Kuinka maalata ikkuna asunnossa tai parvekkeella: vinkkejä aloittelijoille

merkkijono (10) "virhestat"

Asunnossa tai talossa olevat ikkunat ovat tärkein osa, mikä korostaa rakennuksen arkkitehtonista konseptia ja tyyliä. Tämä elementti on ominaista lisääntyneelle toiminnallisuudelle ja voimakkaille esteettisille ominaisuuksille. Ajoittain ikkunoiden puukehykset on restauroitava.

Ikkunan maalaaminen

Tänään talot ja huoneistot ovat maisemoitu puusta ja muovista valmistetuilla ikkunoilla. Parvekkeella ja loggialla voit käyttää monenlaisia ​​materiaaleja. Näyttäisi siltä, ​​että helpoin tapa on palauttaa puukerrosten maalattuja pintoja, mutta saadakseen todella kunnollisen tuloksen, on tärkeää lähestyä vastuullisesti tämän ongelman ratkaisua.

Kuinka maalata muovi-ikkunat

Monet virheellisesti olettavat, että on mahdollista maalata ikkunat puukehyksellä ja muovi muuttua eri väriseksi ei koskaan onnistu. Itse asiassa, jotta standardit valkoiset muovi-ikkunat voivat olla erilaiset, alkuperäistä sävyä on aivan mahdollista.

Maalaustekniikka

Jos maalausprosessi toteutetaan oikein, ikkunoiden ulkonäkö ja talon koko julkisivu sekä ikkunoiden toiminnalliset ominaisuudet eivät riipu. Joten, jotta ikkunakerrokset voidaan maalata muovista, tarvitset seuraavat työkalut:

  • Rakennustaso;
  • ruletti;
  • harjalla;
  • maali;
  • Lastalla.

PVC-profiilin pinnan on oltava täysin puhdas, sileä ja kuiva. Ennen rinteiden ja rakenteen maalausta jäljelle jäävät liimojen, pölyn, murujen ja suojakalvon palaset poistetaan ikkunoista. Jos väri on suunniteltu levitettäväksi valikoivasti, palaset, jotka on pysyttävä koskemattomina, on esiliimautunut.

Seuraava vaihe on päästä eroon rasvasta ja staattisuudesta PVC-tuotteiden pinnalla. Erikoiskaupassa voit ostaa puhtaampaa, joka on erityisesti suunniteltu toimimaan muovin kanssa. Pinnat pyyhitään huolellisesti. Sitten aineen jäännökset haihdutetaan. Nyt voit aloittaa maalaamisen.

Muovisen ikkunan maalaus

Maalien valmistelu

Nykyään markkinoilla on koottu maaleja koskeva ylellinen valikoima, joka pystyy muuttamaan rinteitä ikkunoiden ja muovisten ulkopintojen rakenteisiin. PVC: n väriaineyhdistelmään olisi liitettävä pakkauksen vastaava merkintä. Joka tapauksessa potentiaalisen kuluttajan ostamisvaiheessa voi aina olla mahdollisuus neuvotella myyjän kanssa.

Maali panostetaan erityiseen aseena, jota esikatsellaan kuivaksi ja puhtaaksi. Voit maalata PVC-pintoja vain, jos ulkolämpötila on 18 astetta ja kosteus on noin 80%.

Muoviprofiili peitetään keskipaksulla maalikerroksella. Liian suuri pinnoite aiheuttaa maalin kuivumisen pitkään. Liian ohut pinnoite - siihen, että maalin väri ei näytä olevan yhtä tehokasta kuin alun perin tarkoitettu.

Vaikeudet valita

Valkoisen standardin tausta voidaan korvata tuoreemmalla värillä, jota pidetään klassisena värisenä - ruskeana. Riippuen siitä, mikä tyyli hallitsee talon sisätilaa ja ulkoasua, voit käyttää beigenvärisiä tai kevyitä suklaan sävyjä.

Viime vuosina metallivärin käyttöä pidetään trendinä. Tällä tavalla maalattu profiili näyttää vaikuttavalta ja epätavalliselta. Mitä tahansa väriä käytetään työstä, asiantuntijat suosittelevat väriainekokoonpanoa kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen kerros levitetään ja annetaan kuivua. Maalatkaa pinta uudelleen.

Maalausnauha helpottaa ikkunoiden maalausta

Kuinka maalata puuikkunoita?

Puun maalaus ei ole paljon helpompaa kuin muovi. Varsinkin jos pinta on maalattu ennen tätä ei kerran. On myös erittäin vaikeata tehdä vanhoja kehyksiä tai muuttaa radikaalisti ikkunan väriä (esimerkiksi valkoisesta ruskeaan).

1

Värjäyskoostumukset

Puu on erityisen herkkä kosteuden ja lämpötilan muutoksille. On parempi maalata puupintoja 1-2 kertaa vuodessa. Tämä on paras vaihtoehto.

Laatu maalipinnan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Kosteuden kestävyys (värikokoonpano suojaa puurakennetta liialliselta kosteudelta, mikä johtaa sienten, muotin ja rotujen muodostumiseen);
  • Elastisuus (maalin tulee peittää puurungon pinta siten, että kuivauksen tai turvotuksen aikana puu ei muuta ulkonäköään eikä riko eheyttä).

Väriaineita valittaessa kannattaa ottaa huomioon sekä puun rotu että ilmasto. Esimerkiksi öljykoostumus sopii leutoon ilmastoon. Jos puulaji on melko heikko ja hauras rakenne, maalia täydennetään suojaavalla lakalla.

Erittäin vanhat puiset ikkunat käsitellään mieluiten kiiltävällä emalilla. Yleensä se on säänkestävää. Koostumusta voidaan käyttää pintojen maalaamiseen huoneessa ja työskentelemään kadulla.

Maalatut puupinnat

Miten laatia ikkuna oikein

Maalin poistaminen kehyksen pinnalta. Tarkasta rakenteen rikkoutuminen. Vähäisiä koneiden korjauksia tehdään loppukäsittelyyn asti.

Lähellä olevat silmälasit on kiinnitetty erityisellä maalinauhalla. Tämä on välttämätöntä, jotta lasia ei tahrautuisi värjäysprosessin aikana.

Jos liimanauha mistä tahansa syystä ei ole käsillä, lasipintoja voidaan käsitellä saippualustalla. On välttämätöntä odottaa, kunnes saippuavesi on kuivunut. Nyt voit turvallisesti ottaa harjan.

Kitti ja pohjustus

Kaikki ruosteen aiheuttavat osat (neilikat, saranat, koristeelliset lisävarusteet), käsitelty erityisellä rautapohjamaalilla.

Muiden patogeenisten mikro-organismien taivutuksen, muotin ja pesäkkeiden syntymisen ehkäisemiseksi on tarpeen käyttää erityisiä antiseptisiä aineita. Hyvä vaihtoehto on pellavansiemenöljy.

Kaikki halkeamat, reiät ja kuopat on täytettävä. Tätä tarkoitusta varten varastossa ostetaan erityinen puuampu.

Maalia sekoitetaan purkissa ja suodatetaan varovasti seulan läpi. Tämä on välttämätöntä mahdollisten koehenkilöiden poistamiseksi. Pinnan ensimmäinen kerros tulee olemaan vesipohjainen, koska puurakenne imeytyy osaan maalista. Toinen kerros luo tasaisen satunnaisen värin.

Maalatut puiset ikkunat talossa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + = 10