Tegel voor parket: een klassieker in een nieuwe versie (24 foto’s)

Parket is een van de meest verfijnde afwerkingsmaterialen. Het is gemaakt van duur hout, verschillend in originele textuur en aantrekkelijke kleuren. Dit exclusieve materiaal dat te allen tijde wordt gebruikt voor het decoreren van de paleishallen heeft echter een aantal belangrijke nadelen: hoge parketkosten, gecompliceerde en dure installatie, regelmatige onderhoudsproblemen. Het is niet verrassend dat het aantal potentiële kopers van dit materiaal snel daalt.

Witte tegels voor parket
Tegels voor parket

Parket is een klassieke vloerbedekking, waarrond u de binnenkant van kamers voor verschillende doeleinden kunt vormen. Wat kan ik doen als er niet genoeg geld is voor dit materiaal? Er is een eenvoudige en praktische uitweg - keramische tegels voor parket, het heeft niet alleen een betaalbare prijs, maar ook een aantal andere belangrijke voordelen. Het is niet verrassend dat dit afwerkingsmateriaal veel gevraagd is. Collecties van tegels voor parket zijn tegenwoordig bij alle toonaangevende fabrikanten van keramiek.

Tegel voor parket in een klassieke stijl

Tegel voor parket met decor

De belangrijkste voordelen van tegels onder parket

Tegel voor hout wordt geproduceerd door klassieke technologie, waardoor het de volgende voordelen heeft:

  • hoge sterkte-eigenschappen;
  • waterbestendigheid en duurzaamheid;
  • lange levensduur;
  • verdraagt ​​gemakkelijk temperatuurveranderingen;
  • eenvoudige zorg als gevolg van traagheid aan huishoudelijke chemicaliën.

U kunt tegels onder het parket leggen in elke kamer in het huis en deze ook gebruiken in de "warme vloer" -systemen.

Tegel voor hout
Tegel onder het parket in het interieur van het huis

Een van de belangrijkste voordelen van tegels voor hout is de betaalbare prijs van het materiaal, dat tien keer lager is dan de kosten van natuurlijk parket. De eigenaar van het onroerend goed zal minimale kosten maken en tegen betaling van werk van tegelzetters. Veel thuismeesters kunnen zelfstandig tegels leggen. Hiervoor hebben ze een eenvoudige tool, lijmverbindingen en grout nodig. Kwalitatief gelegde tegels onder het parket zorgen voor een gezellige en comfortabele sfeer in de kamer.

Eiken parkettegels
Tegels voor de textuur van parket

Verscheidenheid van tegels onder parket

Er zijn verschillende richtingen in de productie en het leggen van parket. Stuk parket kan op een van de volgende manieren worden gelegd:

  • de wegloper is eenvoudig en met een verschuiving;
  • dubbele en driedubbele visgraat;
  • eenvoudige, complexe en diagonale vierkanten;
  • dubbele en drievoudige vlecht.

Zo'n variëteit wordt veroorzaakt door het gebruik in het parket van individuele kleine dobbelstenen, inclusief van verschillende houtsoorten. Afhankelijk van het vaardigheidsniveau van de stapelaar, kunt u zeer complexe oppervlakken maken.

Tegel onder het parket in de woonkamer
Tegels met imitatie van parket

De top van de techniek voor het maken van exclusieve vloerbedekkingen is kunstparket. Bij de creatie worden tientallen houtsoorten in een groot aantal kleuren gebruikt. Als gevolg hiervan worden complexe tekeningen, patronen en schilderijen geboren, indrukwekkend met hun originaliteit van kunsthistorici en leken.

Kunstenaars van keramische fabrieken creëerden veel tegelscollecties, die alle soorten parket imiteren. Kopers kunnen kiezen voor een klassiek visgraat, vierkanten of een vlecht in een breed scala aan kleuren. Vloertegels worden geproduceerd voor kunstparket, in dergelijke collecties zijn er complexe schaalpanelen, inzetstukken, roosjes en andere decoratieve elementen. Hiermee kun je een exclusieve foto op de vloer maken, niet minderwaardig in schoonheid voor het paleisinterieur.

Tegel voor parket in de keuken
Tegel voor parket in minimalistische stijl

Fabrikanten van vloertegels produceren niet alleen traditionele collecties in het formaat 30x30, 40x40 of 60x60 cm. In de afgelopen jaren bieden toonaangevende fabrieken een smal formaat tegels die stukjes parket imiteren. Dit breidt de ontwerpmogelijkheden uit, en laat met veel vertrouwen een natuurlijke vloerbedekking in al zijn schoonheid na. In dit geval behoudt de vloertegel voor parket alle voordelen, inclusief het gemak van leggen. Met behulp van een collectie met een beperkt formaat, kunt u een exclusief ontwerp van de auteur van het vloeroppervlak maken.

Tegel voor parket in Art Nouveau-stijl
Tegel voor walnoothouten parket

Porcellanato: belangrijkste voordelen

Leg de tegel
met visgraat kan zijn, met behulp van praktisch materiaal zoals porselein steengoed. Het kan worden gebruikt in gebieden met veel verkeer, waaronder commercieel onroerend goed. Waarom is aardewerk van porselein onder het hout tegenwoordig populairder bij interieurontwerpers dan klassieke tegels? Dit komt door de mogelijkheden van de productietechnologie van afwerkingsmaterialen.

1
Gestreepte tegels voor parket

Wat trekt een persoon naar een boom? Prachtige schoonheid van textuur, zijdeachtige topografie van het oppervlak, zachte, aangename schaduw van hout. Dit alles is geleerd om de fabrikanten van porcellanato te imiteren. Ze produceren een tegel onder een boom, waarvan het oppervlak moeilijk te onderscheiden is van natuurlijk eiken, essen of palissander. Bepaalde kenmerken van de houtstructuur, inclusief porositeit en andere reliëfkenmerken, worden op betrouwbare wijze gereproduceerd. Om dergelijke keramische granieten tegels op de vloer te onderscheiden van natuurlijk parket, kan op het eerste gezicht zelfs een professional dat niet.

Tegels voor parket in de stijl van de Provence

Fabrikanten van porseleinen aardewerk bieden collecties die een stuk parket nabootsen. Het kan worden gelegd met visgraat, in een weggelopen vierkanten, waardoor een origineel interieur in uw huis ontstaat. In het assortiment van toonaangevende fabriekencollecties van hetzelfde formaat, maar met verschillende kleuren. Hiermee kunt u graniet onder parket kopen van eiken, beuken, cypressen of peren. Een verscheidenheid aan materialen lost de meest complexe ontwerpproblemen op.

Tegel voor parket met een patroon

Tegel voor hout: toepassingsgebieden

Parketvloer wordt traditioneel gelegd in woonkamers, kantoren, slaapkamers, gangen, thuisbibliotheken. De kwaliteit van de tegel onder de boom is zodanig dat deze in elk van deze kamers kan worden gebruikt. De klassieke parketvloeren van keramiek passen in het klassieke interieur, de kunst-parketcollecties zijn geschikt voor kamers die zijn ontworpen in de stijl van rococo of barok, art nouveau of modern.

Tegel voor parket in Scandinavische stijl

Fabrikanten produceren vele collecties van houten tegels, waarmee ze exotische houtsoorten imiteren. Dit kan worden gebruikt om interieurs te creëren in de Afrikaanse ethnostijl, populair vandaag in het Westen. Actief licht hout gebruiken bij de ontwikkeling van ontwerpprojecten in de stijl van Oosters minimalisme.

De traditionele toepassingsgebieden van keramiek zijn badkamers, doucheruimtes, keukens en toiletten. Als de oppervlakte van dit pand klein is, is het beter om hier collecties te gebruiken voor stuk parket.

Tegels onder het parket in de slaapkamer
Tegel met een textuur van parket

Met het formaat van deze tegel kunt u niet alleen de vloer, maar ook de muren bedekken. Dit is ideaal voor degenen die droomden van een badkamer met een afwerking van natuurlijk hout, maar begrepen de onpraktischheid van dit materiaal voor het geconfronteerd met de muren van de kamer met een hoge luchtvochtigheid.

Tegels leggen voor parket

Gebruik de collectie, een natuurlijke boom imiterend, dat kan bij het decoreren van terrassen, entreegroepen, openluchtrecreatiegebieden. De beste optie hier zijn tegels gemaakt van porselein, die zelfs op het barbecuegebied kunnen worden aangebracht. Het materiaal dat imitatiehout nabootst, maar daar praktisch van verschilt, creëert een respectabel microklimaat en vereist geen gecompliceerd onderhoud.

Tegel onder het parket in de badkamer

Kenmerken van het installeren van tegels voor parket

Het leggen van tegels, het imiteren van stuk of kunstparket, geproduceerd door de klassieke technologie. Er zijn echter een aantal functies: wanneer u het aantal tegels wilt berekenen, moet u het met een marge nemen. Hoe moeilijker het gekozen patroon van leggen - hoe meer de afvaltegels worden.

Tegel onder het parket in de badkamer

Collecties die een stuk parket simuleren, worden zonder naden gelegd. Als dit niet mogelijk is, is het nodig om de kleinste kruisen te selecteren en grout te verzamelen, wat hetzelfde is als de tegel.

Gebleekte tegels voor parket

Een ander kenmerk is de keuze van tegellijm. Veel stedelingen zijn van mening dat als een tegel gemaakt van porselein en een stuk parket imiteert een klein formaat heeft, je een goedkoop mengsel kunt gebruiken voor klassieke vloertegels. Dit is de verkeerde benadering bij het kiezen van een lijmsamenstelling! Het punt is dat de waterabsorptiecoëfficiënt van keramisch graniet totaal anders is dan die van keramische tegels. Dienovereenkomstig wordt de samenstelling van de lijm veranderd om een ​​maximale hechting aan het oppervlak van het porselein te verzekeren. De juiste keuze van het mengsel zorgt voor een hoogwaardig resultaat en garandeert een lange levensduur van de parkettegels.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 + = 50