Tweekleurig plafond: waardigheid, gebruik in het interieur (23 foto’s)

Tweekleurige spanplafonds - een uitstekend alternatief voor hangende producten, die uit verschillende niveaus bestaan. De originele kleuren en de aantrekkelijke textuur van het canvas maken het mogelijk om verschillende ontwerpoplossingen te implementeren. De juiste selectie van tinten vergroot visueel de ruimte en verdeelt deze in functionele zones. Coatings die in contrasterende tinten zijn geschilderd, kunnen in elke kamer worden gebruikt. Het is belangrijk om te overwegen bij het kiezen van de kenmerken van plafonds, hun voor- en nadelen, evenals een combinatie met het interieur van het pand.

Stretch plafond in de kinderkamer

Tweekleurig plafond in het huis

Tweekleurig gecombineerd plafond

Productkenmerken

Het tweekleurige plafond heeft immense populariteit gewonnen vanwege de sterkte, het aantrekkelijke uiterlijk en de eenvoudige installatie. Een breed kleurenpalet wordt actief gebruikt door moderne ontwerpers bij het creëren van unieke interieurs. De belangrijkste kenmerken van de doeken zijn:

 • Contrasttonen zijn effectief bij het verdelen van de ruimte in zones. Deze eigenschap is vooral belangrijk voor kleine appartementen en studio's die geen binnenmuren hebben.
 • PVC-doeken zijn van beperkte omvang, daarom niet geschikt voor gebouwen met een groot oppervlak. Dit probleem zal door de machine worden geholpen bij het solderen. Tweekleurige spanplafonds zijn geïnstalleerd zodat de naad niet in het oog valt, maar er harmonieus uitziet.
 • Met een bekwame toepassing corrigeren gecombineerde oppervlakken eenvoudig ontwerpfouten. Ze vergroten bijvoorbeeld visueel smalle kamers.

Tweekleurig plafond op twee niveaus

Tweekleurig violet-wit plafond

Tweekleurig witbruin plafond

Producten bestaande uit twee kleuren verschillen in ontwerp:

 • Plafonds van één niveau. Veelkleurige doeken zijn onderling verbonden en zien eruit als één geheel. Extra materialen en apparaten voor installatie zijn niet vereist, dus deze optie wordt als meer betaalbaar beschouwd.
 • Meerlaagse plafonds. In dit geval verschilt elke laag in kleur. Installatie vereist het gebruik van hulpstructuren. Modellen kunnen verschillende vormen aannemen, maar voor installatie heeft u meer tijd en geld nodig dan de eerste optie.

Wanneer u een ontwerp maakt, kunt u niet alleen kleuren combineren, maar ook verschillende materialen, texturen. Het ziet er interessant uit een combinatie van een enkelkleurig oppervlak met fotografische afdrukken, glanzend - met matte panelen. De laatste optie is ingesteld op dezelfde hoogte, maar creëert de illusie van een oppervlak met meerdere niveaus.

Tweekleurig plafond in gipskarton

1

Tweekleurig rond plafond

Tweekleurig plafond in de keuken

Voor- en nadelen van tweekleurige modellen

Veelkleurige plafonds, bestaande uit een of meer niveaus, staan ​​bekend om hun esthetische aantrekkingskracht en hebben ook hoge technische kenmerken. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Duurzaamheid. Veel fabrikanten geven een garantie van maximaal 10 jaar op hun producten. Bij zorgvuldige behandeling gaan de producten veel langer mee.
 • Eenvoudig schoon te maken. Tweekleurige spanplafonds vereisen geen speciaal onderhoud, ze verliezen hun oorspronkelijke uiterlijk niet en worden gemakkelijk gereinigd van onzuiverheden.
 • Weerstand tegen water. Plafonds absorberen geen geuren en verslechteren niet na contact met vocht, waardoor ze onmisbaar zijn in de indeling van de keukenruimte.
 • De mogelijkheid om alle draden en communicatie veilig te verbergen, wat een aantrekkelijk uiterlijk geeft.
 • Bescherming van het hoofdplafond tegen verschillende negatieve invloeden, waaronder de ophoping van stof, vuil en vervagende verf. Hiermee kunt u het plafond in de slaapkamer installeren, evenals in de badkamer en keuken.
 • De mogelijkheid om kroonluchters en lampen te monteren.
 • Het ontwerp van het tweekleurige spanplafond verschilt in de verscheidenheid van kleuren, vormen en patronen, dus het is geschikt voor elk interieur.

De nadelen zijn de aanwezigheid van een naad, hoewel niet erg opvallend. De panelen zijn onstabiel voor mechanische invloeden, ze kunnen gemakkelijk worden beschadigd. Veel consumenten merken de hoge kosten van modellen, maar het loont zich volledig met duurzaamheid en betrouwbaarheid met de juiste werking.

Tweekleurig wit-blauw plafond

Tweekleurig plafond in de woonkamer

Tweekleurig matglanzend plafond

Varianten van verschillende kleuren combineren

Tegenwoordig zijn er veel verschillende ideeën met betrekking tot het ontwerp van spanningen in tweekleurenplafonds. De volgende combinaties worden als de meest populaire en esthetisch aantrekkelijk beschouwd:

 • Diagonal. Afhankelijk van de stijl waarnaar het hele interieur van de kamer verwijst, wordt de zoom gelijkmatig of golvend. De aanwezigheid van vloeiende lijnen maakt de kamer zacht en licht.
 • Twee helften. Eén niveau plafonds bestaan ​​uit 2 delen, geschilderd in verschillende kleuren. Hiermee kunt u de kamer in twee gelijke delen verdelen.
 • Een strip in het midden. Ziet er zo uitgesproken accent ongelooflijk effectief. Om de band harmonieus te maken, kan de strip in lijnen op de muren worden geplaatst.
 • Talrijke strips. Zo'n oplossing ziet er gewaagd uit, dus niet iedereen wil. Een uitstekend visueel effect wordt verkregen als het plafondontwerp in sommige interieurartikelen wordt herhaald.
 • Het accent in het midden van het plafond. Het midden wordt uitgevoerd in de vorm van een geometrische figuur: een cirkel, een ellips of een rechthoek. Tweekleurige spanplafond in de hal kan worden ingericht met een prachtige kroonluchter in het midden va
  n het plafond, niet minder aantrekkelijk uitziende puntlichten, opgehangen aan de rand van bloemen.
 • Een schaakbord. Het doek, dat vier identieke vierkanten is, ziet er strikt, origineel en stijlvol uit.
 • Pictures. Individueel ontwerp, gebaseerd op de wensen van de klant, stelt u in staat om unieke producten te creëren. Het is de moeite waard het plezier is vrij duur, dus mensen die willen opslaan, kunnen linnen kopen met kant-en-klare patronen.

Tweekleurig wit-blauw plafond

Tweekleurig plafond in de slaapkamer

In vergelijking met gipsplaatstromen verschillen de spanpartijen in een grote verscheidenheid aan kleuren. Kwaliteitsmodellen kunnen elke kamer transformeren, het gezelliger, aantrekkelijker en stijlvol maken.

Tweekleurig plafond in het interieur

Tweekleurig cassetteplafond

Tweekleurige gespannen plafond

Gecombineerd linnengoed in het interieur

Het gebruik van tweekleurige plafonds geïnstalleerd op één niveau wordt overal uitgevoerd. Elke kamer in het huis of stadsappartement zal uniek zijn. De combinatie van een plafond met muren en een vloer zal helpen om een ​​kamer te vergroten of te verkleinen. Overweeg de meest voorkomende ontwerpideeën voor verschillende kamers:

 • Het tweekleurige plafond in de keuken zal helpen om de ruimte te verdelen in een werkruimte en een plek om te eten. Vooral relevant is de oplossing voor een huis, waarvan het gebied het gebruik van andere middelen niet toestaat: extra muren, platforms, bogen. In het midden van het plafond kunt u een kroonluchter installeren, de donkere kleur van het canvas is geschikt voor een werkruimte met lampen. Een verzadigde tint wordt geselecteerd in overeenstemming met de kleur van de meubelset, dus deze kan rood, bruin of groen zijn. De contrasttonen in dit geval moeten beige, wit, lichtgeel zijn.
 • Voor de badkamer zijn geschikte stoffen, ingericht in een niveau. Succesvolle combinaties - wit met blauw of blauw. Donkere tinten zijn geschikt om de zone te markeren waarop het meubilair zich bevindt. Lichte kleuren worden gebruikt waar een bad is.
 • In de slaapkamer, voordat u het plafond installeert, loont het de moeite om zorgvuldig na te denken over de indeling van het meubilair, waardoor het ontwerp wordt verenigd. Als de muur, waaraan het hoofdeinde van het bed leunt, is versierd met gevlekt behang, moeten soortgelijke tinten aanwezig zijn op het plafond. Met het tweekleurige plafond in de slaapkamer kunt u een slaapgedeelte onderscheiden en een plek voor lezen of voor werk.

Als u contrasterende tinten gebruikt, kunt u de gebreken in de lay-out maskeren of juist beter zichtbaar maken. Bij het kiezen van kleuren, laten leiden door de afmetingen en kenmerken van de woning.

Tweekleurig wit-oranje plafond

Tweekleurig plafond met verlichting

Tweekleurig plafond met strip

In tegenstelling tot de GKL-plafonds zijn de tweedimensionale spanningsmodellen aantrekkelijker en praktischer, ze zijn niet bang voor vervuiling, vocht en andere negatieve invloeden. Producten openen een breed toepassingsgebied voor de implementatie van verschillende ontwerpideeën.

Tweekleurig plafond in de eetkamer

Tweekleurig gewelfd plafond

Tweekleurig plafond in de badkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 2 =