We ontwerpen de groep in de kleuterklas: het interieur van de slaapkamer, het ontwerp van de kleedkamer, veranda’s en tuinhuisjes (54 foto’s)

Als u uw kind naar de kleuterschool stuurt, willen we niet alleen zeker zijn van zijn veiligheid, maar ook van een behoorlijk niveau van woon- en recreatiegebieden van de DOW. Voor de volledige psychofysische gezondheid van kinderen, is het noodzakelijk dat het kind in de kindergroep zo comfortabel en interessant mogelijk is. Kinderen moeten worden grootgebracht in een aangename omgeving. Dit kan worden bereikt dankzij het bekwame ontwerp van veranda's en priëlen, een gezellig ontwerp van slaapkamers, kleedkamers en thematische hoeken.

Ontwerp van een tuinhuisje in een kleuterschool

Ontwerp van de bibliotheek in de kleuterklas

Klasseontwerp in kleuterschool

Decor van de groep in de kleuterklas

Een groep ontwerpen in een kleuterschool met een boom

Tweede thuis voor kinderen

De kindergroep is het tweede huis, niet alleen voor peuters, maar ook voor opvoeders. Daarom moet het ontwerp van de kindergroep met heel je hart worden benaderd, alsof je je eigen appartement inricht.

De hoofdrichtingen van het ontwerp in het ontwerp van de kindergroep zijn rechtstreeks afhankelijk van de belangrijkste activiteiten die deel uitmaken van het ontwikkelingsprogramma voor peuters. Basis activiteiten:

 • Hoogwaardig eten,
 • Klassen voor de ontwikkeling van mentale vaardigheden,
 • Actieve spellen,
 • Complexe actieve en passieve rust,
 • Communicatie en het opbouwen van sociale relaties voor de daaropvolgende succesvolle sociale aanpassing.

Ontwerp van de groep in de kleuterklas

Deurontwerp in de kleuterklas

1

Ontwerp van een binnenplaats in een kleuterschool

Functioneel meubilair in de kleutergroep

Al deze vaardigheden die kinderen nodig hebben om te leren in het proces van actieve mentale activiteit en werk. Het is prettiger om met een kind in comfort te werken en een mooi interieur dat overeenkomt met zijn leeftijdscategorie. Na een modern en mooi interieur in de kindergroep te hebben uitgegeven, zal je een goede smaak voor kinderen inboezemen, basisconcepten over esthetiek vragen.

Slaapkamer interieur in de kleuterklas

Veel baby's willen niet in de kleuterklas slapen, omdat ze hier interessant kunnen zijn om met hun leeftijdsgenoten te communiceren en te spelen. Daarom moet er in de slaapkamer van de kleuterschool een kalme en kalmerende atmosfeer zijn, die het in slaap vallen vergemakkelijkt.

Versieren van de binnenplaats van de kleuterschool met een gazon

Registratie van de groep op de kleuterschool

Een toneelstuk maken in een kleuterschool

Registratie van de groep op de kleuterschool met speelgoed

Interieurontwerp van de groep in de kleuterklas

Registratie van de gang in de kleuterschool

Een groep maken in een kleutertapijt

Registratie van de groep in de kleuterschool in het rood

Registratie van de groep op de kleuterschool met een fauteuil

Een gezellig en aangenaam interieur is een van de componenten van het pedagogische proces. Een ingenieuze ontwerper die in elke leraar woont, moet zijn creativiteit tonen, zodat je, ongeacht de indeling van de kamer, een gezellige slaapkamer kunt creëren voor een rustig uur en een volledige rust voor kinderen.

Basisregels en componenten van het ontwerp van de slaapkamer:

 • Verlichting moet zacht en rustgevend zijn.
 • Behang of schilderij van muren wordt gedaan in pastelkleuren.
 • Decoratie van monochrome kleuring van muren wordt uitgevoerd met behulp van ornament of enkele tekeningen van sprookjeshelden of helden uit films.
 • Figuren moeten de specifieke kenmerken van de slaapkamer weerspiegelen: de dieren of stripfiguren afgebeeld in de tekeningen moeten zich voorbereiden op bed of zoet slapen.
 • Op de bedden moet het originele beddengoed liggen, dat met belangstelling en plezier zal zijn om het kind te behandelen, gaan slapen.
 • Hang geen zware gordijnen op de ramen in de slaapkamer. Het is voldoende om een ​​lichte tule van een helderdere kleur op te hangen dan de kleur van de muren.
 • Alle textielaccessoires moeten in hetzelfde kleurenschema worden gemaakt.

Registratie van een slaapkamer in een kleuterschool met bedden

Registratie van trappen in de kleuterklas

Een kleine groep maken in een kleuterschool

Een groep ontwerpen in een kleuterschool voor kinderen

Registratie van de groep in de kleuterschool op de zolder

Registratie van de groep in de kleuterschool uit de array

Registratie van de groep op de kleuterschool met meubilair

De moderne trend voor slaapkamers in de kleuterschool zijn de jaloezieën voor de ramen. Hun grootste voordeel ten opzichte van gordijnen is het gemak van schoonmaken. Het is voldoende om de lamellen van de jaloezie af te vegen met een vochtige doek. Dus geen van de kinderen is niet allergisch.

Ontwerp van de groep in de kleuterschool in Art Nouveau-stijl

Registratie van de groep in de kleuterschool met modulair meubilair

Voorbeeld van registratie van een kindergroep

Een ontwerp maken in een kindergroep is noodzakelijk, allereerst rekening houdend met de leeftijd van kinderen. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de mogelijkheden van een bepaalde kleuterschool. In elke DOW is meestal een standaard lay-out, een klassieke set van apparatuur en meubels. Daarom moet de diversiteit worden gemaakt met behulp van een goed ontworpen interieur.

Dit ontwerpplan bestaat uit 9 stappen

Stap een. Op de deur bij de ingang van de groep kun je een applicatie plakken met de naam van de groep. Deze collage omvat teamwerk. Om hem te passeren, voelde iedereen zich betrokken bij het uitvoeren van creatief werk. Boven de deur hangt een mooi en grappig zacht speeltje - een symbool van de groep.

Stap twee. Hang op de volgende muur een informatiestand op. Hier, net als in de plaatselijke krant, wordt verteld over wat er in de groep gebeurt, nuttige berichten voor ouders. In de kindermuurkrant werd het populair om over de dagelijkse voeding te rapporteren. Ouders, die een kind uit de kleuterklas nemen, kunnen het gedetailleerde menu van uw baby bekijken.

Stap drie. Het interieur van de kleedkamer kan worden aangevuld met fotobehang, stickers met sprookjeshelden en personages uit je favoriete tekenfilms. Voor elk kluisje kun je een foto van het kind plakken om een ​​officiële handtekening te voorkomen. Maak de foto af met een designkader in de vorm van een bloem, een zon of een vlinder.

Ontwerp van de groep in een kleuterschool in marine stijl

Een groep ontwerpen in een kleuterschool met niches

Nieuwjaarsdecoratie van de groep in de kleuterklas

Een groep ontwerpen in een kleuterschool met vensters

Registratie van de groep in de kleuterschool is oranje

Het ontwerpen van een groep in een kleuterschool triplex trim

Registratie van de groep in de kleuterschool met panelen

Een groep ontwerpen in een kleuterschool met een panoramisch raam

Schilderij van muren in de kleuterklas

Stap vier. Je kunt veel informatie en cognitieve stands ontwerpen, zonder welke het ontwerp van een groep kleuterscholen niet kan. Hier is een exemplarische lijst met stands met de namen: "door zichzelf gemaakt", "we hebben plasticine gemaakt", "we snijden dit allemaal uit een vel papier".

Stap vijf. Het gebied dat voor klassen is bedoeld, moet zo worden geplaatst dat het licht op de tafels aan de linkerkant valt. Omdat kinderen in de kindergroep meestal een individueel niveau van fysieke ontwikkeling hebben, is het noodzakelijk om de werktafels te labellen in overeenstemming met de groei van kinderen. Op de muur voor training plaats je een magnetisch bord dat bedoeld is voor opvoeders en een interactief leerproces.

Stap zes. Een hoekje van de natuur of een levende plaats. Het is niet nodig om hier een minidierentuin te regelen. Het belangrijkste is dat er hier voldoende bloemen, mooie krulplanten zijn, misschien wat interessante informatie over dieren, een kalender van levende natuur, informatie over de seizoenen. Het is goed als het mogelijk is om een ​​aquarium met vissen te plaatsen.

Stap zeven. Alle kinderen zijn nieuwsgierig en houden van experimenten. Ontwerp een 'experimentele hoek' of een laboratorium voor de meest nieuwsgierigen. In een speciale doos of op tentoonstellingsstands (u kunt indien mogelijk monsters onder het glas plaatsen) kopieën van verschillende materialen rangschikken (glas, plastic, koper, ijzer, boomsoorten, plastic, kiezels, zout, verschillende stenen, magneten).

Aanvulling op het laboratorium met speciaal gereedschap: vergrootglas, p
ipetten, linialen en zaklampen. Elk laboratorium zou een witte mantel moeten hebben voor de wetenschapper-onderzoeker.

Stap acht. Hoek voor sport. Er moet een plaats worden toegewezen voor speciale correctieklassen voor kinderen, evenals voor kinderen die meer geneigd zijn om mobiele games te spelen. Hier kunt u veilige sportmodules regelen en een Zweedse muur installeren.

Stap de negende. De hoek van artistieke creativiteit helpt om hun talenten te tonen en de behoeften van kinderen in zelfexpressie te realiseren. Je kunt ervoor kiezen om elke vorm van creatieve activiteit te leiden: tekenen, theatervoorstellingen, vormen van plasticine of klei.

Registratie van een werkgebied in een kleuterschool

Registratie van de kleedkamer op de kleuterschool

Reparatie van de groep in de kleuterklas

Registratie van de groep in de kleuterschool met tekeningen

Een groep ontwerpen met een podium in een kleuterklas

In het interieur zijn thematische boeken, foto's, rekwisieten, theatrale benodigdheden, pruiken en kostuums. Als deze sector is binnengekomen, is het kind vrij om zich in te zetten voor de favoriete vorm van creativiteit. Zet hier boeken, verf, potloden, vellen papier, een ezel, handpoppen en verschillende grafische materialen.

Veranda decoratie

Een goed georganiseerde wandeling is noodzakelijk voor kinderen om de wereld om hen heen te bestuderen en om kennis te maken met de omgeving, te communiceren met leeftijdsgenoten buiten en om mobiele games te spelen. Kinderen zullen met plezier wandelen op een gezellige en mooie veranda.

Registratie van de groep in de kleuterschool met ballen

Registratie van de groep in de kleuterschool met kluisjes Registratie van de groep in de kleuterschool met kluisjes

Een slaapkamer maken in een kleuterschool

Eetkamer op de kleuterschool

Het is goed als er een plot met bloemen en bloembedden in de buurt is. Veranda kan in elke geschikte stijl worden uitgegeven, het is beter om het thematisch te maken.

Voer een installatie van ruimte uit, een verhaal uit je favoriete stripverhaal of sprookje. Een meer progressieve en moderne ontwerpoptie is graffiti. Zet op een veranda kleine stoelen of banken, zet tabellen om te schrijven en tekenen. Dan kun je op de veranda lessen volgen. Er moet voldoende ruimte zijn voor vrij verkeer van kinderen en actieve spellen.

Ontwerp van een eetkamer in een kleuterschool

Tafels in de kleuterklas

Toiletteontwerp in kleuterschool

Een hoekje maken in een groep in een kleuterschool

Veranda-decoratie in de kleuterklas

Paviljoens in de kleuterklas

Kleine knusse prieeltjes in kleuterscholen, hebben in de regel kleine structuren. Ze zijn ingericht in de vorm van kleine huizen. Tijdens wandelingen in deze gezellige kamer wordt vaak een "rij" baby's gebouwd die willen spelen. In het tuinhuis mag er geen saai en saai ontwerp zijn, gebruik felle kleuren. Laat de populaire personages uit cartoons, vrolijke dieren glimlachen van de muren van het prieel. Heldere schetsen van de natuur en waterlandschappen - dat is wat de kinderen zal plezieren voor een wandeling.

Registratie van een hanger in een kleuterschool

Helder gangontwerp in kleuterschool

Registratie van de groep in de kleuterschool groen

Registratie van de groep in een kleuterschool van gele kleur

Als je het prieel mooi hebt ontworpen, ga je naar hangende ornamenten, slingers van verschillende materialen. Op gewone touwdraad kun je je favoriete speelgoed hangen, knutselen gemaakt van karton en alle geschikte producten die de jongens in de klas hebben gemaakt. Naast het originele handgemaakte decor, kunt u het tuinhuis ook voorzien van touw en conventionele trappen, dwarsbalken, horizontale balken en ringen. Actieve jongens zullen dol zijn op de sportuitrusting van het prieel. Plaats een interessante zandloper of een groot schaakstuk om te diversifiëren en een uniek ontwerp te maken in het tuinhuisje. En nog belangrijker, controleer zorgvuldig de veiligheid van alle structuren op de speelplaats.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 6