Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Rengør sofaen fra eventuelle pletter

Når det kommer til rengøring af sofaen, så er det første, der skal komme, at ringe til specialister. Men som praksis viser, er deres rengøring ikke så god som du vil, der er stadig pletter, så i dag vil vi fortælle dig, hvordan du skal vaske sofaen hjemme. Det bliver billigere og meget mere effektivt.

Indhold:

Trin 1.Definer polstring
Trin 2.Valg af værktøj og redskaber til rengøring (bord)
Trin 3.Prøve rengøring
Trin 4.Rengøring af træelementer
Trin 5.Banker sofaen gennem våde ark
Trin 6.Slippe af med pletter på sofaen (anmeldelse af arter)
Trin 7.Endnu engang slog vi ud
(!)Tips til rengøring af en lædersofa
(!)Hvis pletten er på en lys sofa

Trin 1: Hvad er din polstres polstring lavet af?

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Først og fremmest skal du vide, hvilket materiale sofaen er lavet af. Hvis han er fra et gobeløb, så er der ingen problemer med ham, men for mere moderne materialer er der brug for pleje og kontrol i valget af rengøringsværktøjer.

Så, hvilke former for polstring er de mest populære i dag? Dernæst vil vi beskrive dem og vise dem på billedet, og du vil helt sikkert finde ud af deres egen.

Tapestry og jacquard

De mest enkle materialer i plejen.

De kan gnides med børster, enhver kemi - de vil ikke være noget.

Det eneste, husk at stoffet simpelthen kan bleges fra nogle midler. Antag, hvis du har en mørk sofa, må du ikke bruge blegemiddel.

silke

Denne polstring er en sjældenhed. Hvis du har en silke sofa, så er du absolut nødt til at vide om det, da dette er en af ​​de dyreste belægninger. Det er meget svært at passe på silke.

Det er i dette tilfælde, at det er bedre at kalde specialister til renseri. Men det er ikke en garanti for, at der ikke bliver nogen skilsmisse på sofaen.

Chenille

Dette materiale er let at lære, det er fluffy. Trådene er vævet ind i basen, hvilket skaber lydstyrken. Denne sofa er meget rar at røre, blid og blød.

velour

Velour præcis, velkendt for alle.

Det er sjældent, hvad du forvirrer, fordi dette er en af ​​de mest almindelige muligheder. Hvis du har gniddet pladsen på din sofa - det er netop velour.

mikrofiber

Dette materiale svarer til semi-læder-semi-fløjl. Vorsils er pakket så tæt, at vand ikke absorberes i materialet overhovedet.

Hvis du spilder noget på sofaen, kan du hurtigt pudse ud fugtigheden. Selvfølgelig vil vandet blive absorberet, men først forbliver det på overfladen.

flok

Dette materiale er ikke-vævet, villiene er simpelthen limet til det. Til berøring er det meget fløjlsagtigt og behageligt, men du skal være forsigtig med det.

Aggressiv kemi kan simpelthen opløse limen og der vil være "skaldede pletter".

Læder og læder

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Dette er bestemt ikke at være forvekslet med noget, og pleje af huden vil være speciel.

Nedenfor finder du en separat enhed til pleje og rengøring af lædermøbler.

Når du har besluttet dig for typen af ​​polstring, skal du gå til det andet trin.

Trin 2: Vi forbereder inventar og rengøringsudstyr, afhængigt af polstring

Polstringstype opgørelse Rengøringsprodukter Hvad IKKE at anvende
Tapestry og jacquard En børste, det er muligt lige stiv, en svamp, et blødt rent stof til Ukraine, en støvsuger. Det er bedst at tage et færdigt, butiksfremstillet produkt, men i mangel af det kan du bruge en svag eddikeopløsning, ammoniak, sæbe, alkali, opvaskemiddel og endda vodka. Midler, der kan bleges: Klorholdige præparater, blegemidler, acetone. Også olieagtige opløsninger er ikke egnede, da de vil forlade nye pletter, i stedet for at fjerne gamle.
silke Støvsuger, blød klud, såsom mikrofiber og blød svamp. Tåre kan kun være en blød side, ellers på silke, "kroge" dannes. Det kan udelukkende rengøres med skum fra sæbe eller specielt skum "Vanishi". Eddike, alkohol, acetone.
Chenille Chenille kan kun rengøres ved en tør metode, klemme svampen så meget som muligt og straks støvsuge, så fugt ikke kommer ind, ellers vil der være pletter. Vanish fungerer bedst. Vaskepulver, aggressive vaskemidler, acetone, alkohol osv.
velour Special børste til ruskind. Du kan tage sko og gummi til disse formål. Det er nødvendigt at hæve bunken. Også en almindelig skole viskelæder (viskelæder) og en enkel, ren klud er nyttige. Som i alle andre tilfælde: Du kan anvende det færdige produkt eller hjemme, men i en meget svag koncentration. Eddikesyre, ammoniak, alkoholopløsning. Og selvfølgelig en sæbeopløsning lavet af skrabet vaskeri såpe. Brug ikke noget aggressivt, såsom blegemiddel, acetone, ren alkohol. Nogle husmødre klarer at rense sofaerne med en "Toilet Duck", og så undre sig over, hvorfor stoffet er forsvundet. Velour - et blidt materiale, mens - syntetisk.
mikrofiber Støvsuger, en behagelig børste (du kan være temmelig hård), en klud af mikrofiber og en svamp. Mikrofiber er ikke særlig lunefuld, derfor er det muligt at bruge en opvaskemiddel, sæbeopløsning fra vaskesæbe, ånd eller ammoniakopløsning, enhver færdigbetrukket polstring. Aceton, alkohol, chlor, ufortyndede syrer.
flok Støvsuger, blød børste (ikke ridser), vådservietter uden alkohol, renseklude. Du kan rense løsningen af ​​vaskesæbe, alkoholopløsning i en mængde på 1 til 10. Ethvert alkalisk rengøringsmiddel, eddikesyre og ammoniakopløsninger, men meget svage, vil gøre. Opbevar redskaber, såsom "Vanish", det vigtigste, de blev skrevet, at de kan håndtere flokken. Brug ikke rent alkohol, tyndere, aggressive rengøringsmidler, men også oliebaserede produkter og olieprodukter. Dette vil medføre, at tæven skal skrælle og efterlade en skaldet plet på polstring.
Læder og imiteret læder Det kommer til at være praktisk med en blød tandbørste, en klud af mikrofiber, bomuldsstynder, måske en skole viskelæder. Det er bedst at tage specialiserede værktøjer, ikke eksperimentere. Men hvis du stadig gør det, så kan du bruge en svag opløsning af eddike. Vaskepulver, klorholdige produkter.

Trin 3: Vi eksperimenterer på et lille område bag sofaen

Skynd dig ikke, her er de vigtigste råd.

Før du tager og behandler nogle midler til beskidt armlæn, skal du sørge for at prøve det fra bagsiden af ​​sofaen.

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Er det ikke nok, pludselig er det ikke det samme stof, som du tror? Eller er værktøjet ikke så sparsomt som det er skrevet? Du forstår, at vi kan have noget, noget!

Når du anvender rengøringsmidlet på bagsiden af ​​sofaen, vent en time. Hvis der ikke er nogen frygtelig reaktion, er bunken på plads, så kan du lægge kemien til side et stykke tid og fortsætte til det fjerde trin af rengøring.

Trin 4: Rengør træelementerne

Hvis der er træelementer på din sofa, skal du først rense dem. Der er ikke behov for meget intelligens, bare tør dem med en svamp, og det er det. Tør snavset væk fra lakken.

Gør dette før du ansøger om rengøring af polstring, da en ren klud kan få snavsede dråber.

Trin 5: Slå sofaen ud gennem våde ark

Og nu begynder vi at forberede sofaen til rengøring af pletterne.

1. Våt arkene med vand, klem godt, så det er næsten tørt og læg en sofa på den.

2. Slå det med en tæppebryder, meget intensivt og uden at savne en centimeter. Du vil se for dig selv, hvilket gråark vil blive.

3. Skyl det derefter i vand, klem det igen og gentag proceduren. Gør dette indtil arket er hvidt efter banking og støvet vil ikke længere overflade.

4. Efter denne procedure vil du se, hvor frisk og renere din sofa er blevet. Og nu vil det være meget godt synlige pletter, for at fjerne dem, og vi skal fortsætte.

For større effekt kan du vådde arkene med rent vand, men med en slags smag eller sæbeopløsning.

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Hvis din sofa f.eks. Har en duft af urin efter babyen eller dyrene, kan du fugte vævet med en svag eddikeopløsning. Eddike kommer lidt ind i skummet, så begynder det at fordampe og tager med det en ubehagelig lugt.

Men inddampningsprocessen er ikke så hurtig, ca. 2-3 dage. Hvis du er klar til ikke at bruge møblerne disse par dage, så brug eddike. Dette vil give dig mulighed for at slippe af med den ubehagelige lugt og fra støvet billigt og effektivt.

Trin 6: slippe af med pletter og skinnende armlæn

Selvfølgelig er det bedst at købe en særlig pletfjerner. Men hvis det af en eller anden grund ikke er muligt, så kan du prøve det selv. Vælg din pletype fra listen nedenfor, og prøv at anvende de anbefalede værktøjer.

Vi gør opmærksom på, at vores metoder kun er egnede, hvis pletterne er friske.

Pletter fra urin - vask med en normal sæbeopløsning. Fortynd tøjvasken i vand, grundigt sæbe overfladen, gnid, og sog derefter med en ren klud indtil det er tørt. Du kan bruge produktet til opvasken, det vil fjerne lugten.

Blodpletter Det er nødvendigt at vaske med koldt og rent vand uden sæbe. Hvis du opvarmer blodet, så vil det koge, mørkere og så vil det ikke producere overhovedet. Skyl derfor med kulde, og anvend derefter sæbe for at fjerne resterende pletter.

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Fedt pletter det er nødvendigt at fylde det med salt, det vil absorbere fedt. Derefter kan du skylle det med eddike, alkohol eller igen, den sædvanlige opvaskemiddel eller sæbeopløsning.

Steder fra kaffe, juice og te - Det er bedst at vaske det med en sæbeopløsning eller en opvaskemaskine.

Øl pletter - øl lugter virkelig modbydeligt, hvis det falder på polstrede møbler. For at vaske en sådan plet er det nødvendigt sæbe, først og derefter en opløsning af eddike, så dampe dampe trækker sammen med sig lugten af ​​øl. Det er bedre at lugte eddike end øl.

Vin pletter - Vinen er meget vanskelig at fjerne, derfor er det bedre at købe det færdige produkt. Hjemme er det usandsynligt at slippe af med vinmarken.

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Pletter fra kuglepenne godt fjernet med scotch tape. Hvis du klæber klæbebåndet mange gange på stedet for et nyt sted fra håndtaget, vil malingen passere til det.

Pletter fra filtespidsen for svært at vise. Nogle gange er det bedre at forlade en tynd linje end at vaske den, fordi pletten kan sløre og blive simpelthen enorm. Dette gælder især for lyse sofaer.

Spots fra neglelak - lak skal omhyggeligt skrabes, der er ingen anden mulighed.

Lim pletter - Limen kan opvarmes med en hårtørrer og forsigtigt fjernes med en skarp genstand, som en kniv.

Steder fra paraffin eller tyggegummi det er nødvendigt at fryse dem godt, så de bliver skøre og skrabe af. Dette gøres ved hjælp af en taske, der indeholder is i stykker.

Gamle pletter af ukendt oprindelse - Her er det bedst at bruge færdige produkter og pletfjernere. Forsøg på ét sted er alle vores opskrifter dumme, du kan bare beskadige overfladen.

Trin 7: Slap igen sofaen gennem de våde ark

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Dette bliver sidste etape. Hvis du har en støvsuger til vådrensning, kan du samle overskydende fugt ved at slukke for befugtning. Hvis støvsugeren er normal, kan du under ingen omstændigheder støvsuge den.

Der er endnu en god ting: en dampgenerator eller en dampmop. Hvis du har det, så behandle sofaen til dem. Dette vil også gemme lugten fra lugt og fra flåter af alle slags.

Funktioner i rengøring af lædersofaer

Lædersofa er bedre at rengøre med specielle midler. Intet bedre er opfundet, tro mig.

Hvis du ikke vil have dine grimme skilsmisser frem til din smukke sofa, skal du ikke gemme den. Ellers skal du bruge dit slør efter hele dit liv. Du kan se en video om, hvordan du skal rense en lædersofa.

Egenskaber ved rengøring af lette sofaer

Sådan rengøres en sofa derhjemme: Et overblik over måderne

Lys, især hvide sofaer, kan under ingen omstændigheder være stærkt vådt.

De behøver ikke engang at blive slået ud med et vådt ark, fordi fyldmaterialet kan blive lidt vådt, og det vil blot farve polstring. Kun en støvsuger, intet mere. Og så der ikke er nogen glans, så støvsuger man bare møblerne i tide, tillader ikke saltning.

Og endelig tilbyder vi dig at se en video om emnet for rensede polstrede møbler, og du vil ikke kun høre, men du vil også se, hvordan du skal vaske sofaen med stofbetræk hjemme - på samme tid - improviseret betyder:

konklusion: Vi håber, at vores anbefalinger vil gavne dig, og du vil vide, hvordan du rengør din gamle sofa fra snavs hurtigt og korrekt.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 − 59 =