Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Maak de bank schoon van eventuele vlekken

Als het gaat om het schoonmaken van de bank, dan is het eerste wat je moet doen om specialisten te bellen. Maar zoals de praktijk laat zien, is het schoonmaken niet zo goed als je wilt, er zijn nog steeds plekken, dus vandaag vertellen we je hoe je de bank thuis kunt schoonmaken. Het wordt goedkoper en veel effectiever.

inhoud:

Stap 1.Definieer de bekleding
Stap 2.Hulpmiddelen en hulpmiddelen kiezen om te reinigen (tabel)
Stap 3.Proefreiniging
Stap 4.Reiniging van houten elementen
Stap 5.Kloppen op de bank door natte vellen
Stap 6.Weg met vlekken op de bank (bespreking van soorten)
Stap 7.Nogmaals slaan we eruit
(!)Tips voor het reinigen van een leren bank
(!)Als de vlek op een lichte bank staat

Stap 1: Waar is de bekleding van uw bank van gemaakt?

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Allereerst moet je weten uit welk materiaal de bank is gemaakt. Als hij van een tapijt is, zullen er geen problemen met hem zijn, maar voor modernere materialen zijn zorg en controle bij de keuze van schoonmaakgereedschappen noodzakelijk.

Welke stoffering is tegenwoordig het populairst? Vervolgens zullen we ze beschrijven en ze op de foto laten zien, en u zult zeker de uwe ontdekken.

Tapijtwerk en jacquard

De meest eenvoudige materialen in de zorg.

Ze kunnen worden ingewreven met penselen, elke chemie - ze zullen niets zijn.

Het enige ding, onthoud dat de stof eenvoudig op een bepaalde manier kan worden gebleekt. Stel dat je, als je een donkere sofa hebt, geen bleek gebruikt.

zijde

Deze bekleding is een zeldzaamheid. Als je een zijden bank hebt, moet je dit zeker weten, want dit is een van de duurste coatings. Het is heel moeilijk om voor zijde te zorgen.

In dit geval is het beter om specialisten te bellen voor chemisch reinigen. Maar dit is geen garantie dat er geen echtscheiding op de bank zal zijn.

chenille

Dit materiaal is gemakkelijk te leren, het is donzig. De draden zijn geweven in de basis, waardoor het volume ontstaat. Deze bank is erg leuk om aan te raken, zacht en zacht.

velours

Velours precies, bekend voor iedereen.

Het is zelden wat je in de war brengt, want dit is een van de meest voorkomende opties. Als je de plek op je bank wrijft, is dit precies velours.

microfiber

Dit materiaal is vergelijkbaar met semi-leer-semi-velours. Vorsielen zitten zo stevig dat water helemaal niet in het materiaal wordt opgenomen.

Als u iets op de bank morst, kunt u het vocht snel afborstelen. Natuurlijk wordt het water dan opgenomen, maar eerst blijft het op het oppervlak.

kudde

Dit materiaal is niet-geweven, de villi worden er eenvoudig aan vastgeplakt. Om aan te raken is het zeer fluweelachtig en aangenaam, maar je moet er voorzichtig mee zijn.

Agressieve chemie kan de lijm eenvoudig oplossen en er zullen "kale plekken" zijn.

Leer en kunstleer

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Dit is absoluut niet om met wat dan ook te verwarren en zorg voor de huid zal speciaal zijn.

Hieronder vindt u een aparte unit voor de verzorging en reiniging van lederen meubels.

Nadat u het type bekleding hebt gekozen, gaat u naar de tweede stap.

Stap 2: we maken de inventaris en reinigingsapparatuur klaar, afhankelijk van de bekleding

Bekleding type inventaris Reinigingsproducten Wat NIET van toepassing is
Tapijtwerk en jacquard Een borstel, het is mogelijk zelfs stijf, een spons, een zachte pure stof voor промакивания, een stofzuiger. Het is het beste om een ​​kant-en-klaar, door de winkel gemaakt product te nemen, maar als dat niet het geval is, kunt u een oplossing van zwakke azijn, ammoniak, zeep, alkali, afwasmiddel en zelfs wodka gebruiken. Middelen die kunnen worden gebleekt: chloorbevattende preparaten, bleekmiddelen, aceton. Olieachtige oplossingen zijn ook niet geschikt, omdat ze nieuwe vlekken zullen achterlaten in plaats van oude vlekken te verwijderen.
zijde Stofzuiger, zachte doek, zoals microfiber en zachte spons. Scheur kan alleen een zachte kant zijn, anders worden op zijde, "haken" gevormd. Het kan uitsluitend worden gereinigd met schuim van zeep of speciaal schuim "Vanishi". Azijn, alcohol, aceton.
chenille Chenille kan alleen worden schoongemaakt met een droge methode, de spons zo veel mogelijk samendrukken en direct stofzuigen zodat er geen vocht in terechtkomt, anders zullen er vlekken ontstaan. Vanish werkt het beste. Waspoeder, agressieve schoonmaakmiddelen, aceton, alcohol, enz.
velours Speciale borstel voor suede. Je kunt schoenen en rubber nemen voor deze doeleinden. Het is nodig om de stapel op te heffen. Ook een gewone gum (gum) en een eenvoudige, schone doek zijn handig. Zoals in alle andere gevallen: u kunt het eindproduct of thuis toepassen, maar in een zeer zwakke concentratie. Azijnzuur, ammoniak, alcoholoplossing. En, natuurlijk, een zeepoplossing gemaakt van afgeschraapt wasmiddel. Gebruik geen agressieve middelen, zoals bleekmiddel, aceton of pure alcohol. Sommige huisvrouwen weten de banken te reinigen met een "toileteend" en vragen zich dan af waarom de stof is verdwenen. Velours - een zacht materiaal, terwijl - synthetisch.
microfiber Stofzuiger, een comfortabele borstel (je kunt behoorlijk zwaar zijn), een doek gemaakt van microfiber en een spons. Microfiber is niet erg wispelturig, daarom is het mogelijk om een ​​afwasmiddel, zeepoplossing uit waszeep, spiritus of ammoniakoplossing, elke kant-en-klare bekleding te gebruiken. Aceton, alcohol, chloor, onverdunde zuren.
kudde Stofzuiger, zachte borstel (niet krassen), vochtige doekjes zonder alcohol, droge schone doek. U kunt de oplossing van waszeep, alcoholoplossing, in een verhouding van 1 tot 10 schoonmaken. Alle alkalische reinigingsmiddelen, azijn- en ammoniakoplossingen, maar zeer zwak, zullen het doen. Winkelhulpmiddelen, zoals "Vanish", het belangrijkste dat ze zijn geschreven dat ze de kudde aankunnen. Gebruik geen pure alcohol, verdunner, agressieve reinigingsmiddelen, maar ook op olie gebaseerde producten en petroleumproducten. Hierdoor zal het dutje loslaten en een kale plek op de bekleding achterlaten.
Leer en kunstleer Het zal van pas komen met een zachte tandenborstel, een doek gemaakt van microfiber, wattenschijfjes, misschien een schoolwisser. Het is het beste om gespecialiseerde hulpmiddelen te nemen, niet om te experimenteren. Maar als u dat nog steeds doet, kunt u een zwakke oplossing van azijn gebruiken. Waspoeder, chloorhoudende producten.

Stap 3: we zijn aan het experimenteren op een klein gebied achter de bank

Haast je niet, hier is het belangrijkste advies.

Voordat u bepaalde middelen van een vuile armleuning neemt en behandelt, moet u het zeker proberen vanaf de achterkant van de bank.

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Is het niet genoeg, opeens is dit niet hetzelfde weefsel als je denkt? Of is de tool niet zo zuinig als geschreven? Je begrijpt dat we alles, alles kunnen hebben!

Wacht een uur bij het aanbrengen van het reinigingsmiddel op de achterkant van de bank. Als er geen vreselijke reactie is, is de stapel op zijn plaats, dan kun je de chemie een tijdje opzij zetten en doorgaan naar de vierde stap van het schoonmaken.

Stap 4: Maak de houten elementen schoon

Als er houten elementen op uw bank zitten, reinig ze dan eerst. Er is geen behoefte aan veel intelligentie, veeg ze gewoon af met een spons, en dat is alles. Veeg het vuil van de lak weg.

Doe dit voordat u zich aanmeldt voor het reinigen van de bekleding, want dan kan een schone doek vuile druppels krijgen.

Stap 5: knock-out de bank door natte vellen

En nu gaan we de bank voorbereiden voor het schoonmaken van de vlekken.

1. Maak de vellen nat met water, knijp goed, zodat het bijna droog is en leg er een bank op.

2. Klop het met een tapijtbreker, heel intensief en zonder een centimeter te missen. U zult zelf zien welke grijze plaat zal worden.

3. Spoel het vervolgens in water, knijp het nogmaals in en herhaal de procedure. Doe dit totdat het vel wit is na het kloppen en het stof niet meer naar boven komt.

4. Na deze procedure ziet u hoe vers en schoner uw bank geworden is. En nu zullen het heel goed zichtbare plekken zijn, voor de eliminatie waarvan en we moeten doorgaan.

Voor meer effect kunt u de vellen natmaken met gewoon water, maar met een soort smaak- of zeepoplossing.

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Als uw bank bijvoorbeeld een geur van urine heeft na de baby of dieren, kunt u het weefsel vochtig maken met een oplossing van azijn. Azijn komt een beetje in het schuim, dan begint het te verdampen en neemt het een onaangename geur mee.

Maar het verdampingsproces verloopt niet zo snel, ongeveer 2-3 dagen. Als je er klaar voor bent om deze meubels niet te gebruiken, gebruik dan azijn. Dit zal u toelaten om de onaangename geur en het stof goedkoop en effectief te verwijderen.

Stap 6: ontdoen van vlekken en glanzende armleuningen

Natuurlijk is het het beste om een ​​speciale vlekkenverwijderaar te kopen. Maar als dit om een ​​of andere reden niet mogelijk is, kunt u het zelf proberen. Selecteer uw type spot in de onderstaande lijst en probeer de aanbevolen hulpmiddelen toe te passen.

Wij vestigen uw aandacht op het feit dat onze methoden alleen geschikt zijn als de vlekken vers zijn.

Vlekken uit urine - wassen met een normale zeepoplossing. Verdun de waszeep in water, was het oppervlak grondig in water, wrijf het in en laat het vervolgens weken met een schone doek tot het droog is. U kunt het product gebruiken voor gerechten, het verwijdert de geur.

Bloedvlekken Het is noodzakelijk om te wassen met koud en zuiver water, zonder zeep. Als je het bloed verhit, zal het koken, verdonkeren en dan zal het helemaal niet produceren. Spoel daarom af met koud water en breng dan zeep aan om restvlekken te verwijderen.

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Vetvlekken het is noodzakelijk om het met zout te vullen, het zal vet opnemen. Daarna kunt u het spoelen met azijn, alcohol, of nogmaals, de gebruikelijke vaatverwijderaar of zeepoplossing.

Vlekken van koffie, sap en thee - het is het beste om het te wassen met een zeepoplossing of een afwasmiddel.

Biervlekken - bier ruikt echt vies als het op gestoffeerde meubels valt. Om een ​​dergelijke vlek te wassen, is eerst zeep en eerst een oplossing van azijn nodig, zodat de dampen van dampen samen met zichzelf de geur van bier trekken. Het is beter om azijn te ruiken dan bier.

Wijnvlekken - de wijn is erg moeilijk te verwijderen, daarom is het beter om het eindproduct te kopen. Thuis is het onwaarschijnlijk dat de wijnvlek wordt verwijderd.

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Vlekken van de balpen goed verwijderd door plakband. Als u het plakband vaak op de plaats van een verse plek van het handvat plakt, gaat de verf er naartoe.

Vlekken van de vilten punt te moeilijk om te laten zien. Soms is het beter om een ​​dunne lijn achter te laten dan om hem te wassen, omdat de vlek kan vervagen en gewoon enorm groot wordt. Dit geldt vooral voor lichte banken.

Vlekken van nagellak - vernis moet zorgvuldig worden geschraapt, er is geen andere optie.

Lijm vlekken - De lijm kan worden verwarmd met een föhn en voorzichtig worden verwijderd met een scherp voorwerp, zoals een mes.

Vlekken van paraffine of kauwgom het is noodzakelijk om ze goed te bevriezen, zodat ze broos worden en afschrapen. Dit gebeurt met behulp van een zak met ijs in stukjes.

Oude vlekken van onbekende oorsprong - Hier is het het beste om kant-en-klare producten en vlekverwijderaars te gebruiken. Probeer op één plek al onze recepten is dom, je kunt gewoon het oppervlak beschadigen.

Stap 7: knock-out de bank door de natte vellen

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Dit zal de laatste fase zijn. Als u een stofzuiger voor nat reinigen, kunt u ze monteren om overtollig vocht, het uitschakelen van de natte modus. Wanneer echter de conventionele stofzuiger, het vacuüm kan niet in elk geval.

Er is nog iets goeders: een stoomgenerator of een stoomzwabber. Als je het hebt, behandel de bank dan aan hen. Dit zal ook de geur van stank en van allerlei tikken besparen.

Kenmerken van het reinigen van leren banken

Leren bankstel is beter te reinigen met speciale middelen. Er is niets beters verzonnen, geloof me.

Als je niet wilt dat je lelijke echtscheidingen op je mooie bank verschijnen, bewaar die dan niet. Anders moet je je sluier na heel je leven gebruiken. U kunt een video bekijken over het schoonmaken van een leren bank.

Kenmerken van het reinigen van lichte banken

Hoe een bank thuis schoon te maken: een overzicht van de manieren

Lichte, vooral witte banken mogen in geen geval sterk nat zijn.

Ze hoeven niet eens te verslaan met een vochtige vellen, want kan nat een beetje vulmiddel en het te schilderen gewoon de trim. Alleen vacuüm, niets meer. En dat er geen glitter, net op tijd Vacuum meubels, vermijd verstopping.

En tenslotte, bieden wij u om video te kijken over het reinigen van gestoffeerde meubels, en je zult niet alleen horen, maar ook zien hoe de bank met stoffen bekleding schoon te maken in het huis, op hetzelfde moment - met geïmproviseerde middelen:

conclusie: We hopen dat onze aanbevelingen zal gaan in uw voordeel en u weet hoe om het voertuig te verwijderen van vuil uw oude sofa, snel en correct.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

33 − 27 =