Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Vechten met de mot in de keuken: manieren en preventie

Elke werkende huisvrouw heeft een voorraad voedsel: granen, meel, thee, kruiden ... Dit is redelijk, want het is vervelend om voor elk onderdeel van de recepten in de winkel te draaien en kost veel tijd. Maar met de komst van zakjes en kruiken voedsel, verschijnt er een nieuw probleem: hoe voedsel intact te houden en te beschermen tegen keukenparasieten?

De hoofdvijand van de gastvrouw is een voedselmot. Gedachten over hoe, hoe je je motten voor altijd kunt verlossen in de keuken wordt door iedereen bezet, wie ooit vile parasieten heeft ontmoet. De taak is niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt. De mot is niet alleen grijze vlinders, maar ook larven, poppen, eieren ...

Oorzaken van uiterlijk

Natuurlijk komt de parasiet niet uit het niets. Waar komt de mol vandaan?

De meest voorkomende reden voor het uiterlijk zijn besmette producten die vanuit de winkel worden meegenomen.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Het merendeel van alle larven in losse producten: meel, granen, gedroogde vruchten, noten, kruiden.

Daarom, als u dit probleem wilt vermijden, Koop deze goederen in een bewezen winkel en controleer zorgvuldig of het pakket strak zit.

Een andere bron van infectie - buren. Als ze zo'n probleem hebben, zullen waarschijnlijk een aantal van de moedervlekken je aankijken op zoek naar een gevarieerder dieet.

De mol kan door het raam vliegen - maar deze zaak wordt als zeldzaam genoeg beschouwd, dus maak je geen zorgen.

Beter voorkomen dan genezen

Het proces om mollen van de hand te doen is vrij ingewikkeld: het verprutst niet alleen de producten, maar vermenigvuldigt zich ook actief.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

De mot legt eieren, die uiteindelijk in larven veranderen. Daarom kunnen pogingen om de parasiet terug te trekken lange tijd aanhouden - tenzij je radicale maatregelen neemt, waarbij je op het eerste gezicht niet eens geïnfecteerde producten weggooit en het hele appartement met antiseptica behandelt.

daarom het is veel gemakkelijker om de plaag niet in de keuken te laten verschijnen. Eigenlijk is het niet zo moeilijk. We hebben effectieve aanbevelingen voor u verzameld, die worden bevestigd door de antwoorden van huisvrouwen op verschillende forums:

  • Producten die als bron van infectie kunnen dienen, is het beter om goede, bewezen supermarkten aan te schaffen. Het is beter om aandelen en kortingen te vermijden: misschien probeert de winkel de goederen kwijt te raken die niet goed zijn opgeslagen. In dergelijke gevallen wordt de mot het vaakst gestart, dus riskeer niet alle reserves ter wille van eenmalige besparingen.
  • Reeds gekochte producten moeten zorgvuldig worden herzien. Zelfs als er op het eerste gezicht geen vlinders en larven zijn, is het de moeite waard om op vreemde klonten te letten - het kunnen de mottenlarven zijn. Dan is het beter om de aankoop weg te gooien - om een ​​infectie te voorkomen. Bovendien kan het gebruik van mottenmot en verspilling van hun vitale activiteit schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.
  • Voor betrouwbaarheid worden bulkgoederen het best voorbehandeld. Veel sites raden aan producten aan te doen twee of drie uur in de vriezer.

We kunnen u echter nog een effectievere manier adviseren: Giet de romp of noten in een kom en zet gedurende 30 seconden in de magnetron voor maximaal vermogen.

Deze tijd is niet genoeg om het product propeksya te maken, maar voor de parasieten zal het proces desastreus zijn.

  • Meestal verschijnt mot in lekkende containers. Vermijd daarom het opslaan van voedsel in zakken. Het is beter om speciale containers voor bulkproducten te kopen - dit zal helpen om ze tegen parasieten te beschermen.
  • De hoofdregel van veiligheid is reinheid en hygiëne. Was de keukenkast grondig met reinigingsmiddelen en zorg ervoor dat de producten niet uit de containers ontwaken. Zelfs een handje kan een mot lokken.
  • Vergeet niet dat deze parasiet bang is voor scherpe geuren. Sommigen raden aan om knoflookteentjes in de schappen te leggen, maar in dit geval riskeert u het huishouden met de mot af te schrikken. Het is beter om essentiële oliën van bergamot, rozemarijn of lavendel te gebruiken. Of leg een gedroogde kruidnagel in de hoeken van de planken - dit is genoeg, en een subtiele aangename geur zal in de keuken verschijnen.

Zoals u kunt zien, is het voorkomen van motten in keukenkasten niet zo moeilijk. Maar wat als de parasieten al in uw keuken zijn verschenen? Laten we samen een oplossing vinden!

Hoe zich te ontdoen van eieren en larven

Als je voor altijd van motjes af wilt zijn, bereid je dan voor op een vrij lang en moeizaam proces. Er zijn veel methoden.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Je kunt kiezen Speciale insecticiden, of je kunt folk remedies oppikken - het belangrijkste is om consistentie te tonen en niet halverwege te stoppen.

waarschuwing: We raden u aan geen mottrappen te gebruiken. Ja, ze zijn effectief genoeg en trekken alle volwassen parasieten aan. Op het internet zijn er echter veel klachten die samen met de "thuis" mot zo'n apparaat "gasten" aantrekken van buren en van de straat. Bedenk of u zo'n spontane toename van de populatie motten in het appartement nodig hebt.

Verschillende chemische vergiften werken goed: Raptor, Armor, Combat. Ze hebben echt hun nadelen. Wanneer ze worden ingenomen, kunnen ze de menselijke gezondheid ernstig schaden. Daarom moet het omgaan met meubels uiterst voorzichtig zijn en is de opslagcapaciteit beter om helemaal niet aan te raken.

Niet verrassend, veel liever folk remedies voor het bestrijden van motten.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Echter, alle middelen om vlinders en larven te bestrijden zal ineffectief zijn, als je de legplekken niet eerder elimineert.

Op internet kunt u een aanbeveling vinden om absoluut alles uit de keuken te gooien - dit zal ertoe bijdragen dat de mol zich in 1812 onder Moskou als Frans voelt. Maar dergelijke maatregelen zijn te radicaal - ze zouden alleen moeten worden gebruikt als de mate van infectie erg hoog is.

In andere gevallen is het vrij eenvoudig om losse producten te verwisselen, eieren en larven eruit te halen, en dan uitgewist of opgewarmd in een magnetron.

Hierna is het noodzakelijk voorzichtig te zijn Was de containers, behandel ze met azijn en droog ze goed. Deze maatregel verwijdert niet alleen sporen van mottenactiviteit, maar helpt ook om de scherpe geur af te schrikken.

Merk op dat larven bijna overal kunnen zijn. Zorg ervoor dat je een stofzuiger op de lockers krijgt (niet te vergeten de buitenste delen), en dan ook te verwerken. De stofzuiger haalt de eieren vast die u niet opmerkt.

waarschuwing: Heel vaak legt de mot de larven niet alleen in voedsel, maar ook onder het plafond, waar warme lucht tijdens het koken opkomt. daarom we raden aan om door de plafondverbindingen te lopen speciale middelen of gewoon appelazijn. Hetzelfde geldt voor kroonluchters: als ze veel verwrongen details hebben die niet direct op de lampen passen, is het beter ze te verwerken.

Vechtende volwassenen

Als het proces om larven en eieren kwijt te raken meer is als een lang eentonig werk, dan kan de strijd met volwassen vlinders worden vergeleken met gevechtsoperaties.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Ondanks het feit dat er veel speciale middelen zijn die een snelle en betrouwbare verwijdering van voedselmotten beloven, De meest effectieve methode blijft fysieke impact. Ja, je hebt het goed begrepen - we bedoelen een vliegenmepper of een krant.

Een beetje hoger noemen we het gevaar van actief geadverteerde vallen. Laten we een beetje meer uitleggen.

dank feromonen van vrouwelijke motten ze lokken actief mannetjes. Door de kracht van hun werking ruikt de mot niet alleen in de keuken, maar ook in een vrij grote straal.

Zo vliegen er een groot aantal insecten het huis binnen, waarvan er velen vrouwen voor hun dood kunnen bevruchten. daarom De tool is effectief als u zeker weet dat uw appartement de enige bron van besmetting in het huis is. Natuurlijk kun je dit niet garanderen.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Als u al zorgvuldige verwerking van larven en eieren hebt uitgevoerd, kan het effectief zijn methode met verbrande honing. Verwarm een ​​paar lepels natuurlijke honing in een koekenpan tot ze bruin zijn en loop dan een paar keer met haar door het appartement. De geur stoot de mot af en vliegt weg, en gezien de volledige afdichting van de producten, zullen de nieuwe individuen eenvoudigweg nergens heen kunnen.

U kunt profiteren van Speciale spuitbussen zoals Raptor of Combat. Maar u moet voorzichtig zijn - zorg ervoor dat het product niet op de vaat of het eten komt.

Van industriële middelen wordt het als de beste beschouwd speciale ultrasone repeller. Het is veel waard, maar het resultaat is gepast. Bovendien zijn dergelijke apparaten onschadelijk voor mens en dier, dus het gebruik ervan kan als een optimale optie voor de keuken worden beschouwd.

Een andere optie, die als de duurste kan worden beschouwd, maar tegelijkertijd de meest effectieve - een speciale antiparasitaire service veroorzaken. In dit geval vallen alle zorgen over het elimineren van parasieten op de schouders van professionals. Deze methode moet echter alleen worden aangepakt als de infectie kolossale schalen heeft bereikt en u kunt er zelf niet tegen.

Ontdoen van voedsel motten in de keuken

Als je geïnteresseerd bent in hoe je van mollen voor volwassen voedsel kunt ontdoen door folkremedies, probeer dan een van de volgende methoden.

Bijvoorbeeld mol verdraagt ​​de geur van citrus niet. Behandel de keuken met sinaasappelolie of plaats eenvoudig korstjes citroenen rond het appartement. Een aangename geur schrikt parasieten af, dus ze zullen je huis verlaten.

Een andere manier, toegankelijk voor iedereen - gebruik van laurierblaadjes, die in elk huis is. Verkruimel gewoon enkele blaadjes op het keukenmeubilair - over een paar dagen zul je geen enkele vlinder kunnen vinden.

Je kunt het proces versnellen door er verschillende op te hangen Klittenband voor vliegen. In tegenstelling tot speciale vallen, produceren ze geen aangename motgeuren. Vlinders houden zich eenvoudig aan hen vast, terwijl ze in de vlucht strompelen.

Zoals je kunt zien is het voorgoed verwijderen van parasieten niet zo moeilijk. Het volstaat om bepaalde inspanningen in de verwerking te tonen en een aantal preventieve maatregelen te nemen om herinfectie te voorkomen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

83 − 78 =