Zee decor: de harmonie van de eeuwige zomer in een gezellig huis (26 foto’s)

Zee-inrichting in het interieur geeft een buitengewoon gevoel van lichtheid. Interessante kleine dingen uit de zee herinneren aan herinneringen aan de frisheid van de zeewind, het ontspannende geluid van de zee, de warme omhelzing van de zon. Het is een symbool van romantiek, een hunkering naar reizen, nieuwe onvergetelijke emoties.

Marineattributen in de decoratie van het appartement
Marine decor op de muur van de kinderkamer

Om het interieur volledig in een maritieme stijl te versieren of om de stemming met behulp van afzonderlijke elementen te brengen, geven deze zeer avontuurlijke reizigers de voorkeur. Sommige accessoires kunnen met hun eigen handen worden gemaakt met behulp van de "deeltjes van de zee", afkomstig van reizen.

Beeldjes in de nautische stijl

Garland in de nautische stijl

Basis aspecten

Typische maritieme accessoires zijn meestal gevuld met huizen aan de kust, dus de spectaculaire mediterrane stijl is enigszins ongewoon in een modern appartement in een razende metropool. Als een dergelijk ontwerp echter door de eigenaren van de appartementen is gekozen, is het idee hoogstwaarschijnlijk met name op een creatieve manier nagestreefd, en het is ook zeer ongebruikelijk om hun eigen huis te versieren.

Woonkamer in maritieme stijl
Mariene decoratie aan de muur

Het nautische thema wordt nog steeds vaker vertegenwoordigd door een flitsende installatie op een bepaald resortthema of slechts een paar bescheiden souvenirs die van de rest worden meegenomen.

Koralen, schelpen, zeekorrels, sterren, exotische attributen, kenmerkend voor een specifieke plaats - dit alles kan thuis een waardige decoratie worden of als bronmateriaal dienen om zelf originele sieraden te maken.

Decorlijsten met een touw en zeeschelpen
Beeld in een mariene stijl

Originele frames

De manieren waarop de frames versieren, kunnen worden gebruikt voor het decoreren van lampen, tafellampen, planken, bloempotten en andere vertrouwde elementen van de huisdecoratie. Bijzonder indrukwekkend is de foto, gemaakt in momenten van rust, in het kader van handwerk.

Boot in het binnenland
Woonkamer decor koraal

De eenvoudigste manier om een ​​object te versieren is om een ​​sticker met geselecteerde materialen te maken. Het is beter om het gladde oppervlak van het frame te prefereren met een vrij breed mes. Als materiaal hebben de volgende elementen de voorkeur:

 • Kralen die parels imiteren;
 • gootstenen;
 • Zee steentjes;
 • Veelkleurige zee stenen;
 • Starfish;
 • zand;
 • Munten, waarmee oude piratendukaten worden nagebootst;
 • Touwen (zeekabels).

Decoratie kan worden beperkt tot het gebruik van slechts één type sieraden. Bijvoorbeeld, elegant en romantisch ziet een frame eruit, volledig doorspekt met parels.

Hun creatieve impulsen bevatten echter niet noodzakelijkerwijs. Installatie van zee stenen kan worden aangevuld met een boog van een zee touw. Een verstrooiing van kleine schelpen of zee kiezels verfraait effectief een miniatuur figuur van een krab of een heldere tropische vis.

Zee decor in de keuken
Boot in keukeninrichting

Kandelaars

In huizen en appartementen, waar eenvoud en gemak heersen, zijn er soms geen leuke souvenirs. Zorg voor een gevoel van comfort en warmte zal de originele lamp helpen. Je kunt het interieur met je eigen handen versieren, geleid door persoonlijke smaak en individuele wensen.

Het paneel in de nautische stijl
Zee decor met schelpen

Een win-winoptie is om alle details van de kandelaar te maskeren met een strak touw, een zeekabel na te bootsen. Deze textieltransformatie ziet er al esthetisch en sfeervol uit. De basis van de kandelaar is versierd met een grote schaal of een zeester.

1

Het decor wordt aangevuld met een verstrooiing van parels of geketende oude munten. Zelfs een kleine boog, ingericht in een maritieme stijl, zal een belangrijke rol spelen.

Mariene lijstdecor

aardewerk

Zee decor is uitstekend voor gebruik met gebruiksvoorwerpen van alle soorten en vormen. Bovendien is het niet nodig om een ​​dure vaas of een groot aquarium te kopen.

Stuurwielen in het interieur van de slaapkamer
Slaapkamer in maritieme stijl

Oude verouderde gebruiksvoorwerpen of eenvoudige flessen kunnen een nieuw leven vinden in de bekwame handen van een getalenteerde persoon. Opties voor het stylen van massa:

 • Kleuren van middeleeuwse schepen;
 • De aantrekkingskracht van rumoerige tavernes en restaurants aan de kust;
 • Opwindende emoties van verre reizen;
 • Visserijonderwerpen;
 • Ongebruikelijke zeegezichten;
 • Prachtige kennismaking met de kleurrijke onderwaterwereld van tropische hoeken.

Geïnspireerd, je kunt hele installaties over een bepaald onderwerp maken. De basis kan een decor zijn van flessen in de maritieme stijl, aangevuld met een samenstelling van ammonieten, visfiguurtjes, schelpen en een beetje steentjes. Met karaffen, kannen, wijnflessen van donkergroen glas, kunt u een zeer effectief decorelement creëren. Overstroming en smaragdgroene lichtvlekken zien er zelf vers uit.

Kommen, borden, kommen

Het decor van de zeeschelpen is in staat om een ​​oude diepe kom te draaien, die ergens in de keuken rondviel in een ongewone vaas of een creatieve basis voor de samenstelling van de zee. Het is voldoende om oude gerechten zorgvuldig te bedekken met kleine schelpen of steentjes.

Aan dit experiment loopt geen einde. Onderop de schotels giet je een beetje zand, leg je de zeester, koralen, een paar ongewone stenen.

Appartement in mediterrane stijl
Marine decor op de muur

Terraria en floraria

Allerlei "droge" aquaria, floraria en terraria - een trendy inrichting van een kamer in maritieme of mediterrane stijl. Interessante composities die zijn gemaakt door professionele decorateurs, bieden om te kopen bijna in elke winkel. Het is echter veel interessanter om zelf een compositie te maken.

Eetkamer in maritieme stijl

Het is gebaseerd op een eenvoudig aquarium of een andere soortgelijke container. Glasfragiliteit zal bijzonder verfijnd zijn om brute ruwe stenen te benadrukken die zich op de bodem van de container bevinden. Voor het maken van een florarium zijn ook containers van dicht kunststof geschikt. In de "flessentuinen" zijn planten geplaatst die van vocht houden, en rondom zich stenen en originele mariene decoraties vormen.

Mariene stijl in het interieur van het huis

De motieven van de zee in de kinderkamer

Het interieur van de kinderkamer in maritieme stijl is een populaire oplossing voor moderne ontwerpers. Deze stroom is handig in termen van het creëren van specifieke thematische stileringen van de kamer.

Zee decor van kaarsen

Een kamer voor een jongen kan bijvoorbeeld in letterlijke zin in de vorm van een hut worden uitgegeven. Hier vindt u een hangmat, een ruw bed, een decor van massieve touwen, en gordijnen voor het raam worden gesimuleerd door wuivende zeilen. Bovendien wordt de ruimte aangevuld met een massa atmosferisch relevante accessoires. De selectie van een decor trekt een kind aan.

Zee badkamer decor

Dankzij de fotoobs kunt u een budgetvariant maken van de "zee-locatie". Het beeld is genomen van een jacht, een strand, een onderwaterwereld of een dek van een prachtig schip. Meubels gemaakt van hout of rotan past goed in het interieur, en kleine details zullen het gewenste effect verergeren.

Schildpad op de badkamersmuur

Tapijt in blauw zal het zeeoppervlak nabootsen. Als je wilt, kun je de vloerbekleding in de vorm van de zeebodem of de verblijfplaats van een of andere sprookjesachtige bewoner versieren. Tegenwoordig zijn de vloeren in 3D-formaat erg populair en toegankelijk voor iedereen.

Krans van schelpen

Zeesfeer kan in andere kamers worden gecreëerd. Bijvoorbeeld een badkamer, een hal of een woonkamer. Ontspannende mediterrane, zwoele tropen, neutraal marien thema - alle ideeën om realistisch te implementeren, een minimum aan financiële middelen te besteden en eigen inspanningen. Het belangrijkste is dat het resultaat is om de bewoners van het huis te behagen, waardoor de appartementen een gezelligheid, warmte en positieve uitstraling hebben.

Hangers aan zee
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

47 − 43 =