Vensterbank in het interieur (21 foto’s): ideeën voor gebruik en decoratie

De uitpuilende vensterbank is een kenmerkende eigenschap voor Rusland. Dit komt door het klimaat: dikke muren van huizen moeten het appartement beschermen tegen de kou en warmteverliezen verminderen. Het is om deze reden dat het onmogelijk is om nette en ondiepe ramen te ontwerpen.

Een gezellige vensterbank in het interieur

Een vensterbank is een veelbelovend element voor ontwerp. De functionele toepassing kan verschillende problemen oplossen:

  1. Uitbreiding van het recreatiegebied. Het is heel aangenaam om bij het raam te zitten en je te verwennen met dromen, overweeg de straat.
  2. Een schrijftafel. Typische appartementen lijden aan ruimtegebrek. Een vensterbank in de vorm van een tafel bespaart ruimte.
  3. Tafelblad voor in de keuken. De vensterbank van kunststeen is uitstekend geschikt voor het werkgebied.
  4. Opslagsysteem. De raamopening is gemakkelijk te verslaan, als u gebruik maakt van meubelen, geschikt in maat.
Een grote vensterbankenbank is een uitstekende plaats om te lezen
Grote vensterbank voor rust

Ontwerp van vensterbanken voor een mooi leven

In oude huizen is de indeling met het gebruik van erkers heel gebruikelijk. Dit element is typerend voor de keuken en woonkamer. Creëer op de vensterbank in de erker een thee-drinkplaats, een wintertuin of een hobbyruimte. Het rangschikken van de ruimte vergt niet veel inspanning. Gekleurd glas in de erker zal de gordijnen vervangen. Maak een raamopening in de schaduw van uw kamer, zodat deze harmonieus in de totale ruimte past, of gebruik de witte kleur voor het raam en heldere details.

Bank in de vorm van een vensterbank

Door een theehoek te plaatsen voor een interieur in antieke of klassieke stijl, geeft u de voorkeur aan dorpels gemaakt van natuurlijke of kunstmatige steen van lichte tinten. Na het plaatsen van stoelen en een lamp in de erker, krijgt u een bijna aparte kamer.

Vanuit de vensterbank kunt u een bank of hoekbank maken. Als je de tafel voor hem neerzet, los je het probleem met de eetkamer op. Vergeet niet om de houten vensterbank te versterken als er een grote belasting wordt verwacht. Plaatsing van de eethoek bij het raam lost het probleem met verlichting op. 'S Avonds is één lamp voldoende. Kleurengordijnen, kaarsen en decoratieve potten helpen bij het decoreren en markeren van de opening.

De bank in de vorm van een vensterbank in de woonkamer

Er is nog een optie. Laat de drempel niet meer dan een oppervlak zijn. Plaats er onder de laden om een ​​echte ladekast te krijgen. Dit is een uitstekende optie voor het gebruik van een lege ruimte. Als er geen verwarming onder de vensterbank staat, kunt u op deze plek een hoekje maken voor een kat of een hond.

Als het huis of appartement een raam in de badkamer heeft, gebruik het dan als extra opbergruimte. Maar gebruik geen houten aanrecht in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Kies een kunststof of kunststeen oppervlak voor de vensterbank.

Ruime bank langs de vensterbank in de eetkamer

Toegang tot het terras als rustruimte

Manieren om vanuit een andere hoek naar een vensterbank te kijken

Veel geluk voor de eigenaren van het prachtige uitzicht vanuit het raam. Het functionele gebruik van de ruimte en het omringende landschap kan twee keer zoveel plezier brengen. Bovendien wordt de vensterbank onderdeel van het interieur. Het gebruik van hout, natuurlijke of kunstmatige steen verandert het algemene uiterlijk van de kamer aanzienlijk en introduceert extra kleuroplossingen.

Het uitrusten van de vensterbank is eenvoudig genoeg

Vensterbank - rustplaats en bed

Een grote raamopening kan worden veranderd in een bank of een bed. Eerst moet je beslissen over het project van de toekomstige zone. Rusten en slapen op de vensterbank zijn twee verschillende dingen. Als het breed is, kunt u het als een ligplaats gebruiken. In het geval van onvoldoende grootte van de vensterbank, zal het podium te hulp komen. Voor dit ontwerp is geen vensteruitbreiding vereist. Het wordt pas zijn logische voortzetting en zal het mogelijk maken om een ​​volwaardige sleeper te ontwerpen. Op het podium kun je dozen voor kleding maken, evenals trappen, dus het is handig om op de vensterbank te klimmen.

Raambank-opbergsysteem in de kinderkamer

Kies een kleur die past bij het algemene ontwerp van de kamer. Dan zal het raam er niet vreemd uitzien. Zeer interessant is de optie wanneer de dorpel, het profiel en de accessoires worden geselecteerd volgens het principe: één kleur, maar met een gradatie van de tint. Deze techniek geeft een effect van het volume. Voor een interieur in de Griekse stijl, barok of hi-tech, is het aangewezen om een ​​witte kleur te gebruiken voor de decoratie van de raamopening. Het ziet er erg mooi uit, houten vensterbank, gematched in één kleurbereik met een podium.

Raambank in de woonkamer

Vergeet bij het aankleden van een ligplaats niet een volledig matras aan te schaffen. Als de vensterbank als een rustplaats dient, wordt een dun substraat geplaatst voor zachtheid. Versier de ruimte met gekleurde kussens, plaid of verberg het dier. Doe het met de stijl van je interieur. Door een vensterbank als bank te gebruiken, kunt u de radiatoren verbergen.

1
Vensterbank in de bibliotheek

Vensterbank - bureaublad

De meest voorkomende optie - een vensteropening, omgezet in een werkruimte. De directe nabijheid van het raam helpt jezelf af te leiden tijdens een periode van hard werken. Dit is een uitstekende gelegenheid om in de buurt van een natuurlijke lichtbron te blijven. De schaal van de toekomstige interieuroplossing is afhankelijk van de grootte van de opening. Met een brede vensterbank kunt u een grote tafel ontwerpen, aan elke kant van waar u plaatsen kunt plaatsen voor het opslaan van briefpapier. De optimale hoogte van het werkgebied is 75 centimeter. De diepte moet 50 centimeter zijn voor een comfortabele plaatsing van objecten (tafellamp, monitor, boeken). De kleur van het tafelblad kan worden geselecteerd in de toon van de rest van het meubilair.

Vensterbank op het balkon

Overweeg het verwarmingssysteem in uw huis. Als de batterijen op vol vermogen werken, vergeet dan niet om tijdens het ontwerpen van de tafel de temperatuurregelaars op de radiatoren te plaatsen. Met hen wordt het veel comfortabeler.

Raam-bureau in de keuken

Zo'n geïmproviseerde tafel is perfect voor een kinderkamer, een hoekje scheppen voor creativiteit of handwerken. Om het oppervlak te beschermen tegen slijtage en beschadiging, wordt het gebruik van kunststeen aanbevolen. Als je de kleur kiest, kun je op de antipoden spelen. De betekenis van deze techniek is de combinatie van tegenstellingen. Gebruik de kleur van het aanrecht als een antipode voor de basiskleur van het interieur. Donker behang zal interessant zijn om te kijken met een lichte tint van kunststeen.

Raam-bureau in het appartement

Vensterbank - aanrecht in de keuken

Rationele planning is een belangrijk punt in het ontwerp van een kleine keuken. Op grond van elke centimeter nuttig gebied. Het werkblad in de raamopening is de beste oplossing voor de keuken. Het is tenslotte helemaal verkeerd om planten op de vensterbank te zetten en dan te lijden en niet weet hoe je een kleine voetafdruk moet gebruiken om de eetgroep te huisvesten.

De vensterbank wordt niet alleen als keukentafel gebruikt. Het wordt een analoog van de toog of het werkoppervlak waar u de gootsteen kunt monteren. Voor de eigenaren van de keuken is het een manier om routine werk en de mogelijkheid om af te leiden van het raam te combineren. De meest populaire optie is een houten vensterbank. Als de opening niet breed genoeg is, nemen ontwerpers hun toevlucht tot kunstgrepen. Voor een kleine keuken kunt u bijvoorbeeld een flip-oppervlak gebruiken. Voor gasten of een groot gezin verandert deze vensterbank gemakkelijk in een eettafel.

Vensterbank - aanrecht in de keuken

Als materiaal voor het werkgebied is het het beste om kunstmatige steenoppervlakken te kiezen. Door zijn eigenschappen overtreft het natuurlijk marmer of graniet. Het materiaal kan gemakkelijk worden verwerkt, wat het mogelijk maakt om een ​​vensterbank en een werkzone van elke vorm te produceren. U kunt elke gewenste kleur kiezen: van standaardkleurenoplossingen tot allerlei tinten natuurlijk materiaal. Sterkte en duurzaamheid van kunststeen is het belangrijkste voordeel voor de keuken. Het oppervlak is niet bang voor zonlicht. Een tafel gemaakt van kunststeen, gelegen in de opening van het raam, zal tijdens de hele levensduur niet doorbranden.

Witte drempel - aanrecht in de keuken

Vensterbank - opslagsysteem

De muur met het raam wordt zelden gebruikt in het algemene interieur van de kamer. De opening is versierd met gordijnen, bloemen zijn geplaatst en dat is het. Als het om meubels gaat, begint de hoofdpijn. Dingen passen niet in dressoirs en kasten, en er is geen ruimte voor nieuwe interieurartikelen. Het systeem van opslag ingebouwd in de raamopening komt te hulp. Varianten van de locatie van de planken en planken geplaatst. Als er een batterij is, bevindt het opslagsysteem zich aan beide zijden van het venster. Bij afwezigheid van een kachel, in het gebied onder de vensterbank, zullen laden en een sectionele kast perfect passen.

Vensterbank - opbergsysteem in de woonkamer

Als de hellingen diep zijn, kun je niches in bouwen om kleine dingen op te slaan. Deze optie is geschikt voor de keuken, waar een vensterbank als werkblad wordt gebruikt.
Het ontwerp van de raamopening is zeer geschikt in de kinderkamer. De tafel kan worden gemaakt van een vensterbank en op de zijkanten worden legplanken geplaatst voor boeken en speelgoed. De originele oplossing voor de kinderkamer is een tafelblad gemaakt van kunststeen met impregnaties van schelpen en glas. De vensterbank is ook geschikt om te slapen. Onder zo'n bank is het handig om een ​​doos voor was te plaatsen.

Raam-bank-opslagsysteem in de woonkamer

Bij het kiezen van een kleur, speel in contrast. Dit is een geweldige optie voor degenen die hun kamer willen revitaliseren. Gebruik voor contrast de primaire kleuren en de bijbehorende tinten. De blauwe kleur van het raamprofiel kan bijvoorbeeld overeenkomen met de kleur van het meubilair en de vensterbank zal tegelijkertijd geel zijn. Maar maak geen misbruik van het heldere contrast in de slaapkamer.

Dankzij de ontwerpers werden de dorpels onderdeel van het interieur. Luister naar je wensen en kies de juiste optie om de vensteropening mooi en functioneel te verslaan.

Raambank-opbergsysteem in de kinderkamer
Sill-bank-open opbergruimte in de slaapkamer
Een gezellige vensterbank in de woonkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 48 = 51