Wallpapers voor schilderkunst: types and decor (24 foto’s)

Verschillende soorten behang voor het schilderen worden steeds populairder vanwege de mogelijkheid om ze te updaten vanwege het herhaaldelijk overschilderen van muren. Voor de daaropvolgende verandering van het interieur zal het voldoende zijn om gewoon een nieuwe verf op te halen, en het ontwerp zal schitteren met nieuwe overlopen.

behang voor schilderij

Behang voor schilderij: technische kenmerken, "plussen" en "minnen"

Het afgewerkte behang voor het schilderen in het interieur van het appartement ziet er altijd fantastisch uit, waarbij de sterkte van de coatings wordt gecombineerd met een aantrekkelijk ontwerp en de mogelijkheid om de meester uit te drukken bij het werken met verf. Doekjes om te schilderen zijn altijd neutrale kleuren (meestal wit), er zijn ook varianten van pasteltinten.

behang voor schilderij

Natuurlijk heerst matte of semi-matte textuur met reliëfpatronen. Glansoppervlak is uiterst zeldzaam. Een van de modernste opties - behang met een 3D-effect, wanneer het diepe reliëf na het schilderen de illusie geeft van een driedimensionaal beeld.

behang voor schilderij

Wat trekt consumenten aan op deze achtergronden?

 • Coating sterkte;
 • Ecologische kenmerken;
 • De mogelijkheid om herhaaldelijk het ontwerp van wanden en plafonds te veranderen door het schilderen van behang;
 • Verscheidenheid aan kleurenpalet van verven;
 • Bestand tegen "uitbranden" van de zon;
 • Mogelijkheid om wanddefecten te maskeren;
 • Voorbereiding van een waterafstotende laag.

Houd rekening met enkele nadelen van het behang voor het schilderen: lijmen vereist extra toewijding en strikte naleving van de instructies van de fabrikant, kleuring - een goede keuze van kleur en kwaliteit van het mengsel voor het werk.

Wanneer ze met meesters werken, moeten ze betalen voor hun dubbel werk: behang op muren of plafond lijmen en schilderen.

Niet elke eigenaar van de woning kan het witte behang voor de muren onmiddellijk in kleur "zien", zodat de gekozen optie in de winkel en de geverfde versie soms tegenstrijdig kunnen zijn in het algemene ontwerp van de kamer.

Als gevolg hiervan zijn de minnen van het behang zo verloren op de achtergrond van hun positieve eigenschappen dat de handen zelf aangetrokken worden tot de renovatie van de situatie in het huis.

Varianten van behang voor het schilderen - hoe het beste kiezen?

Elke verhuurder ziet de toekomst op zijn eigen manier afwerken, maar er zijn factoren die belangrijk zijn om met iedereen rekening te houden.

Vragen over textuurvoorkeuren

Het kiezen van een textuurbehang voor het schilderen, houdt rekening met hun intentie voor het algemene ontwerp van het pand.

behang voor schilderij

In de klassiekers en andere varianten van strikt ontwerp passen de doeken zonder tekeningen of met een minimale hoeveelheid "met succes".

1
behang voor schilderij

De grote textuur is duidelijk helderder. Het is niet nodig om dergelijk behang in de gang of in kleine ruimtes te lijmen, het is beter om opties te selecteren met een kleine "tekening" en een glad oppervlak.

behang voor schilderij

Voor de uitgesproken textuur is het onmogelijk om een ​​verf met glans te kiezen. De beste keuze - matte of semi-matte opties.

behang voor schilderij

Glad behang voor het schilderen is gemakkelijker te schilderen. Ze kunnen hun eigen tekeningen tekenen. Weefselschilderijen "persoonlijke creativiteit" accepteren dit niet.

behang voor schilderij

behang voor schilderij
behang voor schilderij

Typen achtergronden

Behangtype Belangrijke functies
papier Acceptabele papieren achtergrond om alleen het type "duplex" te schilderen. Kleuring geeft ze een zekere weerstand tegen mechanische spanning en een lichte vochtbestendigheid. Doek minder vervaagd in de zon. Het beste papierbehang voor schilderen: tinten van zuivel, pastel of juist neutrale kleuren. Geschikt als plafondbehang voor het schilderen.
Vinyl op niet-geweven basis U kunt vinylbehang gebruiken om 3 soorten te schilderen: op geschuimd vinyl, compact vinyl (warmdruk) of met rubber bekleed doek. Een geweldige optie voor de keuken en de gang. Past niet in de kinderkamer, niet de beste manier om in de slaapkamer te werken, omdat ze de lucht niet binnenlaten. Op het moment van lijmen, rekken ze uit, wanneer ze opdrogen, keren ze terug naar hun vorige dimensies.
Non-woven fleece handschoenen Vliesbehang voor schilderen heeft een polymeercoating. Hoogwaardige decoratieve stoffen voor verschillende kamers, versieren het interieur van de woonkamer en keuken. Milieuvriendelijk, dampdoorlatend vliesbehang voor het perfect maskeren van probleemwanden, niet onderhevig aan vervorming. Verf is beter om in 2 lagen aan te brengen, enigszins in schaduw. Geschikt als behang voor het schilderen op het plafond, vooral in nieuwe gebouwen. Lijm op elk oppervlak. De sterkte wordt verkregen na kleuring.
Glasvezeldoeken De kleuren van de doeken zijn meestal wit, soms roze, lichte chocolade en andere rustige tonen. Even goed zal in de badkamer, woonkamer en elke andere kamer kijken. Doeken hechten zich onmiddellijk aan het oppervlak, dus moeten ze heel snel worden bijgesneden. Steklooboi kleurt de dag na het volledig drogen, bij voorkeur een zachte roller van bont. Sterk, mooi, gestructureerd behang voor het schilderen, milieuvriendelijk en perfect afwasbaar. Nagenoeg niet verbranden en tevreden stellen met de rijkdom van het ontwerp. Goede fabrikanten maken een speciale lijm
voor hun behang.
linkrust Materiaal van een hoge prijscategorie. Zeer duurzaam en volkomen veilig voor de gezondheid. Het droogt ongeveer 2 maanden. De getapete lincrusta-sectie van de muur (of de hele kamer) blijft ongewoon lang "als nieuw" staan. Er is geen limiet aan het aantal repaints, als ze correct worden geproduceerd. Een geschikte keuze voor behang voor de woonkamer, slaapkamer of hal. Omdat een keukenversie zeer zelden wordt gebruikt, kiest u in extreme gevallen lichte kleuren met een minimaal patroon.
behang voor schilderij

Het is toegestaan ​​om het vloeibare behang te schilderen nadat ze zijn gedroogd. Bij cosmetische gebreken is het veel gemakkelijker om een ​​verflaag aan te brengen dan om een ​​ernstige reparatie uit te voeren.

behang voor schilderij

Kleurregels

De hoofdregel van kleuren - voordat je het behang volledig schildert, moet je de verf op een klein snippertje proberen.

behang voor schilderij

Verf selectie

Verbruik van verf hangt af van de structuur van het behang. Gewoonlijk toepassen in 2 lagen, goedkopere opties verf drie keer.

behang voor schilderij
Behangtype Geschikt type verf
Papier, niet-geweven Glanzend, mat op waterbasis.
glasvezel Latex (waterdisperge), acryl.
Linkrustirovannye Olie, water-emulsie.
behang voor schilderij

Latexverven zijn ecologisch schoon, waterdicht, slijtvast, niet geurig, drogen na drogen snel op. De droogtijd op het behang is drie dagen. Latexverf op basis van PVA heeft een lagere vochtbestendigheid en een zuinig verbruik.

behang voor schilderij

Verven op acrylhars - zijn niet bang voor de zon, zeer elastisch, bestand tegen schuren, snel droog, in het dagelijks leven worden ze "ademend" genoemd. Ze kunnen worden onderworpen aan een nette natte reiniging. Optimale optie voor kleuring.

behang voor schilderij

Water-emulsie verbindingen-milieuvriendelijk, met economische consumptie, geurloos. Hebben een lage vochtbestendigheid. Matte tonen verbergt oppervlaktegebreken. Gemak van glanzende verf in de vorming van een resistente film, beschermt tegen vocht.

Glasvezelbehang in de badkamer
behang voor schilderij

Hoe niet "verdwalen" in de verscheidenheid aan kleuren?

Alle geselecteerde achtergrondkleuren moeten in overeenstemming zijn met het algehele ontwerp van de kamer. Er moet zeker rekening worden gehouden met een aantal "chips" in de kleur zodat het totaalplaatje niet wordt bedorven:

 • Grote kamers en gangen verf matte verf;
 • Semi-matte tonen worden aanbevolen voor kleine kamers;
 • Glanzende coating wordt in zeldzame gevallen gebruikt;
 • Lichte kleuren zorgen voor gezelligheid en visuele uitbreiding van de ruimte;
 • Verticale strip "tilt" de muren op;
 • Grote versiering van de kamer vermindert, fractionele - stijgingen.
behang voor schilderij
behang voor schilderij

Psychologische kenmerken van bloemen

kleur waarde
wit Oprechtheid, toewijding, gemak.
zwart Creatief proces, activiteit. Optie voor de Japanse stijl.
grijs Discretie, eruditie, wilskracht. De beste optie voor het werkgebied.
rood Leiderschapsaspiraties. Vooral "productief" met wit of grijs.
geel Eerlijkheid, vertrouwen. Maximale stimulatie van mentaal werk.
groen Evenwicht, verbetering, verantwoordelijkheid, standvastigheid en voortschrijdende ontwikkeling.
roze Glamoureus, in een zeer bescheiden mate zorgt voor comfort en gezelligheid.
oranje Kracht, energie, toegeeflijkheid, positief.
blauw Kracht van geest, discipline, doorzettingsvermogen, geloof in idealen.

"Master" -aanbevelingen

Behang voor het schilderen

Afhankelijk van het type achtergrond, hun technische kenmerken, verfeigenschappen en andere factoren, kunnen de kleurmethoden verschillen. Meestal, met behang onder schilderen een van de vijf meest toegankelijke manieren.

 1. Doeken worden op het oppervlak gelijmd en gedurende twee dagen gedroogd. Bewerk "wateremulsie" met een roller met een langwerpige stapel.
 2. Werk hetzelfde als hierboven, maar de verf wordt opnieuw aangebracht met een veloursroller. Je kunt een andere kleur nemen, matte en glanzende kleuren combineren.
 3. "Vinyl" en vliesbehang voor het schilderen kunnen op een meer gecompliceerde manier worden geverfd. Na het schilderen, zonder te wachten op de tweede droging van het behang, wordt het pigment van het reliëf met textielmateriaal gewassen. Een niet-uniforme kleurstructuur wordt verkregen.
 4. In de "vinyl" verf voor het lijmen van het canvas op de muren. Na het weken wordt het reliëfgedeelte van elke behangrol op de muur of het plafond op een sappige manier geschetst. Het is belangrijk om de binnenkant goed te drogen voordat je gaat schilderen.
 5. Kleur de muur en plak er behang op. De lijm lost de kleurstof gedeeltelijk op, waardoor de basis wordt geïmpregneerd, waardoor schaduw ontstaat tegen de decoratieve laag. De methode is professioneel, "theep
  otten" in de decoratie worden niet aanbevolen.
Behang voor het schilderen

Omdat u weet hoe u behang kiest om te schilderen, kunt u het ontwerp van de hele kamer eenvoudig aanpassen en een andere sfeer creëren. Verwerven voor het huis de optimale optie, die je vandaag moest proeven, op basis van milieuveiligheid, duurzaamheid van gebruik en prijs.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1