Wanddecoratie met hout (22 foto’s): decor voor het creëren van een natuurlijk interieur

Thuisbezitters, de meeste huiseigenaren geven de voorkeur aan natuurlijke materialen als de meest veilige, mooie en decoratieve. Om de plafonds en muren van het huis te versieren, worden vaak houten materialen gebruikt, omdat de boom het meest populaire type decoratie is, wat perfect is voor het decoreren van kamers. Houten decoratie kan in verschillende variaties, kleuren en een andere textuur zijn. Dit alles stelt u in staat om het huis op de meest harmonieuze manier in te richten. In het artikel zullen we nadenken over - wat kan de afwerking zijn van muren met houten panelen en andere materialen, kenmerken van een dergelijk ontwerp.

Decoratie van eetkamer met hout

Rassen van hout

Welke houtsoorten worden vaak gebruikt voor wandafwerking:

lariks

Deze conifeer is een prachtig bouwmateriaal voor het huis. Larix heeft een genezend effect, is zeer sterk, is bestand tegen aanzienlijke belastingen, is goed verwerkt en leent zich voor kleuren, vlekken, ziet er aantrekkelijk genoeg uit.

Binnenhuisarchitectuur van huis met lariks

pijnboom

Materialen uit dit hout worden gekenmerkt door een goede vochtbestendigheid, ze kunnen worden gebruikt voor het afwerken van de wanden en plafonds van de badkamer. Maar u hebt een speciale vochtafstotende impregnering nodig. De kosten van grenenhout zijn redelijk betaalbaar.

Binnenhuisarchitectuur van de huispijnboom

eik

Elegant, zeer duurzaam hout. Velen hebben gehoord van de vrijwel niet-bederfelijke eikenhouten vloeren. En als u de muren van het huis met eikenhouten rekken decoreert, kunnen uw nazaten ze ook bewonderen.

Afwerking van het interieur van het huis met gebleekt eiken
Interieur van het huis met eiken

net

Net als lariks heeft dit hout een zeer goede warmtecapaciteit. Daarom is het huis, waarvan de muren zijn versierd met panelen of blokken zachthout, altijd warmer dan andere huizen.

Binnenhuisarchitectuur van het bad
Binnenhuisarchitectuur van de saunaspar

Lindeboom

Dit hout is zeer eenvoudig te verwerken, waardoor kalkelementen kunnen worden gebruikt voor de decoratie van ongebruikelijke vormen van wanden - halfronde, gebogen, enz. Bovendien is de binnenbekleding van een linde goedkoop.

Daarnaast worden meer zeldzame en mooie rassen zoals walnoot, kers, mahonie en ceder gebruikt.

Interieurdecoratie met linde

voordelen

Welke voordelen kunnen we vinden bij het afwerken van de muren van het huis met behulp van hout:

  • De boom is milieuvriendelijk, daarom zijn houten materialen het veiligst vanuit dit oogpunt. Bovendien kunnen veel houtsoorten een geurige hars afscheiden die het microklimaat van de kamer verbetert en de lucht desinfecteert. Zowel volwassenen als kinderen in het huis, afgezet met houten panelen, zijn minder ziek, verbeteren de gezondheid en immuniteit in het algemeen.
  • Het hout beschermt de kamer perfect tegen vocht. Op houten panelen van muren en plafonds worden schimmels en schimmels zelden gevormd. Maar hout vereist noodzakelijkerwijs een voorafgaande antischimmelbehandeling, die in het bijzonder werkt tegen houtwantsen.
  • De boom in het interieur van het huis straalt een mooie geur uit, waardoor de ruimte genezend en nuttig wordt.
  • Hout in de vorm van voering of panelen heeft uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Deze functies zijn onmisbaar in een koud klimaat en lawaaierige steden.
  • Naast muren kunnen decoratieve houten panelen ook worden afgewerkt met een plafond, vloer en andere oppervlakken.
  • Het materiaal helpt de natuurlijke afgifte van vocht, waardoor de kamer wordt verwijderd van de schimmel.
  • De boom in het interieur neutraliseert negatieve ionen, die in overmaat worden gegenereerd door moderne huishoudelijke apparaten en gadgets.
Secties van hout in binnenhuisarchitectuur
Geschilderd hout in de decoratie van de woonkamer

Soorten houten afwerkingen

Overweeg de belangrijkste opties voor het afwerken van de muren van het huis met behulp van houten materialen.

1

gegoten

Dit populaire, eenvoudig te installeren materiaal kost niet te veel. Het ziet er mooi uit in huis en in het appartement, en de gelakte voering - ziet er ook decoratief uit.

Wandbekleding in de wanden van de badkamer

De voering kan zowel verticaal als horizontaal, diagonaal en met een kerstboom worden gelegd. Een dergelijke diversiteit stelt ons in staat deze materialen als voldoende handig te beschouwen in het ontwerp.

De variëteit van dit materiaal onder de naam "euro-voering" onderscheidt zich door een hogere kwaliteit van hout en een meer reliëfoppervlak. Als gevolg hiervan is deze optie veel duurder dan normaal, vooral als deze niet alleen is ontworpen door muren, maar ook door het oppervlak van plafonds.

Houten behang

Dit afwerkingsmateriaal kan van elke soort hout worden gemaakt, kan verschillende kleuren en structuren hebben.
Hiermee kunt u in elke stijl een houten behang voor het interieur kiezen. Uitstekend geschikt voor het inrichten van kamers in de stijl van de Provence en het platteland.

Houten behang in de woonkamer

Behang heeft meestal een glad oppervlak en de doeken worden samengevoegd met een naadloze methode, waardoor het mogelijk is om met deze achtergrond een enkel, integraal oppervlak aan de muur te creëren.

Verschillende soorten behang kunnen verschillende diktes hebben. Dit maakt het mogelijk om beide evenwijdige muren te bedekken met een dunne laag, en om het dikkere behang gelijkmatig te verdelen met een oneffen oppervlak.

Houten decoratief behang is een uniek materiaal. Geen enkele rol met behang van zelfs maar één boomsoort lijkt op de vorige - elke boom onderscheidt zich immers door een speciale, individuele textuur - een patroon van ringen, het aantal en patroon van aderen, kleurtinten.

Houten paneelbehang in de slaapkamer

Voor houten behang, moet u ook speciale lijm kopen. Voor gewone lijm is decoratief houten behang niet gelijmd. Lijm ze als een standaard - papier of niet-geweven. Het proces zelf is identiek, dus de eigenaren van het huis kunnen het zelfstandig aan, zonder professionele decorateurs aan te trekken.

Direct na het plakken van het houten behang adviseren deskundigen om hun oppervlak te smeren met een speciaal was- of oliemengsel. Een dergelijke impregnering kan het behang in het interieur een helderdere, meer uitgesproken, sappige textuur geven. De wanden in het appartement hierna zullen in het licht spelen dat bijzonder rijk is aan helderheid.

Blokhuis

Meestal gebruikt voor binnenhuisdecoratie zijn blokken gemaakt van grenen of lariks. Dit is het meest goedkope, maar toch betrouwbare en mooie hout, geschikt voor ontwerp in de stijl van de Provence, Shebbie-chic of country. Voordat de muren met blokken worden bedekt, is het noodzakelijk om hun oppervlak te behandelen met een antiseptisch middel. Dit beschermt de muren tegen penetratie van insecten, rot en schimmel. Dezelfde regel moet in acht worden genomen bij het gebruik van voering.

Blokhuis in het interieur van de slaapkamer

Dit materiaal heeft uitstekende decoratieve eigenschappen. Geschikt voor de Provençaalse stijl en Shebbie Chic. Praktisch en gemakkelijk te verzorgen, daarom wordt het actief gebruikt in de gebouwen. Om dit afwerkingsmateriaal te produceren, wordt goed gedroogd hout gebruikt, zodat het blokhuis niet barst of vervormt. De wanden bedekt met dit materiaal zullen lang meegaan, met behoud van hun oorspronkelijke decoratieve uiterlijk.

Blokhuis in het interieur van de woonkamer

Log imitatie

Door dit afwerkingsmateriaal ziet het huis er van binnen uit als een dorpshut. Het ziet er heel ongewoon en decoratief uit, geschikt voor binnenhuisarchitectuur in rustieke stijl en in de stijl van de Provence. Het materiaal heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, wat het mogelijk maakt om het te beschouwen als een extra thermische pakking in het appartement.
Een dergelijk ontwerp is echter ongewenst om in kleine kamers te gebruiken, omdat het vrij smal is en ruimte vermindert.

Simulatie van blokhut in de woonkamer van het huisje

tips

Geef de voorkeur aan huishoudelijk hout. Immers, alle kenmerken van "hun" boomsoorten zijn onderzocht, experts hebben onthuld - hoe dit of dat lokale hout zich onder alle omstandigheden gedraagt, in tegenstelling tot zeldzame en exotische rassen. Daarnaast is lokaal hout veel goedkoper en ziet het interieur er net zo mooi en vrij decoratief uit. Maar natuurlijk, als er een grote wens en financiële mogelijkheden zijn, kunt u het huis inrichten met zeldzame mahoniehouten panelen of gesneden eiken balken.

Voering van het huis met een boom

Houd er rekening mee, hoeveel de gekozen interne inrichting is grillig in het verlaten. Immers, een druk persoon heeft misschien geen tijd om vaak antiseptische behandelingen van muren uit te voeren, bijvoorbeeld.

Bereken zorgvuldig voor het begin van de afwerking - hoeveel u nodig hebt voor bekleding of bekleding voor muurbedekking, wat voor soort uitzicht er nodig is. En koop het materiaal met een kleine marge - het is beter dan het verlaten van de onvoltooide hoek vanwege het feit dat er niet genoeg materiaal was. Na het berekenen van de kosten van alle werken, schat je - of je het kunt betalen. En het is beter om een ​​specialist te huren voor de afrekening om rekening te houden met alle nuances van het gekozen decor, die een gewoon persoon niet eens kan vermoeden.

Simulatie van de straal in de decoratie van de woonkamer
Modern interieur met houten afwerking
Houten decoratie in de badkamer
Houten decoratie in de moderne slaapkamer
Hout in de woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

75 − 74 =