Hoe zich te ontdoen van muggen in bloempotten

Hoe zich te ontdoen van muggen in bloempotten

Planten zijn onze vrienden, allerlei parasieten zoals muggen zijn hun vijanden, en de vijanden van onze vrienden zijn onze vijanden. Maar hoe doe je thuis knikkers in bloempotten kwijt, als je niet weet wie ze zijn en waar ze vandaan komen?

Wat motten zijn of de vijand moet persoonlijk kennen

Voordat we vechten, moeten we de kenmerken en het potentieel van de vijand kennen. Onze thuisflora kan last hebben van de drie meest voorkomende soorten insecten.

1. Als de vliegen die eruit zien als kleine muggen boven de plant circuleren, dan heb je te maken met syarids. In de mensen worden ze ook wel grond- of paddestoelmuggen genoemd.

Hoe zich te ontdoen van muggen in bloempotten

De schadelijke eigenschappen van de csiarids bestaan ​​uit het vermogen om de larven neer te leggen en, misschien, om de gastheren te irriteren door hun opdringerigheid. en hier hun "welpen" brengen tastbare schade toe aan de flora: het verwelkt, verwelkt en ziet er pijnlijk uit.

Van gewone regenwormen onderscheiden de larven van bodemmuggen zich door een zwarte stip en een transparant lichaam. Ze voeden zich met de wortels van bloemen en uitgescheiden slijm verdicht de grond, wat veel problemen oplevert voor onze groene huisdieren.

2. Het tweede type vliegongedierte - wittevlieg, het zijn aleroïden.

Ze zien eruit als een naam - dit is een witte vlinder met melige kleur van ongeveer 1,5 mm groot.

Hoe zich te ontdoen van muggen in bloempotten

Net als zijn larven, voedt het volwassen individu zich met plantensap, wat aanzienlijke schade aan het groen toebrengt. Leeft voornamelijk op de achterkant van het laken, waardoor een kleverige laag achterblijft - honingdauw.

3. Springen en kruipen op het oppervlak van de grond witachtige beestjes met antennes, vergelijkbaar met rupsen, is sublevels. Voor deze zelfde klasse zijn de columbols en de kaytails.

Hoe zich te ontdoen van muggen in bloempotten

In kleine hoeveelheden dergelijke "verhuurders" zijn altijd aanwezig in het potgrondmateriaal en doe geen kwaad. Een comfortabele omgeving voor hen - een overstroomde bodem met rotte plantenresten.

Van overmatig water geven beeneendjes vermenigvuldigen zich snel en worden gevaarlijk voor de plant. Ze eten wortels, bladeren en dunne stengels, en de beschadigde bloem wordt kwetsbaar voor andere ziekten.

Vereisten voor militaire dreiging

De meest voorkomende bron van knaagdieren - verontreinigd grondmengsel. In een gunstige waterrijke omgeving vermenigvuldigen ze zich snel en verklaren ze de pot als bezet gebied.

Sseridy kan door de ventilatieopening vliegen vanuit een warme, vochtige kelder. Deze ongenode gasten oriënteren zich snel in de omgeving en infecteren nieuw aangetaste bloemensubstraat met larven.

Het gebeurt dat de gevleugelde ongedierte aantrekken niet opgemerkt door de eigenaren rotte groente of fruit. Na het vinden van een dergelijke delicatesse zullen bodemmuggen worden verplaatst naar een volume met heerlijke wortels.

Witte vliegen verspreiden zich in warme, natte tijden, houden van kassen en dicht beplante planten. Als je een bloem hebt gekozen, bevind je je heel snel en staat je in de buurt.

Preventie of Hoe uw grenzen te beschermen

Het eerste waar je op moet letten - vermeende bronnen van voorkomen ongedierte in potten.

Om te voorkomen dat je kennis maakt met de verloskundige, moet je de regel nemen gebraden aarde voordat je er een plant in plant. Een alternatief is een langdurige bevriezing van de eerder aangekochte grond, bijvoorbeeld in de winter op het balkon.

Echter voor wittevlieg deze methode helpt niet - de larven zijn bestand tegen verkoudheid. Maar de frequente luchten en het vermijden van hoge luchtvochtigheid - een voldoende preventieve maatregel.

Nieuw verworven planten moeten ook in quarantaine worden geplaatst, omdat ze al kunnen worden geïnfecteerd met larven.

Het is niet overbodig om te voorkomen dat het grondmengsel wordt behandeld met een insecticide.

Als de bron van penetratie van bodemmuggen een kelder is, kan de strijd met hen niet doorslaggevend zijn. In plaats van de verslagenen waren er altijd nieuwe en nieuwe detachementen van ongedierte.

Volg de integriteit van de roosters op de ventilatieopeningen en de grootte van hun cellen. Als door hen de mug weer in je kan doordringen, dreigt je oorlog in een honderdjarige te veranderen.

De volgende beveiligingsvereiste - bewaak het drogen van het grondmengsel tussen gietbeurten tot een diepte van anderhalf tot twee centimeter. Mos kan niet tegen droogheid, dus de bovenste drainage van grind of geëxpandeerde klei zal het probleem helpen oplossen.

Zorg ervoor dat u let op de ecologische situatie in het huis. Vervallen door verkeerde opslag, groente en onbehandeld voedselafval zullen dienen als een uitnodiging aan de socialisten om te bezoeken.

Neem de regel van het tijdig verwijderen van de dode en verrotte bladeren uit de pot.

Niet gebruiken als meststof theebier, koffie, plantaardige bouillons en andere organische.

Het is bekend dat in oorlog alle middelen goed zijn, en hoe meer arsenaal, hoe meer kans om te winnen. Als preventieve maatregelen geen resultaten hebben opgeleverd, zul je moeten uitzoeken hoe je thuis muggen in bloempotten kunt verwijderen.

Blokkade als een methode voor fysieke vernietiging

Militaire acties moeten systematisch worden benaderd, waarbij zowel "welpen" als volwassen personen waakzaam moeten zijn. Dergelijke acties omvatten het creëren van een ongemakkelijke omgeving voor ongenode gasten.

Begin te vechten met insecten die het grondgebied van je groene ruimten hebben veroverd, is met het drogen van het grondmengsel. Maak de grond los voor de snelle verdamping van vocht en afvoer overtollig water uit de pan.

In het stadium waarin de larven alleen de bovenste laag van het substraat bewoonden, is één van deze maatregelen voldoende. Zonder het gebrek aan levende vochtigheid te verduren, zullen ze zichzelf vergaan.

Het is echter belangrijk om het niet te overdrijven en niet te flauwvallen en uw groene huisdieren, omdat water nodig is voor het leven van alle levende organismen.
Verder water moet zorgvuldig worden gecontroleerd en geproduceerd nadat de bovenste laag van de aarde is opgedroogd.

Als het probleem veel dieper is, gaan we verder met het actief uitroeien ervan.

evacuatie

Na besmetting is alle grond gevonden, je kunt de bloem alleen redden getransplanteerd in gedesinfecteerd land.

Voor het voorzichtig reinigen van de brokken van de wortels, moet je ze spoelen met stromend water en dan - met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

Hiermee worden zowel zeer kleine larven als schimmels gered, die vaak op een verzwakte plant voorkomen.

En nogmaals, we zullen niet vergeten om voor de veiligheid van de nieuwe bodem te zorgen, alles wat parasieten kan aantrekken en in de oven kan roosteren een uur lang te verwijderen.

Hindernis strip

Laten we de bodem in de pot beter leegmaken en de aantrekkingskracht voor ongenode gasten verliezen.

Voeg de smaakloze ingrediënten voor parasieten toe: turf, dennennaalden, schors, houtskool, lychees.

Maar in het heetst van de strijd moet je onthouden dat je groene huisdier ook bepaalde behoeften heeft. Grondsamenstelling moet in de eerste plaats op hen zijn gericht.

Lees hiervoor de aanbevelingen voor de samenstelling van de bodem voor een bepaalde plant (bijvoorbeeld op Wikipedia).

Luchtverdediging

Hoewel vliegende volwassenen van Simuliidae het leven niet bederven met bloemen, moet je ook met hen vechten.

In dit belangrijke geval kunt u een van de volgende methoden kiezen.

 • Plaats de tablet "Raptor" of «Raid» in de fumigator. Ze zijn gevaarlijk voor paddestoelmuggen en witte vlieg, zoals voor alle vliegende insecten;
 • "Gaskamer", gerangschikt met behulp van aerosol-insecticiden en een verpakking die de gehele zaailing volledig bedekt. Geschikt zelfs bekend voor alle "Dichlophos", maar het beste om een ​​gespecialiseerde spray te gebruiken «Bona Forte».
 • zelfklevend Float traps, naast het besmette groen.
 • Een nieuw idee is om insecten te vangen met een stofzuiger. Vergeet niet het insecticide te behandelen met een stofzak of een container.

Een aanvullende maar noodzakelijke maatregel is de behandeling met een giftige spray en de locatie van een groen eiland.

Vensterbanken, raamkozijnen, statieven, een deel van de aangrenzende muur - niets mag uw aandacht verliezen.

Als huisdieren of kinderen vaak in de "groene hoek" komen, moet u uiterst voorzichtig zijn wanneer u speciale middelen gebruikt!

Chemische aanval

Het gebeurt dat humane methoden van strijd geen resultaten opleveren. Toen was het tijd voor zware artillerie - systemische insecticiden.

Bij de vernietiging van larven van bodemmuggen bleek het medicijn goed ingeburgerd te zijn "Regent". Het poeder wordt verdund in water voor irrigatie volgens de instructies.

Systemische voorbereiding van een breed werkingsspectrum, veilig voor mens en dier "Akhtar" Het is effectief tegen alle bloemenmuggen.

Om ervoor te zorgen dat de giftige stof de volwassen individuen van de witte vlieg aantast, is het noodzakelijk om deze 3 keer sterker te verdunnen dan op de verpakking staat aangegeven. De oplossing moet op het substraat worden gegoten en onder de bladeren worden gespoten.

Evenzo is de "konfidor"- na anderhalf uur na sproeien en drenken van de oplossing, komen insecten ten onder. Gewoonlijk volstaat een enkele applicatie.

Nog een beproefd medicijn - Bazudin. Ze sprenkelen de grond bij de wortel, wat leidt tot de dood van larven en kruipende volwassenen in een paar uur.

Folk remedies

Als de verspreiding van insecten nog geen indrukwekkende schaal heeft bereikt, kun je het doen met folkmethoden om bloempest te bestrijden.

Tegen aardparasieten, kun je het volgende toepassen:

 1. 1. Voeg drie liter water toe om een ​​halve tablet citramon of ascofen water te geven. Effectief zal irrigatie zijn met een enigszins roze oplossing van kaliumpermanganaat of waszeep.
 2. 2. Strooi de grond aan de basis van de bloem met gehakte houtskool, citrusschillen of knoflookteentjes langs de tanden.
 3. 3. Steek een paar match zwavel hoofden in de grond.
 4. 4. Plaats het vat met de plant in het water zodat het de grond volledig bedekt. De larven komen boven water en kunnen worden gevangen met een fijnmazige brandnetel, en de grond moet grondig worden gedroogd.

Tegen witte vlieg zijn andere methoden van toepassing:

 1. 1. Infusie van duizendblad. Drie eetlepels bladeren om aan te dringen in 1 liter. kokend water gedurende twee dagen. Strooi de bladeren aan de achterkant in drie sets met een interval per week.
 2. 2. Infusie van tabak. Ongeveer 100 gram tabak stond vijf dagen lang in 1 liter heet water. Bestede infusie gespoten planten met een interval van 3 dagen.
 3. 3. Infusie van een paardenbloem. 80 g Rizomen en bladeren van paardenbloem vullen 1 liter. water en dring drie of vier dagen aan. Gefilterde infusiespray de plaats van distributie van larven 2 keer per week.

In de strijd tegen de witte vlieg is de eenvoudige methode effectief afvegen met een sopje geïnfecteerde delen van de zaailing. Toegegeven, deze methode is moeilijk toe te passen in het geval van grootschalige verspreiding van plagen.

Een eetlepel teer of huishoudzeepschroot wordt opgelost in een liter water. Wassen wordt uitgevoerd totdat de tekenen van infectie met larven verdwijnen.

De oudere generatie adviseert nog steeds om onder de gezelschappen die het huisdier liefhebben, een groene ui te planten. Hij voegt niet alleen vitamines toe aan de dagelijkse voeding van het gezin, maar schrikt ook zijn insectengeur af.

Met zo'n breed arsenaal aan methoden om bloemmuggen te bestrijden, wees niet boos door hun uiterlijk. Begin te handelen bij het eerste teken van infectie - en uw flora zal zijn bloeiende uitzicht aangenaam maken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

74 + = 81