10 måder at rydde en stegepande

Sådan rengøres en stegepande af kulstof, fedt og rust derhjemme

I denne artikel vil vi tale om, hvilke metoder der effektivt kan rense panden af ​​kulstofaflejringer og gammelt fedt derhjemme.

Stegepander er lavet af forskellige materialer, derfor varierer måderne for hver af dem også. Og hvis du ikke kender hver enkelt egenskab, kan du nemt ødelægge ting!

Måder at rengøre støbte stekepander:

1 vej. Ved hjælp af husholdningskemikalier
2 vejs. Sæbefordøjelse
3 vejs. Brænde i brand
4 vejs. Coca-Cola + citronsyre
5 vejs. sandblæst
6 vejs. Ved hjælp af en boremaskine

Sådan rengøres en stegepande:
I. Fra aluminium
II. Med Teflon belægning
III.C belagt med keramik
IV.Af kobber
V.Udenfor den gamle kulstofrest

Rengøring af stivegrydepander

Ingen slags metal, hvorfra man kan lave redskaber, har ikke passeret sådan århundredes kontrol af tid, som jernjern.

10 måder at rydde en stegepande

Det bruges, ikke mindre, og siden det 6. århundrede f.Kr. er det populært i dag og vil ikke opgive sin stilling overhovedet. Interessant nok viste den første opdagelse af kineserne, men i Rusland, de første støbejernsmelteværker kun i slutningen af ​​det 16. århundrede, og meget mere populært materiale til støbning af retter, det blev endnu senere, kun under Peter the First.

Sandsynligvis har næsten alle i huset en gammel slags støbejernspande, hvor de stegte kartofler er usædvanligt lækre.

Hvorfor er det et glimrende resultat i en sådan skål - det er ikke helt klart, men fakta forbliver: der er ingen analoger til sådanne stekepander, og de moderne passer ikke engang ind i børnebarns bedstemor.

Det bemærkes, at en meget ren støbejernspande vil miste sine bemærkelsesværdige egenskaber, maden vil begynde at brænde til den og væggene vil ruste

10 måder at rydde en stegepande

Et problem er, at de er for følsomme over for akkumulering på depositumets vægge, hvorfra det ikke bliver let at slippe af med, men det skal være.

For det første, det ser helt uæstetisk ud, og for det andet er kulstofaflejringer ikke så harmløse.

Der er en opfattelse af, at den gamle sod, der er brudt under madlavning og falder i mad - er den stærkeste kræftfremkaldende.

Selvfølgelig bliver det meget lidt, og koncentrationen af ​​skadelige stoffer er ikke så stor, men i vores teknologiske alder, når alting er skadeligt, er det bedst at tage sig af dig selv, i hvert fald i så små ting.

Så, hvordan man renser en støbegodspande?

Der er flere måder, men før du vælger noget, vil vi minde om en ting: en rent rengjort støbegods vil miste sine bemærkelsesværdige egenskaber, maden begynder at brænde til det og væggene vil ruste.

Derfor, efter at du har opnået, at skålene begyndte at ligne en ny, skal du olie den med olie og brænde den i 20 minutter

Det vil sige, lav et nyt kul på det! Ellers vil det simpelthen være ubrugeligt. Men dette depositum vil ikke brydes væk og vil ikke være synligt.

Et andet vigtigt punkt: støbejern er holdbart, men samtidig skørt. Han tolererer absolut ikke pludselige temperaturændringer. Derfor en sådan Stegepande kan ikke opvarmes og afkøles derefter med koldt vand, ellers vil det bare briste.

Lad os nu komme til virksomhed og se på alle tilgængelige måder.

1. Rengøring med kemikalier fra butikken

Det bedste værktøj til disse formål er Shumanit. Det er både billigt og effektivt. Du kan også bruge midler til rengøring af toiletskål eller rør.

Men efter vores mening er det bedre ikke at komme væk fra sådan kemi, da den har en ødelæggende virkning på strukturen af ​​støbejern og gør det skørt. For ham er rogn på staven langt mindre destruktive end moderne stærke midler.

2. Rengøring ved fordøjelse i sæbe og silikatlim

Metoden kom til os fra Sovjetunionen. Så var disse komponenter tilgængelige, og folk opfandt opskrifter fra improviserede midler.

Nu er sæbe helt anderledes, og silikatlim bliver ikke fundet om dagen med ild, men vi vil medbringe metoden, hvis du pludselig har disse stoffer.

10 måder at rydde en stegepande

Her er opskriften:

  • 400 gram silikatlim
  • 1 bar vaskesæbe eller 500 gram sodavand
  • 5 liter vand

Sæbe gitter på en rist, tilsæt til vand, opløses. Der også, lim eller sodavand. Derefter sænk de snavset op i opløsningen og lad dem simre i ca. 2 timer.

Ifølge dem, der brugte denne metode - virkningen er simpelthen fantastisk.

Desuden vil jeg gerne fortælle dig, hvordan rust fjernes fra en støbepande, hvis du har glemt at antænde det, og det var farvet.

10 måder at rydde en stegepande

Rusten rengøres udelukkende af sandpapir eller en metaldisk, da det ikke giver mening at vaske det, det virker ikke.

3. Rengøring med affyring på gasbrænder eller i brand

En god måde, kendt for mange århundreder.

10 måder at rydde en stegepande

Hvis du lægger en stegepande på ilden og glemmer det i en time eller to, så vil alt kulstof brænde ud, tørre op og simpelthen falde af. Men stand-up vil være simpelthen uvirkeligt!

Derfor, hvis du ikke er klar til en sådan begivenhed, er det bedre ikke at gennemføre dette eksperiment i en lejlighed, men brug en gadebrande.

Men i dette tilfælde slippe af med kulstofaflejringer på en gang, da bålen vil brænde langt hurtigere end soden "vil give op", og det vil være nødvendigt at gentage processen en eller to gange til slutningen.

Efter at væggene er rene, skal du ikke glemme at opvarme opvasken, så den igen dannede en naturlig beskyttelsesfilm.

4. Rengøring med blødning i coca-cola eller citronsyre

Denne metode vil hjælpe, hvis carbonlaget er meget lille. Antag, at du for nylig har grundigt rengjort en stegepande, og en måned eller to senere er der dannet en film på den, som ikke vaskes af med det sædvanlige opvaskemiddel.

10 måder at rydde en stegepande

Metoden er enkel: Hæld en koks eller en stærk opløsning af citronsyre i en hvilken som helst beholder, sænk stegepanden og lad den være natten over. Om morgenen gnides den med en smuk hård børste og brænder så nødvendigvis.

5. Rengøring af støbepande med en sandblæst

10 måder at rydde en stegepande

Dette, selvfølgelig, ikke helt hjemme, men vi anser det for nødvendigt at fortælle om det i første omgang, da det er den mest effektive!

Tjenesten er billig, og resultatet vil tilfredsstille dig uden pine og lang manipulation.

Det eneste negative Denne fremgangsmåde er, at de gamle retter ikke kan modstå et sådant tryk på sandstrålen, og inden i det vil du se mikrokasser, hvilket vil føre til den efterfølgende opdeling af panden.

Derfor, hvis du har en gammel, skal du ikke tage nogen risici og bruge mere blide metoder.

6. Rengøring med boremaskine med metalbørste

Dette er allerede en hjemmetode, men som du forstår, skal der være en boremaskine i huset.

10 måder at rydde en stegepande

Skru af overfladen grundigt, vask derefter stegepanden og sørg for at brænde den igen med olie.

Da en sådan radikal fjernelse af det øverste lag vil udstille støbejerns porøse struktur, og som vi allerede har nævnt ovenfor, vil den begynde at ruste, og fødevaren brænder. Desuden vil den færdige skål gis af metal.

Rengøring af aluminiumspander

10 måder at rydde en stegepande

Stålpander af aluminium er nu sjældne gæster i moderne køkkener, men de er stadig bevaret og nogle nyder de med glæde.

Hvis metallet er tyndt, mister en sådan stegepande hurtigt form og steger det er simpelthen umuligt, alt brænder og stikker. Selvom tykke stegepander fremstillet i Sovjetunionen er meget gode (i det mindste ifølge vores bedstemødre).

Depositumet er dannet på dem så hurtigt som på støbejern. Og det giver også også mening at smøre og kalde. Men de skal rengøres på forskellige måder, fordi metaller har forskellig densitet og struktur.

Aluminium vaskes bedst med butikskemi, du kan også sikkert bruge en sandblæst. Men der er ingen grund til at brænde dem på staven, bunden kan deformere.

Du kan heller ikke bruge en boremaskine med en jernbørste, da metallet er hårdt ridset, og det er umuligt at lave mad i en stegepande. Aluminium er trods alt meget blødt. Og efter alvorlig skade vil ingen kalcinering redde ham.

Rengøring Teflon Pander

10 måder at rydde en stegepande

At rengøre Teflon stegepander fra kulstofaflejringer anbefales slet ikke - vi mener - indeni. Selvfølgelig udefra kan du rydde det som du vil, men den indre overflade er bedst ikke at røre eller ødelægge.

Uanset hvilken måde du drager fordel af, vil det beskadige belægningen, og Teflon vil forsvinde langt bag hurtigere end den langvarige carbon black. Og tro mig, kulstof er langt mindre farligt end en ridset teflonpande.

Det eneste du kan prøve er at suge en stegepande i Coca-Cola, og selv da er det ikke værd at holde for lang tid.

Generelt, prøv simpelthen ikke at bringe dine Teflon stegepander til dannelsen af ​​en stærk film.

Rengøring af keramiske pander

10 måder at rydde en stegepande

Keramiske stegepander - slet ikke fra et enkelt stykke keramik. Det er den samme belægning som Teflon.

Og for at rense sådanne stekepander er det umuligt heller ikke slibemidler eller stærk kemi, da dækket bliver beskadiget og endda helt slettet.

Og hvis det går tabt, forsvinder al bekvemmelighed ved en sådan stegepande: maden holder sig fast, og når man laver mad, skal den også have en masse olie som for konventionelt støbejern.

Men hvordan skal man så rydde denne stegepande fra fedt?

En meget god rengøringsmetode med almindelig alkohol. Påfør det på fleece og behandle overfladen. Hvis depositumet er lille, vil det straks forsvinde, hvis du gnider det forsigtigt.

Hvis alkohol ikke hjalp, så kan du bruge specielle, melamin svampe, de vil klare forurening under alle omstændigheder. Men ...

10 måder at rydde en stegepande

Hvis dit mål er at fjerne depositumet, fordi det er skadeligt, så tænk tre gange, før du gnider stegepanden af ​​dette mirakel - en svamp fra Beijing. Den består af den reneste melamin, som er hundrede gange mere skadelig end det mest ondartede, hundredeårige slam.

Fabrikanten forsikrer selvfølgelig køberen om, at produktet er sikkert, da det ikke indtages, når det indtages. Og vigtigst er virkningen af ​​melamin stærkt forbedret ved opvarmning.

Det er næsten ikke muligt at vaske stoffet helt, fordi hvis pladen er dannet, er det keramiske lag allerede beskadiget. En melaminsvamp virker som en viskelæder: Den gnider overfladen, mens den vasker sig selv og fylder derfor alle mikroskaderne med gift.

Så vælg en af ​​to onde: enten et depositum eller en melamin, hvis handling ikke er blevet undersøgt og testet med tiden.

Til sod på støbejern kan du helt sikkert sige: mange af bedstemødre brugte sådanne stegepander, der ikke rigtig bekymrer sig om perfekt renlighed og intet, levede til 80 år i gennemsnit.

Rengøring af kobberpander

Kobber servise er nu en sjældenhed, og den bruges ikke til det tilsigtede formål, men simpelthen til udsmykning af værelset, da det er ret ubelejligt at lave mad i det.

Generelt, hvis du fandt en snavset kobberpande i din bedstemors loft, er det ikke så svært at rengøre det. Nagar rengøres mekanisk med kobber, det bør ikke opvarmes.

Ja, og et lag sot på kobber er normalt ret lille. Resten af ​​snavs fjernes let med en jernvask.

10 måder at rydde en stegepande

Men en stærk plak, den såkaldte patina, er let at fjerne ved hjælp af citronsaft og salt. Påfør saft til overfladen, top med salt og gnid godt. Frying pan glistens som ny!

Sådan rengøres stegepanden udefra?

10 måder at rydde en stegepande

Vi undersøgte de generelle metoder, når hele stegepanden renses. Men i dette tilfælde fjernes det interne, nyttige kulstof (på støbejern), eller der er risiko for at beskadige den beskyttende belægning (på Teflon og keramik).

Derfor, hvis stegepanden inde er ren, så er det bedre at forsøge at tørre det kun ovenfra. Sådan rengøres stegepanden udefra?

Den enkleste og mest effektive måde er at suge i varmt vand i lang tid, mindst to dage.

Og når laget er tilstrækkeligt blødgjort, er det nødvendigt at gnide det grundigt med en jernbørste. Hvis han er meget fedt, så rip den af ​​med en kniv, efterhånden.

Vores artikel blev til en ende, og vi delte det på alle måder, der blev betragtet som praktiske og anvendelige. Vi håber, at nu er spørgsmålet blevet afgjort for dig og hvordan du rydder en stegepande fra kulstofaflejringer, du ved.

Og hvordan renser du din yndlingspande? Del din erfaring med os!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 3