Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Fornæg ikke, at meget af vores liv er i køkkenet. Men at opretholde orden på det er ikke så enkelt - et stort antal kogeværktøjer, krukker af krydderier og produkter giver ikke nøjagtighed. Selve processen med madlavning kan ikke betragtes som meget ren: stænk af vand og fedt, beskæring og krummer ...

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Ikke hver værtinde forstår straks, hvordan man organiserer orden i køkkenet, optimerer madlavningen og gør værelset hyggeligt.

Vi har samlet flere anbefalinger til dig, samt afslører supersystemets hemmeligheder, som vil hjælpe med at opnå resultatet uden at bruge meget tid og energi.

Rens bedre på en ren

Ved første øjekast kan udsagnet forekomme absurt. Men hvis du tænker på det, er det virkelig.

Det er lettere at opretholde ordren end at forsøge at vaske køkkenet Augean stalde regelmæssigt.

Der er mange systemer, der hjælper med at opnå renlighed og nøjagtighed, med meget lidt indsats.

Start med den rationelle placering af køkkenudstyr.

  • Pas på krydderier og løs mad: Lad dem ikke stå i pakkerne. Dette ser ikke kun sløret ud, men forkorter også deres produkters holdbarhed. Interessante ideer til organisering af lagringssteder, du kan se i vores artikel.
  • Gå forsigtigt igennem alle genstande i køkkenet: måske skal nogle af dem doneres eller smides væk. Tænk over, om du virkelig har brug for tre visninger til piskning, redskaber, der dusting rundt uden årsag til andet år eller et brudt glas?
  • Udskift tilbehør med moderne. Neat svamp til opvask, nice håndklæder i tonen, grydelapper og pløkke til pakker og små ting - det skal se harmonisk. Du vil blive overrasket over, hvordan ryddeligt køkkenet bliver, det er umagen værd at tage sig af det!
  • Forsøg at lære dig selv at vaske mad under madlavning - så du får brug for meget mindre strøm. Det er nemmere at skylle panden og panden straks, end vente, indtil fødevaren forbliver til den.
  • Hold styr på alle vandrette overflader - Det er kun nødvendigt at gå på vindueskarmen nogle pyntegris, da det i løbet af få dage vil blive pakket med dem. Det samme gælder for beskidte kopper på bordet: Har du nogensinde været opmærksom på deres tendens til at formere sig? Hvor et glas med en halv drukket saft vil der snart være ti.
  • Standardregel, som ofte glemmes at bruge: skur noget - tør det ud, åbner det - luk det, våg det op - fej det. Alle disse handlinger tager et par sekunder, men den generelle rengøring af køkkenet er mærkbart lettere. Hvis det overhovedet kræves med en sådan nøjagtighed.

Som du kan se, er opretholdelse af ordren i køkkenet ikke så svært - bare vis lidt opmærksomhed og lad det ikke køre til det fuldstændige rod.

Men hvad nu hvis du er for sent, og rummet ser mere ud som en slagmark? Giv ikke op! Vi hjælper dig med at genoprette renheden uden at øge indsatsen.

Systemet er den bedste løsning

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Hovedårsagen til, at store planer om at vaske hele værelset på en dag mislykkes - frygt for en stor mængde arbejde.

Du begynder at vaske komfuret, læg gulvet i rækkefølge, se på skabet ... Og opgive! Giv dig ikke skylden - denne udbrændthed betragtes som en absolut norm.

Det er meget nemmere at sætte køkkenet i rækkefølge ved hjælp af et bestemt rengøringssystem - for eksempel damens flag.

Navnet på den amerikanske metode er simpelthen oversat - "fladrende kvinde". Dens essens er at at bringe lejligheden i orden ikke en rykke, men i etaper. Så du bliver ikke træt, og du vil kunne opnå stabil vedligeholdelse af ordren. Lad os overveje mere detaljeret?

  1. 1. Den første regel vil lade dumme mennesker og dem, der er konstant optaget på samme tid - brug ikke mere end femten minutter rengøring. For at gøre dette skal du sætte en timer, som ved signalet stopper dig. Der er en vis logik i dette - du kan ikke blive træt i en sådan periode, og du vil have masser af tid til at gøre det, hvis du ikke bliver distraheret.

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Vigtigt punkt: Selvfølgelig kan du bryde denne regel og tilføje tid til rengøring. Men vi anbefaler at bruge de femten minutters intervaller, da dette anses for den bedste tid - personen kan i sidste ende fokusere og ikke at reagere på distraktioner. Glem ikke at arrangere en pause mellem sættene, hvis du ønsker at ændre systemet Fly Lady "af sig selv".

  1. 2. Rengøring udføres i etaper, så den anden regel - For en tilgang fjerner vi kun en zone.

Prøv at handle i henhold til nedenstående plan (10 trin).

I. Overflade rengøring. Tag to pakker - en til skrald, den anden - for ting, der helt klart ikke hører hjemme i dit køkken. Kig gennem alle overfladerne, kast bort alt unødvendigt og lægge de ting, som her klart var fejlagtigt.

Allerede på dette stadium ser rummet mere nøjagtigt ud. På samme tid tager køkkenmaskinerne ind i skabene, som du ikke bruger hver dag. Har du virkelig brug for konstant adgang til en kødkværn eller en fødevareprocessor?

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Interessante oplysninger: I systemet er dommens flag meget populært ved modtagelse af forklædning. Hver dag tilbydes du at slippe af med ti ting.

Må ikke være bange - for at indtaste og gamle udkast, og slikpapir, kosmetik, mistede holdbarhed ... Prøv det - og du vil bemærke, hvor meget unødvendig akkumuleret i dit køkken!

II. Vi sætter tingene i orden i skabene. Forsøg ikke at vaske og polere straks. Bare se på, hvad du skal kassere fra dine bestande, og hvad - at hælde i en lukket beholder.

Du ønsker ikke at have en madmal i produkter, hvilket er meget svært at slippe af med? Gentag det samme for retter: Fjern det, du ikke bruger, slippe af med den revnede og mistede syn.

Efter et sådant forberedende arbejde er opretholdelsesordren ikke længere en umulig opgave. Det er tid til at gå videre til rengøring af værelset!

III. Vær opmærksom på det smukkeste område i ethvert køkken - vasken og dens omgivelser. For at opretholde renheden er to skumsvampe og et par små klude nok - kassere resten. På samme tid udskift de gamle - de smeder mere end at rense dem. Tænk på, hvordan du bedst kan arrangere rengøringsmidler - måske vil du lide den hængende arrangør.

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Grundigt for at skinne, vask af skallen og de tilstødende områder. Du kan få brug for et middel mod rust eller pletter. Alle, der er nødvendig for at fuldføre arbejdet: regelmæssigt rengøres ved vask vand, rent madrester og sørg for, at retterne ikke kopilas.

IV. Så skal du gå til pladen. Rengøringsprincippet ligner her - vi vasker alt, herunder kuglepenne og zoner under brænderne, så hold kun orden. Det er nemmere at tørre madlavningen en gang efter tilberedningen, end at spildtid skraber det frosne fedt.

V. omhyggeligt undersøge væggene - Måske skal du støvsuge nettet, tørre pletterne af fedt over ovnen, tørre det vaskbare tapet eller flise. Det tager dig endnu en eller to femten minutter.

VI. derefter Vær opmærksom på skabe. Kan du huske, at de allerede skulle håndtere deres indhold? Tag nu tid til at rengøre - tør ryd af støv og vask af snavs, hvis det er nødvendigt.

Glem ikke og gå på det øverste yderpanel - normalt er der opsamlet en masse snavs.

VII. Vi vil ikke fokusere på rengøring inde i køleskabet - Det beskrives detaljeret i en separat artikel. Men det er nødvendigt at tørre det udefra. Tænk samtidig på om du har brug for alle disse magneter, hvor støv opsamles.

VIII. En af de mest tidskrævende processer - vaske vinduer. Tør vinduerne og vindueskarmet af, vask gardinerne, fjern snavs fra tagskæggene.

Organiser ordre i køkkenet en gang for alle

Du vil blive overrasket over, hvor let og ryddeligt dit køkken bliver.

lifehack: Det er ikke nødvendigt at tørre og stryge gardinerne. Bare hæng dem på cornice vådt - de strækker sig ud under deres vægt.

IX. Endnu et trin er en lysekrone. Tør loftet ud, smid de midter, der flyver til lyset. Samtidig kan du rense loftet.

X. Nu har du kun tørre støvet og tørre gulvene, idet de tidligere har gået på dem med en støvsuger.

Selvfølgelig vil en sådan trin-for-trin tilgang tage mere tid. Men du bliver træt meget mindre, hvilket betyder - der er en chance for at bringe det til enden.

Du kan ikke kalde disse anbefalinger er universelle: nogen har brug for at rydde op i mikroovn, en person gemmer ikke forsyninger i køkkenet ... Men det grundlæggende princip, vi har forsøgt at forklare så detaljeret som muligt: ​​femten minutter for hver zone og metodisk vil hjælpe dig med at sætte tingene i perfekt orden og uden nogen indsats for at bevare den.

Der er mange flere billeder af ordreorganisationen i køkkenet - brug dem eller lav din egen!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 2 =