiilisuus, suuri lujuus (erityiset jäykkyydensuojukset);
 • erinomaiset termofysikaaliset ominaisuudet;
 • helppo asennus ja kevyt paino (ilman lisäparannetta parvekkeelle);
 • yksinkertainen hoito (tarpeeksi pyyhkiä kostealla liinalla);
 • pintasuojakerroksen monipuolinen väripaletti;
 • houkutteleva ulkonäkö, kohtuullinen hinta.

Parvekkeen viimeistely tapahtuu niiden profiiliputkien erikoiskehitetyllä rungolla (suositellaan vanhojen sopimattomien mallien korvaamista uusilla). Helpoin tapa on päällystää profiileja, jotka ovat samassa linjassa talon seinämien kanssa. On suositeltavaa käsitellä runko alustalla ja maalata sitä korroosiota vastaan.

Parvekkeen viimeistely aaltopahvin kanssa Parvekkeen viimeistely aaltopahvilla

Asennusarkit alkavat kulmasta. Materiaali on kiinnitetty erikoisruuveilla, joissa on kumitiivisteet. Parvekkeen kulmissa arkki on yksinkertaisesti kääritty ja kiinteä. Kiinnikkeiden päähän ei pääse pinnoitteen taustaan, vaan ne maalataan sopivalla värillä.

Seinän ja aaltopahvin liitoskohdissa on asennettu erityisiä lankkuja.

Parvekkeen vaipuminen aaltopahvilla

Saidin tai profiloidut: mitä mieluummin?

Vinyylisuojapaneelit ovat mielenkiintoisia jäljitellä puun pintaa (vuori, palkit). Tällainen suorituskyky antaa parvekkeet epätavalliselle ja yksilölliselle ulkoasulle.

Profiililevyllä on profiilinen ulkonäkö (teknologiaa käytetään materiaalin jäykisteiden tekemiseen) ja se voidaan erottaa vain värivalikoimasta.

asennus

Vinyyli sivuraide on varustettu erityinen tehdas reikiä asennusta varten. Asennuksessa on tarjolla viimeistelyelementtejä esteettisen muotoilun muodostamiseksi. Ja sivuraiteen asentaminen ei vaadi erityisiä taitoja.

Profiililevy on tehty kiinteistä arkeista. Materiaalia kiinnitettäessä ei ole mahdollista käyttää erityisiä viimeistelyelementtejä. Asennus sisältää vähintään prosessit.

Parvekkeen peittäminen PVC-sivupinnalla

Kestävyys ja käyttöolosuhteet

Laatu sivuraide kestää noin 50 vuotta ilman esteettisiä ja kuluttaja-ominaisuuksia.

Galvanoitu aaltopahvin käyttöikä on 25-30 vuotta. Voit valita tuotteita, joissa on alumiini-sinkkipinnoitus ja joiden ilmoitettu käyttöikä on jopa 40 vuotta.

Sivuraide parvekkeella

Molemmat materiaalit sopivat täydellisesti vaikeisiin sääolosuhteisiin ja lämpötilan / kosteuden muutoksiin.

Jos verhousmateriaalia on vaikea valita, voit kysyä ammattilaiselta. Se on asiantuntija, joka oikein arvioi parvekkeen tilan ja tekee oikean päätöksen. Erityisesti silloituksen ja aaltopahvin kustannusten voidaan katsoa olevan vastaavia.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

11 − 1 =