Zweedse stijl in het binnenland – Stockholm chic (24 foto’s)

Karl Larson is een man dankzij wie de Zweedse stijl is ontstaan. In de verre 1880 ontwierp de kunstenaar zijn kleine woning die onbekend was voor de decoratie van Stockholm in felle kleuren, waardoor het wit minimaal helderder werd. Sinds die tijd begon deze Scandinavische trend van interieurmode zich over de hele wereld te verspreiden. Mensen waardeerden zijn verfijnde eenvoud, frisheid en ruimtelijkheid. En in de loop van de jaren neemt het aantal fans van deze stijl alleen maar toe.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

Tekenen van stijl

Zweeds interieur heeft de volgende stilistische kenmerken:

  • Minimalisme en eenvoud van registratie.
  • Vervanging van gordijnen op jaloezieën.
  • Muren, vloer, plafond van lichte tinten.
  • Meestal houten meubilair.
  • Kleurrijke hoofdkussens en bedspreien op de banken.
  • Tapijten zijn klein van formaat.
  • Grote buitenvazen ​​versierd met ongewone schilderijen.
  • Landschappen of spiegels aan de muren.
  • Veel lichtbronnen.
  • Levende planten in witte potten.
Zweeds interieur

Zweeds interieur

Afwerkingsfuncties

Het Zweedse interieur onderscheidt zich door het speciale witte palet, dat de grenzen van het pand visueel vergroot en helpt de emotionele toestand van de bewoners van het huis te verbeteren.

Zweeds interieur

wanden

Traditioneel wordt aangenomen dat de decoratie van de muren moet worden gedaan met decoratieve gips van lichte tinten. Maar moderne ontwerpers maken hun eigen aanpassingen aan de canons van stijl. Vaker raden ze aan om Zweeds behang in het interieur te gebruiken of een combinatie hiervan met geschilderde muren.

Bijvoorbeeld, drie muren worden monofonisch gemaakt en de vierde wordt het hoogtepunt van de kamer. Het is geschilderd in rijke tinten of geplakt met bladen van sappige kleuren. De trend van de afgelopen jaren is behang met een kleine groenteprint.

Zweeds interieur

Paul

De Zweedse stijl in het interieur gaat uit van de aanwezigheid van een vloerbedekking gemaakt van lange planken. Ze moeten gemaakt zijn van natuurlijk licht hout of wit geverfd zijn. Zo'n vloer kan niet alles veroorloven, omdat natuurlijke materialen behoorlijk duur zijn. Meer budgettaire optie - tegeltinten met keramische tegels.

Zweeds interieur

plafond

De afwerking van het plafondoppervlak onderscheidt zich door de verscheidenheid aan materialen waaruit het kan worden gemaakt. Het plafond kan worden geverfd, bedekt met behang voor het schilderen, bekleed met gipsplaat. Zelfs spanplafonds zijn toegestaan. De decoratie van de plafondomtrek wordt aangemoedigd door plinten die het stucvormen nabootsen. De enige verplichte voorwaarde is witte kleur.

Zweeds interieur

Zweedse stijlkeuken

Een onderscheidend kenmerk van de keuken is een minimale set meubels. De inwoners van Zweden zijn erg pretentieloos, dus ze zijn vrij kort van een eettafel, comfortabele stoelen en een keukenset.

De kleur van het meubilair is wit, maar soms kan de tafel contrasteren en van een natuurlijke bruine of grijze kleur zijn.

De stoelen zijn vaak niet klassiek houten, maar vrij modern, gemaakt van plastic.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

De muren zijn meestal wit geverfd met een vochtbestendige verf, zodat ze kunnen worden gewassen als ze vuil worden. Voor de ramen ofwel strikte witte blinds of hun afwezigheid. Bloeiende planten in monochrome potten op de vensterbank vormen het belangrijkste element van het keukendecor. Ook voor de decoratie van het pand worden muurpotten, decoratieve platen en chique kroonluchters gebruikt in de stijl van paleiskandelaars.

Zweeds interieur

Woonkamer in het Zweeds

Over de afwerking van het huis dat u al kent, nu is het overblijven om te bespreken wat de kamer moet vullen. Tegen de achtergrond van sneeuwwitte muren is een bank in dezelfde kleur. Het kan worden bedekt met een bont tapijt of chaotisch verspreid langs het veel heldere kussens. Fauteuils moeten iets donkerder van kleur kiezen, slechts een paar tonen. Een meubelensemble aangevuld met een witte salontafel. Het kan elke vorm hebben.

1
Zweeds interieur
Zweeds interieur

Op de vloer een tapijt leggen. De kleur moet geen contrast zijn, het moet in harmonie zijn met de objecten van het meubilair. Af en toe wordt het gekozen in de toon van een kleurrijke plaid.

Versier de woonkamer met foto's of foto's in onopvallende lichtframes, geschilderde vazen ​​in de grond geschilderd en lampen met ongewone lampenkappen. Ook wordt het interieur van een klein appartement visueel uitgebreid dankzij de spiegels die aan de muren hangen.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

Interieur van de Zweedse slaapkamers

Het bed is het belangrijkste element van de inrichting van de Zweedse slaapkamer. Lichte muren en vloeren kunnen worden gevarieerd met een bed van natuurlijke kleur. Maar het sneeuwwitte bed ziet er geweldig uit. Hetzelfde geldt voor de rest van de inrichting: ze kunnen een natuurlijke bruine tint hebben of gebleekt zijn. Dus de slaapkamer ziet er fris en zacht uit.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

Comfort en comfort in de kamer worden toegevoegd met behulp van decor. Op de vloer kun je een zacht tapijt van een klein formaat leggen, een vaas met een levende bloem op het nachtkastje leggen en de kaptafel versieren met een vaas met een geurig boeket. De originele oplossing is een rieten stoel of een wasmand. Niet minder aantrekkelijk zijn jaloezieën gemaakt van stro.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

Zweedse badkamer

Het Zweedse interieurontwerp van de badkamer betekent perfecte orde. De kamer moet onbewoond, stijlvol en streng lijken. Het is ontoelaatbaar om cosmetica en andere kleine voorwerpen op prominente plaatsen te plaatsen, dit alles moet verborgen zijn in de schappen van de headset.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

De achtergrond van de afwerking is overwegend wit, maar het is toegestaan ​​om het te verdunnen met zwart of grijs. De ramen zijn al vertrouwde en comfortabele jaloezieën. Heersende loodgieterswerk rechthoekige vorm.

Zweeds interieur
Zweeds interieur

Voeg de verf toe als lichte handdoeken of lampen. Versier de kamer kan een kleine vaas met een grote of meerdere kleine bloemen zijn. Verfijning zal een grote spiegel van ongewoon ontwerp benadrukken.

Zweeds interieur

Groen in het Scandinavische interieur van de woonkamer

De Zweedse stijl is goed omdat het ideaal is voor moderne woningen. De eenvoud en het gemak maken van kleine appartementen ruime kamers, waar u wilt terugkeren. Lichte kleuren kalmeren en laten afleiden van de externe ophef. Met zijn unieke sfeer heeft het Zweedse interieur vele harten over de hele wereld veroverd.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 1